Teraz to już go wszyscy 'znamy". I jego zaburzoną mamusie, która mu początkowo zrobiła niezły P R, ale przesadziła, ludzie powiedzieli "sprawdzam" i przejrzeli na oczy. Ja też. Co nie zmienia faktu, że hejt był i sam w sobie jest negatywnym zjawiskiem.Dawiddd04 pisze: ↑ndz maja 18, 2025 5:17 am Jezu jakie głupoty znam te towarzystwo i musiałem aż zrobić screena XDD Bartek taki biedny…. zwłaszcza jak podawał dalej tiktoki żartobliwe z policji w dniu kiedy dostał zarzuty czy wy ludzie zrozumiecie ze to jest patologia i on miał wyjebane na jakieś hatepage o nim??
Znam go i to jest ostatnia osoba o której mogę powiedzieć ku*wa że jest biedna czy skrzywdzonazaznaczę ze z mają się nie lubiłem ale nie mogę czytać tych głupot po prostu
Zaginięcie Mai Kowalskiej
Moderator: verysweetcherryRe: Zaginięcie Mai Kowalskiej
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Dawiddd04 pisze: ↑ndz maja 18, 2025 5:17 am Jezu jakie głupoty znam te towarzystwo i musiałem aż zrobić screena XDD Bartek taki biedny…. zwłaszcza jak podawał dalej tiktoki żartobliwe z policji w dniu kiedy dostał zarzuty czy wy ludzie zrozumiecie ze to jest patologia i on miał wyjebane na jakieś hatepage o nim??
Znam go i to jest ostatnia osoba o której mogę powiedzieć ku*wa że jest biedna czy skrzywdzonazaznaczę ze z mają się nie lubiłem ale nie mogę czytać tych głupot po prostu
Weź chłopie odmul łeb i zacznij czytać wszystko. Wyskoczyłeś jak Filip z konopi. Powtarzasz się w każdym komentarzu JA GO ZNAM, JA GO ZNAM. Nikt tu jasnowidzem nie jest i nie myśli, że jakiś no name z neta będzie się tu trzetrzewił, bo go zna a komentarze nie są po jego myśli. Mniej agresji kolego, bo się czytać ciebie nie da.
-
twojastara123
- MieszkankaPowiśla
Co znaczy "trzetrzewic"?Trudne_Sprawy pisze: ↑ndz maja 18, 2025 5:57 pm Weź chłopie odmul łeb i zacznij czytać wszystko. Wyskoczyłeś jak Filip z konopi. Powtarzasz się w każdym komentarzu JA GO ZNAM, JA GO ZNAM. Nikt tu jasnowidzem nie jest i nie myśli, że jakiś no name z neta będzie się tu trzetrzewił, bo go zna a komentarze nie są po jego myśli. Mniej agresji kolego, bo się czytać ciebie nie da.
Pienić, ekscytować, dokazywać...Potocznie.
-
twojastara123
- MieszkankaPowiśla
-
Trudne_Sprawy
- LemonkowaCola
Tak, dzięki za poprawienie!twojastara123 pisze: ↑ndz maja 18, 2025 8:13 pm To chyba cietrzewić. Ma to nieco inne znaczenie, ale podejrzewam, że o to słowo chodzi
Tak, od tokowania cietrzewia. Źle napisane.twojastara123 pisze: ↑ndz maja 18, 2025 8:13 pm To chyba cietrzewić. Ma to nieco inne znaczenie, ale podejrzewam, że o to słowo chodzi
-
Karakarcia
- ŚpioszkiKenzo
Skończy się na tym, że i ona wyląduje w pasiaku za mowę nienawiściKarakarcia pisze: ↑pn maja 19, 2025 12:19 pm Nic ciekawego, zablokowali matce konto, zaczęła pisać z Bartka konta, ale już się uciszyła. Tu raczej nic nie wskóra, chłopak będzie osądzony i tyle.
Znam podobną sytuację,dotyczyła żeby było śmieszniej szkoły prywatnej (ten mit,jakie to ostoje bezpieczeństwa xd ) i dzieci uwaga 10 letnich.Rzeka.chaosu pisze: ↑ndz maja 18, 2025 10:06 am Mam w swoim otoczeniu przykład sytuacji, w której dziecko ufało rodzicom, ale wyciąganie z hejtu zajęło mnóstwo czasu. Rodzice stanęli murem za dzieckiem, zawsze mieli dobre relacje. Trudno było jednak walczyć ze szkołą, która olewała temat czy z rodzicami prześladowczyń, którzy mieli dobrą opinię. Gdyby nie dowody w postaci screenów i nagrań, to nikt nie uwierzył by w to, co te dzieci potrafią. Gdyby dorosły zrobił coś takiego doroslemu, to by siedział. A jednak pomimo dowodów nikt nie pomógł i to ofiara musiała odejść. Pół roku stracone, bo rodzice wierzyli, że szkoła i rodzice prześladowczyń zareagują inaczej niż głaskaniem. Moim zdaniem kluczowe tam było zamiatanie sprawy pod dywan, bo dla wszystkich ważniejsza była opinia, a nie wychowywanie i fakty.
Jak sobie pomyślę ile takich spraw kończy się gorzej niż w przypadku moich znajomych. Sprawa Mai jest przykładem, że nawet kurator nie pomoże, jeśli patologii nie ukróci się w domu.
Hejt doprowadził dziecko do zmiany szkoły (a jakżeby inaczej,przecież prześladowca nie odejdzie) ,mama zareagowała w porę -dyrekcja zamiatanko pod dywan na pełnej ,działania pozorowane et cetera.
Szkoły w ogóle uwielbiają bagatelizować ,zamiatać i uciekać -wylacznie od determinacji rodzica i jego siły przebicia ,zależy czy dzieciak przetrwa .
Rodzice i ich patusiarskie bachory to temat rzeka ,oczywiście mój Jasiu to nigdy i w ten deseń .
To można byłoby zmienić radykalnymi krokami we współpracy ze szkołą ale ludzie się boją
Boże co za dziwaczna kobietaKarakarcia pisze: ↑pn maja 19, 2025 12:19 pm Nic ciekawego, zablokowali matce konto, zaczęła pisać z Bartka konta, ale już się uciszyła. Tu raczej nic nie wskóra, chłopak będzie osądzony i tyle.
-
plotki3030
- Currently:Rio
-
Paulina1992
- Licówka
To prawda. Kiedyś ktoś tu napisał prawdziwy komentarz, że kiedyś hejt, prześladowanie było w szkole, ale w domu już taka ofiara miała spokój, mogła odpocząć, a teraz w dobie internetu Wszystko może odbywać się non stop.stromek.bart pisze: ↑ndz maja 18, 2025 9:17 am Bardzo generalizujesz. Jest dużo rodziców, którzy bagatelizują ale sa też tacy co reagują ale system zawodzi. Szczególnie teraz w dobie interentu. Zabranie dziecka z takiego środowiska nie kończy hejtu bo ten hejt jest własnie w sieci i idzie za dzieckiem
Wiesz co, po przeczytaniu całego tematu wnioskuję, że udzielają się tutaj głównie osoby starsze, które nie są w stanie postawić się na ich miejscu, nam jest łatwiej to zrobić ze względu na zbliżony wiek i doświadczenia w obecnych czasach z tym typem ludzi
I tutaj to samo, nawiązując do tego co napisałam wcześniej
Osoba z “innej epoki” nie ogarnia tego, jak duże znaczenie mają dla młodych głupie reposty na tiktoku, nie wiedzą nawet gdzie tego szukać i nie potrafią sobie wyobrazić, jak w tych czasach łatwo przez internet dowiedzieć się czegoś o człowieku
Nie sądzę, że autor miał na myśli to, że to nic nie znaczy. Raczej miał na myśli to, że nie jesteście w stanie sobie wyobrazić co mogłoby tam byćstromek.bart pisze: ↑ndz maja 18, 2025 9:03 am Jeśli dla Ciebie na porządku dziennym jest naśmiewanie się z dzieciaków w internecie to broń nas boże przed Twoim rozmnarzaniem. Przeżyłam bez wyśmiwania kolegów w internecie może właśnie dlatego nie rozumiem jak można zakładac jakiekolwiek profile na kogoś żeby sobie ciśnąć z niego bekę anonimowo w sieci. Zresztą ta wiadomość była pisana zanim wyszło na jaw, że Bartek miał sprawy z kuratorem co nie zmienia faktu, że na przestrzeni lat widzimy jak hejt doprowadza do samob* dzieci
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna
Myślę, że te osoby same mają dzieci i chcą dla nich jak najlepiej. Zresztą te osoby "starsze" też pewnie swoje przeżyły np. lanie w domu lub jakieś bicie linijką po rękach w szkole. Dochodzą inne czasy i zmartwienia typu bieda, bezrobocie. Każde pokolenie ma swoje demony.
Tego nie neguję, wiem jak jest. Ale w czasach internetu hejt i nękanie jest łatwiejszy, na większą skalę i przede wszystkim daje złudne poczucie anonimowości, przez co ludzie posuwają się dalej. To mam na myśliRzeka.chaosu pisze: ↑pt maja 23, 2025 12:25 pm Myślę, że te osoby same mają dzieci i chcą dla nich jak najlepiej. Zresztą te osoby "starsze" też pewnie swoje przeżyły np. lanie w domu lub jakieś bicie linijką po rękach w szkole. Dochodzą inne czasy i zmartwienia typu bieda, bezrobocie. Każde pokolenie ma swoje demony.
-
Rzeka.chaosu
- Currently:Vienna