Akurat dobrze, że to powiedziała, może to zapali niektórym ostrzegawczą lampkę, zanim wpadną w sidła fatlibów.PieczonyZiemniak pisze: ↑pt sty 31, 2025 4:12 pm mowila to kilka razy, w kilku "porozmawiajmy o otylosci" chyba tez w Grubych historiach u Brzozy. Ja wiem, ze to too much information, ale z drugiej strony jest to sytuacja, ktora dotyczy grubych ludzi w pewnym momencie, i pokazanie, ze nie da sie zyc normalnie bedac bardzo otyla osoba - > fat liberation etc
Justyna 5 przez 10
Moderator: verysweetcherry-
- Samarka
Re: Justyna 5 przez 10
-
- Gacie z oceanu
Kim są fatliby?SmokAnalog pisze: ↑pt sty 31, 2025 6:53 pm Akurat dobrze, że to powiedziała, może to zapali niektórym ostrzegawczą lampkę, zanim wpadną w sidła fatlibów.
-
- Samarka
Jest tu obszerny (heh) wątek o tym nurcie: viewtopic.php?t=4075
-
- Gacie z oceanu
O rany dzięki teraz rozumiem, te wszystkie dziwne hasła to już jakiś nurt uboższym zdefiniowany.SmokAnalog pisze: ↑pt sty 31, 2025 11:05 pm Jest tu obszerny (heh) wątek o tym nurcie: viewtopic.php?t=4075
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
Podcieranie podcieraniem…
A pamięta ktoś historię wycieczki szkolnej i szalika w paski?
A pamięta ktoś historię wycieczki szkolnej i szalika w paski?
Ku pamięci, mięci kupa, wpisał się Alojzy Dupa
Przypomnij namAlojzyDupa pisze: ↑sob lut 01, 2025 7:34 am A pamięta ktoś historię wycieczki szkolnej i szalika w paski?
-
- RoyalBaby
Ja pie... serio, Justyna jest osobą tak piorącą brudy publicznie, że to się w głowie nie mieści. Po co ona to robi? Czemu to ma służyć? Ja wiem, ze teraz każda influ powie, że ona opowiada o swojej sraczce, rzygach i okresie "dla ludu", bo trzeba przełamywać tabu, dla innych kobiet. Ale taaaa tu mi tramwaj jedzie. Po prostu uzależnienie od bycia ofiarą w oczach innych ludzi i od atencji. Jedne nie wytrzymają jak nie pokażą cycków w internecie, inne nie wytrzymają jak nie opowiedzą o podcieraniu się.
Tak, opowiadała kiedyś, że jak była dzieckiem tak zrobiłasnarkshark pisze: ↑sob lut 01, 2025 2:20 pm Zwymiotowała w autobusie w szalik i to zaś zjadła, bo nie wiedziała co zrobić z wymiocinami? chyba tak to leciało.
Czy to są żarty? W jakim kontekście ona to powiedziała? Humorystycznym czy na poważnie?snarkshark pisze: ↑sob lut 01, 2025 2:20 pm Zwymiotowała w autobusie w szalik i to zaś zjadła, bo nie wiedziała co zrobić z wymiocinami? chyba tak to leciało.
To brzmi jak opowieści bardzo zaburzonej osoby. Żadne dziecko czegoś takiego by nie zrobiło chyba, że takie, które boi się potwornej kary ze strony opiekuna...
Jestem raczej zdania, że zarówno ta opowieść jak i różne inne historie są po prostu zmyślone dla atencji...
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
W sumie to już nie takim dzieckiem... Z tego co pamiętam, to było to podczas jakiejś wycieczki jak miała kilkanaście lat. Coś mi świta, że to było liceum, ale mogę się mylić. Próbowałam tego odszukać, bo opowiadała o tym w którymś z podcastów z cyklu PoŻ, coś na temat rzeczy wstydliwych, no ale to szukanie igły w stogu siana...
-
- Mokra Włoszka
https://youtu.be/HAqTuD_rCqs?feature=sharedAlojzyDupa pisze: ↑sob lut 01, 2025 6:49 pm W sumie to już nie takim dzieckiem... Z tego co pamiętam, to było to podczas jakiejś wycieczki jak miała kilkanaście lat. Coś mi świta, że to było liceum, ale mogę się mylić. Próbowałam tego odszukać, bo opowiadała o tym w którymś z podcastów z cyklu PoŻ, coś na temat rzeczy wstydliwych, no ale to szukanie igły w stogu siana...
Chyba gdzieś tu mówiła, ale dokładnie nie wiem
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
Dokładnie tam! Od 35 minuty!canis_rufus1 pisze: ↑sob lut 01, 2025 7:12 pm https://youtu.be/HAqTuD_rCqs?feature=shared
Chyba gdzieś tu mówiła, ale dokładnie nie wiem
-
- RoyalBaby
No bo ona jest taka comfort person po prostuAnika_W pisze: ↑sob lut 01, 2025 6:28 pm Czy to są żarty? W jakim kontekście ona to powiedziała? Humorystycznym czy na poważnie?
To brzmi jak opowieści bardzo zaburzonej osoby. Żadne dziecko czegoś takiego by nie zrobiło chyba, że takie, które boi się potwornej kary ze strony opiekuna...
Jestem raczej zdania, że zarówno ta opowieść jak i różne inne historie są po prostu zmyślone dla atencji...
Ja pi er do le nie wiedziałam o tym! Fuj!snarkshark pisze: ↑sob lut 01, 2025 2:20 pm Zwymiotowała w autobusie w szalik i to zaś zjadła, bo nie wiedziała co zrobić z wymiocinami? chyba tak to leciało.
-
- RoyalBaby
Ktoś tu parę wpisów temu pięknie ją podsumował. Nie pamiętam już treści jej podcastów kryminalnych, przestałam tego słuchać dawno temu, tylko kilka odcinków było dobrych na poziomie. Ale za to bardzo dobrze zapadły w pamięć wszystkie głęboko prywatne fakty z jej życia, jej związków, a nawet jej rodziny, fuckupy, sytuacja finansowa i tak dalej. Ktoś potem powie, żeby nie żyć jej życiem, nie spekulować i nie wchodzić z butami w prywatność. Ale przecież ona ta prywatnością od początku handluje w internecie.lalisa pisze: ↑sob lut 01, 2025 5:49 pm Ja pie... serio, Justyna jest osobą tak piorącą brudy publicznie, że to się w głowie nie mieści. Po co ona to robi? Czemu to ma służyć? Ja wiem, ze teraz każda influ powie, że ona opowiada o swojej sraczce, rzygach i okresie "dla ludu", bo trzeba przełamywać tabu, dla innych kobiet. Ale taaaa tu mi tramwaj jedzie. Po prostu uzależnienie od bycia ofiarą w oczach innych ludzi i od atencji. Jedne nie wytrzymają jak nie pokażą cycków w internecie, inne nie wytrzymają jak nie opowiedzą o podcieraniu się.
-
- Gacie z oceanu
Choćbyś mi robiła waterboarding nie wydobyłabyś ze mnie tej informacjisnarkshark pisze: ↑sob lut 01, 2025 2:20 pm Zwymiotowała w autobusie w szalik i to zaś zjadła, bo nie wiedziała co zrobić z wymiocinami? chyba tak to leciało.
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
Pamiętam też słynnego sylwestra, gdzie się tak spiła, że na relacji z gołym bebzolem latała. To było w czasie apogeum jej tuszy. Ja rozumiem dystans i poczucie humoru, ale są też granice dobrego smaku... Mazurek to taka sama comfort person jak Śledzik.
-
- Skarpeta Rakieta
Wydaje mi się, że słyszałam to ostatnio w wywiadzie u Kuby Jankowskiego (Balans). Swoją droga, polecam kanał - fajne, merytoryczne treści, np z dr Agnieszka Kozak.
Przez takie wpisy potem ci wszyscy influ biadolą, że wandy i discordy to hEjTeRy.AlojzyDupa pisze: ↑sob lut 01, 2025 10:08 pm Pamiętam też słynnego sylwestra, gdzie się tak spiła, że na relacji z gołym bebzolem latała. To było w czasie apogeum jej tuszy. Ja rozumiem dystans i poczucie humoru, ale są też granice dobrego smaku... Mazurek to taka sama comfort person jak Śledzik.
Biadolą,że hejtery a nie zauważają,że jakby na swoim SM nie kasowali każdego krytycznego komentarza to by ludzie nie szli na Wandy i discordy. Pokazują,za przeproszeniem, każde pierdniecie,zarabiają na tym a później niezadowoleni,że ludzie ich punktują. Nie masz psychy to się nie bierz za obnażanie. Proste. Ja na przykład słabo znoszę jakiekolwiek zainteresowanie moim życie,wypytywaniem ludzi, którzy nie są ze mną bardzo blisko więc na moich SM można znaleźć mgliste profilowe i tyle. Zarabiam normalnie. W pracy.
Zgoda, ale ww. wypowiedź jest po prostu słaba niezależnie czy jest tu, na disco, czy pod postem Mazur która pokazuje brzuch (wielkie halo, ona jedyna na insta pokazała xd) chodzi o to, że jak najbardziej krytyka, wytykanie błędów w podcascie jest potrzebne, ale takimi tekstami jak koleżanki wyżej potem się influ posługują jako przykładem jakie „hejty tu się robiom”. Sama mam nadwagę i zdarza mi się wrzucić na story fotkę z plaży i co? Robię komuś tym krzywdę? To znaczy, że nie jestem komfort person dla moich znajomych? Co to ma do rzeczy? A druga rzecz która mi tu jakoś od kilku dni nie daje spokoju, to taka obserwacja, że laski (nie tylko krulowa Mazur) są surowiej oceniane. Olga przez swojego męża dostała ostrą krytykę, zamknęła grupe, musiała się nieźle nagimnastykować a i tak niesmak pozostał. Cokolwiek teraz zrobi to jest źle. Mazur tak samo. Opowie o historii z dzieciństwa, czy ponarzeka że zmęczona to też afera godna CSI. Z kolei FACET jak doprowadza do śmierci swojego dziecka i nagrywa o tym film w którym jeszcze na końcu mówi że kolejne odcinki niebawem to tu ma współczujące fanki które piszą „biedny zasnął”. Zastanawiałam się dzisiaj jaka afera by była, gdyby taki wypadek przytrafił się którejś z twórczyń. Nie zapraszam do dyskusji tylko refleksjiFuriaria pisze: ↑sob lut 01, 2025 11:17 pm Biadolą,że hejtery a nie zauważają,że jakby na swoim SM nie kasowali każdego krytycznego komentarza to by ludzie nie szli na Wandy i discordy. Pokazują,za przeproszeniem, każde pierdniecie,zarabiają na tym a później niezadowoleni,że ludzie ich punktują. Nie masz psychy to się nie bierz za obnażanie. Proste. Ja na przykład słabo znoszę jakiekolwiek zainteresowanie moim życie,wypytywaniem ludzi, którzy nie są ze mną bardzo blisko więc na moich SM można znaleźć mgliste profilowe i tyle. Zarabiam normalnie. W pracy.
-
- Gacie z oceanu
Czasem żałuję że do Polski przebiło się słowo hejt bo ludzie używają tego na prawo i lewo a słowo krytyka przestało istnieć krytyka może być prawdziwa, szczera ale przede wszystkim zasłużona. Hejt jest zawsze przesadzony i bezzasadny. My naprawdę uprawiamy krytykę w większości. I nie piję do postów zaraz wyżej mówię sobie tak ogólnie bo influenserzy są przewrażliwieni i wszystko nazywają hejtem.
This! I tej krytyki będę bronić. Dlatego takie teksty o gołym „bebzolu” tylko dyskredytują naszą społeczność.PrzemoKondratowicz pisze: ↑sob lut 01, 2025 11:38 pm Czasem żałuję że do Polski przebiło się słowo hejt bo ludzie używają tego na prawo i lewo a słowo krytyka przestało istnieć krytyka może być prawdziwa, szczera ale przede wszystkim zasłużona. Hejt jest zawsze przesadzony i bezzasadny. My naprawdę uprawiamy krytykę w większości. I nie piję do postów zaraz wyżej mówię sobie tak ogólnie bo influenserzy są przewrażliwieni i wszystko nazywają hejtem.
- AlojzyDupa
- GreckieWakacje
Ej, nie wyciągam jej prywatnych zdjęć z albumu, tylko to, co sama wrzuciła do sieci
Jesteśmy na forum plotkarskim, a nie kryminalnym, więc chyba nie ma co się dziwić, że komentujemy to, co Justyna publicznie udostępnia. A co do 'bebzola' – to przecież Justyna sama użyła tego słowa w tym story, więc nie wiem, skąd to oburzenie.
Jeśli sama pokazuje coś takiego, to chyba jest naturalne, że ktoś na to zareaguje. Jakbym napisała 'seksowny brzusio', to pewnie by nie było takiej afery, ale to była jej decyzja, żeby to wrzucić do sieci, nie moja.
Tak, wyciągnęłam to, że się zrzygała do szalik oraz to, że nadupczona tańczyła z bebzolem na wierzchu. I teraz powtórzę jeszcze raz:
udostępniła to na swoim oficjalnym profilu, podpisując się własnym imieniem i nazwiskiem. Więc mamy udawać, że tego nie było? A czemu niby?
A jeśli uraziło Cię słowo 'bebzol', to wybacz, ale wychodzę z założenia, że każdy brzuszek to bebzol, niezależnie od rozmiaru. I nie ma w tym nic złego, po prostu tak to widzę. Dla mnie możesz mieć 200 kg nadwagi, albo kosmiczną anoreksję - to zachowanie wpływa na moją opinię, nie wygląd.