Start
Mój profil

Włosomaniactwo

Moderator: verysweetcherry
aniolek82
Channelka

Re: Włosomaniactwo

Post autor: aniolek82 »

Alex TMS pisze: ndz lut 16, 2025 2:54 am Moge zapytac, jaki filtr konkretnie kupilas?
Dzieki
https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pr ... 3002037323

Ten, ale nie jestem przekonana, czy firm ama znaczenie :D Ta konkretna ma jeszcze taki srebrny filtr, który wygląda estetyczniej na armaturze.
Alex TMS
Skarpeta Rakieta

Post autor: Alex TMS »

aniolek82 pisze: ndz lut 16, 2025 7:38 am https://allegro.pl/oferta/filtr-wody-pr ... 3002037323

Ten, ale nie jestem przekonana, czy firm ama znaczenie :D Ta konkretna ma jeszcze taki srebrny filtr, który wygląda estetyczniej na armaturze.
Dzieki slicznie za odpowiedz
Awatar użytkownika
Blue Spirit
PsychoFanka

Post autor: Blue Spirit »

Hej dziewczyny. Przy okazji tematu o włosach, może któraś z Was zna jakiś sposób/kosmetyk na dociążenie włosów. Większość kosmetyków ma na celu uczynić włosy puszystymi, a ja chciałabym takie ciężkie. Takie, kiedy są jeszcze lekko wilgotne po myciu, nawilżone. Znacie coś?
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Post autor: Katarzyna Marysia »

Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Niu90
Mokra Włoszka

Post autor: Niu90 »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 11:05 am Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Mam olejek orginal, ten w złotym białym opakowaniu, bardzo fajny. Seria dla zniszczonych włosów, zwłaszcza maska i szampon są super, szampon jest bardzo wydajny. Z nawilżających szamponów podobny jest apteczny dercos
Xyz79
Bransoletka50k

Post autor: Xyz79 »

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 11:05 am Cześć wszystkim! Kerastase, jakiś konkretny produkt typu serum, olejek polecacie? Są bardzo drogie i próbuje zrobić rozeznanie przed zakupem. Mam włosy cienkie, półdługie, lekko falowane, puszące, ciemne. Bardzo dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam 🙂
Ja lubię różową serię Genesis (szampon, odżywkę i serum termoochronne) i olejek złoty. Na notino są zestawy z próbkami do kupienia, niektóre są gotowe, ale jest też taki do skompletowania samemu. Kerastase ma też miniatury :)
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Niu90 pisze: sob lut 22, 2025 2:14 pm Mam olejek orginal, ten w złotym białym opakowaniu, bardzo fajny. Seria dla zniszczonych włosów, zwłaszcza maska i szampon są super, szampon jest bardzo wydajny. Z nawilżających szamponów podobny jest apteczny dercos
Dopytam z ciekawości...serio jest jakaś różnica między tym olejkiem a takim drogeryjnym np z Loreal za 20zł z rosmana? Porównuje składy i nie widzę nic tam nadzwyczajnego.
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 3:05 pm Ja lubię różową serię Genesis (szampon, odżywkę i serum termoochronne) i olejek złoty. Na notino są zestawy z próbkami do kupienia, niektóre są gotowe, ale jest też taki do skompletowania samemu. Kerastase ma też miniatury :)
Dziękuję za podpowiedź. Myślę, że skorzystam z opcji miniatur. Nawet nie wiedziałam, że jest taka możliwość.
Xyz79
Bransoletka50k

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 4:40 pm Dopytam z ciekawości...serio jest jakaś różnica między tym olejkiem a takim drogeryjnym np z Loreal za 20zł z rosmana? Porównuje składy i nie widzę nic tam nadzwyczajnego.
Nie używałam olejku L’Oreal. Ja nie lubię zapachu kosmetyków drogeryjnych, to główny powód dla którego ich nie używam 😅 Może składy są podobne, ale formuły się różnią. Jak byłam u kuzynki to spróbowałam olejku Gliss Kur i niestety totalnie obkleił mi włosy, mimo minimalnej ilości 😬 Moroccan Oil i Davines też lubię, chyba bardziej niż Kerastase.
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 4:56 pm Nie używałam olejku L’Oreal. Ja nie lubię zapachu kosmetyków drogeryjnych, to główny powód dla którego ich nie używam 😅 Może składy są podobne, ale formuły się różnią. Jak byłam u kuzynki to spróbowałam olejku Gliss Kur i niestety totalnie obkleił mi włosy, mimo minimalnej ilości 😬 Moroccan Oil i Davines też lubię, chyba bardziej niż Kerastase.
No dobra, namówiłaś, dziękuję za odpowiedź 🙂
Xyz79
Bransoletka50k

Katarzyna Marysia pisze: sob lut 22, 2025 5:00 pm No dobra, namówiłaś, dziękuję za odpowiedź 🙂
Moroccan Oil ma wersje w buteleczce 10 ml.
Davines można kupić w saszetce 4ml
Kerastase : w notino można stworzyć swój zestaw próbek za 28 zł. i widziałam, że jest olejek 2ml (wbrew pozorom wystarcza nawet na tydzień 😉)

Także na spokojnie można sprawdzić i jak będziesz zadowolona, to zainwestujesz w większy format 😊

Aha, w notino w wyszukiwarce trzeba wpisać : Discovery box 😉
I jeszcze jedno, najlepiej kupować na sprawdzonych stronach, ja raz chciałam oszczędzić i zamówiłam na allegro Moroccan Oil i niestety to była jakaś podróbka (dostałam zwrot pieniędzy).
Katarzyna Marysia
RoyalBaby

Xyz79 pisze: sob lut 22, 2025 5:16 pm Moroccan Oil ma wersje w buteleczce 10 ml.
Davines można kupić w saszetce 4ml
Kerastase : w notino można stworzyć swój zestaw próbek za 28 zł. i widziałam, że jest olejek 2ml (wbrew pozorom wystarcza nawet na tydzień 😉)

Także na spokojnie można sprawdzić i jak będziesz zadowolona, to zainwestujesz w większy format 😊

Aha, w notino w wyszukiwarce trzeba wpisać : Discovery box 😉
I jeszcze jedno, najlepiej kupować na sprawdzonych stronach, ja raz chciałam oszczędzić i zamówiłam na allegro Moroccan Oil i niestety to była jakaś podróbka (dostałam zwrot pieniędzy).
Nawet nie wiesz jak jestem wdzięczna za te wskazówki 🙂 nic a nic się nie orientuje, bo wypadłam z obiegu. Od razu łatwiej od czegoś zacząć. Dziękuję 🙂