Start
Mój profil

Związek otwarty

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Pejczyk Pandory
KlasaBiznes

Związek otwarty

Post autor: Pejczyk Pandory »

Czy to może się udać? Znacie parę, której to wyszło i są nadal razem?
Awatar użytkownika
Pamieculotna
BlondDoczep

Post autor: Pamieculotna »

Pejczyk Pandory pisze: pt sty 02, 2026 8:51 pm Czy to może się udać? Znacie parę, której to wyszło i są nadal razem?
Nie.
rockshoot
Currently:Italy

Post autor: rockshoot »

Tak.

Pytanie tylko, jaki charakter ma ten związek. Bo generalnie otwarty związek to cała masa poszczególnych typów.

Obracam się wśród ludzi w otwartych związkach (swing, cuckold, cuuckqueen) wszyscy są kupe lat razem
Pejczyk Pandory
KlasaBiznes

Post autor: Pejczyk Pandory »

rockshoot pisze: pt sty 02, 2026 10:30 pm Tak.

Pytanie tylko, jaki charakter ma ten związek. Bo generalnie otwarty związek to cała masa poszczególnych typów.

Obracam się wśród ludzi w otwartych związkach (swing, cuckold, cuuckqueen) wszyscy są kupe lat razem
Są ze sobą kupę lat, bo miłość i porozumienie, czy dzieci, kredyty i wspólna firma? Mnie znajoma, która jest w takim związku też zapewnia, że jej to odpowiada, mimo, że sama przyznała, że dostała od męża tzw. propozycję nie do odrzucenia.
rockshoot
Currently:Italy

Post autor: rockshoot »

Pejczyk Pandory pisze: pt sty 02, 2026 10:43 pm Są ze sobą kupę lat, bo miłość i porozumienie, czy dzieci, kredyty i wspólna firma? Mnie znajoma, która jest w takim związku też zapewnia, że jej to odpowiada, mimo, że sama przyznała, że dostała od męża tzw. propozycję nie do odrzucenia.
Miłość :) sama mam na pewien sposób otwarty związek i ze szczerością mogę powiedzieć, że to nie kredyt i dzieci :D
Szafranna90
Siatkarka

Post autor: Szafranna90 »

Hmm a ja jestem w takim związku…czy układzie i no nie jest to komfortowe dla mnie. Jestem bo nie mam wyjścia, dzieci w tym jedno niepełnosprawne, brak swojego mieszkania i pracy. Chciałabym się w przyszłości wyrwać z tego małżeństwa bo wiem, że to nie ma większego sensu, jedyne co daje mi ten układ to stabilizację finansową.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Dieta 600 kcal

Post autor: Juliaturczyniak »

Dla mnie to nie związek, ale wolność Tomku w swoim domku 🤷🏻‍♀️
koparka_walec
RoyalBaby

Post autor: koparka_walec »

Ja jestem sceptycznie nastawiony, ale też nie mam wśród znajomych takich par.
Wydaje mi się, że to może się udać wśród par, które i tak mają bogate życie seksualne i szukają czegoś więcej.

Kiedyś dawno temu zastanawiałem się nad zaproponowaniem tego byłej partnerce, ale to było po zdradzie, a ja byłem młody, zdesperowany i jeszcze zakochany, nawet nie chciałem korzystać z tego samemu. Na szczęście mój dylemat sam się rozwiązał, zostałem zdradzony jeszcze raz i związek się zakończył.
Więc ja jestem na nie B)
Awatar użytkownika
Oliwkowa888
Mokra Włoszka

Post autor: Oliwkowa888 »

Nie wyobrażam sobie czegoś takiego. Rozumiem trójkąt i wszystko w czym uczestniczy się wspólnie ze stałym partnerem, ale otwarty związek - NIE. Jak ktoś potrzebuje przygód z innymi osobami i niepotrzebny mu do tego partner, to niech będzie sobie sam i wtedy hulaj dusza. Po co w takiej sytuacji jakikolwiek związek?