Z jakiegoś powodu to nie jest popularna w podcastach sprawa ale tutaj chyba rzeczowo jest to omówione https://youtu.be/xd8CBbWrFg4?si=yAMQlUNobzM_djkFpieczonyziemniak. pisze: ↑czw paź 17, 2024 9:55 am Szokująca sprawa. Nigdy o tym nie słyszałam.
Jest jakiś podcast o tej sprawie?
Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy
Moderator: verysweetcherry-
Platini_blabla
Re: Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy
- SmokAnalog
- 120mkw
Może dlatego nie jest popularna w TC (a szkoda), bo w tamtym czasie była bardzo głośna i wiele osób (w tym ja) jeszcze to pamięta ze szczegółami, które media peklowały w nieskończoność. Starsza dziewczynka została adoptowana przez rodzinę z Włoch, mam nadzieję, że dobrze jej się wiedzie.Platini_blabla pisze: ↑czw paź 17, 2024 12:59 pm Z jakiegoś powodu to nie jest popularna w podcastach sprawa ale tutaj chyba rzeczowo jest to omówione https://youtu.be/xd8CBbWrFg4?si=yAMQlUNobzM_djkF
Z łódzkich spraw przypominam sobie jeszcze inną - zamiana amunicji gumowej na ostrą do pacyfikowania zamieszek w Lumumbowie. Tam w ogóle ktoś za to został skazany? To był wypadek czy jednak coś więcej?
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
Bzdury, nie gorsze niż Katowice czy warszawa.pieczonyziemniak. pisze: ↑śr paź 16, 2024 7:47 am Łódź ogólnie jest niebezpiecznym miastem.. a to stało się w dzień? Bo w nocy różnie bywa
Co do faceta z parku, to jest podobna sprawa do innego gw**t i morderstwa w parku w innym mieście(nie pamiętam jakim,niestety ) Mówią, ze to ktoś przyjezdny.
- SmokAnalog
- 120mkw
Dokładnie, nie lubię tych wrzutek o Łodzi, że patologia, niebezpiecznie itd. O Krakowie (który nawiasem bardzo lubię) jakoś nikt nie mówi, że to miasto zwyroli i popaprańców na podstawie tamtejszych spraw kryminalnych. Wpierdal albo kosę można dostać wszędzie, w każdym mieście, a nawet na wsi.dont_lick_it pisze: ↑czw paź 17, 2024 2:59 pm Bzdury, nie gorsze niż Katowice czy warszawa.
Co do faceta z parku, to jest podobna sprawa do innego gw**t i morderstwa w parku w innym mieście(nie pamiętam jakim,niestety ) Mówią, ze to ktoś przyjezdny.
O tej dziewczynie więzionej kilka dni w mieszkaniu, która później zmarła pewnie słyszeliście, też mega popaprana sprawa.
-
Platini_blabla
Ja nie pamiętam beczek z Łodzi ale tych ze wsi Czerniejowa już tak. To było dosłownie wałkowane do… do granic możliwości.SmokAnalog pisze: ↑czw paź 17, 2024 2:05 pm Może dlatego nie jest popularna w TC (a szkoda), bo w tamtym czasie była bardzo głośna i wiele osób (w tym ja) jeszcze to pamięta ze szczegółami, które media peklowały w nieskończoność. Starsza dziewczynka została adoptowana przez rodzinę z Włoch, mam nadzieję, że dobrze jej się wiedzie.
Z łódzkich spraw przypominam sobie jeszcze inną - zamiana amunicji gumowej na ostrą do pacyfikowania zamieszek w Lumumbowie. Tam w ogóle ktoś za to został skazany? To był wypadek czy jednak coś więcej?
I z takich spraw które media wałkowały ale świat true crime nie dotyka to zeszłoroczny dramat - ojciec i córka w związku i martwe noworodki w piwnicy… w Czernikach na Kaszubach. Tam była naprawdę długa patologiczna historia, ojciec podobno rozpił matkę tak że zmarła, gwalcil swoje córki jedną wychował na swoją żonę, inne dzieci bił, jednego syna zamykał na dworze. Jedna z córek uciekła na plebanię…
-
Kunegunda93
- BagietkaZszarlott
Ano właśnie - sprawa Moniki R, podobna bardzo do biednej Junko Furuty. Dalej siedzi mi w głowie i nie chce wyjść, gdzieś czytałam artykuł że chorowała na toczeń, przeszła udar, to wpędziło ją w alkoholizm, a finałowo miała najgorszą śmierć jaką można sobie wyobrazić. Życie to jednak ujowe bywa
- SmokAnalog
- 120mkw
Tak, a na dodatek po śmierci większość mediów przyjęła narrację, że poznała swoich oprawców przygodnie, w autobusie, nie wspominając słowem o tym, że co najmniej jednego z nich znała już wcześniej z ośrodka. Victim blaming w pełnej krasie.Kunegunda93 pisze: ↑czw paź 17, 2024 11:26 pm Ano właśnie - sprawa Moniki R, podobna bardzo do biednej Junko Furuty. Dalej siedzi mi w głowie i nie chce wyjść, gdzieś czytałam artykuł że chorowała na toczeń, przeszła udar, to wpędziło ją w alkoholizm, a finałowo miała najgorszą śmierć jaką można sobie wyobrazić. Życie to jednak ujowe bywa![]()
-
Platini_blabla
O a nawet z podcastów nie miałam tej informacji!SmokAnalog pisze: ↑czw paź 17, 2024 11:43 pm Tak, a na dodatek po śmierci większość mediów przyjęła narrację, że poznała swoich oprawców przygodnie, w autobusie, nie wspominając słowem o tym, że co najmniej jednego z nich znała już wcześniej z ośrodka. Victim blaming w pełnej krasie.
Oj, ta sprawa mnie przerazila jak mało co.
Pamiętam jak pisali o tym na Pudlu, że właśnie doszło do takiego przestępstwa i dziewczyna jest w szpitalu i lekarze próbują ją postawić na nogi...A już wtedy się zastanawiałam, jak to jest możliwe, że ona jeszcze żyje.
I jeszcze Łodzi się jak zwykle dostało jako miejscu typowemu dla przestępstw.
- SmokAnalog
- 120mkw
Był o życiu tej dziewczyny obszerny, rzetelny artykuł, niestety już nie pamiętam, gdzie. Ale różnił się on od wzmianek na różnych interiach i innych tego typu infopapkach, gdzie można było odnieść wrażenie, że właściwie sama sobie winna, bo poszła z dopiero poznanymi facetami do mieszkania i w ogóle sprawy patologii, można iść dalej. A to nie było tak.
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
też go czytałam, wydaje mi się że to mogło być na natemat? ale też nie mogę go znaleźćSmokAnalog pisze: ↑czw paź 24, 2024 3:38 am Był o życiu tej dziewczyny obszerny, rzetelny artykuł, niestety już nie pamiętam, gdzie. Ale różnił się on od wzmianek na różnych interiach i innych tego typu infopapkach, gdzie można było odnieść wrażenie, że właściwie sama sobie winna, bo poszła z dopiero poznanymi facetami do mieszkania i w ogóle sprawy patologii, można iść dalej. A to nie było tak.
O jakiej dziewczynie mowa? można prosić o personalia? Chciałabym zgłębić tę historię.SmokAnalog pisze: ↑czw paź 24, 2024 3:38 am Był o życiu tej dziewczyny obszerny, rzetelny artykuł, niestety już nie pamiętam, gdzie. Ale różnił się on od wzmianek na różnych interiach i innych tego typu infopapkach, gdzie można było odnieść wrażenie, że właściwie sama sobie winna, bo poszła z dopiero poznanymi facetami do mieszkania i w ogóle sprawy patologii, można iść dalej. A to nie było tak.
-
Kunegunda93
- BagietkaZszarlott
https://archiwum.tvn24.pl/magazyn-tvn24 ... C2578.html tu chyba pisali o ofierze najobszerniej, jej dokładne dane raczej nigdy nie wyszły na światło dzienne.
-
migdale897
- Mokra Włoszka
PrzerażajaceKunegunda93 pisze: ↑czw paź 24, 2024 11:29 am https://archiwum.tvn24.pl/magazyn-tvn24 ... C2578.html tu chyba pisali o ofierze najobszerniej, jej dokładne dane raczej nigdy nie wyszły na światło dzienne.
-
mysiiapysiia
- BlondDoczep
Co do Lodzi to pierwsze co mi przychodzi na mysl to Lowcy Skor, chore gowno
- mezalians_urodowy
- GrzaneWino
Niedługo na Max ma być dokument o łowcach skór
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
I znowu błąd. Łowcy skór byli w całej Polsce, nie tylko w Łodzi. Ale opinii publiczne wciśnięto kit, ze to tylko mialo miejsce w patologicznej Łodzimysiiapysiia pisze: ↑pt paź 25, 2024 9:23 am Co do Lodzi to pierwsze co mi przychodzi na mysl to Lowcy Skor, chore gowno
-
mysiiapysiia
- BlondDoczep
W sumie az tak w ten temat sie nie zaglebialam, wiem ze w Lodzi bylo o tym glosno
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
W całej Polsce o tym było głośno, Sprawa nie ograniczała się tylko do Łodzi, wykazano, że był to zmasowany proceder, trwający przez wiele lat w całym kraju. W Łodzi i Warszawie były "skóry", w Krakowie "śpioszki".mysiiapysiia pisze: ↑pt paź 25, 2024 1:47 pm W sumie az tak w ten temat sie nie zaglebialam, wiem ze w Lodzi bylo o tym glosno
-
dont_lick_it
- BlondDoczep
Najgorsze jest to, ze większośc ludzi w to zamieszanych nadal pracowalo w tych szpitalach i pogotowiach i pewnie do dzisiaj pracują co niektórzy.. Jednostki poszły do więzienia.
- SmokAnalog
- 120mkw
Sprawa dróżniczki - Małgorzaty Żarnowskiej jest dla mnie o tyle bardziej przerażająca, że pierwszy raz na podcast o tej sprawie trafiłam na nocce, siedząc na nastawni kolejowej i słuchając tego zdalnie razem z koleżanką po fachu. Obie miałyśmy budynki w naprawdę kiepskich miejscach. Różne rzeczy się nam przytrafiały w tych miejscach, więc po tym podcaście jeszcze bardziej pilnowałyśmy swojego bezpieczeństwa, lekko utrudniał to bezpieczeństwo fakt, że jedna z nas miała toaletę po drugiej stronie budynku i trzeba było z niego wyjść i go obejść żeby dostać się do toalety...
Do dzisiaj się łapię na tym, że jak ociągam się z zamknięciem drzwi na klucz, to przypominam sobie o tej sprawie i od razu pędzę posprawdzać wszystkie pomieszczenia i zamknąć drzwi i okna...
Druga sprawa, która wywarła na mnie dość duże wrażenie i przerażenie utrzymywało się dość długo sprawa Ani Dybowskiej, którą wyrzucili z rozpędzonego pociągu. Cała ta sytuacja z tymi gnojami dalej przyprawia mnie o ciarki.
Druga sprawa, która wywarła na mnie dość duże wrażenie i przerażenie utrzymywało się dość długo sprawa Ani Dybowskiej, którą wyrzucili z rozpędzonego pociągu. Cała ta sytuacja z tymi gnojami dalej przyprawia mnie o ciarki.