Start
Mój profil

Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
FejkTiffany

Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025?

Post autor: Juliaturczyniak »

Hej. Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025? :) Myślę nad kupnem nowego telefonu. Mam do wyboru 12, 12 pro i 13. Mój budżet to około 1000 zł i raczej biorę używany. Ale się zastanawiam bo jestem kompletnie w tym zielona. Miałam ip, ale to 100 lat temu - w 2014 roku, 4s i mam słabe porównanie z obecnym rynkiem. Zależy mi na tym by telefon posłużył z rok/dwa lata, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. B)
Awatar użytkownika
B3lla.cwir
Mokra Włoszka

Post autor: B3lla.cwir »

Ja od paru lat kupuję z serii Pro Max, teraz mam kolejny, tym razem 16 Pro Max. Wcześniej kupowałam z serii SE, miałam też 6, 6s, 5 i 3G. Pro Maxy mają największe ekrany i najdłużej trzymającą baterię. Z tego co kiedyś czytałam to nie opłaca się kupować Pro. Chyba na Telefonawce na fb ktoś pisał. Ja swojego 14 Pro Max przejechałam autem i przeżył xd
life is brutal and full of zasadzkas
Awatar użytkownika
odpalskreta
Mokra Włoszka

Post autor: odpalskreta »

Juliaturczyniak pisze: ndz sty 26, 2025 7:22 pm Hej. Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025? :) Myślę nad kupnem nowego telefonu. Mam do wyboru 12, 12 pro i 13. Mój budżet to około 1000 zł i raczej biorę używany. Ale się zastanawiam bo jestem kompletnie w tym zielona. Miałam ip, ale to 100 lat temu - w 2014 roku, 4s i mam słabe porównanie z obecnym rynkiem. Zależy mi na tym by telefon posłużył z rok/dwa lata, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. B)

Ja rok temu niecały zaczęłam używać iPhone 13 i naprawdę nie mam żadnych zastrzeżeń. Myślałam nad 13pro ale różni się Niewiele od 13 no a pro max to serio duże i nieporęczne telefony. Zależy też do czego potrzebujesz. Jak dla mnie 13 jest spoko i nie ma co przepłacać, bo trzyma się bardzo dobrze jeśli chodzi o podstawowe parametry i użytkowanie. Używam po 6/7 godzin dziennie i żadnych zastrzeżeń. Nie słuchaj ludzi mówiących że najlepiej to kupić 16 pro max 1fb bo wcześniejsze modele będą tracic wsparcie tak jakby miało to uniemożliwić użytkowanie telefonu xd. Dobra 13 dorwiesz za 1300 zł, zobaczysz jak ci się sprawdza i wtedy myśl o jakimś lepszym moim zdaniem
Peace and love 🌸🩷
rozaliew
Mokra Włoszka

Post autor: rozaliew »

Moim faworytem jest 11 pro nie wiem jak z aktualizacją ale był świetny. Potem miałam 12 pro i 14 pro i średnio jakoś mi wypadały gorzej od 11 pro. Teraz mam 16 pro i jest świetny również. Tak jak 11 pro żałowałam, że zmieniłam na nowsze modele tak dopiero przy 16 odczułam podobny komfort użytkowania (jakość zdjęć lepsza) . Także nie wiem czy te modele po 11 pro nie były zwyczajnie zarobkowe , aby model wyszedł. Takie miałam poczucie, że przepłacam. Najlepiej znajomych popytaj, którzy mają niech Ci dadzą porobić zdjęcia, poużywać przeglądarki i poczujesz co Ci lepiej leży.