Start
Mój profil

Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Push
PinkParty

Re: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Post autor: Push »

chleb_ze_smalcem pisze: sob lip 04, 2026 1:50 pm Patrząc na ogół mężczyzn z którymi miałam kontakt lub których widziałam na przestrzeni całego życia w obu krajach to tak, są bardziej zadbani ogółem - w moim wrażeniu. Brytyjskie kobiety z drugiej strony to totalnie nie mój typ urody i w przeciwieństwie do Polek wydają mi się mniej zadbane. Malują się tak samo chętnie ale o zdrową dietę dbają mniej, częściej zakładają cokolwiek, nie biegają na zabiegi skórne (tu znowu zależy od tego kto, bo niektóre tak), piją i tyją podobnie jak faceci. Mniej jest pięknych kobiet w porównaniu do np Polski. Brytyjska uroda kobieca mi osobiście się nie podoba, więc nie jestem obiektywna ale to jest w sumie zgodne z panującym stereotypem, że Brytyjki nie są jakoś szczególnie urodziwe.
Dzięki. Nie chciałam tego pisać, ale ogólnie Brytyjczycy wydają mi się bardziej atrakcyjni od Brytyjek, a nawet do nich mam zastrzeżenia, bo nie zawsze mi ta uroda leży. A ogólnie uroda samej nacji mi nie podchodzi..Oni zdają się mieć specyficzne cery (niby ładne, ALE), nierzadko jakieś takie grubo ciosane rysy i sylwetki, często nie są wysocy (tak mi się wydaje), no i...TE ZĘBY, przepraszam ale patrząc na nie zaczynam wierzyć w gadki o chowie wsobnym. Nawet ładne Brytyjki mają coś takiego w sobie, że jednak mówię nie (np. Sienna Miller). Trudno to wytłumaczyć, ale tak to odczuwam.
Hunde
LemonkowaCola

Post autor: Hunde »

iksde12345 pisze: czw lip 02, 2026 12:32 pm Unpopular opinion: uważam, że Rosjanie są naprawdę przystojni tylko dotyka ich ta sama klątwa co Polaków, czyli po 30-tce wchodzi chlanie wudy, ujowe żarcie i ogólne zaniedbanie i unikanie higieny, "bo to niemęskie"
Coś w tym jest - po warunkiem, że ci Rosjanie są zadbani. Przykładem jest Zverev i MŁODY Domogarov.
g_girl
Szarlotta

Post autor: g_girl »

chleb_ze_smalcem pisze: pt lip 03, 2026 11:53 pm Nie, raczej chodzi o miasta ogólnie. W dużych miastach będą bardziej o siebie dbać i przywiązywać wagę do wyglądu. Nie wszyscy oczywiście ale jednak łatwiej o przystojnego faceta w Londynie niż na prowincji. Ale to zauważyłam w każdym kraju w jakim trochę przebywałam, że w największych miastach ludzie najbardziej o siebie dbają. Np w takim nowym yorku rzadko widywałam naprawdę otyłe osoby. Za to na południu w mniejszych miastach większość ludzi ma nadwagę lub otyłość.
W UK w małych miastach czy na wioskach jest częstszy styl życia typu po pracy wyjść na piwo, zjeść coś tłustego (brytyjskie jedzenie mimo, że pyszne, jest ciężkie) zamiast porobić coś aktywnego. Z jednego piwka robi się kilka i tak młody facet szybko wygląda na 10 lat więcej. Ogólnie w moim wrażeniu Brytyjczycy dużo piją, szczególnie ci trochę starsi. Może nie wódki jak Polacy ale piwsko spożywają, można powiedzieć, w ilościach przemysłowych. Do tego papierosy. To bardzo odbija się na wyglądzie. Ci młodsi już tyle nie piją, za to vapuja i jedzą bardzo niezdrowo. Zęby mają nieciekawe. Nie ma takiej presji żeby robić równe zęby jak w Ameryce. To jest oczywiście tylko subiektywna obserwacja i moje doświadczenia, nie żadne statystyki.
Też uważam że to kwestia miasto/wieś a nie narodowość. W Barcelonie widziałam samych wysportowanych i przystojnych facetów, a na południu Hiszpanii głównie otyłych w rozciągniętych koszulkach i wypierdzianych dresach. To samo we Włoszech, Mediolan a Neapol niebo a ziemia. Jedynie Francja wydaje mi się być wyrównana pod tym względem, nie widziałam tam zbyt dużo otyłych ludzi nawet w tych mniejszych miejscowościach.
Sukieneczka
BlondDoczep

Post autor: Sukieneczka »

Dzięki za ten wątek - temat niestety ciągnie się od pokoleń, Panowie nie chcą umilać życia kobiet swoim wyglądem. Moje obserwacje z kraju🇵🇱 są następujące:

- brak dostosowania ubioru do okazji i pogody: odzież sportowa i dresowa zakładane na codzień, białe sneakersy oraz podarte jeansy zakładane na -20 stopni oraz +30 stopni
- zadbany wygląd jest postrzegany jako zajęcie niemęskie, lub mówiąc żargonem ge..owate, podczas gdy w Europie Północnej świetny wygląd jest wyznacznikiem męskości i budowania wizerunku
- eleganckie ubranie i zadbana fryzura jest częściej spotykana u mężczyzny zaobrączkowanego, niż u singla

Panowie mają potencjał, mamy urodę europejską, jesteśmy całkiem wysocy, mamy ładne oczy, jasną karnację. Czasami jest dobrze 😊 Tylko niech wybija sobie z głowy te długie brody, fryzurę na jeża i pseudo-patriotyczne koszulki.
Wadewilson
Siatkarka

Post autor: Wadewilson »

Hunde pisze: wt lip 07, 2026 8:50 pm Coś w tym jest - po warunkiem, że ci Rosjanie są zadbani. Przykładem jest Zverev i MŁODY Domogarov.
O nie. Dla mnie wręcz przeciwnie. Rosjanie jak i Ukraińcy (nie chodzi o historię żeby nie było) nie są atrakcyjni. Ich rysy twarzy mi nie podchodzą mówiąc wprost
Push
PinkParty

Wadewilson pisze: pn lip 13, 2026 3:49 pm O nie. Dla mnie wręcz przeciwnie. Rosjanie jak i Ukraińcy (nie chodzi o historię żeby nie było) nie są atrakcyjni. Ich rysy twarzy mi nie podchodzą mówiąc wprost
Dla mnie też nie. Raczej mam takie myślenie:

-Rosja, Ukraina, Polska ==> kobiety ładniejsze od mężczyzn (zwłaszcza na Ukrainie)

-UK, Niemcy, kr. skandynawskie (szczególnie Dania) ==> mężczyźni ładniejsi od kobiet (statystycznie)

- Włochy, Francja ==> dość wyrównany poziom, ludzie obojga płci bardziej atrakcyjni albo przynajmniej zadbani

Co do reszty Europy to yyy...nie wiem? Taka Grecja i Hiszpania są dla mnie zagadką. Mgliście sobie przypominam jakieś niepochlebne opinie o urodzie Greczynek i faktycznie w Grecji widziałam ładna tylko jedną kelnerkę z tamtych stron (wyglądała jak Jessica Alba) i nikogo poza nią, ale też jednak byłam na wyspie, nie wiem jak wyglądają tam kobiety z większych miast.

Co do Hiszpanii, to nie chcę nikogo obrazac, ale mi się hiszpańskie kobiety niespecjalnie podobają. Penelope Cruz - ok, piękna, ale jej uroda też ma wady. Hiszpanki często mają specyficzny kształt twarzy, fakt że gęste włosy i to jest super zaletą, ale rysy twarzy... jakoś mało subtelne i mało delikatne, do tego TE NOSY. Np. ta partnerka Brada Pitta jest Hiszpanką i moim zdaniem nie jest jakoś super urodziwa. Kiedyś słyszałam złośliwą opinię od kogoś znające Spain, że są rejonu w Hiszpanii gdzie kobiety są piękne jak księżniczki oraz takie, gdzie patrzysz na osobę i widzisz jakąś formę pośrednią między kobietą a mężczyzną...Ale fakt też jest taki, że w Hiszpanii jest więcej sympatii do mody, zabawy kolorem, przywiązania do dobrych materiałów, radości życia. Tego można im pozazdrościć.

W tym kontekście ciekawią mnie też opinie na temat Belgii, Holandii. Holendrzy są wysocy, podobnie Holenderki...wysokie i wręcz potężne kobiety, ale mi się akurat ich wygląd podoba. Wyglądają jakby wyrosły na dobrym jedzeniu i tak chyba jest ;)))
kaska09
FlafLover

Post autor: kaska09 »

Push pisze: pn lip 13, 2026 7:53 pm Dla mnie też nie. Raczej mam takie myślenie:

-Rosja, Ukraina, Polska ==> kobiety ładniejsze od mężczyzn (zwłaszcza na Ukrainie)

-UK, Niemcy, kr. skandynawskie (szczególnie Dania) ==> mężczyźni ładniejsi od kobiet (statystycznie)

- Włochy, Francja ==> dość wyrównany poziom, ludzie obojga płci bardziej atrakcyjni albo przynajmniej zadbani

Co do reszty Europy to yyy...nie wiem? Taka Grecja i Hiszpania są dla mnie zagadką. Mgliście sobie przypominam jakieś niepochlebne opinie o urodzie Greczynek i faktycznie w Grecji widziałam ładna tylko jedną kelnerkę z tamtych stron (wyglądała jak Jessica Alba) i nikogo poza nią, ale też jednak byłam na wyspie, nie wiem jak wyglądają tam kobiety z większych miast.

Co do Hiszpanii, to nie chcę nikogo obrazac, ale mi się hiszpańskie kobiety niespecjalnie podobają. Penelope Cruz - ok, piękna, ale jej uroda też ma wady. Hiszpanki często mają specyficzny kształt twarzy, fakt że gęste włosy i to jest super zaletą, ale rysy twarzy... jakoś mało subtelne i mało delikatne, do tego TE NOSY. Np. ta partnerka Brada Pitta jest Hiszpanką i moim zdaniem nie jest jakoś super urodziwa. Kiedyś słyszałam złośliwą opinię od kogoś znające Spain, że są rejonu w Hiszpanii gdzie kobiety są piękne jak księżniczki oraz takie, gdzie patrzysz na osobę i widzisz jakąś formę pośrednią między kobietą a mężczyzną...Ale fakt też jest taki, że w Hiszpanii jest więcej sympatii do mody, zabawy kolorem, przywiązania do dobrych materiałów, radości życia. Tego można im pozazdrościć.

W tym kontekście ciekawią mnie też opinie na temat Belgii, Holandii. Holendrzy są wysocy, podobnie Holenderki...wysokie i wręcz potężne kobiety, ale mi się akurat ich wygląd podoba. Wyglądają jakby wyrosły na dobrym jedzeniu i tak chyba jest ;)))
Ja ogólnie współczuję Rosjankom, Ukrainkom. Wyglądają tak pięknie a muszą ze sobą rywalizować o jakichś trolli XDD
Push
PinkParty

Wadewilson pisze: pn lip 13, 2026 3:49 pm O nie. Dla mnie wręcz przeciwnie. Rosjanie jak i Ukraińcy (nie chodzi o historię żeby nie było) nie są atrakcyjni. Ich rysy twarzy mi nie podchodzą mówiąc wprost
Zgadzam się. Nawet ci bogaci, spójrzcie tylko na oligarchę Romana Abramowicza...No jak ktoś mi powie, że on jest przystojny, to sorry. To już polscy mężczyźni wyglądają lepiej.

I jeszcze nie mogę z jednego...Nigdy się nie mogłam nadziwić jak Domagarow, ten zapijaczony Bohun przyprawiał kobiety o mdlenie. No bez jaj, nigdy nie rozumiałam tych kobiecych spazmów na punkcie tego typa. Że niby uosabiał jakąś nieokiełznaną dzikość? xd A dajcie spokój, brudas drący mordę i zawsze gotowy do bitki albo siegnięcia po flaszkę, do tego ten jego wiecznie zmętniały wzrok :D W życiu bym go nie chciała i nic mi na jego widok nie dyga, a Polki szalały na punkcie tego typa.
Awatar użytkownika
iksde12345
LouiBag

Post autor: iksde12345 »

Ponawiam pytanie sprzed X stron tego wątku: co sądzimy tu o Żydach?
Awatar użytkownika
Ava Adore
ToTylkoHermes

Post autor: Ava Adore »

iksde12345 pisze: pn lip 13, 2026 9:44 pm Ponawiam pytanie sprzed X stron tego wątku: co sądzimy tu o Żydach?
Nie chce iść do pierdla za antysemityzm
Awatar użytkownika
iksde12345
LouiBag

Post autor: iksde12345 »

Uważam, że Bułgarki są bardzo piękne