Start
Mój profil

Ubrania, jakich nienawidziłyście, ale przekonałyście z wiekiem

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
2030bejbe
MiamiBicz

Ubrania, jakich nienawidziłyście, ale przekonałyście z wiekiem

Post autor: 2030bejbe »

W moim przypadku rajstopy, zwłaszcza pod spodniami. Nawet dwie pary i czasem nawet lekko podarte (i tak nikt nie zobaczy, a przynajmniej tyłek nie zmarznie);
Poliż mnie I'm Polish
Pejczyk Pandory
Samarka

Post autor: Pejczyk Pandory »

2030bejbe pisze: czw kwie 23, 2026 8:42 am W moim przypadku rajstopy, zwłaszcza pod spodniami. Nawet dwie pary i czasem nawet lekko podarte (i tak nikt nie zobaczy, a przynajmniej tyłek nie zmarznie);
Czapka. Jako młoda siksa nigdy nie nosiłam, a były wtedy mrozy po -20 stopni. Teraz byle wiaterek zawieje, ja już naciągam czapkę na uszy.
sovre77
PsychoFanka

Post autor: sovre77 »

Przylegające ubrania, gdy byłam młodsza to zawsze musiał być worek xd A dziś lepiej się czuję w podkreślonej talii. Był też okres że nienawidziłam sandałów i odkrytych stóp, dziś nawet się nie zastanawiam tylko w klapkach typu birkenstock wychodzę gdy jest ciepło
Lalalaal
RoyalBaby

Post autor: Lalalaal »

sovre77 pisze: czw kwie 23, 2026 10:03 am Przylegające ubrania, gdy byłam młodsza to zawsze musiał być worek xd A dziś lepiej się czuję w podkreślonej talii. Był też okres że nienawidziłam sandałów i odkrytych stóp, dziś nawet się nie zastanawiam tylko w klapkach typu birkenstock wychodzę gdy jest ciepło
Spodnie capri i dzwony
Awatar użytkownika
Brida
Naczelny Zapierdalacz

Post autor: Brida »

Podkoszulek. Jednak mama miała rację :')
Awatar użytkownika
florella
DamaZpowiśla

Post autor: florella »

Rajstopy, czapki i wygodne buty bez obcasa
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Tritonotti

Post autor: Oliwkowa888 »

Nakrycia głowy. Czapka zimowa, to kiedyś było dla mnie coś czego nie nosiłam i nawet nie miałam w szafie. Teraz mam kilka i nie ma nic lepszego niż jak w zimie jest ciepło w głowę. Dodatkowo czapki z daszkiem. Dobrze chronią przed słońcem, a dodatkowo, gdy pada drobny deszcz to daszek chroni twarz.
Awatar użytkownika
nocotyniepowiesz
SweetsGallery

Post autor: nocotyniepowiesz »

Kozuch naturalny. Wszystkie mamine z lat 80 wyrzuciłam w okresie nastoletnim, a na vinted kupiłam, kiedy skończylam 30 rż :P w zadnej kurtce, w żadnym płaszczu welnianym nie było mi nigdy tak ciepło zimą jak w kożuchu naturalnym :)
There are nine million bicycles in Będzin
Awatar użytkownika
unfaithfully
Currently: planning drama

Post autor: unfaithfully »

Spodni z wysokim stanem.
Gryzlo mnie to i uwieralo w brzuch.

Teraz nosze tylko spodnie z wysokim stanem :')
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Tritonotti

Post autor: Oliwkowa888 »

unfaithfully pisze: śr cze 03, 2026 10:09 am Spodni z wysokim stanem.

O tak. Spodnie z wysokim lub normalnym stanem są cudowne. Czuję, ze się trzymają, a nie zsuwają mi z tyłka ;)
Awatar użytkownika
florella
DamaZpowiśla

Post autor: florella »

z wysokim stanem na gume :')
Awatar użytkownika
Kokol_Haret
Gacie z oceanu

Post autor: Kokol_Haret »

unfaithfully pisze: śr cze 03, 2026 10:09 am Spodni z wysokim stanem.

a ja na odwrót, właśnie wróciłam do normalnego/ niskiego stanu i czuję się w nich dużo lepiej. Wydaje mi się, że przy wyborze stanu spodni długość torsu ma ogromne znaczenie i właśnie u mnie trochę lepiej sprawdza się niższy stan :)
Awatar użytkownika
unfaithfully
Currently: planning drama

Post autor: unfaithfully »

Kokol_Haret pisze: śr lip 22, 2026 11:12 pm a ja na odwrót, właśnie wróciłam do normalnego/ niskiego stanu i czuję się w nich dużo lepiej. Wydaje mi się, że przy wyborze stanu spodni długość torsu ma ogromne znaczenie i właśnie u mnie trochę lepiej sprawdza się niższy stan :)
Byc moze. Ja mam wrazenie ze spodnie z niskim stanem zsuwaja mi sie z tylka i ciagle je podciagam do gory odruchowo.
jamniczyca
Channelka

Post autor: jamniczyca »

Swetry z golfem 🙈
Awatar użytkownika
Saelith
DamaZpowiśla

Post autor: Saelith »

dzwony
Awatar użytkownika
Kozaznosa33
Siatkarka

Post autor: Kozaznosa33 »

Adidasy i ogólnie sportowe obuwie inne niż trampki. Kiedyś glany, trampki, albo jakieś baleriny- sportowe obuwie nigdy mi się nie podobało. Gdy moja stopa zaznała luksusu buta do biegania, to już nie jest w stanie zapomnieć i moje poczucie estetyki okazało się bardzo elastyczne ;P
Sidididididfi
Gacie z oceanu

Post autor: Sidididididfi »

Luźna odzież. W czasach licealnych uwielbiałam dopasowane ubrania. Popylałam w ciotkowatych sukienkach, legginsach, rurkach. Dzisiaj kocham swobodne, nawet chwilami lekko artystyczne kroje w stylu Massimo Dutti/COS.

Jednocześnie mam świadomość, że moda się zmieniła przez te 10 lat, a ja dorosłam.
kadarka
SushiRoll

Post autor: kadarka »

Czapki zimą, gdzieś do 35 roku życia nie było opcji, żebym choćby największy syberyjski mróz - założyła czapkę. To samo z długim puchowym zimowym płaszczem, zawsze kurtki. 3 lata temu kupiłam taki płaszcz „gąsienicę” i już sobie nie wyobrażam zimy okuta po same niemal kostki 😆 Na Birkenstocki też raczej młoda ja by nawet nie splunęła 😁 Plus baleriny - kiedyś gdy lata temu była na nie moda to nie chodziłam w niczym innym, nagle totalnie mi się odwidziało i stwierdziłam że wyglądają paskudnie i długie lata (10?) nawet by mi do głowy nie przyszło, żeby do nich wrócić. W tym roku kupiłam jakieś 4 pary 😬 Kiedyś nie wyobrażałam sobie nic innego jak rurki, od paru ładnych sezonów chodzę prawie wyłącznie w luźnych spodniach, kocham ten komfort. Już chyba nigdy nie powiem „nigdy” na jaką kolwiek część garderoby :)
kadarka
SushiRoll

Post autor: kadarka »

Chociaż…. Cofam - do biodrówek już nie wrócę nigdy, tego jestem pewna 🫣
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

kadarka pisze: sob sie 22, 2026 8:57 pm baleriny - kiedyś gdy lata temu była na nie moda to nie chodziłam w niczym innym, nagle totalnie mi się odwidziało i stwierdziłam że wyglądają paskudnie
Też uwielbiałam baleriny i nadal wizualnie mi się podobają, ale też mi się odwidziało, bo nikt głośno w przestrzeni publicznej nie mówi jaki to dyskomfort, jak to wpływa na stopę, na pospinane ścięgna, na zdrowie. Takie ściskanie stopy w małej przestrzeni to nic dobrego, dopiero po latach się o tym przekonałam