Mało znana, a bardzo ciekawa i wzbudzająca niepokój sprawa Zygmunta Adamskiego. Nigdy nie została rozwiązana, a jednym z podejrzanych było nawet…UFO.
"Zygmunt Adamski - polski imigrant, niewyróżniający się niczym górnik ze wsi Tingley k. Leeds, wyszedł z domu do sklepu spożywczego i już nie wrócił. Pięć dni po zaginięciu jego ciało znaleziono na stercie węgla. Wyglądało to tak, jakby ktoś zrzucił go tam z góry. Na szyi i głowie denata widniały ślady poparzeń pokryte substancją, której nigdy nie udało się zidentyfikować. Wyraz twarzy sugerował szok lub przerażenie."
Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy
Moderator: verysweetcherry-
- Dieta 600 kcal
- Instagram: youwouldliketoknow
Oo, słyszałam o tym. Ale teraz muszę sobie przypomnieć który to był podcast. Ciekawa sprawa.agave pisze: ↑pt lut 14, 2025 10:22 am Mało znana, a bardzo ciekawa i wzbudzająca niepokój sprawa Zygmunta Adamskiego. Nigdy nie została rozwiązana, a jednym z podejrzanych było nawet…UFO.
"Zygmunt Adamski - polski imigrant, niewyróżniający się niczym górnik ze wsi Tingley k. Leeds, wyszedł z domu do sklepu spożywczego i już nie wrócił. Pięć dni po zaginięciu jego ciało znaleziono na stercie węgla. Wyglądało to tak, jakby ktoś zrzucił go tam z góry. Na szyi i głowie denata widniały ślady poparzeń pokryte substancją, której nigdy nie udało się zidentyfikować. Wyraz twarzy sugerował szok lub przerażenie."
Warm days hide cold secrets, don't they?
Dziekuje za informacje o tej sprawie.Ryba2 pisze: ↑pn lis 18, 2024 11:13 pm Najbardziej creepy to chyba ta sprawa gdzie sąsiad dał dziecko świniom na pożarcie, a rodzice to ukrywają i matka dziecka chyba też… jest na YT dokument tytuł przyszedł człowiek i wziął.
Jestem w totalnym szoku! Pierwszy raz slysze o niej, nie wiem jak udalo mi sie ta przeoczyc. Swietny dokument i wstrzasajacy obraz polskiej mentalnosci obszarow wiejskich (lata 2000-2010). Jeszcze raz dzieki.
Dla mnie też ta sprawa jest najbardziej creepy. Moja koleżanka poznała po latach osobę, która była w tym autobusie - i nie, te akcje rytualne z krzyżem to nie bujda wymyślona dla sensacji, tylko mniej więcej to tak wyglądało. Dla mnie szokiem jest w jaki sposób można było stworzyć zmowę milczenia poprzez strach.Mishka0987 pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:01 pm Jak dla mnie najbardziej creepy jest zbrodnia połaniecka. Niby nie wszystko co mówi się o tej sprawie to prawda, bo niektórzy twierdzą np. że akcja z podpisywaniem się krwią i całowaniem krzyża to bujda wymyślona dla sensacji, ale jednak sposób morderstwa oraz cała otoczka PRL nadaje tej sprawie taki dziwny klimat. Przynajmniej według mnie.