Start
Mój profil

Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy

Moderator: verysweetcherry
agave
Mokra Włoszka

Re: Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy

Post autor: agave »

Mało znana, a bardzo ciekawa i wzbudzająca niepokój sprawa Zygmunta Adamskiego. Nigdy nie została rozwiązana, a jednym z podejrzanych było nawet…UFO.
"Zygmunt Adamski - polski imigrant, niewyróżniający się niczym górnik ze wsi Tingley k. Leeds, wyszedł z domu do sklepu spożywczego i już nie wrócił. Pięć dni po zaginięciu jego ciało znaleziono na stercie węgla. Wyglądało to tak, jakby ktoś zrzucił go tam z góry. Na szyi i głowie denata widniały ślady poparzeń pokryte substancją, której nigdy nie udało się zidentyfikować. Wyraz twarzy sugerował szok lub przerażenie."
Amnesty
Dieta 600 kcal
Instagram: youwouldliketoknow

Post autor: Amnesty »

agave pisze: pt lut 14, 2025 10:22 am Mało znana, a bardzo ciekawa i wzbudzająca niepokój sprawa Zygmunta Adamskiego. Nigdy nie została rozwiązana, a jednym z podejrzanych było nawet…UFO.
"Zygmunt Adamski - polski imigrant, niewyróżniający się niczym górnik ze wsi Tingley k. Leeds, wyszedł z domu do sklepu spożywczego i już nie wrócił. Pięć dni po zaginięciu jego ciało znaleziono na stercie węgla. Wyglądało to tak, jakby ktoś zrzucił go tam z góry. Na szyi i głowie denata widniały ślady poparzeń pokryte substancją, której nigdy nie udało się zidentyfikować. Wyraz twarzy sugerował szok lub przerażenie."
Oo, słyszałam o tym. Ale teraz muszę sobie przypomnieć który to był podcast. Ciekawa sprawa.
Warm days hide cold secrets, don't they?
Awatar użytkownika
Kalunaa
Koczkodan

Post autor: Kalunaa »

Ryba2 pisze: pn lis 18, 2024 11:13 pm Najbardziej creepy to chyba ta sprawa gdzie sąsiad dał dziecko świniom na pożarcie, a rodzice to ukrywają i matka dziecka chyba też… jest na YT dokument tytuł przyszedł człowiek i wziął.
Dziekuje za informacje o tej sprawie.

Jestem w totalnym szoku! Pierwszy raz slysze o niej, nie wiem jak udalo mi sie ta przeoczyc. Swietny dokument i wstrzasajacy obraz polskiej mentalnosci obszarow wiejskich (lata 2000-2010). Jeszcze raz dzieki.
Lenny
Ciastko

Post autor: Lenny »

Mishka0987 pisze: wt lis 26, 2024 7:01 pm Jak dla mnie najbardziej creepy jest zbrodnia połaniecka. Niby nie wszystko co mówi się o tej sprawie to prawda, bo niektórzy twierdzą np. że akcja z podpisywaniem się krwią i całowaniem krzyża to bujda wymyślona dla sensacji, ale jednak sposób morderstwa oraz cała otoczka PRL nadaje tej sprawie taki dziwny klimat. Przynajmniej według mnie.
Dla mnie też ta sprawa jest najbardziej creepy. Moja koleżanka poznała po latach osobę, która była w tym autobusie - i nie, te akcje rytualne z krzyżem to nie bujda wymyślona dla sensacji, tylko mniej więcej to tak wyglądało. Dla mnie szokiem jest w jaki sposób można było stworzyć zmowę milczenia poprzez strach.