W ogóle bycie żoną/mężem to nie jest żadna nobilitacja, bez różnicy czy pierwszą/pierwszym czy nie...
Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryDzieciaty rozwodnik to nie jest dobra opcja do zakładania rodziny po raz pierwszy dla kobiety.
Sama będąc bezdzietną panną gdybym miała wybór to 100 razy bardziej wolałabym atrakcyjnego bezdzietnego kawalera niż atrakcyjnego dzieciatego rozwodnika.
Związek z dzieciatym rozwodnikiem jest potencjalnie bardziej problematyczny.
- Juliaturczyniak
- Milion subskrypcji
Dokładnie tak i o to chodzi w tym powiedzeniu, ale koleżanka ma rację, że niektórzy tego nadużywają i nie możesz zwrócić uwagi, po prostu zwrócić uwagi bo już zaraz, że hejt. Dużo ludzi nie odróżnia krytyki od hejtu i dużo ludzi nie lubi słyszeć tego co nie jest po jego myślilalisa pisze: ↑ndz wrz 06, 2026 6:42 pm Ja tego używam.Jakby mnie kobieta wygryzła z super stanowiska to bym nie pomyślała "kobieta kobiecie...", bo rownie dobrze mogl mnie wygryźć mężczyzna. Konkurencja była taka sama i nie rozróżniała płci. Ale już jak widzę, że kobieta jakoś szczególnie angażuje się w doyebanie innej kobiecie w sprawach typu ocenianie wyglądu, ciąża - to słowa się same cisną na usta. Np. kobieta pisze innej kobiecie, że paskudnie wygląda po ciąży, a jeszcze klikasz w jej profil i jest matką. To jakoś bardziej uderza niż jakby to napisał jakiś gieniek.
- Juliaturczyniak
- Milion subskrypcji
Ogólnie bycie 3+ żoną to dla mnie Red flag, druga jeszcze spoko, szczególnie, że dużo osób w wieku 30-49 lat bierze rozwód,ale bycie np. 10 to co?ślub co chwila, rozwód co chwila. Mkhmmm Wiśniewski chociaż mu z Mandaryną kibicuje, jestem ciekawa ile to potrwa,bo niestety całego życia nie zakładam.
Dalej sądzę, ze to tylko promocja pod tzgJuliaturczyniak pisze: ↑wt wrz 08, 2026 10:54 am Ogólnie bycie 3+ żoną to dla mnie Red flag, druga jeszcze spoko, szczególnie, że dużo osób w wieku 30-49 lat bierze rozwód,ale bycie np. 10 to co?ślub co chwila, rozwód co chwila. Mkhmmm Wiśniewski chociaż mu z Mandaryną kibicuje, jestem ciekawa ile to potrwa,bo niestety całego życia nie zakładam.
- O Matyldo!
- Currently:home
-
LauraBacha3
- LemonkowaCola
Prędzej bym poleciała na Wiśniewskiego niż Akopa. Ale to chyba w obecnych czasach nie jest niepolularną opinią
-
marta.kotori
- RoyalBaby
Twoi "przyjaciele" najprawdopodobniej wystawią cię przy wielu okazjach gdy w gre będzie wchodzić narażenie się komuś innemu z tego samego towarzystwa.
- Juliaturczyniak
- Milion subskrypcji
Uważam, że rurki to jedne z ładniejszych i wygodniejszych spodni. Szczególnie z wysokim stanem. Z pewnością lepsze od tych workowatych po starszym bracie lub ojcu.
-
123wiosna123
- Luźny dzień ze mną
Uwielbiam rurki bo sa bardzo ładne.niestety przez moje problemy z krążeniem i puchnięcie nóg nie moge ich zakładać chociaż bardzo bym chciała i zostały mi workowane spodnie.Juliaturczyniak pisze: ↑pt wrz 11, 2026 6:21 pm Uważam, że rurki to jedne z ładniejszych i wygodniejszych spodni. Szczególnie z wysokim stanem. Z pewnością lepsze od tych workowatych po starszym bracie lub ojcu.
-
chleb_ze_smalcem
- RealDiamond
Nie lubię dżinsów. Uważam, że to najbardziej niewygodne ubrania. Rurki mogą być ale nie dżinsowe. I nie z bardzo niskim stanem. Kiedyś to było w modzie, rurki i do tego super niskie koszmarki, że prawie można było wzgórek zobaczyć tak niskie były te spodnie xd no i row marianski to obowiązkowo przy schylaniu.
-
Dafneeee12
- Mokra Włoszka
Widzisz, mnie czeka urlop macierzyński, chociaż bardzo chętnie wróciłabym do pracy, jednak aby zapisać dziecko do żłobka, musi ono mieć skończony rok. Nie każdego stać na prywatna opiekę + takiego maluszka oddawać do obcych? Roczne dziecko jest już kumate trochę, ale młodsze potrzebuje matki.kiciakociaaa2137 pisze: ↑pt wrz 04, 2026 1:52 pm Szanuję twoje zdanie, ale nie zmienia to faktu, że uważam, że urlop macierzyński nie powinien być płatny 100%. Jak zachoruję, to dostaję tylko 80%, chociaż też płacę ubezpieczenie. Możesz sobie tutaj eseje tworzyć, nie zmienisz mojego zdania. Jesteśmy w wątku o niepopularnych opiniach, tak przypomnę.
Za chorobowe dostajesz 80%, żebyś nie nadużywała tego, tak to każdy by sobie szedł do psychiatry albo do znajomego lekarza i wymyślał choroby.
kocham rurki, ale jestem tak niska, ze zazwyczaj sa na mnie za długie i muszę je podwijac albo skracaćJuliaturczyniak pisze: ↑pt wrz 11, 2026 6:21 pm Uważam, że rurki to jedne z ładniejszych i wygodniejszych spodni. Szczególnie z wysokim stanem. Z pewnością lepsze od tych workowatych po starszym bracie lub ojcu.
- kiciakociaaa2137
- MoetGlass
A piszesz mi to, ponieważ... ? Moje zdanie pozostaje nadal takie same. Nie stać się na dziecko, to sie na nie nie decyduj.Dafneeee12 pisze: ↑pt wrz 11, 2026 11:05 pm Widzisz, mnie czeka urlop macierzyński, chociaż bardzo chętnie wróciłabym do pracy, jednak aby zapisać dziecko do żłobka, musi ono mieć skończony rok. Nie każdego stać na prywatna opiekę + takiego maluszka oddawać do obcych? Roczne dziecko jest już kumate trochę, ale młodsze potrzebuje matki.
Za chorobowe dostajesz 80%, żebyś nie nadużywała tego, tak to każdy by sobie szedł do psychiatry albo do znajomego lekarza i wymyślał choroby.
𝘭𝘪𝘷𝘦, 𝘭𝘢𝘶𝘨𝘩, 𝘭𝘰𝘣𝘰𝘵𝘰𝘮𝘺
-
Dafneeee12
- Mokra Włoszka
Bo jesteśmy na forum i odpowiadam na wątek? X D nikt nie chce zmienić Twojego zdaniakiciakociaaa2137 pisze: ↑sob wrz 12, 2026 10:03 am A piszesz mi to, ponieważ... ? Moje zdanie pozostaje nadal takie same. Nie stać się na dziecko, to sie na nie nie decyduj.
- Juliaturczyniak
- Milion subskrypcji