Start
Mój profil

Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025?

Moderator: verysweetcherry
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
120mkw

Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025?

Post autor: Juliaturczyniak »

Hej. Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025? :) Myślę nad kupnem nowego telefonu. Mam do wyboru 12, 12 pro i 13. Mój budżet to około 1000 zł i raczej biorę używany. Ale się zastanawiam bo jestem kompletnie w tym zielona. Miałam ip, ale to 100 lat temu - w 2014 roku, 4s i mam słabe porównanie z obecnym rynkiem. Zależy mi na tym by telefon posłużył z rok/dwa lata, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. B)
Awatar użytkownika
B3lla.cwir
Tritonotti

Post autor: B3lla.cwir »

Ja od paru lat kupuję z serii Pro Max, teraz mam kolejny, tym razem 16 Pro Max. Wcześniej kupowałam z serii SE, miałam też 6, 6s, 5 i 3G. Pro Maxy mają największe ekrany i najdłużej trzymającą baterię. Z tego co kiedyś czytałam to nie opłaca się kupować Pro. Chyba na Telefonawce na fb ktoś pisał. Ja swojego 14 Pro Max przejechałam autem i przeżył xd
don’t make village
Awatar użytkownika
odpalskreta
Tritonotti

Post autor: odpalskreta »

Juliaturczyniak pisze: ndz sty 26, 2025 7:22 pm Hej. Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025? :) Myślę nad kupnem nowego telefonu. Mam do wyboru 12, 12 pro i 13. Mój budżet to około 1000 zł i raczej biorę używany. Ale się zastanawiam bo jestem kompletnie w tym zielona. Miałam ip, ale to 100 lat temu - w 2014 roku, 4s i mam słabe porównanie z obecnym rynkiem. Zależy mi na tym by telefon posłużył z rok/dwa lata, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. B)

Ja rok temu niecały zaczęłam używać iPhone 13 i naprawdę nie mam żadnych zastrzeżeń. Myślałam nad 13pro ale różni się Niewiele od 13 no a pro max to serio duże i nieporęczne telefony. Zależy też do czego potrzebujesz. Jak dla mnie 13 jest spoko i nie ma co przepłacać, bo trzyma się bardzo dobrze jeśli chodzi o podstawowe parametry i użytkowanie. Używam po 6/7 godzin dziennie i żadnych zastrzeżeń. Nie słuchaj ludzi mówiących że najlepiej to kupić 16 pro max 1fb bo wcześniejsze modele będą tracic wsparcie tak jakby miało to uniemożliwić użytkowanie telefonu xd. Dobra 13 dorwiesz za 1300 zł, zobaczysz jak ci się sprawdza i wtedy myśl o jakimś lepszym moim zdaniem
Peace and love 🌸🩷
Awatar użytkownika
rozaliew
Tritonotti

Post autor: rozaliew »

Moim faworytem jest 11 pro nie wiem jak z aktualizacją ale był świetny. Potem miałam 12 pro i 14 pro i średnio jakoś mi wypadały gorzej od 11 pro. Teraz mam 16 pro i jest świetny również. Tak jak 11 pro żałowałam, że zmieniłam na nowsze modele tak dopiero przy 16 odczułam podobny komfort użytkowania (jakość zdjęć lepsza) . Także nie wiem czy te modele po 11 pro nie były zwyczajnie zarobkowe , aby model wyszedł. Takie miałam poczucie, że przepłacam. Najlepiej znajomych popytaj, którzy mają niech Ci dadzą porobić zdjęcia, poużywać przeglądarki i poczujesz co Ci lepiej leży.
Awatar użytkownika
Nemeton420
BlondDoczep

Post autor: Nemeton420 »

Najlepiej jak najnowszy, jeśli chcesz mieć długo jeden telefon. Teraz mam 16 pro i jest spoko. Kiedyś dostałam 6s, kiedy już były w sprzedaży 7 i ledwo go miałam 3 lata, a aplikacje po kolei przestawały być kompatybilne z systemem którego nie mogłam zaktualizować i jak przestała mi działać aplikacja banku, musiałam zmienić telefon a ten iPhone był w stanie prawie idealnym, a jestem taką osobą, że będzie trzymać jeden telefon aż się nie rozleci.
evonla
Bransoletka50k

Post autor: evonla »

Polecam 13 w wersji pro, o niebo lepszy aparat od zwykłej 13, natomiast jest mniejszy od pro max, który jest totalnie nieporęczny ze względu na gabaryty właśnie
Lula1234
Srebrna Kropeczka

Post autor: Lula1234 »

Dziewczyny, a wiecie gdzie da się dostać nowe 15 pro max? Nie podobaja mi sie te z dwoma aparatami, a 15 pro max niedostepny. Mysle nad 16 pro i pro max ale sa troche za drogie🙃
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Koczkodan

Post autor: Blue Spirit »

Lula1234 pisze: wt lut 18, 2025 9:41 pm Dziewczyny, a wiecie gdzie da się dostać nowe 15 pro max? Nie podobaja mi sie te z dwoma aparatami, a 15 pro max niedostepny. Mysle nad 16 pro i pro max ale sa troche za drogie🙃
Wiele się chyba nie różnią cenowo od 16:
https://allegro.pl/oferta/smartfon-appl ... 5783504241

lub

https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i- ... AZEALw_wcB

No chyba że powystawowy.
Awatar użytkownika
Blue Spirit
Koczkodan

Post autor: Blue Spirit »

Lula1234 pisze: wt lut 18, 2025 9:41 pm Dziewczyny, a wiecie gdzie da się dostać nowe 15 pro max? Nie podobaja mi sie te z dwoma aparatami, a 15 pro max niedostepny. Mysle nad 16 pro i pro max ale sa troche za drogie🙃
To jest najtańsze, ale nie wiem jaki haczyk, może jest powystawowy...
https://www.kaufland.pl/product/4773112 ... e4031d9603

Tak czy inaczej 16 jest za 1000 zł więcej od 15 powyżej w najtańszej ofercie. Czyli niewielka różnica.
Crotilla
RoyalBaby

Post autor: Crotilla »

Juliaturczyniak pisze: ndz sty 26, 2025 7:22 pm Hej. Który iPhone najbardziej opłaca się kupić w 2025? :) Myślę nad kupnem nowego telefonu. Mam do wyboru 12, 12 pro i 13. Mój budżet to około 1000 zł i raczej biorę używany. Ale się zastanawiam bo jestem kompletnie w tym zielona. Miałam ip, ale to 100 lat temu - w 2014 roku, 4s i mam słabe porównanie z obecnym rynkiem. Zależy mi na tym by telefon posłużył z rok/dwa lata, ale wiadomo im dłużej tym lepiej. Z góry dziękuję za odpowiedzi. B)
Zaden!
nosferatu
RoyalBaby

Post autor: nosferatu »

najlepiej na najnowszy. kilka miesięcy temu zmienilam z 11 pro na 16 i uważam ze 11 były niezawodne. nie zauważyłam zbyt wielkiej różnicy jako stały posiadacz ip: oczywiście pewnie jest lepszy pod względami technicznymi, które niezbyt mnie interesują i sie na tym nie znam, moja zmiana była podyktowana głównie lepszym aparatem, nową baterią i kończącym sie wsparciem oprogramowania. można powiedzieć że ta 11 była nie do zajechania, jeżeli dbasz o telefon to kupując najnowszy i gdy nie korci cię gadżeciarstwo, to będzie inwestycja na jakieś 5 lat przynajmniej
Awatar użytkownika
nesquik
Koczkodan

Post autor: nesquik »

ja mam 13 i jestem zadowolona. Spełnia moje oczekiwania. Niższego modelu już raczej bym nie kupiła :good:
MoniMal
Ciastko

Post autor: MoniMal »

Ja kupiłam 16 pro i jest spoko ale szczerze mówiąc nie widzę dużej różnicy a przechodziłam z samsunga s21FE... albo nie cieszy telefon jak kiedys albo rodzice między telefonami już nie są takie duże