ja jak chcę. ale pytam co jest dla was neutralne.Pejczyk Pandory pisze: ↑pn kwie 13, 2026 6:00 pm Jak mówić? Tak, jak masz ochotę. Chyba nie będziesz brać sobie do serca co tego co tu piszemy.
Słowa i frazy, które was irytują
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- berry blast
- Dieta 600 kcal
Re: Słowa i frazy, które was irytują
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Można powiedzieć mój mąż, mój chłopak, mój partner życiowy, ale samo mój mnie irytuje.berry blast pisze: ↑pn kwie 13, 2026 5:34 pm no to jak mówićmój nie, partner to w biznesie, konkubent patologiczne, facet to niepoważne, chłopak tym bardziej, tż to nie wiadomo co, luby staroświeckie, moja kobieta to w ogóle tak mówi tylko sebix do karyny więc serio jak mówić
![]()
Czy to jakaś kalka z angielskiego? Dużo ładniej i krócej brzmi ,,Nie zgadzam się z…” to całe ,,nie ma we mnie zgody” brzmi bardzo patetycznie ale może taki miał być skutek. Najczęściej to wyrażenie widuję przy tekstach/postach influ o tematach społecznych.
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Znowu z pudla: Słodziaki? 

Wyzwolona (x pozuje topless)
Nie z pudla to nadużywanie słowa fest często w nieodpowiednim kontekście.
Wyzwolona (x pozuje topless)
Nie z pudla to nadużywanie słowa fest często w nieodpowiednim kontekście.
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
Przekleństwa nie przeszkadzają mi jakoś bardzo, ale nienawidzę wyrażenia ,,w *uj". Zwłaszcza jeżeli to dotyczy czegoś pozytywnego np. ,,to było w *uj dobre". Co ciekawe samo ,,*uj" mi nie przeszkadza,uwielbiam powiedzenie ,, *uj bombki strzelił" albo np. ,, do chuja" jest ok. Jak ktoś powie ,, w chuju to mam" to też jest dla mnie akceptowalne, ale ,,w *uj" już odpada. Uważam, że w języku polskim jest tyle pięknych przekleństw, ale jak słyszę ,,w *uj" to mi się jakaś synestezja uruchamia, bo czuję uszami smród zgniłego jaja .
- Fluffyslippers
- MolieraDress
Nie znoszę mówienia “chłopacy” zamiast “chłopcy”. Jedyna osoba, u której to toleruje, jest Czesio z wlatcuf
Prawda, mamusiu?
Oooo tak! Ja nie wiem, czy aż tak trudno odróżnić jedno od drugiego???howave7707 pisze: ↑śr mar 04, 2026 10:23 am Mówienie WAKAJKI zamiast wakacje albo WINIACZ zamiast wino
Wciskanie do każdego zdania „jakby”
„Także” zamiast „tak, że” (w znaczeniu innym niż „oraz”) - to już jest plaga od lat i chyba ludzie nigdy się nie nauczą poprawnej pisowni
Psiecko i kociecko - śmieszyło mnie kilka miesięcy temu, dziś już boli głowa na sam dźwięk
Jeszcze nie cierpię "na koniec dnia" - na koniec dnia co? Na koniec dnia jest noc
Benefity. (tutaj wstaw dowolną wiązankę przekleństw).
Jeszcze girl fckng boss
Wydaje się laskom, że są przez to takie ważne, a tymczasem robią z siebie bardzo niepoważne, używając tego zwrotu - i bardzo mało rozgarnięte przy okazji (to prawdopodobnie są te same "wifies" (
Jeszcze nie słyszałam o żadnej "girl boss" w jakiejkolwiek radzie nadzorczej
I potem kobiety chcą być szanowane, same sobie umniejszając. Trzeba się szanować, również w sferze języka, nikt inny za nas tego nie zrobi.
- berry blast
- Dieta 600 kcal
- gunernialne
- Parzucha
Wyrażanie wieku dziecka w miesiącach... jakby laska... ja nie wiem ile to jest 37 miesięcy...
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta