Niepopularne opinie o życiu
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Niepopularne opinie o życiu
Zobaczymy, czy niepopularna opinia, ale o ile ja nie jestem jakaś polityczna, tak na takie tematy jak ostatnio dopłaty do ZUS dla artystów, od razu się pienię. Tak mnie to denerwuje jak nie wiem, że mają jakimś zasranym artystom dopłacać. A z jakiej racji? Mam wrażenie, że politycy co jakiś czas wywalają taki pomysł, żeby rozkręcić takie osoby jak ja, bo wyborca niezaangażowany i nierozemocjonowany to dla nich strata, podziały w społeczeństwie za małe. I niestety na mnie to podziałało.
W tym sporze jestem team Skolimlalisa pisze: ↑wt cze 02, 2026 7:51 pm Zobaczymy, czy niepopularna opinia, ale o ile ja nie jestem jakaś polityczna, tak na takie tematy jak ostatnio dopłaty do ZUS dla artystów, od razu się pienię. Tak mnie to denerwuje jak nie wiem, że mają jakimś zasranym artystom dopłacać. A z jakiej racji? Mam wrażenie, że politycy co jakiś czas wywalają taki pomysł, żeby rozkręcić takie osoby jak ja, bo wyborca niezaangażowany i nierozemocjonowany to dla nich strata, podziały w społeczeństwie za małe. I niestety na mnie to podziałało.
Co xd lato 2024 to był nieustający upał. Ponad 30 stopni dzień w dzień i gorące noce. Nie dało się wytrzymać. Poprzednie lata wygladaly podobnie - temperatury znacznie powyżej normy. W tamtym roku było wreszcie normalnie, bardzo mało upalnych dni, dla mnie idealnie. A w tym roku jeszcze nie wiadomo jak będzie ale póki co prognozy znów przewidują upały niestety. Także nie powiedziałabym że z roku na rok jest chłodniej, 2025 to była raczej anomalia.
I jeszcze ta sytuacja uhonorowania upa przez Zelenskiego. Absolutnie nie wiem, co facetowi do głowy strzeliło, ja rozumiem, że jest pod ostrzałem i chce się utrzymać przy władzy, ale to jest niedopuszczalne. Strategicznie wobec nas bardzo kiepska decyzja, która mu zostanie zapamiętana. A bronić swojego musimy tak czy siak, Ukraińcy są dość ekspansywni biznesowo, więc my też spać nie możemy. Nie wiem, czy specjalnie to robią, ale mają pod tym względem nasze odczucia w dupie, a im się tyle tłucze, jakie to jest dla nas ważne, ale jak chodzi o kasę, wsparcie, drony itd. to jest "dej". No coś za coś. Musimy postawić jasne warunki i granice. Tak jak to kiedyś jeden brytyjski polityk ze swoistym brytyjskim humorem, a raczej przekąsem Zelenskiemu powiedział, że "nie jest amazonem" w reakcji na "wishlistę" sprzętu NATO od Zelenskiego. Niestety oni są bardzo roszczeniowi i sami co bardziej świadomi się do tego przyznają. Więc to do nas należy, żeby pilnować swoich interesów. Uważam chęć odebrania orderu za słuszną. Co za czasy, bo nie przypuszczałam, że będę kiedyś z Karolkiem jednego zdania.Tomaka pisze: ↑wt cze 02, 2026 5:41 pm Właśnie sytuacja się zmieniła, cały świat mimochodem dowiedział się o ludobojstwie cywili, kobiet i dzieci na Wołyniu.
To co się dzieje na forach i co wypisują Ukraińcy świadczy o, tym, że robi się tu piąta kolumna, która ciągnie pieniądze ile się da i absolutnie nie chce jakiegokolwiek większego pojednania.
Jeśli my nie będziemy pilnować naszej historii, to zaraz Ukraińcy zaczną w ogóle zmieniać jej znaczenie. Od 2023 roku ile powstało ulic z nazwiskami bandery i innych nacjobalistow? Specjalnie to robią
Mam nadzieję, że to nie zbyt politycznie na tutaj, można ewentualnie podciągnąć pod niepopularną opinię
Ja w ogóle nie wiem dlaczego A. Duda dał Załeńskiemu order Orła Białego. A jaki on przyjaciel Polski i co on zrobił dla Polski?! Dla mnie od początku to było nieporozumienie, bo on w ogóle nie powinien tego odznaczenia dostać. I też się tu zgadzam z obecnym prezydentem, że ten tytuł powinien mu został odebrany,
Mam te same spostrzeżenia. I to jest jakieś dziwne, bo fakt, dużo ich przyjechało, ale oni są jakoś bardziej widoczni, niż my. Pewnie to też po części dlatego, że oni chodzą bardziej grupowo, więc ich może bardziej słychać. Ostatnio, jak nie słyszałam przez kilka dni rosyjskiego / ukraińskiego, to aż byłam zdziwiona.lalisa pisze: ↑wt cze 02, 2026 6:49 pm Ja się zgadzam. Zawsze byłam pro Ukraina. Generalnie naprdalamy się w tej Europie od wieków wszyscy ze wszystkimi i nie ma czegoś takiego, że jeden naród jest zły, a drugi jest bez win. Ale nie umiem zrozumieć, dlaczego oni nadal czczą tego Banderę i to mnie zniechęca. I nie ukrywam, że jest to dla mnie nieco niepokojące, że gdzie nie pójdę słyszę na ulicy ukraiński/rosyjski częściej niż polski i nie wyolbrzymiam teraz. Powiedzenie czegoś niepozytywnego o Ukraińcach nie oznacza od razu, że ktoś jest prorosyjski.
-
123wiosna123
- Trening padla
Nawet gdyby zurnalista wybitnie prowadził rozmowy, byl utalentowany pod tym względem to nigdy nie obejrzałabym czegokolwiek nagranego przez przestępcę. A zurnalista wlasnie przestepca jest.MissNobody66 pisze: ↑wt cze 02, 2026 5:00 pm Żurnalista mimo że nagrywa już kupę czasu i nagrał te podcasty z osobami których chętnie bym posłuchała to jakoś nigdy mnie do tego nie ciągnęło. Kiedyś coś mnie napadło i postanowiłam podczas gotowania włączyć jeden z nich, wtedy akurat padło na wywiad z Katarzyną Butowtt - modelką, temat był o jej trudnym dzieciństwie. Przesłuchałam całość i wniosek najważniejszy jaki wysnułam - ten człowiek kompletnie nie potrafi prowadzić wywiadów, nie umie w ogóle zadawać pytań, nieudolność z jaką prowadzi rozmowę jest porażająca. Ja wiem że wiele też na pewno zależy od rozmówcy ale nie sądzę żeby to była kwestia p. Katarzyny, nie jestem znawcą dziennikarstwa ale to po prostu widać czy ktoś umie przeprowadzać wywiad czy nie.
Też mnie to zastanawiało, na cholerę on to dostał. Tak samo jak Obama pokojową nagrodę nobla za nic. To są takie puste gesty, poklepali się po plecach, poszli do domu, a jak co do czego przyjdzie, to cię "wystrychną na dudka" (pun intended).FashFash pisze: ↑wt cze 02, 2026 9:15 pm Ja w ogóle nie wiem dlaczego A. Duda dał Załeńskiemu order Orła Białego. A jaki on przyjaciel Polski i co on zrobił dla Polski?! Dla mnie od początku to było nieporozumienie, bo on w ogóle nie powinien tego odznaczenia dostać. I też się tu zgadzam z obecnym prezydentem, że ten tytuł powinien mu został odebrany,
Zrobił dla Polski to, że stoi pomiędzy nami a Putinem. Weźcie posłuchajcie sobie trochę rosyjskiej propagandy o Polsce i Polakach, że Polska szykuje się zaatakować Rosję, że niewdzięczna, chociaż wszystko, co dobre, zawdzięcza Rosji itd.FashFash pisze: ↑wt cze 02, 2026 9:15 pm Ja w ogóle nie wiem dlaczego A. Duda dał Załeńskiemu order Orła Białego. A jaki on przyjaciel Polski i co on zrobił dla Polski?! Dla mnie od początku to było nieporozumienie, bo on w ogóle nie powinien tego odznaczenia dostać. I też się tu zgadzam z obecnym prezydentem, że ten tytuł powinien mu został odebrany,
Gdyby "trzydniowa operacja specjalna" rzeczywiście poszła tak, jak wymarzył sobie Putin, tj. że zajmą całą Ukrainę praktycznie bez strat, to mielibyśmy Unię i NATO zupełnie nieprzygotowane na agresję. I chociaż to wariactwo przekroczyć polskie granice, Rosja posiada takich geniuszy strategii wojskowej jak Szojgu i wraz z atakiem na Ukrainę udowodniła, że jest nieobliczalna.
A w przeciwieństwie do Ukrainy Polska to dobrze rozwinięty kraj. Putin patrzy łapczywie na tę część świata, która ma porządne drogi i nęcące PKB.
-
duppajasio
- Bagietka z szarlott
Kontrolowanie emocji jest teraz na wagę złota. Rozemocjonowany człowiek jest bezbronny jak dziecko.lalisa pisze: ↑wt cze 02, 2026 7:51 pm Zobaczymy, czy niepopularna opinia, ale o ile ja nie jestem jakaś polityczna, tak na takie tematy jak ostatnio dopłaty do ZUS dla artystów, od razu się pienię. Tak mnie to denerwuje jak nie wiem, że mają jakimś zasranym artystom dopłacać. A z jakiej racji? Mam wrażenie, że politycy co jakiś czas wywalają taki pomysł, żeby rozkręcić takie osoby jak ja, bo wyborca niezaangażowany i nierozemocjonowany to dla nich strata, podziały w społeczeństwie za małe. I niestety na mnie to podziałało.
Ja jestem przeciwko przywilejom dla jakiejkolwiek grupy zawodowej, przeciwko temu pomysłowi z dopłatami, ale uważam, że histeria w mediach, że każdy musi zabrać głos, zaczynają się jakieś osobiste wycieczki, bluzganie, jest rozkręcona dla klików i widoczności. To samo było ze strajkiem nauczycieli kilka lat temu. Zaczyna się przekrzykiwanie i już nie wiadomo o co chodzi. Każdy coś chce ugrać swojego. Paranoja.
O właśnie, mam niepopularną opinię, że osoby publiczne powinny pilnować tego, jak się wyrażają i nie przeklinać. Uważam, że nie bez powodu to było jeszcze do niedawna tabu. Wcale od tego nikt się nie wydaje bardziej szczery.