Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
msshy

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: msshy »

Najnowszy odcinek brzmi jak artykuł z Angory przeczytany przez chatgpt, coraz bardziej na odpier*ol to wszystko
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

msshy pisze: wt sty 14, 2025 9:44 am Najnowszy odcinek brzmi jak artykuł z Angory przeczytany przez chatgpt, coraz bardziej na odpier*ol to wszystko
Bo to jest artykul czytany, mowi o tym na poczatku. Ten, ktory napisala do magazynu, troche dziwne takie powielanie.
msshy

Post autor: msshy »

Damroka pisze: wt sty 14, 2025 10:14 am Bo to jest artykul czytany, mowi o tym na poczatku. Ten, ktory napisala do magazynu, troche dziwne takie powielanie.
Powiem Ci nawet, że dawno nie było odcinka, którego by nie czytała xD bardziej mi chodzi o to znudzenie w głosie, jakby mogła, to by i to zautomatyzowała. Zero pasji w tym wszystkim
meow14
Migocząca Świeczka

Post autor: meow14 »

Soraya pisze: ndz sty 12, 2025 7:24 pm Napisz do Justyny, ona często odpisuje obserwatorom.
Właśnie nie mogę wysłać do niej wiadomości na insta, jest napisane, że ona musi mnie obserwować żebym mogła do niej napisać.
Awatar użytkownika
Ptaszek__Auchan
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Ptaszek__Auchan »

Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Anita94
ZdalnaFanka

Post autor: Anita94 »

Ptaszek__Auchan pisze: wt sty 14, 2025 2:47 pm Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Czytalam ksiazke na temat siostr zakonnych i moglby z tego powstać naprawdę ciekawy i wyczerpujacy podcast. Moim zdaniem temat bardzo potraktowany po łebkach.
amozebytakzjesc
MiamiBicz

Post autor: amozebytakzjesc »

Ptaszek__Auchan pisze: wt sty 14, 2025 2:47 pm Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Nooo mega sie zawiodlam bo temat jak piszesz serio ale to serio ciekawy…szkoda wielka szkoda
malalejde
BlondDoczep

Post autor: malalejde »

amozebytakzjesc pisze: śr sty 15, 2025 9:22 pm Nooo mega sie zawiodlam bo temat jak piszesz serio ale to serio ciekawy…szkoda wielka szkoda
Jeszcze żeby to jakoś ładnie odczytała, robiła pauzy tam gdzie trzeba i odpowiednio intonowała. Masakra, jak ona mnie zawodzi : (
Anita94
ZdalnaFanka

malalejde pisze: czw sty 16, 2025 3:52 pm Jeszcze żeby to jakoś ładnie odczytała, robiła pauzy tam gdzie trzeba i odpowiednio intonowała. Masakra, jak ona mnie zawodzi : (
wlasnie nieladnie, poczatek tragiczny opisujacy budynki, pauzy nie w tych miejscach xD
malalejde
BlondDoczep

Post autor: malalejde »

Anita94 pisze: czw sty 16, 2025 7:55 pm wlasnie nieladnie, poczatek tragiczny opisujacy budynki, pauzy nie w tych miejscach xD
no to przeczytaj jeszcze raz mój wpis.
Anita94
ZdalnaFanka

malalejde pisze: czw sty 16, 2025 8:32 pm no to przeczytaj jeszcze raz mój wpis.
A przepraszam, umknał mi pierwszy wyraz :D
klaudiao8

Post autor: klaudiao8 »

A powiedziała że to temat szczególnie bliski jej sercu bo stamtąd pochodzi?
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

klaudiao8 pisze: pt sty 17, 2025 9:06 pm A powiedziała że to temat szczególnie bliski jej sercu bo stamtąd pochodzi?
Tak i że to jej parafia 😅
Awatar użytkownika
marzanna
Modna

Post autor: marzanna »

odkąd Justyna jako tako ułożyła sobie relację ze swoją mamą zaczęła bardzo mocno idealizować i romantyzować więź matka-córka w odcinkach podcastu, co jeszcze jej się bardzo wzmocniło po tym, jak sama zaszła w ciążę i urodziła córkę.

poza tym niestety jest leniwa i jakość jej podcastów się niestety już NIE POPRAWI, zwłaszcza, że jej researcherem i montażystą jest jej siostra z trójką dzieci, z czego jednym noworodkiem 🤡🤡🤡

jej się już po prostu NIE CHCE. od dawna.

ps. dziewczyny nie wierzcie NIGDY celebrytkom, które twierdzą, że same się farbują jakimiś specyfikami z Rossmanna, one wszystkie chodzą do fryzjera na farbę albo nawet i air touch, ale żadna się nie przyzna, że właśnie wydała 1200 złotych na nową fryzurę 🤡
TosiekGrzyb
MoetGlass

Post autor: TosiekGrzyb »

no i dziś też formy nie ma, wstęp na 75% czasu i rozwlekanie tematu staropanieństwa
agataplotkuje
Skarpeta Rakieta

Post autor: agataplotkuje »

Nie macie wrażenia, że Justyna czasem tak bez szacunku do ofiar oraz ich rodzin wtrąca temat współprac do podcastów? Przykład z odcinka o Mateuszu Domaradzkim - długi wstęp o tym, że ten odcinek będzie ciężki, bo dotyczy znęcania się nad dzieckiem, potem dosłownie w tym samym zdaniu zachęcanie do kupienia gazety.

Tak samo przy odcinku z Iwoną Wieczorek, gdy wstęp do niego był poprzedzony reklamą jakiegoś tandetnego filmu o zaginionej dziewczynie.

Jeszcze te współprace z bookbeat tak w miarę dobrze są umieszczone, ale czasem tak bezrefleksyjnie coś wstawi, że czuje się moralnie z tym źle, że tego słucham
niunia22
BlondDoczep

Post autor: niunia22 »

agataplotkuje pisze: pn sty 20, 2025 11:39 am Nie macie wrażenia, że Justyna czasem tak bez szacunku do ofiar oraz ich rodzin wtrąca temat współprac do podcastów? Przykład z odcinka o Mateuszu Domaradzkim - długi wstęp o tym, że ten odcinek będzie ciężki, bo dotyczy znęcania się nad dzieckiem, potem dosłownie w tym samym zdaniu zachęcanie do kupienia gazety.

Tak samo przy odcinku z Iwoną Wieczorek, gdy wstęp do niego był poprzedzony reklamą jakiegoś tandetnego filmu o zaginionej dziewczynie.

Jeszcze te współprace z bookbeat tak w miarę dobrze są umieszczone, ale czasem tak bezrefleksyjnie coś wstawi, że czuje się moralnie z tym źle, że tego słucham
Tak, zresztą jak z prawie każdą reklamą w podcaście kryminalnym. Ale mistrzynią jest w tym Olga Śledź – czekoladki, karma dla psa xd
Awatar użytkownika
Damroka
ZdalnaFanka

Post autor: Damroka »

I tak to nic w porownaniu ze Sledziowa czy innymi tworcami, u Justyny to jeszcze lajtowo.
agataplotkuje
Skarpeta Rakieta

Damroka pisze: pn sty 20, 2025 12:35 pm I tak to nic w porownaniu ze Sledziowa czy innymi tworcami, u Justyny to jeszcze lajtowo.
Nie wiem, bo z kryminalnych śledzę tylko ją i Stanowo. Przyznam że Justyna mi kiedyś zaimponowała szacunkiem i takim „ludzkim” mówieniem o ofiarach i ich sprawach, że nie brzmiało to sztucznie i jak tania sensacja. Ale te wstawki czasem wszystko rujnują.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

marzanna pisze: sob sty 18, 2025 2:09 pm odkąd Justyna jako tako ułożyła sobie relację ze swoją mamą zaczęła bardzo mocno idealizować i romantyzować więź matka-córka w odcinkach podcastu, co jeszcze jej się bardzo wzmocniło po tym, jak sama zaszła w ciążę i urodziła córkę.

poza tym niestety jest leniwa i jakość jej podcastów się niestety już NIE POPRAWI, zwłaszcza, że jej researcherem i montażystą jest jej siostra z trójką dzieci, z czego jednym noworodkiem 🤡🤡🤡

jej się już po prostu NIE CHCE. od dawna.

ps. dziewczyny nie wierzcie NIGDY celebrytkom, które twierdzą, że same się farbują jakimiś specyfikami z Rossmanna, one wszystkie chodzą do fryzjera na farbę albo nawet i air touch, ale żadna się nie przyzna, że właśnie wydała 1200 złotych na nową fryzurę 🤡
Zwłaszcza jak ktoś zmienia nonstop ciemne/jasne/ceimne/jasne włosy, tak na pewno farba z rosska xD
A co do Justyny to leniwa Paulina, a teraz jeszcze z odpieluszkowym zapaleniem mózgu, więc ja już nei słucham, nie nabijam wyświetleń. Zgadzam się z tym, że jakość się nie poprawi. Oni z Krzysiem to oboje takie trochę wanna be bananowe dzieci. Jak zrobić, żeby się nie narobić. Plus wg mnie sodówka jej srogo uderzyła jakiś czas temu.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Letsdoit
Mokra Włoszka

Post autor: Letsdoit »

Grubababa pisze: pn sty 20, 2025 1:00 pm Zwłaszcza jak ktoś zmienia nonstop ciemne/jasne/ceimne/jasne włosy, tak na pewno farba z rosska xD
A co do Justyny to leniwa Paulina, a teraz jeszcze z odpieluszkowym zapaleniem mózgu, więc ja już nei słucham, nie nabijam wyświetleń. Zgadzam się z tym, że jakość się nie poprawi. Oni z Krzysiem to oboje takie trochę wanna be bananowe dzieci. Jak zrobić, żeby się nie narobić. Plus wg mnie sodówka jej srogo uderzyła jakiś czas temu.
ale szczerze, dziwisz jej się? Każdy orze jak może, wcześniej się starała, teraz odcina kupony, ma inne priorytety. Ciągnie te podcasty, żeby podtrzymać dochód i odwlec w czasie nieuchronny koniec passy.
Po prostu.

Niezależnie od jakości podcastów, moda na true crime w końcu minie, więc ten biznes i tak się skończy. Czy warto się wysilać w sytuacji Justyny?
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

Letsdoit pisze: wt sty 21, 2025 1:02 am ale szczerze, dziwisz jej się? Każdy orze jak może, wcześniej się starała, teraz odcina kupony, ma inne priorytety. Ciągnie te podcasty, żeby podtrzymać dochód i odwlec w czasie nieuchronny koniec passy.
Po prostu.

Niezależnie od jakości podcastów, moda na true crime w końcu minie, więc ten biznes i tak się skończy. Czy warto się wysilać w sytuacji Justyny?
Moim zdaniem tak. Przede wszystkim czułabym się źle z tym, że robię coś na odwal się, co nie przynosi radości tylko stres. Bo pewnie z żadną przyjemnością Justa już nie zasiada do nagrywania.
Dwa, czułabym się źle z tym, że robię w ch*ja wszystkich moich słuchaczy, którzy właśnie pokochali piąte za to, jakie było na początku.
Nie chciałabym robić coś, co jest wbrew mnie. Szczególnie widząc negatywne opinie o praktycznie każdym nowym odcinku. No i dodatkowo, jeśli osoba reserchujaca też robi słabą robotę. A jeśli dwie osoby pracują źle, to nie ma prawa żeby finalny efekt był dobry, albo chociaż zadowalający. W takim przypadku lepiej skończyć, zostawiając po sobie w miarę dobre wrażenie, niż z każdą nową nagrywką spadać coraz niżej.
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Letsdoit pisze: wt sty 21, 2025 1:02 am ale szczerze, dziwisz jej się? Każdy orze jak może, wcześniej się starała, teraz odcina kupony, ma inne priorytety. Ciągnie te podcasty, żeby podtrzymać dochód i odwlec w czasie nieuchronny koniec passy.
Po prostu.

Tak, dziwie sie. Raz, że ona zawsze przedstawiała, że true crime to jej ogromna pasja. I ok, pasja może minąć, ale robić coś tak bardzo na odwal, ja bym się zwyczajnie wstydziła. A czy warto się wysilać. Mając tak wielki fanbase myślę, że warto
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
glottalstop
ZdalnaFanka

Post autor: glottalstop »

Mnie denerwują fanki Justyny, które na krytykę odpisują "ALE JUSTYNA MA W DOMU MAŁE DZIECKO, POŚWIĘCA SIĘ DLA NAS, MAMY TO ZA DARMO". Ale jakie to poświęcenie? Research robi jej siostra, montuje pewnie siostra i mąż, wystarczy, że Justyna siądzie, opowie w ciągu godziny (bo nie sądzę, żeby poświęcała na nagrania więcej czasu) albo przeczyta, tak jak ostatnio, i odcinek zrobiony. Wrzuca trzy w miesiącu, więc można to ogarnąć nawet w ciągu jednego dnia. Do tego robi to po łebkach, nie chce jej się i, jak piszecie, odcina kupony. Ja też przestałam jej słuchać, bo irytuje mnie taka bylejakość, a każda merytoryczna krytyka (nie hejt!) spotyka się z ujadaniem grupowych ratlerków.
agataplotkuje
Skarpeta Rakieta

glottalstop pisze: wt sty 21, 2025 11:18 am Mnie denerwują fanki Justyny, które na krytykę odpisują "ALE JUSTYNA MA W DOMU MAŁE DZIECKO, POŚWIĘCA SIĘ DLA NAS, MAMY TO ZA DARMO". Ale jakie to poświęcenie? Research robi jej siostra, montuje pewnie siostra i mąż, wystarczy, że Justyna siądzie, opowie w ciągu godziny (bo nie sądzę, żeby poświęcała na nagrania więcej czasu) albo przeczyta, tak jak ostatnio, i odcinek zrobiony. Wrzuca trzy w miesiącu, więc można to ogarnąć nawet w ciągu jednego dnia. Do tego robi to po łebkach, nie chce jej się i, jak piszecie, odcina kupony. Ja też przestałam jej słuchać, bo irytuje mnie taka bylejakość, a każda merytoryczna krytyka (nie hejt!) spotyka się z ujadaniem grupowych ratlerków.
Byłam na jej grupie, za wytknięcie kulturalne (w mojej opinii) jednej rzeczy odnośnie merytoryki spadła na mnie masa hejtu. Ludzie zaangażowani w true crime odkąd stamtąd wyszłam to dla mnie red flag.