Start
Mój profil

Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Moderator: verysweetcherry
Mamagownolog
Channelka

Re: Polskie marki- polecajki i antypolecajki

Post autor: Mamagownolog »

Polecam: obuwie Anis, sleepless in Warsaw jeśli chodzi o piżamy i sukienki, sukienki w stylu retro miio, bohemi soul i elementy jest chodzi o ubrania i akcesoria z wełny merino. Mam też torebki daag, które się nie niszczą :)

Nie polecam obuwia od Balagan, mam trzy pary i z każdą coś jest nie tak. Nie polecam też nalu, sukienka przyszła wygnieciona jakby ktoś wyciągnął psu z gardła, a bluza bardzo szybko się zmechaciła i ogólnie tak biednie wygląda
[email protected]
Siatkarka

Post autor: [email protected] »

Czy ma ktoś z was może to kultowe futro z Bizuu i może powiedzieć jak z jakością?
Joanka_dark

Post autor: Joanka_dark »

To futro to sam poliester za miliony monet, poza tym się sypie. Tak widoczne logowania też raczej nie są postrzegane jako eleganckie, ale to może kwestia gustu…
Awatar użytkownika
patili
Siatkarka

Post autor: patili »

Ja polecam Blaar- marka dla osób petite, do 164cm, ale jakość świetna! 😍
aneta1
Skarpeta Rakieta

Post autor: aneta1 »

a czy ktoś wie czy bohemisoul organizuje jakieś kody rabatowe z influ lub przy okazji jakiegoś wydarzenia?
Sybillazhogwartu
Channelka

Post autor: Sybillazhogwartu »

Gdzie kupić lekką i ciepłą kurtkę pikowaną? Mieszanka puchu i pierza. Kiedyś miałam z 4f, już niedostępną.
patina
Channelka

Post autor: patina »

Ewka!!123 pisze: pn mar 25, 2024 12:41 pm Ja polecam polska markę wasalaa. Fajnie , oryginale ubrania z naprawdę dobrej jakość materiałów
Oryginalne? Przecież całe kolekcje to kopie innych marek
Omadonno

Post autor: Omadonno »

Sebasradochleba pisze: pt mar 01, 2024 1:47 pm Dziewczyny piszcie co polecacie, a czego nie. Często spotykam się z tym, że influ na tt czy insta wychwalają jakość ubrań tworzonych przez polskie marki. Niestety nijak ma się do rzeczywistości.
Ja zacznę, kilka lat temu kupiłam kimono z nalu bodywear , kosztowało sporo a jakoś średnia. Odstające nitki, jeśli chodzi o materiał to mam kilka sukienek z wiskozy i to materiał kimona wypada zdecydowanie najgorzej :/
Z polskich to polecam Orientane nigdy się nie zawiodłam na niczym od nich!
karisafarilecinabali
Siatkarka

Post autor: karisafarilecinabali »

Lebrand sprzedaje ubrania w Rosji :D Co wy na to? Xd

https://nuself.ru/designers/lebrand/?sr ... KoecOhkF-M
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

karisafarilecinabali pisze: czw paź 10, 2024 11:39 pm Lebrand sprzedaje ubrania w Rosji :D Co wy na to? Xd

ale zaskoczenie :o
CzeskaBravo
Mokra Włoszka

Post autor: CzeskaBravo »

Mamagownolog pisze: sob wrz 28, 2024 8:46 pm Polecam: obuwie Anis, sleepless in Warsaw jeśli chodzi o piżamy i sukienki, sukienki w stylu retro miio, bohemi soul i elementy jest chodzi o ubrania i akcesoria z wełny merino. Mam też torebki daag, które się nie niszczą :)

Nie polecam obuwia od Balagan, mam trzy pary i z każdą coś jest nie tak. Nie polecam też nalu, sukienka przyszła wygnieciona jakby ktoś wyciągnął psu z gardła, a bluza bardzo szybko się zmechaciła i ogólnie tak biednie wygląda

Co Toba kierowalo zeby kupowac kolejne paru z balagan skoro juz w pierwsza bylo cos nie tak, potrn z kolejna ? Pytan z ciekawosci, bo ja bardzo szanuje pieniadz i jak cos mnie zawiedzie to nie wracam. Nie przy takich cenach 🙂
algonat
PrinTu

Post autor: algonat »

karisafarilecinabali pisze: czw paź 10, 2024 11:39 pm Lebrand sprzedaje ubrania w Rosji :D Co wy na to? Xd

Patrząc na te koszmarki z ostatniej kolekcji to wcale się nie dziwie, że szukają rynku zbytu właśnie tam XD
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

chyba tylko bandany im się super sprzedają
Jolka_2025
Tritonotti

Post autor: Jolka_2025 »

Kaszmirlove - polecam prawdziwe swetry. Drogo, ale warto, inwestycja na lata 🙂
kardzi26
SushiRoll

Post autor: kardzi26 »

Podbijam temat - firma Noshe, głównie torebki ale też etui itp. Miała któraś? Chciałabym sobie zrobić prezent i kupić dobrą jakościowo torebkę na wiele sezonów.
algonat
PrinTu

Dziewczyny, a gdzie kupujecie longsleevy? Ostatnio zamówiłam z Marfy z nowej kolekcji i był okropny - prześwitujący ze słabej jakości tkaniny, w dodatku otwór na głowę był, jak dla dziecka... a dużej głowy nie mam XD
Hmmh
Ciastko

Post autor: Hmmh »

A co sądzicie o SaintBy ceny bardzo wysokie, ale podobają mi się ich projekty i czasami influ dają zniżkę ale tylko -15/-20%.
Fikusnik1
ZdalnaFanka

Post autor: Fikusnik1 »

PLNY Lala mam bluzy już kilka lat, dosyć często prane i nic się z nimi nie dzieje
T shirty tak samo, a w szczególności jestem zdziwiona T-shirtem w kolorze Czarnym, który namiętnie nosiłam na siłownię i prałam nawet 3 razy w tygodniu. Przez prawie rok takiego wyzysku nawet nie stracił koloru
Sybillazhogwartu
Channelka

Ja też polecam PLNY, mam trzy koszulki w paski,są niezniszczalne. Tylko ogromne oversizy.
aneta1
Skarpeta Rakieta

Post autor: aneta1 »

A ja nie polecam. To co się stało z tą marką na przestrzeni lat skutecznie mnie zniechęca. Kiedyś miałam całą szafe u nich ale jakość wraz z biegiem lat malała.
endorfinka_buka
RoseGold

Post autor: endorfinka_buka »

Fikusnik1 pisze: wt paź 29, 2024 11:20 pm PLNY Lala mam bluzy już kilka lat, dosyć często prane i nic się z nimi nie dzieje
T shirty tak samo, a w szczególności jestem zdziwiona T-shirtem w kolorze Czarnym, który namiętnie nosiłam na siłownię i prałam nawet 3 razy w tygodniu. Przez prawie rok takiego wyzysku nawet nie stracił koloru
Potwierdzam, mam z 6 bluz, kilka t-shirtow i mają naprawdę świetną jakość.
Zawsze jak kupię bluzę innej marki to żałuję albo coś mnie wkurza np teraz mam na sobie bluzę z Reserved i od spodu się kulkuje i wypadają jakieś farfocle, dramat. 🙈 W bluzie z naree za to ściągacze się rozciągnęły i zupełnie nie trzyma fasonu.
kensi
TrampekLV

Post autor: kensi »

Ja nie polecam naoko. Na przestrzeni czasu kupiłam od nich kilka rzeczy - sukienkę, okazało się, że dekolt jest bardzo głęboki i muszę go spinać agrafką, na zdjęciach produktu modelka zawsze była tak ustawiona, że byłam pewna, że dekolt jest zszyty tak do połowy, nie było nigdzie widać, że te zakładki się rozchodzą, ale sukienka sama w sobie sliczna; getry: po pierwszym praniu mi się skurczyły, chociaż prałam zgodnie z zaleceniami (a nawet jeszcze mniejszą temperaturę); kamizelkę, która na zdjęciach wyglądała fenomenalnie, ale na zywo miała jakiś dziwny krój i wyglądała po prostu głupio, więc ostatecznie ją zwróciłam.
Jestem bardzo zawiedziona, bo skuszona poleceniami influ, super zdjęciami produktów i ciekawymi wzorami wydałam kasę, której teraz żałuję. Nie dość, że zawsze długo czekałam na zamówienie, to jak już doszło, to byłam zwyczajnie rozczarowana.
Sybillazhogwartu
Channelka

Co sądzicie o Marsali, chodzi mi głównie o longsleevy.
algonat
PrinTu

Sybillazhogwartu pisze: pt lis 22, 2024 12:16 pm Co sądzicie o Marsali, chodzi mi głównie o longsleevy.
Całkiem porządne, ale według mnie trzeba brać rozmiar lub dwa większe.
Jolka_2025
Tritonotti

Post autor: Jolka_2025 »

Polecajka: Kashmirlove - zaje*iste swetry z prawdziwej welny
Rilke bielizna - za ladny design

Do tego jestem zadowolona z moich zakupow w LeCollet (Maja Bohosiewicz) i Dollina