Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
maslo_maslane
Koczkodan

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: maslo_maslane »

Minimonimini123 pisze: pn sty 06, 2025 5:54 pm Ja dzięki Wandom odkryłam podcast Hulaj Dusza. Z tym, że ostrzegam, że autorka ma dość specyficzne poczucie humoru, które nie każdemu może przypaść do gustu, szczególnie, że tematyka podcastu jest jaka jest. MI odpowiada. Omawia ona sprawy z zagranicy.
Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że Stanowo :)
Chyba, że się wyrobiła od tamtej pory.
Minimonimini123
VlogmasEnjoyer

Post autor: Minimonimini123 »

maslo_maslane pisze: pn sty 06, 2025 6:22 pm Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że Stanowo :)
Ja z kolei nie słuchałam jeszcze nigdy Stanowo (mam na liście podcastów do przesłuchania), więc ciężko mi się odnieść do tego porównania. :)
gravity
Mokra Włoszka

Post autor: gravity »

maslo_maslane pisze: pn sty 06, 2025 6:22 pm Kiedyś próbowałam słuchać... I jestem jednak z tych, dla których to gorsza wersja Jaśmin że Stanowo :)
Też tak uważam.
kaja_kw
Gacie z oceanu

Post autor: kaja_kw »

Ja polubiłam polecane tu polskie zbrodnie i piekło jest tu
gossipgirlxox
RóżowePolo

Post autor: gossipgirlxox »

Od podcastu Justyny zaczęłam słuchać kryminałów, była moją ulubioną podcasterką, ale od jakichś dwóch lat mam wrażenie, że poziom spadł. Tak jak ktoś pisał pomija wiele ważnych informacji. Podobno o nieżywych "albo dobrze, albo wcale..", ale większość bohaterów historii bardzo idealizuje. Często żeby wyrobic sobie opinie słucham też innych twórców i wiele wątków Justyna pomija, albo zmiękcza. Ostatnio słuchałam u Kezuvlog historii dziewczyny, która uciekła z samochodu jadąc ze znajomymi i ślad po niej zaginął(Klaudia Jarnecka). Justyna przedstawiła ją jako ambitną, zagubioną dziewczynę, która ma wspaniałe kontakty z matką. Kezuvlog przedstawił to całkowicie inaczej, dziewczyna miała problemy z narko, zadawała się z patologią, z matką jej kontakty wyglądały całkowicie inaczej. Dwie rożne historie. Dlatego przerzuciłam się na "polskie archiwum x" i kezuvlog, chłopaki mają pojęcie o czym mówią :)
Awatar użytkownika
sabinkalivia8821
Srebrna Kropeczka

Post autor: sabinkalivia8821 »

Justysia to chyba teraz będzie nagrywać jeden podcast na 3 miesiące
martucha_f
GreckieWakacje

Post autor: martucha_f »

Halowka pisze: śr sty 08, 2025 8:45 pm Utkwił mi w pamięci dość stary podcast Justyny o zabójstwie Danuty Orzechowskiej. Zdecydowanie nie przedstawiła w nim ofiary w dobrym świetle mimo, że została brutalnie zamordowana przez własną córkę. To jednak podcast przed 5 lat i dawne czasy Justyny.
Nie przedstawiła bo nie była najlepszą matką i osobą i sąd to udowodnił - dlatego córka dostała tak niski wyrok (a w tamtych czasach była jeszcze kara śmierci często stosowana za zabójstwa)
Kot.Milionera
MiamiBicz

Post autor: Kot.Milionera »

gossipgirlxox pisze: wt sty 07, 2025 6:27 pm Od podcastu Justyny zaczęłam słuchać kryminałów, była moją ulubioną podcasterką, ale od jakichś dwóch lat mam wrażenie, że poziom spadł. Tak jak ktoś pisał pomija wiele ważnych informacji. Podobno o nieżywych "albo dobrze, albo wcale..", ale większość bohaterów historii bardzo idealizuje. Często żeby wyrobic sobie opinie słucham też innych twórców i wiele wątków Justyna pomija, albo zmiękcza. Ostatnio słuchałam u Kezuvlog historii dziewczyny, która uciekła z samochodu jadąc ze znajomymi i ślad po niej zaginął(Klaudia Jarnecka). Justyna przedstawiła ją jako ambitną, zagubioną dziewczynę, która ma wspaniałe kontakty z matką. Kezuvlog przedstawił to całkowicie inaczej, dziewczyna miała problemy z narko, zadawała się z patologią, z matką jej kontakty wyglądały całkowicie inaczej. Dwie rożne historie. Dlatego przerzuciłam się na "polskie archiwum x" i kezuvlog, chłopaki mają pojęcie o czym mówią :)
Justyna wypuściła ten odcinek krótko po tym, kiedy ta Klaudia zaginęła, więc to była jeszcze bardzo świeża sprawa. Taka była wtedy narracja, że matka z córką miały super relację. Potem dopiero zaczęły wychodzić inne informacje na temat rodziny i samej Klaudii. Pamiętam, bo bardzo śledziłam na bieżąco i bardzo mnie to ruszyło, jako matkę córki.
Nie zauważyłam szczerze mówiać, żeby Justyna jakoś szczególnie wybielała i idealizowała ofiary. Notorycznie i w bardzo przegięty sposób robi to Śledziowa. Zauwazylam za to, ze przedstawia czesto rzeczy w stylu, że najpierw mowi ze to była zżyta rodzina, bardzo sie kochali a potem nagle ni stąd ni z owąd sie okazuje, ze pija i biją. Troche dziwnie.

Co muszę przyznać, to to, że ostatnio nie słucham Justyny. Kiedyś czekalam na kazdy odcinek, a teraz już mnie zupełnie nie porywa. Złapalam sie na tym, że zaczynam słuchac i odpływam myslami a potem nie wiem, o czym była historia.
Może po prostu wszytskie ciekawe sprawy zostały juz omówione, a może przyczyny są inne. Mniejsza z tym. Niestety, dochodzę do wniosku, że jej wspaniały głos, to za mało.
Miau :3
Eatalia
LouiBag

Post autor: Eatalia »

Teraz to już nawet nie kwestia wyboru, czy słucha się 5NZ, czy nie, bo ostatni odcinek został wypuszczony chyba miesiąc temu, więc nawet nie ma czego słuchać 🤷‍♀️
Damroka
PsychoFanka

Post autor: Damroka »

A wlasciwie czemu nie ma juz podcastow? Umowa ze Storytel sie skonczyla czy jak?
Eatalia
LouiBag

Damroka pisze: czw sty 09, 2025 2:55 pm A wlasciwie czemu nie ma juz podcastow? Umowa ze Storytel sie skonczyla czy jak?
No właśnie też mnie to zastanawia 🤔. Jakiś czas temu przestałam obserwować Justynę na IG, więc nawet jeśli coś wspominała, to mnie to ominęło. Choć trochę bym się zdziwiła, gdyby otwarcie powiedziała cokolwiek na ten temat. Ale może jednak ktoś coś...? 🧐
Reese
RóżowePolo

Post autor: Reese »

Od Justyny właściwie zaczęła się moja przygoda z podcastami (nie tylko true crime, ale i podcastami w ogóle). Trafiłam na 5nz w momencie około setnego odcinka, więc nadrabiałam od początku, potem słuchałam na bieżąco. Jak większość, miałam duży problem, żeby posłuchać kogoś innego, ale jak odcinków u Justyny brakło, to powoli zaczęłam słuchać Olgi, Kasi z Polska na Faktach, pana Ławnickiego.

Z czasem zaczęły mnie irytować odcinki z coraz dłuższymi reklamami, coraz większymi wtrąceniami i dygresjami - rozumiem wyjaśnić coś jednym zdaniem, żeby nakreślić kontekst, ale bez elaboratów...). Teraz Justyny słucham raczej od przypadku do przypadku, kiedy kończą mi się "moje" podcasty, a brakuje mi czegoś w słuchawkach w drodze do pracy.
Damroka pisze: czw sty 09, 2025 2:55 pm A wlasciwie czemu nie ma juz podcastow? Umowa ze Storytel sie skonczyla czy jak?
Z tego co pamiętam to podcasty pojawiają się w trzy poniedziałki miesiąca? To w sumie trzy poniedziałki jeszcze przed nami.
Eatalia
LouiBag

[quote=Reese post_id=1231642 time=1736449416 user_id=228698
Z tego co pamiętam to podcasty pojawiają się w trzy poniedziałki miesiąca? To w sumie trzy poniedziałki jeszcze przed nami.
[/quote]

W grudniu były dwa
meow14
BagietkaZszarlott

Post autor: meow14 »

Ja mam pytanie z innej beczki, czy ktoś kiedyś zescreenowal jakiej farby do włosów używa Justyna? Pamiętam, że to jakaś zwykła sklepowa i sama sobie farbuję, ale nie pamiętam koloru a ma fajny blond w sumie.
Reese
RóżowePolo

Post autor: Reese »

Eatalia pisze: czw sty 09, 2025 8:09 pm W grudniu były dwa
A fakt, sprawdziłam teraz.
Awatar użytkownika
Goraleczka777
SushiRoll

Post autor: Goraleczka777 »

Kiedyś dużo słuchałam piątego, włączyłam dzisiaj po dlugiej przerwie najnowsze odcinek (180.) Jestem w szoku jak spadł poziom. Jakieś malo gramatyczne zdania, masło maślane...
Soraya
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Soraya »

meow14 pisze: czw sty 09, 2025 8:27 pm Ja mam pytanie z innej beczki, czy ktoś kiedyś zescreenowal jakiej farby do włosów używa Justyna? Pamiętam, że to jakaś zwykła sklepowa i sama sobie farbuję, ale nie pamiętam koloru a ma fajny blond w sumie.
Napisz do Justyny, ona często odpisuje obserwatorom.
user729462849
Ciastko

Post autor: user729462849 »

Goraleczka777 pisze: sob sty 11, 2025 9:27 pm Kiedyś dużo słuchałam piątego, włączyłam dzisiaj po dlugiej przerwie najnowsze odcinek (180.) Jestem w szoku jak spadł poziom. Jakieś malo gramatyczne zdania, masło maślane...
Akurat z gramatyką to od samego początku ona miała problemy. Pełno błędów.
msshy
Tritonotti

Post autor: msshy »

Najnowszy odcinek brzmi jak artykuł z Angory przeczytany przez chatgpt, coraz bardziej na odpier*ol to wszystko
Damroka
PsychoFanka

Post autor: Damroka »

msshy pisze: wt sty 14, 2025 9:44 am Najnowszy odcinek brzmi jak artykuł z Angory przeczytany przez chatgpt, coraz bardziej na odpier*ol to wszystko
Bo to jest artykul czytany, mowi o tym na poczatku. Ten, ktory napisala do magazynu, troche dziwne takie powielanie.
msshy
Tritonotti

Post autor: msshy »

Damroka pisze: wt sty 14, 2025 10:14 am Bo to jest artykul czytany, mowi o tym na poczatku. Ten, ktory napisala do magazynu, troche dziwne takie powielanie.
Powiem Ci nawet, że dawno nie było odcinka, którego by nie czytała xD bardziej mi chodzi o to znudzenie w głosie, jakby mogła, to by i to zautomatyzowała. Zero pasji w tym wszystkim
meow14
BagietkaZszarlott

Post autor: meow14 »

Soraya pisze: ndz sty 12, 2025 7:24 pm Napisz do Justyny, ona często odpisuje obserwatorom.
Właśnie nie mogę wysłać do niej wiadomości na insta, jest napisane, że ona musi mnie obserwować żebym mogła do niej napisać.
Awatar użytkownika
Ptaszek__Auchan
Srebrna Kropeczka

Post autor: Ptaszek__Auchan »

Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Anita94
Koczkodan

Post autor: Anita94 »

Ptaszek__Auchan pisze: wt sty 14, 2025 2:47 pm Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Czytalam ksiazke na temat siostr zakonnych i moglby z tego powstać naprawdę ciekawy i wyczerpujacy podcast. Moim zdaniem temat bardzo potraktowany po łebkach.
amozebytakzjesc
BagietkaZszarlott

Post autor: amozebytakzjesc »

Ptaszek__Auchan pisze: wt sty 14, 2025 2:47 pm Nowy odcinek całe zawrotne 28 minut materiału. Jeszcze nie słuchałam ale domyślam że że jakieś 15 minut z tego to będą prywatne dywagacje, zastanawianie się dlaczego tak a nie inaczej. Szkoda bo temat interesujący i kontrowersyjny z uwagi na postacie sióstr zakonnych z Zabrza a znowu potraktowany po łebkach. Justynko może już odpuść te podcasty….
Nooo mega sie zawiodlam bo temat jak piszesz serio ale to serio ciekawy…szkoda wielka szkoda