Olga Herring
Moderator: verysweetcherry
-
- Skarpeta Rakieta
Re: Olga Herring
Wolę Justynę Mazur. Olgi fajnie się słucha, widać, że szczegółowo dopracowuje swoje materiały i niema "hymkania", ale są one dla mnie w pewien sposób jednorazowe. Drugi raz to nudno się słucha. No i ma bardzo jednostajny ton głosu i wiele fraz, które się powtarzają w każdym odcinku np. "stało się coś, co zszokowało wszystkich". Zdecydowanie bardziej wolę ją w programie "Ślady zbrodni".
-
- Tritonotti
To tylko pokazuje jaka Olga jest shady. Nawet swój pierwszy odcinek zareklamowała na grupie Justyny.anulasekk pisze: ↑pt lip 12, 2024 8:40 pmfurby pisze: ↑pt lip 12, 2024 7:05 pmOne się nie lubią. Szczególnie Olga nie trawi Justyny, ponieważ nalezaly do jednej agencji i Olga miała żal, że Justyna dostaje lepsze oferty współprac reklamowych.anulasekk pisze: ↑czw lip 11, 2024 10:00 pm Kurczę, nie zrobiłam screena niestety, ale może widzieliście wymijającą odpowiedź Justyny Mazur w jej QA jak ktoś zapytał co sądzi o prowadzącej KWKW. Coś w stylu „świetnie, że program powrócił, ten format jest bardzo wartościowy, gratuluję przywrócenia go na antene”, a o prowadzącej zero komentarza- mimo że to o nią było pytanie xd
O proszę, serio? A skąd takie info? Nie wiedziałam o tym, szczególnie że pamiętam jak Olga zaczynała to Justyna nawet ją poleciła i też obserwowały się na ig.
A dziś rano wpadł nowy odcinek z Katarzyną Bondą, która kilka razy Olgę gasiła i cały odcinek miałam wrażenie, że traktuje ją z wyższością. Podejrzewam, że musiało się Oldze zrobić głupio. Nawet się nie obserwują a informacja o odcinku dopiero niedawno więc Bonda chyba przyszła jedynie żeby wypromować nową książkę wiedząc że zasięgi są. Ale z drugiej strony Śledziowa rzeczywiście wypada słabo w tych wywiadach z dużymi nazwiskami, zero przygotowania jakby wchodziła z ulicy na te wywiady a jednocześnie mocno się sili na to żeby mądrze brzmieć i niestety wychodzi na odwrót, a przypominam, że ta osoba prowadzi program w telewizji. W kontrze stoi odcinek Bondy z Justyną Mazur gdzie było spijanie sobie z dzióbków od pierwszej sekundy i nazywanie się swoimi fankami, tylko fakt jest taki, że Justyna ma jakąkolwiek charyzmę a przede wszystkim większą wiedzę, przygotowuje się jak kogoś zaprasza i jest w stanie tak poprowadzić rozmowy, że nie ma tej sztuczności co u Olgi. Justyna nie jest krystaliczną postacią i jej kontent też nie zawsze od a do z mi podchodzi ale moim zdaniem zjada Olgę osobowością i pomysłem na siebie. Wg mnie jakby Olga trochę spuściła z tonu z tym kreowaniem siebie w taki sposób że to aż razi sztucznością i wyluzowała to by o wiele lepiej na tym wyszłaanulasekk pisze: ↑ndz mar 31, 2024 7:45 pm Wczoraj wpadł nowy odcinek na kanale yt „Ślady” z gościem, panem Bogdanem Lachem- znanym profilerem kryminalnym. Ogólnie dobry odcinek, pan Lach to specjalista i widać było, że Olga czuje presję żeby zadawać pytania w sposób profesjonalny, ale daje się odczuć że gość jest trochę zniecierpliwiony i skomentował nawet przy końcu- „pani redaktor nie zna pojęcia twardego dowodu”i troszkę ją zbił z tropu Nie da się ukryć, że Olga nie jest nawet dziennikarką, a co dopiero redaktorką i to o specjalistycznej wiedzy.
Ktoś z was ogląda ten nowy format i ma jakieś przemyślenia?
Mam podobne odczucia co do tej rozmowy, aczkolwiek nie odczułam żeby to było gaszenie. Może trochę prostowanie pewnych rzeczy. Ale ogólnie co do Olgi i sposobu prowadzenia rozmowy i przygotowania to bardzo słabiutki poziom niestetymini.a pisze: ↑pn lip 15, 2024 10:08 pm A dziś rano wpadł nowy odcinek z Katarzyną Bondą, która kilka razy Olgę gasiła i cały odcinek miałam wrażenie, że traktuje ją z wyższością. Podejrzewam, że musiało się Oldze zrobić głupio. Nawet się nie obserwują a informacja o odcinku dopiero niedawno więc Bonda chyba przyszła jedynie żeby wypromować nową książkę wiedząc że zasięgi są. Ale z drugiej strony Śledziowa rzeczywiście wypada słabo w tych wywiadach z dużymi nazwiskami, zero przygotowania jakby wchodziła z ulicy na te wywiady a jednocześnie mocno się sili na to żeby mądrze brzmieć i niestety wychodzi na odwrót, a przypominam, że ta osoba prowadzi program w telewizji. W kontrze stoi odcinek Bondy z Justyną Mazur gdzie było spijanie sobie z dzióbków od pierwszej sekundy i nazywanie się swoimi fankami, tylko fakt jest taki, że Justyna ma jakąkolwiek charyzmę a przede wszystkim większą wiedzę, przygotowuje się jak kogoś zaprasza i jest w stanie tak poprowadzić rozmowy, że nie ma tej sztuczności co u Olgi. Justyna nie jest krystaliczną postacią i jej kontent też nie zawsze od a do z mi podchodzi ale moim zdaniem zjada Olgę osobowością i pomysłem na siebie. Wg mnie jakby Olga trochę spuściła z tonu z tym kreowaniem siebie w taki sposób że to aż razi sztucznością i wyluzowała to by o wiele lepiej na tym wyszła
-
- Collagen z chlorellą
Justyna jest naturalna w tym co robi. Nie nie zawsze odpowiadają mi jej podcasty i sporo pominęłam ale jako osoba w Internecie i jako osobowość jest przyjemna w obyciu w przeciwieństwie do Olgi
-
- Tritonotti
No prosze Olga poszla do konkurencji i juz wg TVN nie "rządzi sceną TC"
xD https://cozatydzien.tvn.pl/gwiazdy/to-o ... 1T6if7CW3g
swoja droga Kryminalne Historie ma chyba wiecej subow niz Hulaj Dusza i Czarna wdowa. Ciekawa jestem jakie kryteria mieli redaktorzy w pisaniu tego artykulu.
xD https://cozatydzien.tvn.pl/gwiazdy/to-o ... 1T6if7CW3g
swoja droga Kryminalne Historie ma chyba wiecej subow niz Hulaj Dusza i Czarna wdowa. Ciekawa jestem jakie kryteria mieli redaktorzy w pisaniu tego artykulu.
Zgadzam się. Przepaść między Olgą a Justyną jeżeli chodzi o wywiad z Bondą. Olga wyszła w tym wywiadzie tak, jakby nie miała zielonego pojęcia o czym jest ta rozmowa.
-
- Collagen z chlorellą
Po bardzo długim czasie włączyłam podcast Olgi bo już nie mam czego słuchać. Ostatni odcinek „chciałem przypodobać się złym mocom”. Jezu tego się nie da słuchać, budowanie napięcia i opowieści niczym moje opowiadanie z podstawówki na pracy klasowej. „Miejsce spowite było złowrogim mrokiem” „ostrożnie wchodzą do środka starego i zimnego bunkra, dzisiaj to miejsce zdaje się być bardziej złowrogie niż kiedykolwiek” „w bunkrze panuje wręcz głucha cisza a w powietrzu unosi się zapach wilgoci i stęchlizny…”. Skąd ona wie jaki był zapach? Po co w ogóle takie bzdury dodawać? Czy to jest powieść kryminalna czy podcast? Ja strasznie nie lubię takich wypełniaczy, skąd podcaster wie jaki był zapach, jaka była atmosfera, co było w głowie policji? Nie lubię budowania taniego dreszczyku
Ona nawet wie, co czuły ofiary. Lanie wody dlatego te podcasty są tak długie.Platini_blabla pisze: ↑wt lip 23, 2024 1:59 pm Po bardzo długim czasie włączyłam podcast Olgi bo już nie mam czego słuchać. Ostatni odcinek „chciałem przypodobać się złym mocom”. Jezu tego się nie da słuchać, budowanie napięcia i opowieści niczym moje opowiadanie z podstawówki na pracy klasowej. „Miejsce spowite było złowrogim mrokiem” „ostrożnie wchodzą do środka starego i zimnego bunkra, dzisiaj to miejsce zdaje się być bardziej złowrogie niż kiedykolwiek” „w bunkrze panuje wręcz głucha cisza a w powietrzu unosi się zapach wilgoci i stęchlizny…”. Skąd ona wie jaki był zapach? Po co w ogóle takie bzdury dodawać? Czy to jest powieść kryminalna czy podcast? Ja strasznie nie lubię takich wypełniaczy, skąd podcaster wie jaki był zapach, jaka była atmosfera, co było w głowie policji? Nie lubię budowania taniego dreszczyku
-
- Collagen z chlorellą
No ja jej słucham na przyspieszeniu x 1,75, bo 60% podcastu jest bez treści i to pustosłowie, opisy które nie wnoszą wartości do historii i tylko ją rozciągają. Ja rozumiem wprowadzić słuchacza w miejsce i czas sytuacji, ale między umiejscowieniem wydarzeń a opisami jak w „nad Niemnem” jest duża różnica.
-
- Collagen z chlorellą
Wydaje mi się że to o tej samej sprawie co Olga opowiada ale trochę lepsze wydanie https://www.dailymotion.com/video/x2gcehr
-
- RoseGold
przestałam calkowicie jej sluchac po tamtej "aferze", niesmak mam spory
-
- Srebrna Kropeczka
Ja nie mogę już na nią inaczej spojrzeć, jak gdzieś przeczytałam, że po operacji nosa wygląda jak świnka Piggy :D cały czas to mam przed oczami, słabo jej wyszedl ten nos.
-
- MoetGlass
Same here a i wcześniej była dla mnie raczej podcasterką ostatniego wyboru, jeśli chodzi o truecrime, po prostu czasami omawiała sprawy, które u innych podcasterów/ek trudno znaleźć, np. sprawa "Ani" spod Drawska Pomorskiego. Ale to jej lanie wody mnie zawsze irytowało no i to idealizowanie ofiar typu była ładna i dobrze się uczyła, no a jakby była brzydka i źle się uczyła to w czymś umniejsza ofierze i zmniejsza wagę czynu, który wobec niej popełniono? Nie wiem, czy tylko ja to tak widzę.jemmarchewkie pisze: ↑śr lip 24, 2024 2:22 pm przestałam calkowicie jej sluchac po tamtej "aferze", niesmak mam spory
Po aferze wykopowej oczywiście unsub i pa pa.
-
- Tritonotti
Jakby była brzydka i się źle uczyła, to usłyszała byś że miała nietuzinkowa urodę i nie miała głowy do nauki-lub coś podobnego w patetycznym tonie.
Ja zaczynając słuchania podcastów, słuchałam Justyny. Wczoraj, po raz pierwszy, ze względu na to, że Olga nagrała o sprawie, która działa się w mojej okolicy - sprawa satanistów - jednakże...nie dotrwałam do końca. Nie podoba mi się. Wybieram Mazur
-
- MoetGlass
Swoją drogą, tak trochę odchodząc od tematu, odcinek o Afrodycie (córce piosenkarki Eleni) zniknął po interwencji jej matki, podobno jest ogólnopolski ban na tę sprawę dla podcasterów tc. Prawda to?
-
- Tritonotti
a to ciekawe, bo u Beaty Babicz (ex.zaburzenia fikcji) nadal wisi podcast o Afrodycie.
-
- Tritonotti
swoja droga widzieliscie Olge u Fomo? biedna hejtowana podcasterka xd
Zerknęłam. Nie wpadła na to, że ludzie jej piszą że popełnia błędy, żeby mogła je poprawic, miec lepszy warsztat? Akceptuje tylko lukrwane ochy i achy.SkarolinaS pisze: ↑ndz lip 28, 2024 6:38 pm swoja droga widzieliscie Olge u Fomo? biedna hejtowana podcasterka xd
Co do hejtu. Babka, która ma 0 dystansu do siebie I napuszczala na każdego kto ją skrytykował lub podwazyl, swojego meza-pittbulla, co atakował agresywnie w komentarzach, chyba nie za bardzo powinna gadać o hejcie. Po aferce trzyma przynajmniej wykopka Diplo na postronku xd
-
- Skarpeta Rakieta
Co to Fomo?SkarolinaS pisze: ↑ndz lip 28, 2024 6:38 pm swoja droga widzieliscie Olge u Fomo? biedna hejtowana podcasterka xd
-
- Tritonotti
Kanał na YT, takavma nazwę FOMO
-
- Skarpeta Rakieta
Zawsze mnie irytował mnie sposób mówienia Olgi, ale udało mi się do niego przyzwyczaić i zdarzało mi się dość często słuchać jej podcastów do snu. Akurat wtedy wchodzą jak złoto, są długie i dużo lania wody. Podobnie mam z podcastami Justyny M., jednak jej głos i sposob wypowiedzi dużo bardziej mi odpowiadają.
Jednak trafiłam na ten wątek, poczytałam o aferze wykopowej i jakoś mi to dowzczętnie obrzydziło podcasty Olgi. Z jednej strony trochę mnie dziwi, że ma to wpływ na mój odbiór, bo np. z oglądaniem filmów Polańskiego albo tych, gdzie gra Klaus Kinsky, nie mam problemu, ale mimo wszystko akurat w przypadku Olgi nie potrafię oddzielić wykopowej działalności jej i zwlaszcza jej męża od ich twórczości, choć ich przewinienia to nieporównywalnie mniejszy kaliber niż w przypadku ww. panów. Well, być może po prostu zawartość ich kanału nie jest na tyle dobra, by warto było ignorować to, jakimi jej autorzy są osobami.
Jednak trafiłam na ten wątek, poczytałam o aferze wykopowej i jakoś mi to dowzczętnie obrzydziło podcasty Olgi. Z jednej strony trochę mnie dziwi, że ma to wpływ na mój odbiór, bo np. z oglądaniem filmów Polańskiego albo tych, gdzie gra Klaus Kinsky, nie mam problemu, ale mimo wszystko akurat w przypadku Olgi nie potrafię oddzielić wykopowej działalności jej i zwlaszcza jej męża od ich twórczości, choć ich przewinienia to nieporównywalnie mniejszy kaliber niż w przypadku ww. panów. Well, być może po prostu zawartość ich kanału nie jest na tyle dobra, by warto było ignorować to, jakimi jej autorzy są osobami.