Też je właśnie znalazłam, te od Lolity niby męskie są, ale to taka mieszanka, że w sumie chyba każdemu pasuje. Ponoć w Hebe są i lepiej sprawdzać na skórze niż na pasku, tyle wyczytałam xD Wyobrażam sobie, że są takie świeżo-słodkie, sprawdzę jak bede w poblizu Hebe^^
Szukam perfum, które pachną jak…
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Szukam perfum, które pachną jak…
Zapach konwalii jest cudny. Kiedyś takie intensywno konwaliowe wody można było kupić w kioskach ruchu. Do dziś pamiętam jak moja babcia się nimi psikala do kościoła. Śliczne byly. To była jakaś woda za kilka zł w szklanej buteleczce, z 50 ml, i żółtawo zielonkawej wodzie 

-
KasiaKania
Jeśli chodzi o perfumy, które pachną jak konwalie to według mnie tylko Christian Dior Diorissimo 
-
karolaalicja
- Siatkarka
A może ktoś z Was zna podobne do Avon Parisian Chic? Już od dawna nie można ich dostać
a były cudowne
-
chcepoczytac
- Gacie z oceanu
Szukam perfum ktore będą pachniec jak bronzer Teracotta z Gueralain 
-
LadyInPink
- Siatkarka
Może Escada Magnetism? są teraz w całkiem dobrej cenie w izapachy https://szuper.pl/escada-magnetism-edp-w/75-ml
-
bialykrolik
- RoyalBaby
szukam od lat i też chętnie się dowiem czy jest jakiś zamiennikMaupeczka99 pisze: ↑ndz lis 17, 2024 8:46 am Kiedyś były dostępne perfumy od Hallee Berry, wspaniały słodki, ale nie mdlący zapach. Kojarzycie cos podobnego?![]()
to co dajesz, do ciebie wraca
-
rozemocjonowana
- Zabawa w życie
Szukam perfum, które pachną jak wiśniowe konfitury, jak dżemik z wiśniowej Fantasii
Przetestowałam Toma Forda, ale to nie to...
-
NiiieWytrzymam
- RoyalBaby
Pamięta ktoś zapach Amethyst - Avon?
Od dawnaaa już nie ma go w sprzedaży.
Czy kojarzycie przynajmniej troszkę przypominający go odpowiednik?
Też szukam czegoś podobnegoNiiieWytrzymam pisze: ↑wt lis 25, 2025 1:14 am Pamięta ktoś zapach Amethyst - Avon?
Wypróbuj
Couture Couture Juicy Couture
Perfect Elixir Marc Jacobs
Jimmy Choo Fever Jimmy Choo
Muse Xerjoff
Ballet Nights Bath & Body Works
Czysta konwalia bez jakiegokolwiek innego dodatku? Nasuwa mi się tylko "Lily of the valley" od Demeter Fragrance. Są to perfumy niszowe i nie wiem, za ile monet je dostaniesz.Karharos1995 pisze: ↑śr mar 20, 2024 1:13 pm Szukam perfum, które pachną jak konwalie.
Bez domieszek, po prostu zerwany bukiecik konwalii w maju. Na Fragmantica szukałam, ale każdy ma domieszkę… może ktoś zna, niekoniecznie niszowego i za miliony monet.![]()
Oj tak, one są bardzo konwaliowe! Ale chyba Pani szuka czegoś tańszego. Poza tym nie jest to czysta konwalia, bez dodatków.KasiaKania pisze: ↑ndz sty 05, 2025 10:29 pm Jeśli chodzi o perfumy, które pachną jak konwalie to według mnie tylko Christian Dior Diorissimo![]()
Prada Paradoxe wybrzmiewa trochę jak guma balonowa Orbit dla dzieci (przynajmniej na mojej skórze), ale oczywiście bardziej ekskluzywnie, w okowach kwiatów i białego piżma.ariana1422 pisze: ↑śr mar 27, 2024 3:06 pm Ja szukam perfum, które pachną jak guma balonowa. Miałam kiedyś Paris hilton heiress i trochę przypominały gumę balonową ale już ich chyba nie produkują.
Van Cleef & Arpels "Moonlight Rose"Mamanamana11 pisze: ↑sob lis 09, 2024 9:11 pm Szukam perfeum które pachną jak kościelne kadzidło z nutą róży i mirra. Może znacie takie zapachy?
Hm... Sisleye mogą Ci się spodobać. "Izia", "Eau de Campagne", "Eau du Soir", "Soir d'Оrient", "Soir de Lune"... Albo "Ogrody" Hermesa. Ewentualnie Kenzo "Flower", albo Joop! "Berlin". Z tańszej półki cenowej polecam "Splendor" od Elizabeth Arden. Zapewne jeszcze "Scarf" Marberta przypadłby Ci do gustu, ale te perfumy dostaniesz chyba tylko gdzieś na końcu internetu...jagodowyserek pisze: ↑pt lis 15, 2024 11:50 am Szukam perfum które pachną jak szampony z babuszki agafii (coś ala dzikie kwiaty i zioła/łąka)
-
Merynosica
- Mokra Włoszka
Afnan Cherry Bouquetrozemocjonowana pisze: ↑pn lis 24, 2025 1:17 pm Szukam perfum, które pachną jak wiśniowe konfitury, jak dżemik z wiśniowej Fantasii![]()
Zara Cherry SmoothieNiiieWytrzymam pisze: ↑wt lis 25, 2025 1:14 am Pamięta ktoś zapach Amethyst - Avon?
-
karokarolka
- Channelka
Szukam niedostępnych już perfum ze Stradivariusa "N°03 True " .Nuty zapachowe to Amber, mandarynka , Brzoskwinia, drzewo sandałowe i wanilia. Obstawiam, że był to zapach inspirowany jakimś drogim zapachem ale na internecie nie mogę nic znaleźć