Start
Mój profil

Respo - opinie

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
morliny1
Mokra Włoszka

Respo - opinie

Post autor: morliny1 »

Hej, czy korzystal ktos z was z diety/treningow z centrum respo?
Mialam przygode z nimi kilka lat temu i zrzucilam kilka kg 9niestety wrocily :(); teraz mam kolejne podejscie i jestem na ich diecie od poczatku stycznie - minelo ponad 1,5 miesiaca a spadek wagi bardzo biedny.. moze 1,5 -2kg. Nie mam duzej nadwagi ale sporo czasu minelo a efektow jakby brak i nie wiem co o tym myslec :(
Kasiastasia
RoyalBaby

Post autor: Kasiastasia »

Ja jestem bardzo niezadowolona, dietetyczka nie do tego co wysłałam. Zrobiłam cały pakiet badań, a ona była od czegoś innego. Jak lekarz zobaczył mój jadłospis to się za głowę złapał.
CebulowaKrolowa
SushiRoll

Post autor: CebulowaKrolowa »

Ja korzystałam z dietetyka Maciej Pokarowski - nie bezpośrednio przez respo tylko jeszcze inną placówkę medyczną. Dieta była okej, chudłam sensownie i sama współpracę oceniam na dobra. Nauczyłam się na nowych nawyków, niestety obecnie nie mogę być na diecie :(
RudaMalina
RoyalBaby

Post autor: RudaMalina »

morliny1 pisze: pn lut 26, 2024 9:10 am Hej, czy korzystal ktos z was z diety/treningow z centrum respo?
Mialam przygode z nimi kilka lat temu i zrzucilam kilka kg 9niestety wrocily :(); teraz mam kolejne podejscie i jestem na ich diecie od poczatku stycznie - minelo ponad 1,5 miesiaca a spadek wagi bardzo biedny.. moze 1,5 -2kg. Nie mam duzej nadwagi ale sporo czasu minelo a efektow jakby brak i nie wiem co o tym myslec :(

Ja mam bardzo dobre doświadczenia z nimi, ale ponad półtora roku tem zakończyłam współpracę przez ciążę i nie wiem jak jest teraz.
Ogólnie byłam tam jeszcze jak sam Wrzosek był jedynym opiekunem i wtedy było najlepiej, ale później dostałam też całkiem fajną opiekunkę.
bejbaiskajnakrejza
BagietkaZszarlott

Post autor: bejbaiskajnakrejza »

Korzystałam w tamtym roku przez 3 miesiące. Na plus na pewno aplikacja oraz kontakt z dietetykiem. Z ich ćwiczeniami i dietą przez 3 msce straciłam kilka cm, waga stała w miejscu. Zrezygnowałam, bo pomimo trzymania ściśle ich diety niewiele sie w sumie wydarzyło. Aktualnie o 7 tygodni intensywnie ćwiczę i straciłam już tyle cm co podczas diety respo... Więc średnio mi to się kalkuluje 😂 wole jednak sie upocic jak swiniak, jesc co chce skoro efekty lepsze.
Brunhilda

Post autor: Brunhilda »

Ja jestem aktualnie na Respo.
landrynkaa
Gacie z oceanu

Post autor: landrynkaa »

Ktoś z Was obecnie używa od nich diet? Jak wrażenia?
Awatar użytkownika
tasty042024
BlondDoczep

Post autor: tasty042024 »

landrynkaa pisze: śr lis 13, 2024 11:44 pm Ktoś z Was obecnie używa od nich diet? Jak wrażenia?
moi znajomi uzywaja i sa zadowoleni, sa efekty - jak chcieli chudnac to chudneli, jak chcieli utrzymac / budowac miesnie to tez jakos tam sie udaje (oczywiscie tutaj juz z treningami)
fksdoa

Post autor: fksdoa »

bejbaiskajnakrejza pisze: czw kwie 11, 2024 8:59 am Korzystałam w tamtym roku przez 3 miesiące. Na plus na pewno aplikacja oraz kontakt z dietetykiem. Z ich ćwiczeniami i dietą przez 3 msce straciłam kilka cm, waga stała w miejscu. Zrezygnowałam, bo pomimo trzymania ściśle ich diety niewiele sie w sumie wydarzyło. Aktualnie o 7 tygodni intensywnie ćwiczę i straciłam już tyle cm co podczas diety respo... Więc średnio mi to się kalkuluje 😂 wole jednak sie upocic jak swiniak, jesc co chce skoro efekty lepsze.
a co ćwiczysz? :)
zuza_zu
Zabawa w życie

Post autor: zuza_zu »

ja współpracuje z nimi od lutego i jestem zadowolona. mam spoko opiekunkę, chociaż ilość wiadomości „kontrolnych” mnie wkurwia, bo nie mam czasu na odpowiadanie jak się czuję, natomiast rozumiem, że to ma na celu pokazanie zainteresowania, co we współpracy online jest dość utrudnione.
ciężko jest mi określić czy mam jakieś spektakularne efekty, bo rozpoczęcie współpracy zbiegło się u mnie z dużymi zmianami życiowymi i życiem w stresie, więc te kilogramy same mi poleciały. dla mnie największym plusem tego są przepisy, które mi smakują i to, że mam w aplikacji listę zakupów. to dla mnie duże ułatwienie, bo ja totalnie nie mam pomysłów na posiłki i doprowadzało to do sytuacji, że zamawiałam jedzenie z knajp. na tyle jest mi z tym wygodnie, że póki co nie planuje zakończyć współpracy a jak potrzebuje chwilę pożyć bez planu to wykupuje zawieszenie. z treningów natomiast w ogóle nie korzystam, bo mam swoje aktywności, ale niestety tylko plan z treningami pozwala mi zachować wszystkie opcje związane z funkcjonalnością aplikacji na których mi zależy. gdyby nie to to tych treningów w ogóle bym nie brała, bo ani razu nikt w ich sprawie się do mnie nie odezwał.
disgustingendeavor
RóżowePolo

Post autor: disgustingendeavor »

W zeszłym roku korzystałam z Respo. Jak było? 1000 zł wyje*ane w błoto, bo moja dietetyczka ustawiła mi taką dietę przy PCOS, że zastanawiałam się czemu tyję zamiast chudnąć (zawsze zwalała to na zatrzymywanie wody w organizmie i inne tego typu, gdzie po czasie dowiedziałam się, że wiele posiłków, które jadłam nasilają stan zapalny przy PCOS i powodują puchnięcie i tycie). Nie wspomnę o fakcie, że moje wykluczenia żywieniowe w ogóle nie były wzięte pod uwagę, a na informację, że śniadania są dla mnie zbyt duże i nie daję rady ich zjeść, a z kolei obiady za małe i szybko robię się głodna, skwitowała stwierdzeniem, że muszę zjeść te śniadania według przepisu, bo kalorie, a do mniejszych obiadów trzeba się przyzwyczaić. Jak po czasie o tym myślę, to śmiech na sali i strata pieniędzy. Może dla osób bez problemów hormonalnych czy wykluczeń żywieniowych będzie OK, osobom z takimi problemami – odradzam.
Polaxoxo
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Polaxoxo »

Jestem z nimi już sporo czasu i jestem zadowolona. To pierwszy dietetyk u którego mam w menu burgery, dużo tortilli, które uwielbiam i ogólnie uważam, że przepisy mają fantastyczne. Dietę łatwo się trzyma, chudnie się wolno, bo ja chudnę tak 2kg miesięcznie, ale faktycznie nie chodzę głodna. Opieka dietetyka jest dla mnie zbędna, nie lubię zwierzać się obcym, a motywację albo się ma albo nie. Fajna jest nowa opcja automatycznej wymiany przepisów jak cos nie pasuje. Z minusów nie rozumiem czemu w apce nie ma funkcji usunięcia przepisów z których się nie korzysta, po miesiącach współpracy ma się ich tyle, że ciężko się układa menu na kolejne dni, bo trzeba tyle scrollować, no i nie jest niestety tanio. Natomiast to jedyna dieta, której się potrafię trzymać, bo jest pyszna i ze swojej strony polecam.
bejbaiskajnakrejza
BagietkaZszarlott

Post autor: bejbaiskajnakrejza »

fksdoa pisze: czw lis 14, 2024 11:41 am a co ćwiczysz? :)
3 razy w tygodniu TBW plus raz w tygodniu Indoor Cycling:) i czasami jak mam potrzebę to jeszcze idę na pilates/jogę/stretching :)
KlaudynkaO
RoyalBaby

Post autor: KlaudynkaO »

disgustingendeavor pisze: śr sty 01, 2025 4:57 am W zeszłym roku korzystałam z Respo. Jak było? 1000 zł wyje*ane w błoto, bo moja dietetyczka ustawiła mi taką dietę przy PCOS, że zastanawiałam się czemu tyję zamiast chudnąć (zawsze zwalała to na zatrzymywanie wody w organizmie i inne tego typu, gdzie po czasie dowiedziałam się, że wiele posiłków, które jadłam nasilają stan zapalny przy PCOS i powodują puchnięcie i tycie). Nie wspomnę o fakcie, że moje wykluczenia żywieniowe w ogóle nie były wzięte pod uwagę, a na informację, że śniadania są dla mnie zbyt duże i nie daję rady ich zjeść, a z kolei obiady za małe i szybko robię się głodna, skwitowała stwierdzeniem, że muszę zjeść te śniadania według przepisu, bo kalorie, a do mniejszych obiadów trzeba się przyzwyczaić. Jak po czasie o tym myślę, to śmiech na sali i strata pieniędzy. Może dla osób bez problemów hormonalnych czy wykluczeń żywieniowych będzie OK, osobom z takimi problemami – odradzam.
Hej, a kogo miałaś z dietetyczek ? ja korzystałam z Respo od lutego 2023 do maja 2024. Mieliśmy Karolinę Łazicką, ale bardzo pozytywnie ją wspominamy. Potem zrezygnowaliśmy z mężem, bo mieliśmy inne wydatki. Do dzisiaj mam jadłospisy, ale fakt chudłam i wyglądałam bardzo dobrze.
tyska_2307
Koczkodan

Post autor: tyska_2307 »

Byłam na diecie Respo przez w sumie 9 miesięcy, początkiem roku skończył mi się pakiet. Schudłam, nie do końca tyle ile zakładałam ale już nie chciałam w nieskończoność wydłużać pakietu, załapałam schemat i nawyki ze mną zostały. Od początku roku nadal korzystam z przepisów z diety które miałam, bo chcę jeszcze te ostatnie 3 kg zrzucić.
Jak chodzi o plusy Respo:
- da się ułożyć jadłospis pod siebie tylko trzeba dawać znać swojemu dietetykowi co by się chciało, przeglądać przepisy w bazie i te które nam siedzą dodawać do ulubionych - to pomagało mojej dietetyczne dopasować jadłospis do preferencji
- bardzo mi się podobało że nie była to sztywna rozpiską, tylko można było sobie wymieniać posiłki
- sam czat z dietetykiem, ale wiem że to zależy na kogo się trafi, mi moją dietetyczka bardzo pomogła w trudnym czasie - zdarzył mi się wypadek na rowerze i na miesiąc miałam przerwę w treningach
- szybka wymiana planu treningowego jak powiedziałam że jest dla mnie za łatwy - praktycznie z dnia na dzień miałam nowy zestaw ćwiczeń dostosowany do sprzętu jaki posiadam w domu
- dieta nie jest do końca nastawiona na cel końcowy, na kilogramy same w sobie tylko na zmianę nawyków, dobrą relację z jedzeniem. Naprawdę widzę tutaj zmianę która ze mną została.

Z minusów to sam trening, mam na myśli to że miałam np 4 serie ćwiczeń po minucie na jedną nogę - już mnie nudziły te powtórzenia - bardzo monotonne. Ale już mi się nie chciało prosić o wymiany co chwilę

Z tego co wiem to mają już dostępny pakiet z samą dietą bez planu treningowego, pewnie taki bym wybrała gdybym znowu miała wrócić na dietę. Ale powiem szczerze że po tych miesiącach współpracy już mama naprawdę fajne nawyki żywieniowe i dobrze sobie radzę.
xyzerna
DramaQueen

Post autor: xyzerna »

Czy ktoś z was odstapywal od umowy i powie czy poszło bezproblemowo?
Zakupiłam plan, wypełniłam formularz i przeglądając przepisy zauważyłam że większość z nich ma opinie 3,5/5
Albo 2/5, 3,98/5 czyli takie bardzo słabe i odrazu napisałam do nich o odstąpienie od umowy
Gaba.emka
Pierścionek_od_passera

Post autor: Gaba.emka »

xyzerna pisze: ndz lip 06, 2025 7:54 pm Czy ktoś z was odstapywal od umowy i powie czy poszło bezproblemowo?
Zakupiłam plan, wypełniłam formularz i przeglądając przepisy zauważyłam że większość z nich ma opinie 3,5/5
Albo 2/5, 3,98/5 czyli takie bardzo słabe i odrazu napisałam do nich o odstąpienie od umowy
Ja kiedyś odstąpiłam, najpierw dostałam mejla że moze jednak chce dalej kontynuować, potem dzwonili mnie namówić jeszcze na zostanie a potem jak powiedziałam że zdecydowanie rezygnuje no to, że spoko i nie było problemów. Byłam tam jak to się zaczynało, miałam pakiet od Michała i akurat respo zaczynało i przeszłam ale nie mogłam się dogadać z tą opiekunka, dałam jej chwilę bo wiadomo, że to początek więc muszą się nauczyć ale po 3 miesiącach zrezygnowałam. Później wróciłam rok temu dostałam znów tą samą opiekunkę, prosiłam o zmianę ale dalej nikt nie słuchał moich próśb o jakieś konkretne przepisy.. albo w rozpisce dostawałam 3 przepisy na makaron z pomidorami... 🤡 Ogólnie chyba coś słabo im teraz idzie bo kiedyś Wrzosek się zapierał że nie będzie żadnych współprac z influ a ostatnio już mi mignelo kilka influ z ich kodami rabatowymi ;)
Testtesttest111
Koczkodan

Post autor: Testtesttest111 »

Gaba.emka pisze: sob lip 12, 2025 11:41 am Ja kiedyś odstąpiłam, najpierw dostałam mejla że moze jednak chce dalej kontynuować, potem dzwonili mnie namówić jeszcze na zostanie a potem jak powiedziałam że zdecydowanie rezygnuje no to, że spoko i nie było problemów. Byłam tam jak to się zaczynało, miałam pakiet od Michała i akurat respo zaczynało i przeszłam ale nie mogłam się dogadać z tą opiekunka, dałam jej chwilę bo wiadomo, że to początek więc muszą się nauczyć ale po 3 miesiącach zrezygnowałam. Później wróciłam rok temu dostałam znów tą samą opiekunkę, prosiłam o zmianę ale dalej nikt nie słuchał moich próśb o jakieś konkretne przepisy.. albo w rozpisce dostawałam 3 przepisy na makaron z pomidorami... 🤡 Ogólnie chyba coś słabo im teraz idzie bo kiedyś Wrzosek się zapierał że nie będzie żadnych współprac z influ a ostatnio już mi mignelo kilka influ z ich kodami rabatowymi ;)

To ja chyba trafiłam na super opiekunkę, bo nigdy nie robiła żadnych problemów z wymianą przepisów 😮 jeśli ktoś się zastanawia, na kogo zmienić to polecam Kornelię
Awatar użytkownika
montekarbon
RoyalBaby

Post autor: montekarbon »

Ja na razie jestem szczerze zachwycona Respo. Mam świetną opiekunkę Karolinę Lew (polecam, polecam, polecam!), która mam poczucie, że naprawdę o mnie dba. Na razie minus 7 kg na liczniku, ale przede wszystkim mniej podjadam, bo to była moja główna zmora. No i największy plus, czyli przepisy. Ja nie wiem, skąd te oceny na stronie, bo są też oceny w apce i to się nie pokrywa. Więc może im konkurencja nabija złe oceny. :')

Przede wszystkim jem smacznie i mam sporo słodkich posiłków. Gofry, naleśniki, owsianki. Uwielbiam. Naprawdę proste do zrobienia i super smaczne. Plus jest też taki, że nie czuję się głodna, a często jestem baaardzo najedzona. A wiecie - wcześniej CIĄGŁE myśli o jedzeniu. Teraz zero.

Także serio polecam, ale zobaczymy, jak będzie dalej, bo niedługo przedłużam pakiet.
Sylwia7396
Gacie z oceanu

Post autor: Sylwia7396 »

Ja niedawno wykupiłam i póki co jestem sceptyczna. Byłam świadoma tego, że dostaję dietę na 10 dni, ale myślałam, że pozostałe dnie będę mogła sama uzupełniać sobie, wybierając przepisy z bazy. Niestety mogę manewrować tylko tymi 10 albo dokładać własne na zasadzie wpisywania własnych potraw ze składnikami :( Ktoś na początku też miał taki zawód? Czy po 2,3 miesiącach mieliście już na tyle dużo posiłków we własnej bazie do wymiany, że skończyła się nuda?
Awatar użytkownika
montekarbon
RoyalBaby

Post autor: montekarbon »

Właśnie ta baza w Respo cały czas rośnie, więc ja teraz mam taki wybór, że żałuję, że nie jest jak na początku. :D Ale wiesz, dla kogoś kto ropoczyna dopiero dietę to może być plus, że nie zawalają Cię milionem przepisów. U dietetyka stacjonarnego też nie dostajemy książki z przepisami, tylko są ograniczenia, bo przepisy dopasowywane są do nas.
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Sylwia7396 pisze: pt lip 18, 2025 8:59 pm Ja niedawno wykupiłam i póki co jestem sceptyczna. Byłam świadoma tego, że dostaję dietę na 10 dni, ale myślałam, że pozostałe dnie będę mogła sama uzupełniać sobie, wybierając przepisy z bazy. Niestety mogę manewrować tylko tymi 10 albo dokładać własne na zasadzie wpisywania własnych potraw ze składnikami :( Ktoś na początku też miał taki zawód? Czy po 2,3 miesiącach mieliście już na tyle dużo posiłków we własnej bazie do wymiany, że skończyła się nuda?
IMO jest to dość klarownie wytłumaczone, wiedziałam od początku na co się piszę i że będzie te 10 przepisów dostępne. Jak dla mnie to jest ok, bo sama gotowałam zawsze obiady na 2-3 dni, żeby nie stać przy garach dużo, na śniadanie/kolacje najczęściej jadłam jajka pod różną postacią i tutaj jest w sumie to samo, tylko makro jest fajnie wyliczone.
Ja co prawda dopiero jestem na tej diecie 2 tygodnie, ale na razie jestem pozytywnie zaskoczona, nie jestem głodna, jeszcze nie trafiłam na niesmaczny posiłek (a wręcz kilka razy miałam takie WOW). Może to być kwestia tego, że wybrałam posiłki bardzo zbliżone do tego, jak jem na codzień i nie czuję w ogóle jakbym była na diecie. Ja też dużo ćwiczę i dużo się ruszam, więc to makro i ilośc kcal jest przyjemna, często w obiadach jest sporo oliwy czy parmezanu, co dla mnie jest ogromnym plusem. Ogólnie na razie mogę polecić na 100%.

Minusem dla mnie są imo zbyt małe ilośc owoców, ale po prostu to olewam i jak widzę w przepisie 50g truskawek do omleta to daję tyle na ile mam ochotę, bo te kalorie to nic w perspektywie całego dnia, a wychodzę z założenia, że skoro jest sezon na maliny, borówki czy jeżyny, to trzeba korzystać.
Moja dietetyczka jest dość specyficzna, tzn bardzo entuzjastyczna i czasami mam wrażenie, ze gadam z jakimś botem 😅 ale też nie jest narzucająca się, nie pisze zbyt często, więc mi to jakoś nie przeszkadza.
Sylwia7396
Gacie z oceanu

Post autor: Sylwia7396 »

hipek007 pisze: śr lip 30, 2025 10:28 am IMO jest to dość klarownie wytłumaczone, wiedziałam od początku na co się piszę i że będzie te 10 przepisów dostępne. Jak dla mnie to jest ok, bo sama gotowałam zawsze obiady na 2-3 dni, żeby nie stać przy garach dużo, na śniadanie/kolacje najczęściej jadłam jajka pod różną postacią i tutaj jest w sumie to samo, tylko makro jest fajnie wyliczone.
Ja co prawda dopiero jestem na tej diecie 2 tygodnie, ale na razie jestem pozytywnie zaskoczona, nie jestem głodna, jeszcze nie trafiłam na niesmaczny posiłek (a wręcz kilka razy miałam takie WOW). Może to być kwestia tego, że wybrałam posiłki bardzo zbliżone do tego, jak jem na codzień i nie czuję w ogóle jakbym była na diecie. Ja też dużo ćwiczę i dużo się ruszam, więc to makro i ilośc kcal jest przyjemna, często w obiadach jest sporo oliwy czy parmezanu, co dla mnie jest ogromnym plusem. Ogólnie na razie mogę polecić na 100%.

Minusem dla mnie są imo zbyt małe ilośc owoców, ale po prostu to olewam i jak widzę w przepisie 50g truskawek do omleta to daję tyle na ile mam ochotę, bo te kalorie to nic w perspektywie całego dnia, a wychodzę z założenia, że skoro jest sezon na maliny, borówki czy jeżyny, to trzeba korzystać.
Moja dietetyczka jest dość specyficzna, tzn bardzo entuzjastyczna i czasami mam wrażenie, ze gadam z jakimś botem 😅 ale też nie jest narzucająca się, nie pisze zbyt często, więc mi to jakoś nie przeszkadza.
A masz roznorodnosc? Bo moze to ja jakos zle trafilam - wsrod 10 dan obiadowych chyba 7 sałatek z kurczakiem/indykiem. A zaznaczalam naprawde rozne typy dan :( Moze to ja mam nieszczescie.
mb333
RoyalBaby

Post autor: mb333 »

Sylwia7396 pisze: śr lip 30, 2025 7:57 pm A masz roznorodnosc? Bo moze to ja jakos zle trafilam - wsrod 10 dan obiadowych chyba 7 sałatek z kurczakiem/indykiem. A zaznaczalam naprawde rozne typy dan :( Moze to ja mam nieszczescie.
Zawsze masz 7 dni na wymiane posilkow na inne 🙂 Jesli trafilo Ci sie 7 podobnych salatek w plane to mozesz je wymienic na cokolwiek innego w trakcie tych 7 dni, a dietetyk dostosuje kalorycznosci pod Twoj plan 🙂
hipek007
Tritonotti

Post autor: hipek007 »

Sylwia7396 pisze: śr lip 30, 2025 7:57 pm A masz roznorodnosc? Bo moze to ja jakos zle trafilam - wsrod 10 dan obiadowych chyba 7 sałatek z kurczakiem/indykiem. A zaznaczalam naprawde rozne typy dan :( Moze to ja mam nieszczescie.
Dokładnie to, co pisze osoba wyżej: te 10 dań przez pierwszy tydzień możesz sobie wymienić na inne spośród całej ich bazy. Też mi się trafiły np 3x kanapki z awokado i jajkiem / awokado i kurczakiem / awokado i jajkiem i kurczakiem xD albo fit placuszki w kilku wydaniach.
Jak sobie wymieniłam to było już ok. Ja chyba najbardziej potrzebuję różnorodnie mieć przy obiadach i tu jest spoko bardzo, a kolacje/śniadania, to tak jak wspomniałam, często jadłam 3-4 rzeczy, tylko różniące się lekko formą i tu mam podobnie, więc mi to nie przeszkadza. Ale myślę, że z miesiąca na miesiąc na pewno będzie łatwiej, jak będzie można wybierać spośród większej ilości dań.