Gdzie mozna poczytac o tej sprawie? Jak wpisuje Paulina Dynkiewicz, to nie ma wynikow.
Polskie sprawy kryminalne - te najbardziej creepy
Moderator: verysweetcherryJa czytalam o tym na fb zaginieni przed laty. Tam sa tez komentarze brata. Przekrecilam nazwisko sorry, Paulina Dynkowska.
Ostatnio zmieniony czw lis 14, 2024 10:16 pm przez Daisy123, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja czytalam o tym na fb zaginieni przed laty. Przekrecilam nazwisko sorry, Paulina Dynkowska.
Najbardziej creepy to chyba ta sprawa gdzie sąsiad dał dziecko świniom na pożarcie, a rodzice to ukrywają i matka dziecka chyba też… jest na YT dokument tytuł przyszedł człowiek i wziął.
-
- VlogmasEnjoyer
Dla mnie chyba najbardziej creepy jest sprawa Kajetana Poznańskiego i tej korepetytorki, o której już wspominaliście na pierwszej stronie za względu na to, że jestem mocno związana z Poznaniem, z którego on pochodził. On tutaj później wrócił po zbrodni - była ta cała akcja z zakupieniem kurtki i ucieczką z kraju, więc mrozi mnie sama myśl, że gdzieś tam mogłam na dobrą sprawę mijać tego potwora w swoim życiu. Oczywiście dodając do tego cały aspekt samej zbrodni, tego w jaki sposób potraktował zwłoki tej kobiety.
Ostatnio Justyna prowadziła rozmowę z autorką książki o nim. Chętnie bym ją przeczytała, ale nie wiem czy warto kupować. Czy ktoś z Was może już czytał i mógłby podzielić się opinią?
Ostatnio Justyna prowadziła rozmowę z autorką książki o nim. Chętnie bym ją przeczytała, ale nie wiem czy warto kupować. Czy ktoś z Was może już czytał i mógłby podzielić się opinią?
-
- VlogmasEnjoyer
-
- Migocząca Świeczka
Sprawa studentów na Narożniku, właśnie... Też mega creepy. Dwojka młodych ludzi zatrzelona w tak brutalny sposób na górskim szlaku. Coś przerażającego... Jak myślicie, winni to faktycznie przedstawiciele jakiś neonazistowskich młodzieżówek czy przypadkowy psychol? Ponoć był z nimi widziany jakis koles.
![Wanda :angel:](./images/smilies/angel.png)
-
- VlogmasEnjoyer
Ja jak usłyszałam tę historię to moja pierwsza myśl była taka, że zrobił to ktoś z tej ich ekipy z leśniczówki. Wiem, że niby sprawdzono tych studentów, ale jakoś tak odruchowo mi to przeszło przez myśl. Tym bardziej, że wszystko wydarzyło się na ich ostatniej "prostej" właśnie tam.cysiamalaogrodniczka pisze: ↑wt lis 19, 2024 4:29 pm Sprawa studentów na Narożniku, właśnie... Też mega creepy. Dwojka młodych ludzi zatrzelona w tak brutalny sposób na górskim szlaku. Coś przerażającego... Jak myślicie, winni to faktycznie przedstawiciele jakiś neonazistowskich młodzieżówek czy przypadkowy psychol? Ponoć był z nimi widziany jakis koles.
Dokładnie. Facet wskazuje gdzie ukrył ciało, policja znajduje skalp z kucykiem. Matka potwierdza, że to gumka do włosów córki i sama tą gumkę szyła. Po czym mówi że może to nie on zamordował, że różnie może być. I dalej liczy że córka żyje i się odnajdzie
Właśnie skończyłam słuchać podcastu na ten temat wyszedł dość niedawno https://youtu.be/4CTRiIGLfK4?si=zg6dVP8E1MhdNm_oMinimonimini123 pisze: ↑wt lis 19, 2024 9:02 am O rany, nie znam tej sprawy.Dzięki za tytuł, muszę nadrobić.
-
- Ciastko
Jak dla mnie najbardziej creepy jest zbrodnia połaniecka. Niby nie wszystko co mówi się o tej sprawie to prawda, bo niektórzy twierdzą np. że akcja z podpisywaniem się krwią i całowaniem krzyża to bujda wymyślona dla sensacji, ale jednak sposób morderstwa oraz cała otoczka PRL nadaje tej sprawie taki dziwny klimat. Przynajmniej według mnie.
Ta sprawa jest naprawdę przerażająca. Jedna rodzina trzymała pół wsi w garści. Najpierw na ich oczach zamordowali mężczyznę, kobietę i ciszy i dziecko, w potem wymusili przysięgę na temat milczenia. I wszyscy milczeli, choć widzieli to bestialstwo na własne oczy, w drodze z pasterki - takie katolickie miłosierdzie tam byle właśnie.Mishka0987 pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:01 pm Jak dla mnie najbardziej creepy jest zbrodnia połaniecka. Niby nie wszystko co mówi się o tej sprawie to prawda, bo niektórzy twierdzą np. że akcja z podpisywaniem się krwią i całowaniem krzyża to bujda wymyślona dla sensacji, ale jednak sposób morderstwa oraz cała otoczka PRL nadaje tej sprawie taki dziwny klimat. Przynajmniej według mnie.
Potem kolejne zastraszanie, samobójstwo, kłamstwa. Koszmar. A wszystko zaczęło się od oskarżenia odnośnie kradzieży mięsa na weselu.
Zbrodnia połaniecka to dla mnie taki portret Polaków. Zwlaszcza z tamtych czasów. Nikt nic nie wie, wszyscy wiedzą. Ale do kościółka w szeregu, wszyscy przykładni katolicy. I tak, przesadzam, bo oczywiście nie każdy taki był, ale tak czasem postrzegam prowincje. Do kościoła co niedziela, a za miskę zupy (w tym przypadku mięso) gotowi są oczy wydrapać.Monaaika pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:57 pm Ta sprawa jest naprawdę przerażająca. Jedna rodzina trzymała pół wsi w garści. Najpierw na ich oczach zamordowali mężczyznę, kobietę i ciszy i dziecko, w potem wymusili przysięgę na temat milczenia. I wszyscy milczeli, choć widzieli to bestialstwo na własne oczy, w drodze z pasterki - takie katolickie miłosierdzie tam byle właśnie.
Potem kolejne zastraszanie, samobójstwo, kłamstwa. Koszmar. A wszystko zaczęło się od oskarżenia odnośnie kradzieży mięsa na weselu.
Dla mnie najbardziej creepy była sprawa zaginięcia Tomasza Deseckiego. Chyba dlatego, że towarzyszy jej aura tajemniczości i wątek "paranormalny". Ogólnie nie lubię tematu zaginięć i spekulacji co mogło się stać, ale Tomek jako jeden z nielicznych naprawdę mnie zaintrygował.
Kilka lat temu przy śledztwie w sprawie innej zbrodni (bodajże morderstwa starszej kobiety) w mieszkaniu sprawcy odnaleziono aparat tych studentów z ich ostatnimi zdjęciami. Nie wiem jednak czy to wywołało jakiś ciąg zdarzeń w kierunku tamtej sprawy, bo się nie zagłębiałam.Minimonimini123 pisze: ↑wt lis 19, 2024 6:28 pm Ja jak usłyszałam tę historię to moja pierwsza myśl była taka, że zrobił to ktoś z tej ich ekipy z leśniczówki. Wiem, że niby sprawdzono tych studentów, ale jakoś tak odruchowo mi to przeszło przez myśl. Tym bardziej, że wszystko wydarzyło się na ich ostatniej "prostej" właśnie tam.
To jest chyba jedyna sprawa, która strasznie mi zryła banię. Chociaż czytałam i słuchałam już brutalniejsze rzeczy, to ta zbrodnia mi do dziś siedzi w głowie, mimo, że czytałam o niej już bardzo dawno. Może dlatego, że sama pochodzę z takiego zadupia, pełnego fałszywych ludzi.Mishka0987 pisze: ↑wt lis 26, 2024 7:01 pm Jak dla mnie najbardziej creepy jest zbrodnia połaniecka. Niby nie wszystko co mówi się o tej sprawie to prawda, bo niektórzy twierdzą np. że akcja z podpisywaniem się krwią i całowaniem krzyża to bujda wymyślona dla sensacji, ale jednak sposób morderstwa oraz cała otoczka PRL nadaje tej sprawie taki dziwny klimat. Przynajmniej według mnie.
Dziwne dla mnie ze dostala wyrok 8 lat ..animeanibe pisze: ↑czw paź 31, 2024 3:57 pm Zabójstwo Danuty Orzechowskiej - moje początki z „Piąte: nie zabijaj”![]()
Matka byla dla niej okropna ,ok ale miala 18 lat mogla wyprowadzic sie z domu studia /akademik
W tych podcastach taka stronniczosc ze niby w emocjach to zrobila…a pozniej ze sama przyznala ze od trzech lat juz planowala zabojstwo matki…pozatym z jaka precyzja dzialala …rozczlonkowala cialo,spakowala do walizki i spala pokoj obok (!) kolejnego dnia zaprosila chlopaka ,uprawiali s** gdy w pokoju obok w walizce byly zwloki matki (!)
Okropne dziewuszysko
Ale tak jak ktos napisal gdzies komentarz ,Ojciec ja uratowal ,gdyby byla corka robotnikow dostalaby 25 lat jak Nic
Pozatym skad tak naprawde wiadomo ze matka byla okropna dla niej ?bo corka tak mowila tlumaczac sie z tego co zrobila ?i jej ojciec po to by ratowac corke?
Ale jakie dowody Sa na to ?no wlasnie ..
Z nia tez ponoc byly problemy wagarowala ,kradla ,uprawiala s** z chlopakami ,nie zdala do kolejnej klasy
Matka pewnie probowala zapanowac nad nia zabraniajac czegos wiec pokazala co potrafi
To, że była dla córki okropna potwierdzili też inni świadkowie.Kristina pisze: ↑śr lut 12, 2025 10:59 pm Dziwne dla mnie ze dostala wyrok 8 lat ..
Matka byla dla niej okropna ,ok ale miala 18 lat mogla wyprowadzic sie z domu studia /akademik
W tych podcastach taka stronniczosc ze niby w emocjach to zrobila…a pozniej ze sama przyznala ze od trzech lat juz planowala zabojstwo matki…pozatym z jaka precyzja dzialala …rozczlonkowala cialo,spakowala do walizki i spala pokoj obok (!) kolejnego dnia zaprosila chlopaka ,uprawiali s** gdy w pokoju obok w walizce byly zwloki matki (!)
Okropne dziewuszysko
Ale tak jak ktos napisal gdzies komentarz ,Ojciec ja uratowal ,gdyby byla corka robotnikow dostalaby 25 lat jak Nic
Pozatym skad tak naprawde wiadomo ze matka byla okropna dla niej ?bo corka tak mowila tlumaczac sie z tego co zrobila ?i jej ojciec po to by ratowac corke?
Ale jakie dowody Sa na to ?no wlasnie ..
Z nia tez ponoc byly problemy wagarowala ,kradla ,uprawiala s** z chlopakami ,nie zdala do kolejnej klasy
Matka pewnie probowala zapanowac nad nia zabraniajac czegos wiec pokazala co potrafi
"Miała 18 lat, mogła się wyprowadzić" - takie samo gadanie jak oskarżanie żony przemocowego alkoholika "ma swój rozum mogła uciec"
No tak racja
Biedactwo
Matke zaciukala siekiera,rozczlonkowala i spakowala w Torby i dwa dni trzymala ,uprawiajac s** w pokoju obok z chlopakiem
No naprawde
Jakby tak kazdy mial reagowac na zle traktowanie to bysmy sie wszyscy pozarzynali
Nie wiesz jak bardzo źle była traktowana, nikt tego nie wie. Morderstwa nie powinna popełniać, ale nie bagatelizujmy fizycznej i psychicznej przemocy domowej