Start
Mój profil

Słowa i frazy, które was irytują

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
berry blast
Dieta 600 kcal

Re: Słowa i frazy, które was irytują

Post autor: berry blast »

Pejczyk Pandory pisze: pn kwie 13, 2026 6:00 pm Jak mówić? Tak, jak masz ochotę. Chyba nie będziesz brać sobie do serca co tego co tu piszemy.
ja jak chcę. ale pytam co jest dla was neutralne.
chleb_ze_smalcem
MiamiBicz

Post autor: chleb_ze_smalcem »

berry blast pisze: pn kwie 13, 2026 5:34 pm no to jak mówić 🤷🏻‍♀️ mój nie, partner to w biznesie, konkubent patologiczne, facet to niepoważne, chłopak tym bardziej, tż to nie wiadomo co, luby staroświeckie, moja kobieta to w ogóle tak mówi tylko sebix do karyny więc serio jak mówić 😂
Można powiedzieć mój mąż, mój chłopak, mój partner życiowy, ale samo mój mnie irytuje.
Hunde
ZdalnaFanka

Post autor: Hunde »

Kotek_99 pisze: pn kwie 13, 2026 5:56 pm 4. "Nie ma we mnie zgody na..." - nienawidzę, na szczęście ostatnio widuję tego mniej.
Czy to jakaś kalka z angielskiego? Dużo ładniej i krócej brzmi ,,Nie zgadzam się z…” to całe ,,nie ma we mnie zgody” brzmi bardzo patetycznie ale może taki miał być skutek. Najczęściej to wyrażenie widuję przy tekstach/postach influ o tematach społecznych.
Misia
LemonkowaCola

Post autor: Misia »

Mnie denerwuje jak ludzie zamiast po prostu "ja" mówią: "moja osoba".
chleb_ze_smalcem
MiamiBicz

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Znowu z pudla: Słodziaki? 🤢🤮
Wyzwolona (x pozuje topless) 🤢

Nie z pudla to nadużywanie słowa fest często w nieodpowiednim kontekście.
Awatar użytkownika
Ava Adore
Currently:Top

Post autor: Ava Adore »

Wywczas
Wakajki
Serducho
Facet/faceci
misiuniapysiunia
RóżowePolo

Post autor: misiuniapysiunia »

Banan na twarzy
Awatar użytkownika
Jynna
TrampekLV

Post autor: Jynna »

Nie same pojedyncze slowa. nie przepadam za tym, gdy ktoś nadużywa i wrzuca randomowe English words, bo zamiast brzmiec cool, robi się tako lekki cringe i ciężej ogarnąć, o co chodzi 😅
ggg555
Siatkarka

Post autor: ggg555 »

Elyta
Podkreślanie w wyrazach nazw partii politycznych, np. „No to się poPiSaliście, hehe”, „POzdrawiam”, „POwodzenia”
„Priv” w odpowiedzi na każde zapytanie o usługę/produkt
Pejczyk Pandory
TrampekLV

Post autor: Pejczyk Pandory »

Przekleństwa nie przeszkadzają mi jakoś bardzo, ale nienawidzę wyrażenia ,,w *uj". Zwłaszcza jeżeli to dotyczy czegoś pozytywnego np. ,,to było w *uj dobre". Co ciekawe samo ,,*uj" mi nie przeszkadza,uwielbiam powiedzenie ,, *uj bombki strzelił" albo np. ,, do chuja" jest ok. Jak ktoś powie ,, w chuju to mam" to też jest dla mnie akceptowalne, ale ,,w *uj" już odpada. Uważam, że w języku polskim jest tyle pięknych przekleństw, ale jak słyszę ,,w *uj" to mi się jakaś synestezja uruchamia, bo czuję uszami smród zgniłego jaja .
Awatar użytkownika
Fluffyslippers
MolieraDress

Post autor: Fluffyslippers »

Nie znoszę mówienia “chłopacy” zamiast “chłopcy”. Jedyna osoba, u której to toleruje, jest Czesio z wlatcuf
Prawda, mamusiu?
Lmao
Samarka

Post autor: Lmao »

"tu mama z 3-latką i siedmiomiesięcznym bobasem NA POKŁADZIE" ---> tego typu wyrażenia
Verbena95
Samarka

Post autor: Verbena95 »

howave7707 pisze: śr mar 04, 2026 10:23 am Mówienie WAKAJKI zamiast wakacje albo WINIACZ zamiast wino
Wciskanie do każdego zdania „jakby”
„Także” zamiast „tak, że” (w znaczeniu innym niż „oraz”) - to już jest plaga od lat i chyba ludzie nigdy się nie nauczą poprawnej pisowni
Psiecko i kociecko - śmieszyło mnie kilka miesięcy temu, dziś już boli głowa na sam dźwięk
Oooo tak! Ja nie wiem, czy aż tak trudno odróżnić jedno od drugiego???
Jeszcze nie cierpię "na koniec dnia" - na koniec dnia co? Na koniec dnia jest noc 🙄
Benefity. (tutaj wstaw dowolną wiązankę przekleństw). :< :< :<
Verbena95
Samarka

Pilu pisze: czw mar 12, 2026 12:19 pm O Jezu, tak! te wszyskie girl gvwna. Szczegolnie w amerykanskich reelsach. Ostatno widzialam: "Prossecco girlies trying Guiness"
Jeszcze girl fckng boss :< :< :<
Wydaje się laskom, że są przez to takie ważne, a tymczasem robią z siebie bardzo niepoważne, używając tego zwrotu - i bardzo mało rozgarnięte przy okazji (to prawdopodobnie są te same "wifies" (🙄🙄) od "girl math").
Jeszcze nie słyszałam o żadnej "girl boss" w jakiejkolwiek radzie nadzorczej 🙄
I potem kobiety chcą być szanowane, same sobie umniejszając. Trzeba się szanować, również w sferze języka, nikt inny za nas tego nie zrobi.
Verbena95
Samarka

Lmao pisze: sob kwie 25, 2026 10:23 pm "tu mama z 3-latką i siedmiomiesięcznym bobasem NA POKŁADZIE" ---> tego typu wyrażenia
Ja tak tylko przypomnę taki nowotwór telewizyjny:
Woli i Tysio NA POKŁADZIE XD XD XD
Alek88
LouiBag

Post autor: Alek88 »

"Stary" o partnerze. Majo. Borze szumiacy. Po kokardkę. Cud miód i orzeszki. Siemano.
rpaulinka
Channelka

Post autor: rpaulinka »

Bierze mnie na wymioty jak słyszę pieścić/pieszczoty, to samo z denko i wieczko
Awatar użytkownika
berry blast
Dieta 600 kcal

Post autor: berry blast »

rpaulinka pisze: pn kwie 27, 2026 9:07 pm Bierze mnie na wymioty jak słyszę pieścić/pieszczoty, to samo z denko i wieczko
co jest nie tak z denkiem i z wieczkiem? xD
Awatar użytkownika
gunernialne
Parzucha

Post autor: gunernialne »

Wyrażanie wieku dziecka w miesiącach... jakby laska... ja nie wiem ile to jest 37 miesięcy...
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta