Jeśli ktoś woli zerwać kontakt z osobą zamiast się z nią konfrontować to znaczy, że ta osoba nie była warta zachodu, po co tracić czas na kogoś kto jest bucem? "Może ten koleś nie jest świadomy tego, że to co mówi jest nie na miejscu i zachowuje się jak buc?" - dorosły facet nie wie, że wyzywanie od wieśniaków i naśmiewanie się z kogoś nie jest ok? No to wystarczający powód żeby zerwać z kimś takim znajomość.iksde12345 pisze: ↑ndz lut 08, 2026 4:56 pm Ja uważam, że konfrontacja jest o wiele lepsza niż wycofywanie się cichaczem ze znajomości. Może ten koleś nie jest świadomy tego, że to co mówi jest nie na miejscu i zachowuje się jak buc? A tak to chociaż byłaby oczyszczona atmosfera, może typ by zmienił swoje zachowanie, itd. a jeśli by się obraził to to oznacza, że ta znajomość była g.. warta. Też często takie konfrontacje pozwalają spojrzeć na siebie z drugiej strony (jeśli to ty jesteś strona, która odwala) i się rozwinąć. Ja zdecydowanie wolałabym gdyby ktoś mi powiedział wprost co myśli o mnie i o moim zachowaniu. Może nie byłoby to miłe, bo dla nikogo nie jest, ale zawsze człowiek coś sobie przemyśli
Fakt, jesteśmy tylko ludźmi i popełniamy błędy dlatego ta komunikacja jest ważna ale są przypadku gdzie po prostu nie warto się wdawać z kimś w dyskusje