Start
Mój profil

Zaginięcie Mai Kowalskiej

Moderator: verysweetcherry
Dawiddd04
RoyalBaby

Re: Zaginięcie Mai Kowalskiej

Post autor: Dawiddd04 »

Chandler Bing pisze: ndz maja 04, 2025 9:18 am Nie rozumiem czemu robicie z tego chlopaka grzecznego cichego chłopca...
Z jego instagrama wynika, że jakichś kolegów miał (jest oznaczony na zdjeciach) i btw wygląda jak typowy Seba spod żabki xd jego reposty na tt też dużo o nim mowia
Mam wrażenie że niektórzy za bardzo się przywiązali do tego co pisała jego matka - że on taki cichy, dobrze się uczący a ona to ćpunka.... A potem dzieciarnia w komentarzach zaczęła to powtarzać -> zamierzony efekt przez matkę został otrzymany ;)

No nie spodziewałem się że znajdę sensowny komentarz tak zgodny z prawdą xD bo wandziary się chyba seriali o hejcie naoglądały
Dawiddd04
RoyalBaby

Kocieoczy pisze: ndz maja 04, 2025 10:47 am Maja generalnie była agresorem, gdyby nie to nie miałaby problemów z prawem. To niestety czyni sprawę nie taką oczywistą w sensie motywu zbroni, której stała się OFIARĄ. Chłopak za to może ma jakieś zaburzenia, chociażby adhd, to by wyjaśniało różne historie szkolne np to, że oceny z zachowania nie przeszkadzały w zdobyciu czerwonego paska. No i w ataku silnego wzburzenia doszło do czego doszło. Dla mnie bardziej zagatkowy jest udział rodziny - kto mu pomaga tuszować sprawę, czy zachowanie matki w internecie nie jest z premedytacją żeby wszyscy wyszli tam na ‘niepoczytalnych’

Nieźle
„Mają generalnie była agresorem”
„Bartek miał może jakieś zaburzenia adhd”
I dalej gadajcie ze nie usprawiedliwiacie Bartka XDDDDD
Dawiddd04
RoyalBaby

71skwsny pisze: ndz maja 04, 2025 5:22 pm To tak nie dziala. Konta beda Ci sie wyświetlać, ale osoba z żadnego konta nie będzie się mogła z Tobą skontaktować.

Chodzi o ochronę prywatności też tej osoby, którą blokujesz.
Co to za bzdury xD
Dawiddd04
RoyalBaby

Anika114 pisze: wt maja 06, 2025 3:07 pm Z tego co rozumiem ludzie w Mławie się boją rozmawiać na ten temat i że Bartek był w grupie która lubiła zaczepiać ludzi. Jeszcze trochę a wyjdzie że to on jest patusem a nie synkiem cukiereczkiem
Ale nic nie musi wychodzić każdy to wie i nie trzeba mieszkać w Mławie czy w Olsztynie xd
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Willmaster pisze: sob maja 17, 2025 11:52 pm Jej się ładnie odkleiło.

https://www.facebook.com/groups/2416035 ... 9269496282
Ta matka twierdzi, że jej synek był hejtowany a sama co robi? Szkaluje dziewczynę, która została zamordowana i już się nie obroni. Język prosto z rynsztoka jakiego używa nijak nie pasuje do zdjęcia starszej babki i teorii jakiej wciska, że jej synek taki biedny i zaszczuty.
Już sobie wyobrażam jak wyglądały ich rozmowy w domu, jakim językiem, jak w patusiarni. Jakoś rodzice Mai nikogo nie szkalują a pewnie swoje zdanie mają a są pewnie w emocjach gdzie nerwy mogły puscic, a jednak jakoś nie puszczaja.
Wcale bym się nie zdziwiła jakby matka mu pomagała albo wpadła na taki pomysł. Mają mogła być taka a siaka ale to nie znaczy że ktoś może ja zamordować.

Mnie zastanawia czy zostało ustalone po co ona poszła się z nim spotkać?
stromek.bart
Szpilson

Post autor: stromek.bart »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:15 am Nie wiem ile macie lat ale naprawdę w tych czasach nie przeżylibyście w naszym wieku jeżeli uważasz ze ten hatepage to był hejt czy nękanie
Jeśli dla Ciebie na porządku dziennym jest naśmiewanie się z dzieciaków w internecie to broń nas boże przed Twoim rozmnarzaniem. Przeżyłam bez wyśmiwania kolegów w internecie może właśnie dlatego nie rozumiem jak można zakładac jakiekolwiek profile na kogoś żeby sobie ciśnąć z niego bekę anonimowo w sieci. Zresztą ta wiadomość była pisana zanim wyszło na jaw, że Bartek miał sprawy z kuratorem co nie zmienia faktu, że na przestrzeni lat widzimy jak hejt doprowadza do samob* dzieci
stromek.bart
Szpilson

Felczi pisze: ndz maja 18, 2025 9:08 am Jeszcze raz powtórzę, to nie hejt doprowadza do samob*. To samotność tych dzieciaków - brak wsparcia w rodzicach, brak wychowywania i przekazywania wartości i brak umiejętności tworzenia prawdziwych relacji. Żaden człowiek otoczony miłością, zainteresowaniem i wsparciem rodziców, nie podejmie tak radykalnej i ostatecznej decyzji.
Możesz kochać dziecko ogromna miłością ale jak jest niszczone psychicznie przez kolegów to nie zapobiegniesz samob*. Głośna sprawa Niny dobrze to pokazuje, że mimo miłości i wsparcia rodziców hejt ją zabił
Felczi
ZdalnaFanka

Post autor: Felczi »

stromek.bart pisze: ndz maja 18, 2025 9:10 am Możesz kochać dziecko ogromna miłością ale jak jest niszczone psychicznie przez kolegów to nie zapobiegniesz samob*. Głośna sprawa Niny dobrze to pokazuje, że mimo miłości i wsparcia rodziców hejt ją zabił
Widocznie czegoś zabrakło. Sama pracuje z dziećmi i widzę i słyszę co mówią. Większość rodziców kocha swoje dzieci i dzieci o tym wiedzą, ale więzi jakie budują rodzice sprawiają, że dzieci im nie ufają, czy boją się ich reakcji i dlatego duszą wszystko w sobie.
stromek.bart
Szpilson

Felczi pisze: ndz maja 18, 2025 9:13 am Widocznie czegoś zabrakło. Sama pracuje z dziećmi i widzę i słyszę co mówią. Większość rodziców kocha swoje dzieci i dzieci o tym wiedzą, ale więzi jakie budują rodzice sprawiają, że dzieci im nie ufają, czy boją się ich reakcji i dlatego duszą wszystko w sobie.
Bardzo generalizujesz. Jest dużo rodziców, którzy bagatelizują ale sa też tacy co reagują ale system zawodzi. Szczególnie teraz w dobie interentu. Zabranie dziecka z takiego środowiska nie kończy hejtu bo ten hejt jest własnie w sieci i idzie za dzieckiem
71skwsny
RoyalBaby

Post autor: 71skwsny »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:52 am Co to za bzdury xD
Na instagramie tak jest. Jak mnie zablokowała koleżanka ze swojego konta to dalej mogę wyszukać konto jej pieska, apartamentu xD, i z jej klejenia rzęs.
Felczi
ZdalnaFanka

stromek.bart pisze: ndz maja 18, 2025 9:17 am Bardzo generalizujesz. Jest dużo rodziców, którzy bagatelizują ale sa też tacy co reagują ale system zawodzi. Szczególnie teraz w dobie interentu. Zabranie dziecka z takiego środowiska nie kończy hejtu bo ten hejt jest własnie w sieci i idzie za dzieckiem
Tylko, że celem nie powinno być zlikwidowanie hejtu, nad tym się nie ma kontroli, celem powinno być zbudowanie w dziecku prawdziwego poczucia własnej wartości i bezpieczeństwa, a to kuleje. I nikt, nie przeczy, że istnieją dobrzy rodzice, ale tendencja jest bardzo widoczna. Rośnie pokolenie dzieci zamkniętych w bankach internetowych, bo rodzice są niewydolni wychowawczo.
stromek.bart
Szpilson

Felczi pisze: ndz maja 18, 2025 9:13 am Widocznie czegoś zabrakło. Sama pracuje z dziećmi i widzę i słyszę co mówią. Większość rodziców kocha swoje dzieci i dzieci o tym wiedzą, ale więzi jakie budują rodzice sprawiają, że dzieci im nie ufają, czy boją się ich reakcji i dlatego duszą wszystko w sobie.
Zresztą zobacz jak sama autorka bez żadnej reflekscji komentuje założenie tego profilu na Bartka u Staśko i jak się tłumaczy, że to nic złego. Ona już ma 16 lat i nadal nie rozumie, że dla 11-12 latka ciśniecie z niego czy jego matki jest tragedią i może prowadzić do samob* czy agresji. Niestety całe to środowisko Mai nakręcało się wzajemnie. Agresywne, imprezowe dzieciaki uciekające z domu bez żadnej opieki rodziców. To nie jest wytłumaczeniem brutalnego zabójstwa. Bartek powinien dostać 30 lat za to co zrobił i dodatkowo terapię bo to z jaką brutalnością to zrobił chyba może świadczyć o zaburzeniach. Jego matka za to co odwala w sieci też powinna ponieść odpowiedzialność. Ale wg mnie tu się spotkało ze sobą patusiarskie środowisko i bez żadnych reakcji szkoły czy rodziców robiło co chciało.
stromek.bart
Szpilson

Felczi pisze: ndz maja 18, 2025 9:23 am Tylko, że celem nie powinno być zlikwidowanie hejtu, nad tym się nie ma kontroli, celem powinno być zbudowanie w dziecku prawdziwego poczucia własnej wartości i bezpieczeństwa, a to kuleje. I nikt, nie przeczy, że istnieją dobrzy rodzice, ale tendencja jest bardzo widoczna. Rośnie pokolenie dzieci zamkniętych w bankach internetowych, bo rodzice są niewydolni wychowawczo.
Właśnie to o czym piszesz jest dążeniem do likwidacji hejtu. Zbudowanie poczucia własnej wartości spowoduje brak wyśmiewania innych. Przekazujesz dziecku nie tylko poczucie własnej wartości ale i szacunek do drugiego człowieka. Oczywiście, że to rodzice za to odpowiadają ale nawet najwieksza miłość rodzica nie uchroni przed samob* zaszczutego dziecka. Nina miała oparcie w rodzicach a i tak nie dała rady
plotki3030
Currently:Rio

Post autor: plotki3030 »

Patrząc po wpisach matki, słowach jakich używa to ja mam wątpliwość kto przez kogo był zaszczuty. Bartek wychowywał się w środowisku jaki prezentuje jego mamusia w wulgarnych i szkalujacych wpisach, przez tyle tyg nie może się uspokoić tylko wręcz rozkręca. I on z nią żył na codzien więc nie wiem czy jakiś hejt z zewnątrz mógł go bardziej sączyć niż ten domowy.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

71skwsny pisze: ndz maja 18, 2025 9:18 am Na instagramie tak jest. Jak mnie zablokowała koleżanka ze swojego konta to dalej mogę wyszukać konto jej pieska, apartamentu xD, i z jej klejenia rzęs.
Przecież to jest odwrotna sytuacja, jak ty byś ją zablokowała to ona by ciebie nie mogła podglądać na żadnym z tych kont jakbyś zaznaczyła "zablokuj wszystkie konta użytkownika"
stromek.bart
Szpilson

plotki3030 pisze: ndz maja 18, 2025 9:29 am Patrząc po wpisach matki, słowach jakich używa to ja mam wątpliwość kto przez kogo był zaszczuty. Bartek wychowywał się w środowisku jaki prezentuje jego mamusia w wulgarnych i szkalujacych wpisach, przez tyle tyg nie może się uspokoić tylko wręcz rozkręca. I on z nią żył na codzien więc nie wiem czy jakiś hejt z zewnątrz mógł go bardziej sączyć niż ten domowy.
No ja myślę, że jego matka ma tu ogromny udział w tej tragedi. Bartek to dziecko które było bronione przez matkę w każdej sytuacji. Jeśli nawet sędzia założył matce sprawę o naruszenie dóbr to ona jest taka na codzień. Na kazdym kroku utwierdzała go w bezkarności czynów. I mamy tego efekt
Awatar użytkownika
nesquik
BagietkaZszarlott

Post autor: nesquik »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:37 am Nieźle
„Mają generalnie była agresorem”
„Bartek miał może jakieś zaburzenia adhd”
I dalej gadajcie ze nie usprawiedliwiacie Bartka XDDDDD
odpowiadasz na posty z początku tej sprawy gdzie nic nie było wiadome i każdy snuł teorie. Od dawna już nikt go nie broni.
PrzemoKondratowicz
Dieta 600 kcal

Post autor: PrzemoKondratowicz »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:10 am Zastanawiam się czasami czytając takie wiadomości co macie z głową chyba naprawdę nie przeczytaliście wszystkiego co pisała jego matka
Dawidzie dziękujemy ci za insiderskie info ale cytujesz posty sprzed epoki kamienia łupanego zanim wyszło 99% informacji więc pisaliśmy zupełnie inne rzeczy niż napisalibyśmy teraz
Felczi
ZdalnaFanka

stromek.bart pisze: ndz maja 18, 2025 9:38 am Tylko Ty chyba nie rozumiesz tego co czytasz. Ja Bartka nie wybielam ale to jakie środowisko go otaczało, chora matka, środowisko z którym się wzajemnie hejtowali doprowadził do jego agresji. Co zrobił ojciec żeby go matce odebrac? Czy walczył o syna? Jeśli nie to też miało wpływ bo jeszcze dodatkowo czuł się porzucony przez ojca. Oczywiście, że sam hejt do tego nie doprowadził ale to jest kolejna cegiełka do tej całej sytuacji
Ach no tak, mityczne ja nie rozumiem, a na sam koniec stwierdzasz.to co ja od samego początku mówię xd TO RODZICE ODPOWIADAJA ZA BRAK UMIEJĘTNOŚCI I BRAK NARZEDZI DO RADZENIA SOBIE Z PROBLEMAMI SWOICH DZIECI. Koniec kropka, a ty idź i dalej głos, że jakby szkoła więcej zrobiła w sprawie hejtpejdżu to do tragedii by nie doszło.
stromek.bart
Szpilson

Felczi pisze: ndz maja 18, 2025 9:42 am Ach no tak, mityczne ja nie rozumiem, a na sam koniec stwierdzasz.to co ja od samego początku mówię xd TO RODZICE ODPOWIADAJA ZA BRAK UMIEJĘTNOŚCI I BRAK NARZEDZI DO RADZENIA SOBIE Z PROBLEMAMI SWOICH DZIECI. Koniec kropka, a ty idź i dalej głos, że jakby szkoła więcej zrobiła w sprawie hejtpejdżu to do tragedii by nie doszło.
Jakby dorośli ludzie (rodzice i szkoła) reagowali na wszelkie przejawy agresji słownej i fizycznej tych dzieciaków to może do tragedii by nie doszlo. Przykro mi, że tego nie rozumiesz
Rzeka.chaosu
Currently:Vienna

Post autor: Rzeka.chaosu »

Mam w swoim otoczeniu przykład sytuacji, w której dziecko ufało rodzicom, ale wyciąganie z hejtu zajęło mnóstwo czasu. Rodzice stanęli murem za dzieckiem, zawsze mieli dobre relacje. Trudno było jednak walczyć ze szkołą, która olewała temat czy z rodzicami prześladowczyń, którzy mieli dobrą opinię. Gdyby nie dowody w postaci screenów i nagrań, to nikt nie uwierzył by w to, co te dzieci potrafią. Gdyby dorosły zrobił coś takiego doroslemu, to by siedział. A jednak pomimo dowodów nikt nie pomógł i to ofiara musiała odejść. Pół roku stracone, bo rodzice wierzyli, że szkoła i rodzice prześladowczyń zareagują inaczej niż głaskaniem. Moim zdaniem kluczowe tam było zamiatanie sprawy pod dywan, bo dla wszystkich ważniejsza była opinia, a nie wychowywanie i fakty.

Jak sobie pomyślę ile takich spraw kończy się gorzej niż w przypadku moich znajomych. Sprawa Mai jest przykładem, że nawet kurator nie pomoże, jeśli patologii nie ukróci się w domu.
71skwsny
RoyalBaby

Limonene pisze: ndz maja 18, 2025 9:30 am Przecież to jest odwrotna sytuacja, jak ty byś ją zablokowała to ona by ciebie nie mogła podglądać na żadnym z tych kont jakbyś zaznaczyła "zablokuj wszystkie konta użytkownika"
W pierwotnym wpisie, do którego się odniosłam, ktoś napisał, że zablokował hp Bartka, a konto Mai dalej widzi. Miał to być dowód na to, że to nie Maja założyła hp.
Dlatego napisałam, że to tak nie działa.
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

71skwsny pisze: ndz maja 18, 2025 10:29 am W pierwotnym wpisie, do którego się odniosłam, ktoś napisał, że zablokował hp Bartka, a konto Mai dalej widzi. Miał to być dowód na to, że to nie Maja założyła hp.
Dlatego napisałam, że to tak nie działa.
No właśnie działa, jakby zablokował hp Bartka i zaznaczył, że blokuje wszystkie konta które prowadzi jego założyciel to by nie widział też tych innych kont
71skwsny
RoyalBaby

Limonene pisze: ndz maja 18, 2025 12:59 pm No właśnie działa, jakby zablokował hp Bartka i zaznaczył, że blokuje wszystkie konta które prowadzi jego założyciel to by nie widział też tych innych kont
Sprawdziłam przed chwilą z moją siostrą. Zablokowałam jej konto wraz ze wszystkimi powiązanymi. Moja siostra nie widzi mnie z żadnych swoich kont (blokada zadziałała),
ale ja jej konta pozostałe widzę.
Awatar użytkownika
SmokAnalog
120mkw

Post autor: SmokAnalog »

Dawiddd04 pisze: ndz maja 18, 2025 6:15 am Nie wiem ile macie lat ale naprawdę w tych czasach nie przeżylibyście w naszym wieku jeżeli uważasz ze ten hatepage to był hejt czy nękanie
A nie jest przypadkiem tak, że mieć hp może być powodem do dumy, coś w stylu, patrzcie, jak komuś zalazłem/łam za skórę? I czasami hp zakłada sobie sam zainteresowany? To offtop, żeby nie było, że jakoś nawiązuję do relacji Maja - Bartek.