Słowa i frazy, które was irytują
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Kunegunda331
- Mokra Włoszka
Re: Słowa i frazy, które was irytują
pieniążki - wiem że ktoś pisał na 1. stronie, ale jeżeli ktoś używa tego konkretnego określenia, to już wiesz że usłyszysz coś co podniesie ci ciśnienie bo kogoś piecze odbyt i jest skąpy
aha - wolę już mieć od kogoś wiadomość na odczytanym albo emotkę kciuka niż to słowo
spolszczone słowa np. "eksjuzmi"
aha - wolę już mieć od kogoś wiadomość na odczytanym albo emotkę kciuka niż to słowo
spolszczone słowa np. "eksjuzmi"
Podobno życie pisze najlepsze scenariusze, dlatego obserwuję polskie uniwersa 
- Kunegunda331
- Mokra Włoszka
no i słowo CYC w kontekście karmienia piersią - "chodź co cyca", "nie chce cyca"
obrzydliwe określenie, chyba moja absolutna topka
obrzydliwe określenie, chyba moja absolutna topka
- Kunegunda331
- Mokra Włoszka
No i cytując schaftera: Wokół ludzie, którzy serio piszą se.ks przez „x"
Jedyne pisownie przez "x" akceptuje przy pewnym typie memów, gdzie to najlepiej pasuje.
Jedyne pisownie przez "x" akceptuje przy pewnym typie memów, gdzie to najlepiej pasuje.
-
misiuniapysiunia
- RóżowePolo
1. Maleństwo. W kontekście nienarodzonego dziecka - "spodziewa się maleństwa", "maleństwo pojawi się na świecie za tydzień"
2. Ciałko .... po prostu powiedz ciało.
3. Człowieczek, kobietki. Zdrobnienia
4. Serducho. "Włożył w to całe serducho". A może po prostu włożył... serce?
2. Ciałko .... po prostu powiedz ciało.
3. Człowieczek, kobietki. Zdrobnienia
1. Ja ogólnie nie lubię jak ktoś o swoim dziecku wśród innych mówi per maleństwo, maluszek, malutki/tka. Dziecko dostało imię po to, by je nim nazywać.misiuniapysiunia pisze: ↑wt kwie 07, 2026 12:59 pm 1. Maleństwo. W kontekście nienarodzonego dziecka - "spodziewa się maleństwa", "maleństwo pojawi się na świecie za tydzień"
4. Omg, też. I jeszcze słowo paluch w odniesieniu do każdego palca, a nie tylko tego, który faktycznie tak się nazywa.
i am a god
- gunernialne
- Parzucha
"Cycuszki/cycki" na pierś z kurczaka.... AAAAAA!
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
Jeśli zechcecie mnie znowu, szukajcie mnie pod podeszwą buta
-
dziwnerzeczy
- Bagietka z szarlott
Nie lubię "co tam w robocie?".
Wydaje mi się to spłycaniem czyjejś pracy do takiego czegoś co można po prostu odklepać i iść do domu (ale jeśli ktoś o swojej pracy też mówi "robota", to wtedy w porządku).
"dobra robota!" to co innego. Brzmi dobrze. To takie "Doceniam wysiłek, zarówno intelektualny jak i fizyczny! Spisałaś się na medal!" tylko krócej.
Wydaje mi się to spłycaniem czyjejś pracy do takiego czegoś co można po prostu odklepać i iść do domu (ale jeśli ktoś o swojej pracy też mówi "robota", to wtedy w porządku).
"dobra robota!" to co innego. Brzmi dobrze. To takie "Doceniam wysiłek, zarówno intelektualny jak i fizyczny! Spisałaś się na medal!" tylko krócej.
Jeszcze dodałabym szastanie na każdą stronę określeniem narcyz. Otwieram sm i jakieś 3 razy w ciągu 5 min na to trafiam.
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
Mnie irytuje, gdy ktoś zaczyna wypowiedź od ,,powiem tak".
-
Mademoisellek
- Gacie z oceanu
Kolaboracja - używane przez influ w kompletnie innym znaczeniu
Turbo / sztos
Rezonować - nie wiem dlaczego,ale ostatnio non stop wokół słyszę „to ze mną rezonuje…”
Turbo / sztos
Rezonować - nie wiem dlaczego,ale ostatnio non stop wokół słyszę „to ze mną rezonuje…”
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Bikiniara, taka to pożyje?, rozgogolona, pozbawiona makijażu, świeci biustem, muśnięta słońcem, ugodzeni strzałą Amora i wszystkie inne cringowe teksty z pudla od których cierpnie skóra jak się je czyta.
- Blue Spirit
- SushiRoll
1."co powiesz ciekawego?"
2. "przystojna kobieta"
3. "jakby"
4. "mój pan/moja pani..." o osobie, z którą jest się w związku
5. "lodzik"
2. "przystojna kobieta"
3. "jakby"
4. "mój pan/moja pani..." o osobie, z którą jest się w związku
5. "lodzik"
Zgadzam sięchleb_ze_smalcem pisze: ↑ndz kwie 12, 2026 4:01 pm Bikiniara, taka to pożyje?, rozgogolona, pozbawiona makijażu, świeci biustem, muśnięta słońcem, ugodzeni strzałą Amora i wszystkie inne cringowe teksty z pudla od których cierpnie skóra jak się je czyta.
-
piorunek18
- RoyalBaby
Ostatnio często używany zwrot - Niech to wybrzmi

- gunernialne
- Parzucha
No i "dowozić". Dowozić temat, dowozić zadanie...
Przekazuję się w spadku ziemi, by wyrosnąć z trawy, którą kocham,
-
smutna_zaba
- Skarpeta Rakieta
"Robi robotę" o jakimś produkcie czy kosmetyku, zwykle przy okazji współprac reklamowych
Irytuje mnie słowo "facet", do czego mam opory się przyznać - wiem, że samo w sobie nie jest złe, ale jakoś kojarzy mi się z czasami popularności magazynów w rodzaju Glamour czy Cosmo, wczesnej blogosfery i jedynych słusznych poglądów na relacje romantyczne xd
Już wolę chłop/mężczyzna/narzeczony/chłopak/typ/gość. Nawet "gach" przejdzie, ale to już zasługa moja chrzestnego, który lubi powtarzać ploteczki i obserwacje społeczne przy świątecznym stole
"Luby/luba" to cringe jak dla mnie
"Kochana!" w komentarzach lub odpowiedziach na insta, ale na żywo też mnie brzmi fatalnie. Zwykle po tym, wydawałoby się, przyjacielskim zawołaniu następuje protekcjonalny ciąg dalszy albo próba spoufalenia xd
Irytuje mnie słowo "facet", do czego mam opory się przyznać - wiem, że samo w sobie nie jest złe, ale jakoś kojarzy mi się z czasami popularności magazynów w rodzaju Glamour czy Cosmo, wczesnej blogosfery i jedynych słusznych poglądów na relacje romantyczne xd
Już wolę chłop/mężczyzna/narzeczony/chłopak/typ/gość. Nawet "gach" przejdzie, ale to już zasługa moja chrzestnego, który lubi powtarzać ploteczki i obserwacje społeczne przy świątecznym stole
"Luby/luba" to cringe jak dla mnie
"Kochana!" w komentarzach lub odpowiedziach na insta, ale na żywo też mnie brzmi fatalnie. Zwykle po tym, wydawałoby się, przyjacielskim zawołaniu następuje protekcjonalny ciąg dalszy albo próba spoufalenia xd
- Blue Spirit
- SushiRoll
"babka" o kobiecie. Dla mnie babka, to babcia w innej formie lub ciasto.
-
chleb_ze_smalcem
- MiamiBicz
Mnie irytuje „mój” i „moja” w odniesieniu do partnera życiowego czy męża. Twój co? Ziemniak, burak, worek, kamień?
- berry blast
- Dieta 600 kcal
no to jak mówićchleb_ze_smalcem pisze: ↑pn kwie 13, 2026 5:16 pm Mnie irytuje „mój” i „moja” w odniesieniu do partnera życiowego czy męża. Twój co? Ziemniak, burak, worek, kamień?
- Blue Spirit
- SushiRoll
Osoba, z którą współtworzę związekberry blast pisze: ↑pn kwie 13, 2026 5:34 pm no to jak mówićmój nie, partner to w biznesie, konkubent patologiczne, facet to niepoważne, chłopak tym bardziej, tż to nie wiadomo co, luby staroświeckie, moja kobieta to w ogóle tak mówi tylko sebix do karyny więc serio jak mówić
![]()
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
1. "Baba" zamiast "dziewczyna", typu "mega wyglądasz kochana, śliczna baba!"
2. "Kochana" używane do obcych osób.
2. Wspomniane wielokrotnie TURBO, SZTOS, MEGA, ZAJEBIBI itp.slang nastolatków używany przez dorosłych
3. "Rel, relówa"
4. "Nie ma we mnie zgody na..." - nienawidzę, na szczęście ostatnio widuję tego mniej.
2. "Kochana" używane do obcych osób.
2. Wspomniane wielokrotnie TURBO, SZTOS, MEGA, ZAJEBIBI itp.slang nastolatków używany przez dorosłych
3. "Rel, relówa"
4. "Nie ma we mnie zgody na..." - nienawidzę, na szczęście ostatnio widuję tego mniej.
-
Pejczyk Pandory
- TrampekLV
Jak mówić? Tak, jak masz ochotę. Chyba nie będziesz brać sobie do serca co tego co tu piszemy.berry blast pisze: ↑pn kwie 13, 2026 5:34 pm no to jak mówićmój nie, partner to w biznesie, konkubent patologiczne, facet to niepoważne, chłopak tym bardziej, tż to nie wiadomo co, luby staroświeckie, moja kobieta to w ogóle tak mówi tylko sebix do karyny więc serio jak mówić
![]()