Prawda i tez jak pisałam kiedyś w tym wątku - im mniejsza miejscowość tym bardziej widowiskowe pozerstwo i większe i bardziej właśnie skupione na tym co widać mocno.g_girl pisze: ↑śr maja 27, 2026 2:19 pm No jest tak, z mojego doświadczenia im bardziej wykształcona osoba tym mniej się nabiera na pozory, ale to też nie jest takie oczywiste. Mnie zdziwiło jak jakaś moja ciotka była w szoku, że kupuje uzywane auto za ~20 tys zamiast brać jakieś prosto z salonu w kredycie, nawet pytała moich rodziców czy nie mogą wziąć kredytu na siebie. xD nie wiem po co miałabym brać kredyt na auto, przecież to strata pieniędzy, a ja nawet nim za często nie jeżdżę.
Z resztą od ludzi mających kasę też bije coś specyficznego np Natalka Klimas - mało co pokazuje takiego drogiego i sprzedaje bartery na Vinted ale to jest po prostu widać, słuchać i czuć, ze tam jest hajs. To samo np, Vanessa Alexander. Od razu widać, ze jest z bogatego domu. Po Taco zanim jeszcze było wiadomo kim jest jego mama, tata to też było widać i czuć z daleka, ze to nie jest przeciętny Kowalski.