Start
Mój profil

Made in lab

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
kotlecik
Ciastko

?? Made in lab

Post autor: kotlecik »

Wypróbował ktoś? Faktycznie pachną jak zamienniki? I jak z trwałością? 💆🏻‍♀️
Kkdd
RoyalBaby

Post autor: Kkdd »

Podbijam!!!
endorfinka_buka
MieszkankaPowiśla

Post autor: endorfinka_buka »

Niektóre zapach nawet spoko ale trwałość to tragedia.
Już lepiej odłożyć i celować w arabskie perfumy. W przedziale 70-120 zł można już kupić piękne perfumy.
gabolinek
Ciastko

Post autor: gabolinek »

pachną spoko, ale dla mnie ich trwałość jest równa zeru...
Awatar użytkownika
maly.ludek
Beżowa

Post autor: maly.ludek »

Mam trzeci flakon z Made in Lab. Zapachy są naprawdę spoko jeśli chodzi o porównanie z oryginałami, a co do trwałości, to moim zdaniem są najlepsze z tych wszystkich inspirowanych.
Ja tu tylko czytam

:zzz: :zzz: :zzz:
wiwi14
Ciastko

Post autor: wiwi14 »

Miałam trzy flakony,zapach w miarę podobny aczkolwiek trwałość to tragedia :bad:
Awatar użytkownika
MissNobody66
MoetGlass

Post autor: MissNobody66 »

Mam 5 zapachów i tak naprawdę z trwałością to zależy, jedne są trwalsze, inne mniej. U mnie zdecydowanie najtrwalszy to 134
Olek_2115
RóżowePolo

Post autor: Olek_2115 »

Miałam 3 zapachy, odpowiednik:
1) Tom Ford ,,Lost Cherry" - całkiem spoko, ale pachnie bardziej jak chlanie wiśniówki w nocy,
2) Mugler ,,Alien" - identyczny zapach, ale oddałam
3) YSL, ale nie pamiętam które - pachniały praniem, ale oddałam

Trwałość była spoko, ale zawiodłam się tym jak bardzo alkoholowy był TF i finalnie kupiłam z innej firmy, która pachnie bardziej słodką czereśnią (i to bez zapachu alko!)
Dziergalia
Channelka

Post autor: Dziergalia »

Chyba zależy od zapachu. Ja z ciekawości kupiłam ten, który miał być odpowiednikiem Chloe - Nomade i bardzo się zawiodłam. Nawet specjalnie poszłam do Sephory, żeby mi odpsikały z testera dla porównania.
Ten z Made in Lab był okropny, jakby skiśnięty.
Koleżanka miała natomiast Flow perfumes, te które były odpowiednikiem Chanel Modmoiselle. Przyznam, że myślałam że to oryginały (sama mam oryginalny flakon Chanel).
niunia22
Tritonotti

Post autor: niunia22 »

Olek_2115 pisze: wt kwie 01, 2025 8:08 pm Miałam 3 zapachy, odpowiednik:
1) Tom Ford ,,Lost Cherry" - całkiem spoko, ale pachnie bardziej jak chlanie wiśniówki w nocy,
2) Mugler ,,Alien" - identyczny zapach, ale oddałam
3) YSL, ale nie pamiętam które - pachniały praniem, ale oddałam

Trwałość była spoko, ale zawiodłam się tym jak bardzo alkoholowy był TF i finalnie kupiłam z innej firmy, która pachnie bardziej słodką czereśnią (i to bez zapachu alko!)
podzielisz się, co to takiego? <3
Olek_2115
RóżowePolo

Post autor: Olek_2115 »

niunia22 pisze: śr kwie 16, 2025 11:42 am podzielisz się, co to takiego? <3
Firma to Sorvelle bodajże, zapach Lost Chry (XD), ale mają mega dozownik i są mega trwałe
Klementyna111
RoyalBaby

Post autor: Klementyna111 »

kotlecik pisze: czw lut 13, 2025 12:10 pm Wypróbował ktoś? Faktycznie pachną jak zamienniki? I jak z trwałością? 💆🏻‍♀️
Dla mnie są beznadziejne, zero podobieństwa a trwałość to jakiś żart. Kupiłam kilka opakowań i wszystko rozdałam
Krycha123
SushiRoll

Post autor: Krycha123 »

Mam kilka butelek, z trwałością to zależy od zapachu, ale powiem tak: psikam się do pracy regularnie odpowiednikiem chloe chloe,i mimo iż ja go nie czułam w ciągu dnia, to jak weszłam do koleżanki pokoju to ta od razu zapytała czy mam dziś na sobie chloe :) więc, my możemy ich już nie czuć (ja mam tak z każdymi perfumami, nawet oryginalne chloe czy versace, bo takie też mam) a one nadal na nas są, i ludzie dookoła czują. Polecam wypróbować, nie kosztują majątku.
karokarolka
Gacie z oceanu

Post autor: karokarolka »

Kupiłam Tom Ford Bitter Peach , ale wgl nie przypominał tego zapachu 🙄 bardzo wybija się jakiś tani, kwiatowy aromat.
Awatar użytkownika
JestemTMM
Tritonotti

Post autor: JestemTMM »

Jak dla mnie - DRAMAT. Sporo osób pisało na różnych forach, że te zapachy są dość wierne oryginałom i z tą trwałością trochę loteria.
To kupiłam, zagrałam w tę loterię.
Zapach 55 i 92 - Tom Ford Black Orchid i Marc Jacobs Decadence

Nawet nie podejrzewałam, że AŻ TAK są nietrwałe. Naprawdę, nie czuję ich już godzinę po użyciu.
testowałam z dużo większą ilością psiknięcia niż "normalne", ale nic. Nie czuję ich nawet na ubraniach (jeśli ktoś by się przyczepił, że na każdym inaczej się trzyma).
Zapachy należą raczej do tych intensywniejszych, więc tym bardziej zawód. Zupełnie nie jest dla mnie ważne czy są podobne do oryginałów skoro ich nie czuję xD
SparklingHappiness
Bagietka z szarlott

Post autor: SparklingHappiness »

Kupiłam kiedyś z polecenia koleżanki, która zamówiła od nich odpowiednik któregoś zapachu YSL i była zachwycona. Ja wzięłam coś, co miało przypominać Chloe Nomade.
W pierwszym rzucie bardzo mocno czuć było coś syntetycznego, nie wiem co. W drugim rzucie zapach zaczął przypominać oryginał, nawet przyjemnie, ale tylko na jakąś godzinę. Później zaczął utleniać się jak większość tanich zapachów czyli płasko i bez wyraźnego zadziornego ogona, który ma oryginał Nomade. Na ubraniu trzymał się calkiem przyzwoicie, ale nie na tyle, żebym kupiła ponownie.