Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Radoska
Szpilson

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Radoska »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 5:17 am Jezu jakie głupoty znam te towarzystwo i musiałem aż zrobić screena XDD Bartek taki biedny…. zwłaszcza jak podawał dalej tiktoki żartobliwe z policji w dniu kiedy dostał zarzuty czy wy ludzie zrozumiecie ze to jest patologia i on miał wyjebane na jakieś hatepage o nim ????
Znam go i to jest ostatnia osoba o której mogę powiedzieć ku*wa że jest biedna czy skrzywdzona XD zaznaczę ze z mają się nie lubiłem ale nie mogę czytać tych głupot po prostu
Teraz to już go wszyscy 'znamy". I jego zaburzoną mamusie, która mu początkowo zrobiła niezły P R, ale przesadziła, ludzie powiedzieli "sprawdzam" i przejrzeli na oczy. Ja też. Co nie zmienia faktu, że hejt był i sam w sobie jest negatywnym zjawiskiem.
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 5:17 am Jezu jakie głupoty znam te towarzystwo i musiałem aż zrobić screena XDD Bartek taki biedny…. zwłaszcza jak podawał dalej tiktoki żartobliwe z policji w dniu kiedy dostał zarzuty czy wy ludzie zrozumiecie ze to jest patologia i on miał wyjebane na jakieś hatepage o nim ????
Znam go i to jest ostatnia osoba o której mogę powiedzieć ku*wa że jest biedna czy skrzywdzona XD zaznaczę ze z mają się nie lubiłem ale nie mogę czytać tych głupot po prostu

Weź chłopie odmul łeb i zacznij czytać wszystko. Wyskoczyłeś jak Filip z konopi. Powtarzasz się w każdym komentarzu JA GO ZNAM, JA GO ZNAM. Nikt tu jasnowidzem nie jest i nie myśli, że jakiś no name z neta będzie się tu trzetrzewił, bo go zna a komentarze nie są po jego myśli. Mniej agresji kolego, bo się czytać ciebie nie da.
twojastara123
MieszkankaPowiśla

Post autor: twojastara123 »

Trudne_Sprawy pisze: ndz maja 18, 2025 5:57 pm Weź chłopie odmul łeb i zacznij czytać wszystko. Wyskoczyłeś jak Filip z konopi. Powtarzasz się w każdym komentarzu JA GO ZNAM, JA GO ZNAM. Nikt tu jasnowidzem nie jest i nie myśli, że jakiś no name z neta będzie się tu trzetrzewił, bo go zna a komentarze nie są po jego myśli. Mniej agresji kolego, bo się czytać ciebie nie da.
Co znaczy "trzetrzewic"?
Radoska
Szpilson

twojastara123 pisze: ndz maja 18, 2025 7:38 pm Co znaczy "trzetrzewic"?
Pienić, ekscytować, dokazywać...Potocznie.
twojastara123
MieszkankaPowiśla

Post autor: twojastara123 »

Radoska pisze: ndz maja 18, 2025 7:47 pm Pienić, ekscytować, dokazywać...Potocznie.
To chyba cietrzewić. Ma to nieco inne znaczenie, ale podejrzewam, że o to słowo chodzi
Trudne_Sprawy
LemonkowaCola

Post autor: Trudne_Sprawy »

twojastara123 pisze: ndz maja 18, 2025 8:13 pm To chyba cietrzewić. Ma to nieco inne znaczenie, ale podejrzewam, że o to słowo chodzi
Tak, dzięki za poprawienie! 😉
Radoska
Szpilson

twojastara123 pisze: ndz maja 18, 2025 8:13 pm To chyba cietrzewić. Ma to nieco inne znaczenie, ale podejrzewam, że o to słowo chodzi
Tak, od tokowania cietrzewia. Źle napisane.
Radoska
Szpilson

Wracając do matki chłopaka, to co ona mówi to przecież mowa nienawiści. Na to jest chyba paragraf. Mam nadzieję, że rodzina dziewczyny ją kiedyś za to pozwie.
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Jaki jest update sytuacji? Nie miałam kiedy poczytać od tygodnia albo dwóch 🥲
Karakarcia
ŚpioszkiKenzo

Post autor: Karakarcia »

dior pisze: pn maja 19, 2025 12:13 am Jaki jest update sytuacji? Nie miałam kiedy poczytać od tygodnia albo dwóch 🥲
Nic ciekawego, zablokowali matce konto, zaczęła pisać z Bartka konta, ale już się uciszyła. Tu raczej nic nie wskóra, chłopak będzie osądzony i tyle.
marley71
ToTylkoHermes

Post autor: marley71 »

Karakarcia pisze: pn maja 19, 2025 12:19 pm Nic ciekawego, zablokowali matce konto, zaczęła pisać z Bartka konta, ale już się uciszyła. Tu raczej nic nie wskóra, chłopak będzie osądzony i tyle.
Skończy się na tym, że i ona wyląduje w pasiaku za mowę nienawiści 😂😂😂
Awatar użytkownika
EmEm
RiczAsFak

Post autor: EmEm »

Ale naprawde, co to jest za kobieta to normalnie brak słów 😱
Awatar użytkownika
Alexa2344
LouiBag

Post autor: Alexa2344 »

Rzeka.chaosu pisze: ndz maja 18, 2025 10:06 am Mam w swoim otoczeniu przykład sytuacji, w której dziecko ufało rodzicom, ale wyciąganie z hejtu zajęło mnóstwo czasu. Rodzice stanęli murem za dzieckiem, zawsze mieli dobre relacje. Trudno było jednak walczyć ze szkołą, która olewała temat czy z rodzicami prześladowczyń, którzy mieli dobrą opinię. Gdyby nie dowody w postaci screenów i nagrań, to nikt nie uwierzył by w to, co te dzieci potrafią. Gdyby dorosły zrobił coś takiego doroslemu, to by siedział. A jednak pomimo dowodów nikt nie pomógł i to ofiara musiała odejść. Pół roku stracone, bo rodzice wierzyli, że szkoła i rodzice prześladowczyń zareagują inaczej niż głaskaniem. Moim zdaniem kluczowe tam było zamiatanie sprawy pod dywan, bo dla wszystkich ważniejsza była opinia, a nie wychowywanie i fakty.

Jak sobie pomyślę ile takich spraw kończy się gorzej niż w przypadku moich znajomych. Sprawa Mai jest przykładem, że nawet kurator nie pomoże, jeśli patologii nie ukróci się w domu.
Znam podobną sytuację,dotyczyła żeby było śmieszniej szkoły prywatnej (ten mit,jakie to ostoje bezpieczeństwa xd ) i dzieci uwaga 10 letnich.
Hejt doprowadził dziecko do zmiany szkoły (a jakżeby inaczej,przecież prześladowca nie odejdzie) ,mama zareagowała w porę -dyrekcja zamiatanko pod dywan na pełnej ,działania pozorowane et cetera.
Szkoły w ogóle uwielbiają bagatelizować ,zamiatać i uciekać -wylacznie od determinacji rodzica i jego siły przebicia ,zależy czy dzieciak przetrwa .
Rodzice i ich patusiarskie bachory to temat rzeka ,oczywiście mój Jasiu to nigdy i w ten deseń .
To można byłoby zmienić radykalnymi krokami we współpracy ze szkołą ale ludzie się boją
Awatar użytkownika
dior
RealDiamond

Post autor: dior »

Karakarcia pisze: pn maja 19, 2025 12:19 pm Nic ciekawego, zablokowali matce konto, zaczęła pisać z Bartka konta, ale już się uciszyła. Tu raczej nic nie wskóra, chłopak będzie osądzony i tyle.
Boże co za dziwaczna kobieta 😩
Kaijlo
RóżowePolo

Post autor: Kaijlo »

marley71 pisze: sob maja 17, 2025 4:14 pm Srodze odklejona baba 😅
Pewnie nie mogła uciec z toksycznego, mławskiego środowiska, bo przecież ma te swoje parrrkety! 😂

Mława rysuje się jako najbardziej patologiczne miasto w Polsce! 💀
To że Mława jest patologicznym miastem było wiadomo już od bardzo dawna XD
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Kaijlo pisze: wt maja 20, 2025 2:00 am To że Mława jest patologicznym miastem było wiadomo już od bardzo dawna XD
Ja mieszkam daleko i nie wiedziałam.
allofania
Gacie z oceanu

Post autor: allofania »

Kaijlo pisze: wt maja 20, 2025 2:00 am To że Mława jest patologicznym miastem było wiadomo już od bardzo dawna XD
Żuromin bardziej xd
Paulina1992
Licówka

Post autor: Paulina1992 »

stromek.bart pisze: ndz maja 18, 2025 9:17 am Bardzo generalizujesz. Jest dużo rodziców, którzy bagatelizują ale sa też tacy co reagują ale system zawodzi. Szczególnie teraz w dobie interentu. Zabranie dziecka z takiego środowiska nie kończy hejtu bo ten hejt jest własnie w sieci i idzie za dzieckiem
To prawda. Kiedyś ktoś tu napisał prawdziwy komentarz, że kiedyś hejt, prześladowanie było w szkole, ale w domu już taka ofiara miała spokój, mogła odpocząć, a teraz w dobie internetu Wszystko może odbywać się non stop.
Nevia91
BlondDoczep

Post autor: Nevia91 »

To prawda cieszę się, że w monecie kiedy ja byłam ofiarą prześladowania nie było internetu tylko krążył zeszyt którego nie widziałam 🫤 i cieszę się, że nie pozwoliłam się zgnoic tylko zmieniłam szkole i się odcięłam od tego
Awatar użytkownika
Arigiine
RóżowePolo

Post autor: Arigiine »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:15 am Nie wiem ile macie lat ale naprawdę w tych czasach nie przeżylibyście w naszym wieku jeżeli uważasz ze ten hatepage to był hejt czy nękanie
Wiesz co, po przeczytaniu całego tematu wnioskuję, że udzielają się tutaj głównie osoby starsze, które nie są w stanie postawić się na ich miejscu, nam jest łatwiej to zrobić ze względu na zbliżony wiek i doświadczenia w obecnych czasach z tym typem ludzi
Awatar użytkownika
Arigiine
RóżowePolo

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:32 am No nie spodziewałem się że znajdę sensowny komentarz tak zgodny z prawdą xD bo wandziary się chyba seriali o hejcie naoglądały
I tutaj to samo, nawiązując do tego co napisałam wcześniej
Osoba z “innej epoki” nie ogarnia tego, jak duże znaczenie mają dla młodych głupie reposty na tiktoku, nie wiedzą nawet gdzie tego szukać i nie potrafią sobie wyobrazić, jak w tych czasach łatwo przez internet dowiedzieć się czegoś o człowieku
Awatar użytkownika
Arigiine
RóżowePolo

stromek.bart pisze: ndz maja 18, 2025 9:03 am Jeśli dla Ciebie na porządku dziennym jest naśmiewanie się z dzieciaków w internecie to broń nas boże przed Twoim rozmnarzaniem. Przeżyłam bez wyśmiwania kolegów w internecie może właśnie dlatego nie rozumiem jak można zakładac jakiekolwiek profile na kogoś żeby sobie ciśnąć z niego bekę anonimowo w sieci. Zresztą ta wiadomość była pisana zanim wyszło na jaw, że Bartek miał sprawy z kuratorem co nie zmienia faktu, że na przestrzeni lat widzimy jak hejt doprowadza do samob* dzieci
Nie sądzę, że autor miał na myśli to, że to nic nie znaczy. Raczej miał na myśli to, że nie jesteście w stanie sobie wyobrazić co mogłoby tam być
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Arigiine pisze: pt maja 23, 2025 12:27 am Wiesz co, po przeczytaniu całego tematu wnioskuję, że udzielają się tutaj głównie osoby starsze, które nie są w stanie postawić się na ich miejscu, nam jest łatwiej to zrobić ze względu na zbliżony wiek i doświadczenia w obecnych czasach z tym typem ludzi
Myślę, że te osoby same mają dzieci i chcą dla nich jak najlepiej. Zresztą te osoby "starsze" też pewnie swoje przeżyły np. lanie w domu lub jakieś bicie linijką po rękach w szkole. Dochodzą inne czasy i zmartwienia typu bieda, bezrobocie. Każde pokolenie ma swoje demony.
Awatar użytkownika
Arigiine
RóżowePolo

Rzeka.chaosu pisze: pt maja 23, 2025 12:25 pm Myślę, że te osoby same mają dzieci i chcą dla nich jak najlepiej. Zresztą te osoby "starsze" też pewnie swoje przeżyły np. lanie w domu lub jakieś bicie linijką po rękach w szkole. Dochodzą inne czasy i zmartwienia typu bieda, bezrobocie. Każde pokolenie ma swoje demony.
Tego nie neguję, wiem jak jest. Ale w czasach internetu hejt i nękanie jest łatwiejszy, na większą skalę i przede wszystkim daje złudne poczucie anonimowości, przez co ludzie posuwają się dalej. To mam na myśli
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Arigiine pisze: pt maja 23, 2025 5:42 pm Tego nie neguję, wiem jak jest. Ale w czasach internetu hejt i nękanie jest łatwiejszy, na większą skalę i przede wszystkim daje złudne poczucie anonimowości, przez co ludzie posuwają się dalej. To mam na myśli
Wiem, wiem. Widzę to niestety na tym forum. :(