Start
Mój profil

Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
lalisa
TłinkiBoss

Re: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?

Post autor: lalisa »

Anastazja_smietana pisze: śr lip 01, 2026 10:49 am Sorry dziewczyny, ale ktoś tych ziemniaków rodzi XD
Tylko właśnie wg mnie oni się niekoniecznie rodzą ziemniakami, ale nimi stają. U mnie na osiedlu jak dorastałam był taki typek, który podobał się każdej dziewczynie. Duże brązowe oczy, czarne włosy, zawsze mocno opalony. Nie wyglądał jak standardowy Polak. Po prostu ładna "modelowa" buzia. I taki sobie ładny był jak mial 13 lat. I jak miał 15. I jak miał 17... A potem żłopał piwsko, przytył, zawsze taki rozmemłany niezadbany i w tym momencie wygląda już jak ziemniak. Dla porównania jego damskie odpowiedniki, czyli te dziewczyny uznawane wtedy za najładniejsze, teraz są nadal ładne + porobione, co może się komuś nie podobać, ale jest dowodem, że starają się wyglądać dobrze. A on się nie stara.

Moim zdaniem zaniedbany wygląd polskich mężczyzn jest tak poważną sprawą, że ma wpływ na wskaźnik dzietności. Mówię poważnie. Jakby mi się do wyra dzień w dzień kładł taki wieprz, to bym nie miała na nic ochoty.
PEONIA
Milion subskrypcji

Post autor: PEONIA »

lalisa pisze: śr lip 01, 2026 6:56 pm Tylko właśnie wg mnie oni się niekoniecznie rodzą ziemniakami, ale nimi stają. U mnie na osiedlu jak dorastałam był taki typek, który podobał się każdej dziewczynie. Duże brązowe oczy, czarne włosy, zawsze mocno opalony. Nie wyglądał jak standardowy Polak. Po prostu ładna "modelowa" buzia. I taki sobie ładny był jak mial 13 lat. I jak miał 15. I jak miał 17... A potem żłopał piwsko, przytył, zawsze taki rozmemłany niezadbany i w tym momencie wygląda już jak ziemniak. Dla porównania jego damskie odpowiedniki, czyli te dziewczyny uznawane wtedy za najładniejsze, teraz są nadal ładne + porobione, co może się komuś nie podobać, ale jest dowodem, że starają się wyglądać dobrze. A on się nie stara.

Moim zdaniem zaniedbany wygląd polskich mężczyzn jest tak poważną sprawą, że ma wpływ na wskaźnik dzietności. Mówię poważnie. Jakby mi się do wyra dzień w dzień kładł taki wieprz, to bym nie miała na nic ochoty.
No dosłownie taka prawda. Jeszcze najczęsciej oburzeni, że cokolwiek "muszą" robić. Pamietam kiedyś byłam na grupie o tinderze na fb i jakaś użytkowniczka napisała, ze trochę jej przykro jak widzi, ze te chłopaki z ktorymi się nie umawia eweidentnie się nie starają., że ona się stroi, maluje chce się podobać a przychodzi taki facet co widać po nim, że ma w nosie, jakby sobie przypomniał, ze ma randkę i wyszedł jak stał. Co tam się w komentarzach działo....
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
LouiBag

Post autor: Anastazja_smietana »

lalisa pisze: śr lip 01, 2026 6:56 pm Tylko właśnie wg mnie oni się niekoniecznie rodzą ziemniakami, ale nimi stają. U mnie na osiedlu jak dorastałam był taki typek, który podobał się każdej dziewczynie. Duże brązowe oczy, czarne włosy, zawsze mocno opalony. Nie wyglądał jak standardowy Polak. Po prostu ładna "modelowa" buzia. I taki sobie ładny był jak mial 13 lat. I jak miał 15. I jak miał 17... A potem żłopał piwsko, przytył, zawsze taki rozmemłany niezadbany i w tym momencie wygląda już jak ziemniak. Dla porównania jego damskie odpowiedniki, czyli te dziewczyny uznawane wtedy za najładniejsze, teraz są nadal ładne + porobione, co może się komuś nie podobać, ale jest dowodem, że starają się wyglądać dobrze. A on się nie stara.

Zgadzam się z zaniedbaniem (choć myślę że to ogółem domena facetów, a nie tylko polaków), ale akurat ta dziewczyna dała za przykład foto memcena. On już akurat ma taką twarz pucołowatą i myślę że żaden tuning mu nie pomoże. Takie ma rysy, trochę wschodnie, szerokie czaszki, które widuje często i u polaków i u polek.
lalisa
TłinkiBoss

Post autor: lalisa »

PEONIA pisze: śr lip 01, 2026 7:35 pm No dosłownie taka prawda. Jeszcze najczęsciej oburzeni, że cokolwiek "muszą" robić. Pamietam kiedyś byłam na grupie o tinderze na fb i jakaś użytkowniczka napisała, ze trochę jej przykro jak widzi, ze te chłopaki z ktorymi się nie umawia eweidentnie się nie starają., że ona się stroi, maluje chce się podobać a przychodzi taki facet co widać po nim, że ma w nosie, jakby sobie przypomniał, ze ma randkę i wyszedł jak stał. Co tam się w komentarzach działo....
No dokładnie. Moja koleżanka ma męża takiego grubego i zaniedbanego, wygląda na śmierdzącego też, ale nie odwazylam się sprawdzić. XD I cap uważa, że ona powinna z nim częściej keks uprawiać, ale do głowy mu nie przyjdzie, ze trochę ciężko się podniecić na widok takiego czegoś. Kobieta w Polsce nawet jak jest gruba albo niezbyt urodziwa z twarzy, to jest czysta, ma zadbaną cerę, paznokcie, stara się ładnie ubrać. Na tym polega różnica.
Push
PinkParty

Post autor: Push »

Anastazja_smietana pisze: śr lip 01, 2026 10:49 am Sorry dziewczyny, ale ktoś tych ziemniaków rodzi XD
Hmm, czy ja wiem...To nie jest takie oczywiste, no i najlepiej wszystko zwalić na matkę? One zawsze za wszystko dostają.

Szczerze? Uważam, że słaby wygląd dzieci to niestety zwykle fakt, że dziedziczą urodę po kiepskich wyglądowo ojcach.
Mało facetów wygląda u nas fajnie, rzadziej/rzadko są przystojni i niestety...sam częsty dobry wygląd matki to za mało - dzieci naturalnie "coś tam" niestety odziedziczą po mało atrakcyjnych ojcach. Taka prawda, a u nas jakby istniało głupie przekonanie, że urodę to się dziedziczy tylko po matce.

Małe pocieszenie - to się dzieje wszędzie, na całym świecie, także wśród znanych osób. Np. córka Monici Bellucci i Vincenta Cassela - no ładna dziewczyna, ale bez obrazy...podjazdu do matki nie ma. Matka była boginią z wyglądu, a córka jest już po prostu ładna, ale odziedziczyła dziwne cechy urody ojca.
A u nas wiadomo - mało kobiet ma naprawdę atrakcyjnych partnerów, bo naprawdę przepraszam ale - sporo jest brzydkich/brzydkawych.
Najlepsze miksy to jak oboje są dość (zaznaczam dość!) atrakcyjni albo jedno atrakcyjne a drugie przęcietne, ale bez żadnych cech szczególnych typu orli nos, nadmiernie wysokie czoło, progenia.
Pocieszenie? Piękni ludzie niekoniecznie produkują piękne dzieci, także jak ktoś myśli że on i jego partner robią za "10- tki", to nie znaczy, że będą mieć produkcję pięknych bejbiatek, nie ma tak dobrze :D.
PrincessKitty
PsychoFanka

Post autor: PrincessKitty »

Anastazja_smietana pisze: śr lip 01, 2026 7:56 pm Zgadzam się z zaniedbaniem (choć myślę że to ogółem domena facetów, a nie tylko polaków), ale akurat ta dziewczyna dała za przykład foto memcena. On już akurat ma taką twarz pucołowatą i myślę że żaden tuning mu nie pomoże. Takie ma rysy, trochę wschodnie, szerokie czaszki, które widuje często i u polaków i u polek.
Nawet Sławek wyglądałby lepiej, gdyby nie był ulanym koneserem piwa ;) pewnie, że nie byłby nagle dwumetrowym chadem z kwadratową szczęką, ale wyglądałby dużo lepiej.

Mój mąż ma kumpla, który urodowo jest podobny do mencena- niski, z okrągłą twarzą i tendencją do tycia a'la kulka. Za czasów, kiedy był aktywny fizycznie i jadł inne rzeczy aniżeli chińczyka i fastfoody, to wyglądał naprawdę dobrze i nawet, jeśli wciąż miał okrągłe policzki, to miał przy tym ładnie zaryzowany owal twarzy, a do tego dzięki sportom miał fajną posturę i generalnego podobał się laskom (chociaż urodowo karty wylosowały mu się średnie, ale dzięki spoko trybowi życia wyglądał dobrze). Niestety, pojawiły się u niego poważne problemy, które wpływają na jego psychikę, przez co sporty poszły w kąt, a do tego wleciało syfiaste jedzenie i alkohol, przez co teraz ten kumpel spadł do poziomu mencena. Przez naprawdę poważne problemy tam jest potrzebna gruba terapia, ale oczywiście odmawia (pomimo tego, że ma w uj kasy i stać go) i koło się zamyka.
Awatar użytkownika
iksde12345
LouiBag

Post autor: iksde12345 »

Unpopular opinion: uważam, że Rosjanie są naprawdę przystojni tylko dotyka ich ta sama klątwa co Polaków, czyli po 30-tce wchodzi chlanie wudy, ujowe żarcie i ogólne zaniedbanie i unikanie higieny, "bo to niemęskie"
Push
PinkParty

PEONIA pisze: śr lip 01, 2026 7:35 pm No dosłownie taka prawda. Jeszcze najczęsciej oburzeni, że cokolwiek "muszą" robić. Pamietam kiedyś byłam na grupie o tinderze na fb i jakaś użytkowniczka napisała, ze trochę jej przykro jak widzi, ze te chłopaki z ktorymi się nie umawia eweidentnie się nie starają., że ona się stroi, maluje chce się podobać a przychodzi taki facet co widać po nim, że ma w nosie, jakby sobie przypomniał, ze ma randkę i wyszedł jak stał. Co tam się w komentarzach działo....
O jezu i jakie były te komentarze?

A z mojej strony - kurde, jakie to jest przykre. Ja się zawsze lubiłam wystroić na randkę czy jakiekolwiek spotkanie sam na sam z facetem, który mi się podobał/podoba, lubiłam to robić i nawet czułam przy tym przyjemna ekscytację, czy będzie mu się podobac, czy uda się olśnić ;). Byłoby mi bardzo przykro, gdybym z jego strony nie poczuła jakiejś chęci starania się, podobania drugiej stronie...Ech, jak się czyta o takich obwiesiach, to wszystkiego się odechciewa. I tylko dziewczyn szkoda.
kaska09
FlafLover

Post autor: kaska09 »

iksde12345 pisze: czw lip 02, 2026 12:32 pm Unpopular opinion: uważam, że Rosjanie są naprawdę przystojni tylko dotyka ich ta sama klątwa co Polaków, czyli po 30-tce wchodzi chlanie wudy, ujowe żarcie i ogólne zaniedbanie i unikanie higieny, "bo to niemęskie"
Był taki filmik na Instagramie…To było jakieś rosyjskie high school reunion. Faceci wyglądali fatalnie a kobiety- mimo że starsze - zadbane, z poprawkami estetycznymi, ładnie ubrane, włosy ułożone. Nawet pani nauczycielka wyglądała lepiej niż jej uczniowie. I myślę że podobnie jest w Polsce. Do kobiet jest presja by wyglądać pięknie a do mężczyzn zero. Wiadomo nie każdy ma szczęście z genetyką ale ktoś zdrowy i zadbany może naprawdę sobie pomóc.
Awatar użytkownika
Anastazja_smietana
LouiBag

Post autor: Anastazja_smietana »

Push pisze: czw lip 02, 2026 11:42 am Hmm, czy ja wiem...To nie jest takie oczywiste, no i najlepiej wszystko zwalić na matkę? One zawsze za wszystko dostają.

Szczerze? Uważam, że słaby wygląd dzieci to niestety zwykle fakt, że dziedziczą urodę po kiepskich wyglądowo ojcach.
Mało facetów wygląda u nas fajnie, rzadziej/rzadko są przystojni i niestety...sam częsty dobry wygląd matki to za mało - dzieci naturalnie "coś tam" niestety odziedziczą po mało atrakcyjnych ojcach. Taka prawda, a u nas jakby istniało głupie przekonanie, że urodę to się dziedziczy tylko po matce.

Małe pocieszenie - to się dzieje wszędzie, na całym świecie, także wśród znanych osób. Np. córka Monici Bellucci i Vincenta Cassela - no ładna dziewczyna, ale bez obrazy...podjazdu do matki nie ma. Matka była boginią z wyglądu, a córka jest już po prostu ładna, ale odziedziczyła dziwne cechy urody ojca.
A u nas wiadomo - mało kobiet ma naprawdę atrakcyjnych partnerów, bo naprawdę przepraszam ale - sporo jest brzydkich/brzydkawych.
Najlepsze miksy to jak oboje są dość (zaznaczam dość!) atrakcyjni albo jedno atrakcyjne a drugie przęcietne, ale bez żadnych cech szczególnych typu orli nos, nadmiernie wysokie czoło, progenia.
Pocieszenie? Piękni ludzie niekoniecznie produkują piękne dzieci, także jak ktoś myśli że on i jego partner robią za "10- tki", to nie znaczy, że będą mieć produkcję pięknych bejbiatek, nie ma tak dobrze :D.
Ok ale tu kryje się gdzieś brak logiki. Skoro dzieci są brzydkie po brzydkich ojcach, tzn. Że nie tylko chlopcy/mężczyźni są nieatrakcyjni, ale córki/kobiety również...

Nie napisałam, że dzieci dziedziczą fenotyp wyłącznie po matce, geny się mieszają na różne sposoby, ale nie jest tak jak, że faceci to paskudy a kobiety piękne, bo jest to niemożliwe. Już dawno w którymś pokoleniu się wymieszały te ziemniaczane geny w obu płciach, co zresztą widać na ulicy. Ani nie widzę wybitnych piękności wśród kobiet ani wśród mężczyzn.
Push
PinkParty

A z ciekawości - co sądzicie o atrakcyjności Brytyjczyków, że szczególnym uwzględnieniem brytyjskich mężczyzn, bo to jest dla mnie trochę zagadką?

Czy faktycznie w UK częściej mają problemy ze zgryzem (moje wrażenie?)? Jaki jest przeciętny wzrost faceta z UK?
Alek88
MiamiBicz

Post autor: Alek88 »

kaska09 pisze: czw lip 02, 2026 6:11 pm Był taki filmik na Instagramie…To było jakieś rosyjskie high school reunion. Faceci wyglądali fatalnie a kobiety- mimo że starsze - zadbane, z poprawkami estetycznymi, ładnie ubrane, włosy ułożone. Nawet pani nauczycielka wyglądała lepiej niż jej uczniowie. I myślę że podobnie jest w Polsce. Do kobiet jest presja by wyglądać pięknie a do mężczyzn zero. Wiadomo nie każdy ma szczęście z genetyką ale ktoś zdrowy i zadbany może naprawdę sobie pomóc.

Ja bym chciała, żeby wreszcie zaczęto wymagać od facetów tyle samo ile wymaga się od kobiet w kwestii wyglądu. Czyli sylwetka szczupła ale w miarę umięśniona, żadnego piwnego brzuszka, zadbane włosy (jak łysiejesz to twój problem, idź do trychologa, są kobiety które mają potworne problemy z włosami i faceci nie są wobec nich wyrozumiali) i skóra. Większość polskich facetów nie jest w stanie spełnić tych kryteriów.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Push pisze: czw lip 02, 2026 7:56 pm A z ciekawości - co sądzicie o atrakcyjności Brytyjczyków, że szczególnym uwzględnieniem brytyjskich mężczyzn, bo to jest dla mnie trochę zagadką?

Czy faktycznie w UK częściej mają problemy ze zgryzem (moje wrażenie?)? Jaki jest przeciętny wzrost faceta z UK?
Też zależy od wieku, miejsca zamieszkania i mentalności, jak z Polakami. Dużo jest takich co mają ładne rysy, moim zdaniem więcej niż w Polsce. Ale mają ten sam problem - niezdrowy styl życia sprawia, że szybko i brzydko się starzeją i zmieniają w ziemniaki. Nie wszyscy oczywiście, podobnie do Polski świadomość się zmienia i coraz więcej facetów dba o siebie. Wg mnie startowa urodę mają lepszą jak ktoś lubi takie klimaty. I chyba też ubierają się lepiej.
Awatar użytkownika
O Matyldo!
LouiBag

Post autor: O Matyldo! »

POLSKIE KOBIETY SĄ NAJPIĘKNIEJSZE NA ŚWIECIE!! :fire:
kradzionetofu
RoyalBaby

Post autor: kradzionetofu »

Alek88 pisze: pt lip 03, 2026 7:34 am Ja bym chciała, żeby wreszcie zaczęto wymagać od facetów tyle samo ile wymaga się od kobiet w kwestii wyglądu. Czyli sylwetka szczupła ale w miarę umięśniona, żadnego piwnego brzuszka, zadbane włosy (jak łysiejesz to twój problem, idź do trychologa, są kobiety które mają potworne problemy z włosami i faceci nie są wobec nich wyrozumiali) i skóra. Większość polskich facetów nie jest w stanie spełnić tych kryteriów.
Ale ktoś od ciebie tego wymaga? A jeśli tego nie spełnisz, to co? Każde wymaganie powinno być obwarowane konsekwencjami w przypadku niespełnienia, jak to jest z tym u cb, że chcesz, aby zaczęto (kto zaczął, konkretnie?) wymagać tych rzeczy od facetów?
Alek88
MiamiBicz

Post autor: Alek88 »

kradzionetofu pisze: pt lip 03, 2026 2:38 pm Ale ktoś od ciebie tego wymaga? A jeśli tego nie spełnisz, to co? Każde wymaganie powinno być obwarowane konsekwencjami w przypadku niespełnienia, jak to jest z tym u cb, że chcesz, aby zaczęto (kto zaczął, konkretnie?) wymagać tych rzeczy od facetów?
Oho xd tak, od kobiet wymaga się niewspolmiernie więcej niż od facetów w kwestii wyglądu, kobiety które nie są konwencjonalnie atrakcyjne podlegają większej krytyce niż faceci na podobnym poziomie i mają mniejsze szanse znaleźć partnera, jeśli tego nie widzisz to albo jesteś płci męskiej albo żyjesz w bańce, bez odbioru.
kradzionetofu
RoyalBaby

Post autor: kradzionetofu »

Alek88 pisze: pt lip 03, 2026 3:28 pm Oho xd tak, od kobiet wymaga się niewspolmiernie więcej niż od facetów w kwestii wyglądu, kobiety które nie są konwencjonalnie atrakcyjne podlegają większej krytyce niż faceci na podobnym poziomie i mają mniejsze szanse znaleźć partnera, jeśli tego nie widzisz to albo jesteś płci męskiej albo żyjesz w bańce, bez odbioru.
Powtórzę, kto od ciebie wymaga, żebyś wyglądała tak czy tak? Jeśli w takim towarzystwie przebywasz, to je zmień. Od facetów też się wymaga, żeby nie łysieli, nie przytyli i nie wiem, co jeszcze, tak samo, jak od kobiet. Widać to zresztą w tym wątku. Ciekawe, co to za gwiazdy i princessy tu się wypowiadają o ziemniakach, mam 100% pewności, że i u nich się znajdą jakieś mankamenty, bo każdy/każda je ma.
terrible
ZdalnaFanka

Post autor: terrible »

kradzionetofu pisze: pt lip 03, 2026 7:20 pm Powtórzę, kto od ciebie wymaga, żebyś wyglądała tak czy tak? Jeśli w takim towarzystwie przebywasz, to je zmień. Od facetów też się wymaga, żeby nie łysieli, nie przytyli i nie wiem, co jeszcze, tak samo, jak od kobiet. Widać to zresztą w tym wątku. Ciekawe, co to za gwiazdy i princessy tu się wypowiadają o ziemniakach, mam 100% pewności, że i u nich się znajdą jakieś mankamenty, bo każdy/każda je ma.
to chociaż jako kobieta spróbuj przyjść do pracy biurowej w nieuprasowanym ubraniu, bez makijażu i z tłustymi włosami, ale za to działaj na 100% i zobacz, kiedy ktoś ci da awans albo w ogóle kiedy ktoś zacznie cię traktować na serio ;p

Byłam w weekend nad wodą i zgadzam się z Wami - nawet jeśli te babki były trochę większe, to zadbane po prostu, jakiś pedicure, fajne stroje kąpielowe, jakieś kolczyki czy coś, wiele naprawdę w super formie fizycznej i niezależnie od tego jak one wyglądały, jakieś 80% typów to były chłopy z wielkimi bębnami, sporo nawet z jakąś (tfu!) grzybicą paznokci i wielu z nich to w ogóle zbyt "męscy" by w ogóle używać kremu do opalania więc cali spaleni, do tego piwsko w łapach.

Z tinderem też powiem wam że sama dlatego przestałam korzystać, bo zawsze chociaż spoko ubranie, prysznic, makijaż, a zwłaszcza w ostatnie 2 lata, przychodziły typy np. w spodniach dresowych, jakichś pogniecionych ubraniach, pryszczami czy brudnymi włosami/brodą, o używaniu perfum to już nawet nie wspomnę, to jakiś złoty graal.
Push
PinkParty

chleb_ze_smalcem pisze: pt lip 03, 2026 1:52 pm Też zależy od wieku, miejsca zamieszkania i mentalności, jak z Polakami. Dużo jest takich co mają ładne rysy, moim zdaniem więcej niż w Polsce. Ale mają ten sam problem - niezdrowy styl życia sprawia, że szybko i brzydko się starzeją i zmieniają w ziemniaki. Nie wszyscy oczywiście, podobnie do Polski świadomość się zmienia i coraz więcej facetów dba o siebie. Wg mnie startowa urodę mają lepszą jak ktoś lubi takie klimaty. I chyba też ubierają się lepiej.
A dlaczego zależy też od miejsca zamieszkania, jeśli możesz uściślić? Że gość z Londynu będzie wyglądał lepiej niż ten z Manchesteru?

Od koleżanki na emigracji w UK usłyszałam, że podobno najładniejsze dziewczyny w UK mieszkają w Liverpoolu.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Push pisze: pt lip 03, 2026 11:30 pm A dlaczego zależy też od miejsca zamieszkania, jeśli możesz uściślić? Że gość z Londynu będzie wyglądał lepiej niż ten z Manchesteru?

Od koleżanki na emigracji w UK usłyszałam, że podobno najładniejsze dziewczyny w UK mieszkają w Liverpoolu.
Nie, raczej chodzi o miasta ogólnie. W dużych miastach będą bardziej o siebie dbać i przywiązywać wagę do wyglądu. Nie wszyscy oczywiście ale jednak łatwiej o przystojnego faceta w Londynie niż na prowincji. Ale to zauważyłam w każdym kraju w jakim trochę przebywałam, że w największych miastach ludzie najbardziej o siebie dbają. Np w takim nowym yorku rzadko widywałam naprawdę otyłe osoby. Za to na południu w mniejszych miastach większość ludzi ma nadwagę lub otyłość.
W UK w małych miastach czy na wioskach jest częstszy styl życia typu po pracy wyjść na piwo, zjeść coś tłustego (brytyjskie jedzenie mimo, że pyszne, jest ciężkie) zamiast porobić coś aktywnego. Z jednego piwka robi się kilka i tak młody facet szybko wygląda na 10 lat więcej. Ogólnie w moim wrażeniu Brytyjczycy dużo piją, szczególnie ci trochę starsi. Może nie wódki jak Polacy ale piwsko spożywają, można powiedzieć, w ilościach przemysłowych. Do tego papierosy. To bardzo odbija się na wyglądzie. Ci młodsi już tyle nie piją, za to vapuja i jedzą bardzo niezdrowo. Zęby mają nieciekawe. Nie ma takiej presji żeby robić równe zęby jak w Ameryce. To jest oczywiście tylko subiektywna obserwacja i moje doświadczenia, nie żadne statystyki.
Push
PinkParty

Ej, a może stworzymy wątek z tymi, którzy nam się podobają - wiem, że to nie jest forum stricte o czyimś wizerunku, ale tak dla oka mógł być wątek że zdjęciami fajnych ludzi, który można by pozytywnie pooceniac? Coś dla nacieszenia oka ;)
Pilu
Mokra Włoszka

Post autor: Pilu »

Oj tak. Ja rowniez gdzies widzialam post dziewczyny, gdzie pisala, czego wymaga od partnera. Jednym z wymagan bylo mycie sie raz dziennie i chyba chec zmiany poscieli raz w tygodniu czy cos takiego. Panow to bardzo oburzylo XD
Reszta wymaganian tez byla normalna, nic typu regularne kupowanie kwiatow czy placenie na randkach.
Widac niektorych przerasta prysznic i taki smierdziuszek sie dzwi, ze kobieta nie ma ochoty na figle.
Push
PinkParty

chleb_ze_smalcem pisze: pt lip 03, 2026 11:53 pm Nie, raczej chodzi o miasta ogólnie. W dużych miastach będą bardziej o siebie dbać i przywiązywać wagę do wyglądu. Nie wszyscy oczywiście ale jednak łatwiej o przystojnego faceta w Londynie niż na prowincji. Ale to zauważyłam w każdym kraju w jakim trochę przebywałam, że w największych miastach ludzie najbardziej o siebie dbają. Np w takim nowym yorku rzadko widywałam naprawdę otyłe osoby. Za to na południu w mniejszych miastach większość ludzi ma nadwagę lub otyłość.
W UK w małych miastach czy na wioskach jest częstszy styl życia typu po pracy wyjść na piwo, zjeść coś tłustego (brytyjskie jedzenie mimo, że pyszne, jest ciężkie) zamiast porobić coś aktywnego. Z jednego piwka robi się kilka i tak młody facet szybko wygląda na 10 lat więcej. Ogólnie w moim wrażeniu Brytyjczycy dużo piją, szczególnie ci trochę starsi. Może nie wódki jak Polacy ale piwsko spożywają, można powiedzieć, w ilościach przemysłowych. Do tego papierosy. To bardzo odbija się na wyglądzie. Ci młodsi już tyle nie piją, za to vapuja i jedzą bardzo niezdrowo. Zęby mają nieciekawe. Nie ma takiej presji żeby robić równe zęby jak w Ameryce. To jest oczywiście tylko subiektywna obserwacja i moje doświadczenia, nie żadne statystyki.
Wielkie dzięki za odpowiedź. I przepraszam, ale nie mogę wyrobić z ciekawości biorąc pod uwagę właśnie ten wątek - czy uważasz brytyjskich mężczyzn za bardziej zadbanych od polskich? Jak wypadaja na tle brytyjskich kobiet?
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Push pisze: sob lip 04, 2026 7:56 am Wielkie dzięki za odpowiedź. I przepraszam, ale nie mogę wyrobić z ciekawości biorąc pod uwagę właśnie ten wątek - czy uważasz brytyjskich mężczyzn za bardziej zadbanych od polskich? Jak wypadaja na tle brytyjskich kobiet?
Patrząc na ogół mężczyzn z którymi miałam kontakt lub których widziałam na przestrzeni całego życia w obu krajach to tak, są bardziej zadbani ogółem - w moim wrażeniu. Brytyjskie kobiety z drugiej strony to totalnie nie mój typ urody i w przeciwieństwie do Polek wydają mi się mniej zadbane. Malują się tak samo chętnie ale o zdrową dietę dbają mniej, częściej zakładają cokolwiek, nie biegają na zabiegi skórne (tu znowu zależy od tego kto, bo niektóre tak), piją i tyją podobnie jak faceci. Mniej jest pięknych kobiet w porównaniu do np Polski. Brytyjska uroda kobieca mi osobiście się nie podoba, więc nie jestem obiektywna ale to jest w sumie zgodne z panującym stereotypem, że Brytyjki nie są jakoś szczególnie urodziwe.
chleb_ze_smalcem
KlasaBiznes

Push pisze: sob lip 04, 2026 12:45 am Ej, a może stworzymy wątek z tymi, którzy nam się podobają - wiem, że to nie jest forum stricte o czyimś wizerunku, ale tak dla oka mógł być wątek że zdjęciami fajnych ludzi, który można by pozytywnie pooceniac? Coś dla nacieszenia oka ;)
Odważnie. Nie ma sensu bo zaraz zleca się strażnicy moralności z zesrańskiem na każdego kto skomentuje jaki jest płytki i czy sam jest brzydkim ziemniakiem czy inna jest princessa bez skazy, że ma czelność mieć zdanie na temat czyjegoś wyglądu.