Dzięki. Nie chciałam tego pisać, ale ogólnie Brytyjczycy wydają mi się bardziej atrakcyjni od Brytyjek, a nawet do nich mam zastrzeżenia, bo nie zawsze mi ta uroda leży. A ogólnie uroda samej nacji mi nie podchodzi..Oni zdają się mieć specyficzne cery (niby ładne, ALE), nierzadko jakieś takie grubo ciosane rysy i sylwetki, często nie są wysocy (tak mi się wydaje), no i...TE ZĘBY, przepraszam ale patrząc na nie zaczynam wierzyć w gadki o chowie wsobnym. Nawet ładne Brytyjki mają coś takiego w sobie, że jednak mówię nie (np. Sienna Miller). Trudno to wytłumaczyć, ale tak to odczuwam.chleb_ze_smalcem pisze: ↑sob lip 04, 2026 1:50 pm Patrząc na ogół mężczyzn z którymi miałam kontakt lub których widziałam na przestrzeni całego życia w obu krajach to tak, są bardziej zadbani ogółem - w moim wrażeniu. Brytyjskie kobiety z drugiej strony to totalnie nie mój typ urody i w przeciwieństwie do Polek wydają mi się mniej zadbane. Malują się tak samo chętnie ale o zdrową dietę dbają mniej, częściej zakładają cokolwiek, nie biegają na zabiegi skórne (tu znowu zależy od tego kto, bo niektóre tak), piją i tyją podobnie jak faceci. Mniej jest pięknych kobiet w porównaniu do np Polski. Brytyjska uroda kobieca mi osobiście się nie podoba, więc nie jestem obiektywna ale to jest w sumie zgodne z panującym stereotypem, że Brytyjki nie są jakoś szczególnie urodziwe.
Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Czy Polki i Polacy są atrakcyjni? Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Coś w tym jest - po warunkiem, że ci Rosjanie są zadbani. Przykładem jest Zverev i MŁODY Domogarov.iksde12345 pisze: ↑czw lip 02, 2026 12:32 pm Unpopular opinion: uważam, że Rosjanie są naprawdę przystojni tylko dotyka ich ta sama klątwa co Polaków, czyli po 30-tce wchodzi chlanie wudy, ujowe żarcie i ogólne zaniedbanie i unikanie higieny, "bo to niemęskie"
Też uważam że to kwestia miasto/wieś a nie narodowość. W Barcelonie widziałam samych wysportowanych i przystojnych facetów, a na południu Hiszpanii głównie otyłych w rozciągniętych koszulkach i wypierdzianych dresach. To samo we Włoszech, Mediolan a Neapol niebo a ziemia. Jedynie Francja wydaje mi się być wyrównana pod tym względem, nie widziałam tam zbyt dużo otyłych ludzi nawet w tych mniejszych miejscowościach.chleb_ze_smalcem pisze: ↑pt lip 03, 2026 11:53 pm Nie, raczej chodzi o miasta ogólnie. W dużych miastach będą bardziej o siebie dbać i przywiązywać wagę do wyglądu. Nie wszyscy oczywiście ale jednak łatwiej o przystojnego faceta w Londynie niż na prowincji. Ale to zauważyłam w każdym kraju w jakim trochę przebywałam, że w największych miastach ludzie najbardziej o siebie dbają. Np w takim nowym yorku rzadko widywałam naprawdę otyłe osoby. Za to na południu w mniejszych miastach większość ludzi ma nadwagę lub otyłość.
W UK w małych miastach czy na wioskach jest częstszy styl życia typu po pracy wyjść na piwo, zjeść coś tłustego (brytyjskie jedzenie mimo, że pyszne, jest ciężkie) zamiast porobić coś aktywnego. Z jednego piwka robi się kilka i tak młody facet szybko wygląda na 10 lat więcej. Ogólnie w moim wrażeniu Brytyjczycy dużo piją, szczególnie ci trochę starsi. Może nie wódki jak Polacy ale piwsko spożywają, można powiedzieć, w ilościach przemysłowych. Do tego papierosy. To bardzo odbija się na wyglądzie. Ci młodsi już tyle nie piją, za to vapuja i jedzą bardzo niezdrowo. Zęby mają nieciekawe. Nie ma takiej presji żeby robić równe zęby jak w Ameryce. To jest oczywiście tylko subiektywna obserwacja i moje doświadczenia, nie żadne statystyki.
-
Sukieneczka
- BlondDoczep
Dzięki za ten wątek - temat niestety ciągnie się od pokoleń, Panowie nie chcą umilać życia kobiet swoim wyglądem. Moje obserwacje z kraju
są następujące:
- brak dostosowania ubioru do okazji i pogody: odzież sportowa i dresowa zakładane na codzień, białe sneakersy oraz podarte jeansy zakładane na -20 stopni oraz +30 stopni
- zadbany wygląd jest postrzegany jako zajęcie niemęskie, lub mówiąc żargonem ge..owate, podczas gdy w Europie Północnej świetny wygląd jest wyznacznikiem męskości i budowania wizerunku
- eleganckie ubranie i zadbana fryzura jest częściej spotykana u mężczyzny zaobrączkowanego, niż u singla
Panowie mają potencjał, mamy urodę europejską, jesteśmy całkiem wysocy, mamy ładne oczy, jasną karnację. Czasami jest dobrze
Tylko niech wybija sobie z głowy te długie brody, fryzurę na jeża i pseudo-patriotyczne koszulki.
- brak dostosowania ubioru do okazji i pogody: odzież sportowa i dresowa zakładane na codzień, białe sneakersy oraz podarte jeansy zakładane na -20 stopni oraz +30 stopni
- zadbany wygląd jest postrzegany jako zajęcie niemęskie, lub mówiąc żargonem ge..owate, podczas gdy w Europie Północnej świetny wygląd jest wyznacznikiem męskości i budowania wizerunku
- eleganckie ubranie i zadbana fryzura jest częściej spotykana u mężczyzny zaobrączkowanego, niż u singla
Panowie mają potencjał, mamy urodę europejską, jesteśmy całkiem wysocy, mamy ładne oczy, jasną karnację. Czasami jest dobrze
-
Wadewilson
- Siatkarka
Dla mnie też nie. Raczej mam takie myślenie:Wadewilson pisze: ↑pn lip 13, 2026 3:49 pm O nie. Dla mnie wręcz przeciwnie. Rosjanie jak i Ukraińcy (nie chodzi o historię żeby nie było) nie są atrakcyjni. Ich rysy twarzy mi nie podchodzą mówiąc wprost
-Rosja, Ukraina, Polska ==> kobiety ładniejsze od mężczyzn (zwłaszcza na Ukrainie)
-UK, Niemcy, kr. skandynawskie (szczególnie Dania) ==> mężczyźni ładniejsi od kobiet (statystycznie)
- Włochy, Francja ==> dość wyrównany poziom, ludzie obojga płci bardziej atrakcyjni albo przynajmniej zadbani
Co do reszty Europy to yyy...nie wiem? Taka Grecja i Hiszpania są dla mnie zagadką. Mgliście sobie przypominam jakieś niepochlebne opinie o urodzie Greczynek i faktycznie w Grecji widziałam ładna tylko jedną kelnerkę z tamtych stron (wyglądała jak Jessica Alba) i nikogo poza nią, ale też jednak byłam na wyspie, nie wiem jak wyglądają tam kobiety z większych miast.
Co do Hiszpanii, to nie chcę nikogo obrazac, ale mi się hiszpańskie kobiety niespecjalnie podobają. Penelope Cruz - ok, piękna, ale jej uroda też ma wady. Hiszpanki często mają specyficzny kształt twarzy, fakt że gęste włosy i to jest super zaletą, ale rysy twarzy... jakoś mało subtelne i mało delikatne, do tego TE NOSY. Np. ta partnerka Brada Pitta jest Hiszpanką i moim zdaniem nie jest jakoś super urodziwa. Kiedyś słyszałam złośliwą opinię od kogoś znające Spain, że są rejonu w Hiszpanii gdzie kobiety są piękne jak księżniczki oraz takie, gdzie patrzysz na osobę i widzisz jakąś formę pośrednią między kobietą a mężczyzną...Ale fakt też jest taki, że w Hiszpanii jest więcej sympatii do mody, zabawy kolorem, przywiązania do dobrych materiałów, radości życia. Tego można im pozazdrościć.
W tym kontekście ciekawią mnie też opinie na temat Belgii, Holandii. Holendrzy są wysocy, podobnie Holenderki...wysokie i wręcz potężne kobiety, ale mi się akurat ich wygląd podoba. Wyglądają jakby wyrosły na dobrym jedzeniu i tak chyba jest ;)))
Ja ogólnie współczuję Rosjankom, Ukrainkom. Wyglądają tak pięknie a muszą ze sobą rywalizować o jakichś trolli XDDPush pisze: ↑pn lip 13, 2026 7:53 pm Dla mnie też nie. Raczej mam takie myślenie:
-Rosja, Ukraina, Polska ==> kobiety ładniejsze od mężczyzn (zwłaszcza na Ukrainie)
-UK, Niemcy, kr. skandynawskie (szczególnie Dania) ==> mężczyźni ładniejsi od kobiet (statystycznie)
- Włochy, Francja ==> dość wyrównany poziom, ludzie obojga płci bardziej atrakcyjni albo przynajmniej zadbani
Co do reszty Europy to yyy...nie wiem? Taka Grecja i Hiszpania są dla mnie zagadką. Mgliście sobie przypominam jakieś niepochlebne opinie o urodzie Greczynek i faktycznie w Grecji widziałam ładna tylko jedną kelnerkę z tamtych stron (wyglądała jak Jessica Alba) i nikogo poza nią, ale też jednak byłam na wyspie, nie wiem jak wyglądają tam kobiety z większych miast.
Co do Hiszpanii, to nie chcę nikogo obrazac, ale mi się hiszpańskie kobiety niespecjalnie podobają. Penelope Cruz - ok, piękna, ale jej uroda też ma wady. Hiszpanki często mają specyficzny kształt twarzy, fakt że gęste włosy i to jest super zaletą, ale rysy twarzy... jakoś mało subtelne i mało delikatne, do tego TE NOSY. Np. ta partnerka Brada Pitta jest Hiszpanką i moim zdaniem nie jest jakoś super urodziwa. Kiedyś słyszałam złośliwą opinię od kogoś znające Spain, że są rejonu w Hiszpanii gdzie kobiety są piękne jak księżniczki oraz takie, gdzie patrzysz na osobę i widzisz jakąś formę pośrednią między kobietą a mężczyzną...Ale fakt też jest taki, że w Hiszpanii jest więcej sympatii do mody, zabawy kolorem, przywiązania do dobrych materiałów, radości życia. Tego można im pozazdrościć.
W tym kontekście ciekawią mnie też opinie na temat Belgii, Holandii. Holendrzy są wysocy, podobnie Holenderki...wysokie i wręcz potężne kobiety, ale mi się akurat ich wygląd podoba. Wyglądają jakby wyrosły na dobrym jedzeniu i tak chyba jest ;)))
Zgadzam się. Nawet ci bogaci, spójrzcie tylko na oligarchę Romana Abramowicza...No jak ktoś mi powie, że on jest przystojny, to sorry. To już polscy mężczyźni wyglądają lepiej.Wadewilson pisze: ↑pn lip 13, 2026 3:49 pm O nie. Dla mnie wręcz przeciwnie. Rosjanie jak i Ukraińcy (nie chodzi o historię żeby nie było) nie są atrakcyjni. Ich rysy twarzy mi nie podchodzą mówiąc wprost
I jeszcze nie mogę z jednego...Nigdy się nie mogłam nadziwić jak Domagarow, ten zapijaczony Bohun przyprawiał kobiety o mdlenie. No bez jaj, nigdy nie rozumiałam tych kobiecych spazmów na punkcie tego typa. Że niby uosabiał jakąś nieokiełznaną dzikość? xd A dajcie spokój, brudas drący mordę i zawsze gotowy do bitki albo siegnięcia po flaszkę, do tego ten jego wiecznie zmętniały wzrok :D W życiu bym go nie chciała i nic mi na jego widok nie dyga, a Polki szalały na punkcie tego typa.
- iksde12345
- LouiBag
Ponawiam pytanie sprzed X stron tego wątku: co sądzimy tu o Żydach?
Nie chce iść do pierdla za antysemityzmiksde12345 pisze: ↑pn lip 13, 2026 9:44 pm Ponawiam pytanie sprzed X stron tego wątku: co sądzimy tu o Żydach?
- iksde12345
- LouiBag
Uważam, że Bułgarki są bardzo piękne