Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry

Burafoczka
Ciastko

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Burafoczka »

Czy ktoś może wie gdzie kogo obgadywała Mazur na discordzie? I w ogóle o co chodzi z jej mężem? On też tak był?
Nasakanaka
Srebrna Kropeczka

Post autor: Nasakanaka »

Burafoczka pisze: czw gru 05, 2024 9:16 pm Czy ktoś może wie gdzie kogo obgadywała Mazur na discordzie? I w ogóle o co chodzi z jej mężem? On też tak był?
Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Burafoczka
Ciastko

Post autor: Burafoczka »

Nasakanaka pisze: czw gru 05, 2024 9:55 pm Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Ale telenowela 🤪 dzięki za streszczenie!
Ktoś u Oku coś takiego napisał - że się tam ostro udzielała i byłam zdziwiona bo totalnie bym się tego po Mazur nie spodziewała.
Hav
LemonkowaCola

Post autor: Hav »

Nasakanaka pisze: czw gru 05, 2024 9:55 pm Z tego co kojarzę to ani nie obgadywała, ani ona sama tam właściwie nie była. Jej mąż tam kiedyś wpadł, bo na jej wątku pojawiła się jakaś osoba, która twierdziła, że zna go z liceum i to liceum to była straszna szkoła, przez którą ludzie mieli problemy, a on się z dumą obnosi z tym, że do tej szkoły chodził. No i on tam wszedł i trochę wyjaśnił tę laskę w tym temacie. Dziewczyny tam sikały po nogach, że taki jest wspaniały, bo przyszedł i się wypowiedział i co jakiś czas go wywoływały w dyskusji, ale w sumie nie pamiętam czy się udzielał. Pojawił się na pewno znowu jak jedną laską zaczęła sprzedawać jakieś ploty na temat Niemiry i Oku (chyba Justyny też?). Ta dziewczyna w końcu sprzedała Niemirę, że się wypowiada na disco o Oku ( poprzednia nazwa Niemiry na disco była chyba taka sama jak na jakimś innym profilu i podobna do tej na Wandzie, gdzie sama się przyznała kim jest), Oku udostępniła storkę z nickiem tej dziewczyny po czym ona zniknęła z disco. Mąż Justyny przyznał się, że to on doprowadził do "zdemaskowania" tej laski z discorda, bo to była osoba, która utrzymywała jakiś tam kontakt przez sociale z Mazur i Oku. Sprzedali jej plotę, że księgowa Justyny to też księgowa Lewandowskiego i ona to wyniosła na discorda. Dziewczyny z discorda zaczęły śmieszkować, że to materiał na historię kryminalną i wtedy mąż Justyny wrzucił głosówkę, w której Justyna mówi coś w stylu, że "Ta sprawa jest mi szczególnie bliska, wydarzyła się na discordzie (i takie tam)" I to był w sumie jedyny jej udział tam.
Po wuju niemaczne zachowanie, ze strony rzekomej comfort person.
Chruma
TrampekLV

Post autor: Chruma »

Ja kojarzę jeszcze instastory jak gadała do Krzycha ,,ty discordziaro",bo wtedy sporo czasu przebywał i udzielał się na discordzie.
Po doxxingu Okuniewskiej były podejrzenia,że Krzychu wydał jedną z osób-która pisała,że chodziła z nim do klasy i zdaje się,że nawet wrzuciła fotkę klasową.
Widać że z ,,Comfort person" oboje mają niewiele wspólnego,a te komentarze wspierające Oku są dobitnym dowodem. (A może boją się,że dostaną karę za złamanie RODO i udostępnienie danych kupujących)
Agasc
Mokra Włoszka

Post autor: Agasc »

Chruma pisze: pt gru 06, 2024 9:44 am Ja kojarzę jeszcze instastory jak gadała do Krzycha ,,ty discordziaro",bo wtedy sporo czasu przebywał i udzielał się na discordzie.
Po doxxingu Okuniewskiej były podejrzenia,że Krzychu wydał jedną z osób-która pisała,że chodziła z nim do klasy i zdaje się,że nawet wrzuciła fotkę klasową.
Widać że z ,,Comfort person" oboje mają niewiele wspólnego,a te komentarze wspierające Oku są dobitnym dowodem. (A może boją się,że dostaną karę za złamanie RODO i udostępnienie danych kupujących)
Coraz bardziej się obnażają oboje. Przykre w sumie, bo lansują się na takich dobrych ludzi. A rzeczywistość jak zwykle skrzeczy.
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Justyna to dla mnie zawód, tzn byłam jej ogrom a fanką od początku podcastu, ale jak zaczęła spadać jakość, a ona głosić swoje madrosci to jakoś mi już nie po drodze. Natomiast mężulek....Oj to jest odrębna historia, cham jakich mało, prostak i to też wiele o niej mówi, że ona żyje z tym typem.
Miraz
BagietkaZszarlott

Post autor: Miraz »

Grubababa pisze: pn gru 09, 2024 3:19 pm Justyna to dla mnie zawód, tzn byłam jej ogrom a fanką od początku podcastu, ale jak zaczęła spadać jakość, a ona głosić swoje madrosci to jakoś mi już nie po drodze. Natomiast mężulek....Oj to jest odrębna historia, cham jakich mało, prostak i to też wiele o niej mówi, że ona żyje z tym typem.
Kurcze, tak czytam regularnie ten wątek i muszę przyznać, że ja też uważam, że spadła jakość jej podcastów. Owszem nadal ich słucham, ciekawią mnie te historie, ale potem jak widzę ile w nich błędów albo nieścisłości to jestem poważnie zdziwiona. Szkoda mi też tego, że nie wypuszcza ich tak często jak kiedyś. Wtedy z wielkim zaciekawieniem ich słuchałam.
Juana
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Juana »

Miraz pisze: pn gru 09, 2024 3:34 pm Kurcze, tak czytam regularnie ten wątek i muszę przyznać, że ja też uważam, że spadła jakość jej podcastów. Owszem nadal ich słucham, ciekawią mnie te historie, ale potem jak widzę ile w nich błędów albo nieścisłości to jestem poważnie zdziwiona. Szkoda mi też tego, że nie wypuszcza ich tak często jak kiedyś. Wtedy z wielkim zaciekawieniem ich słuchałam.
Może Justynie skończyło się flow... zajawka
amozebytakzjesc
Skarpeta Rakieta

Post autor: amozebytakzjesc »

Niestety, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorzej, czyta, myli sie, ogolnie wszystko jest bardzo sztucznie przedstawiane. Nie slucham juz od dawna, mimo iz bardzo lubilam i przede wszystkim jej nie ogladam :) bo sie zwyczajnie nie da.
rockshoot
Tritonotti

Post autor: rockshoot »

Jeszcze teraz ten dziwny początek odcinków, czyli wrzucenie fragmentu, który pojawia się w późniejszym opowiadaniu. Jakaś taka zapchajdziura. Przewijam, bo po co mam słuchać dwa razy te same zdania?

Słucham tylko z sentymentu i dlatego, że żaden inny podcaster nie ma tak przyjemnego głosu jak Justa
SmokAnalog
ZdalnaFanka

Post autor: SmokAnalog »

rockshoot pisze: wt gru 10, 2024 8:19 am Jeszcze teraz ten dziwny początek odcinków, czyli wrzucenie fragmentu, który pojawia się w późniejszym opowiadaniu. Jakaś taka zapchajdziura. Przewijam, bo po co mam słuchać dwa razy te same zdania?

Słucham tylko z sentymentu i dlatego, że żaden inny podcaster nie ma tak przyjemnego głosu jak Justa
W tv to normalne, ale czy to pasuje do podcastów, chyba nie.
msshy
Koczkodan

Post autor: msshy »

SmokAnalog pisze: wt gru 10, 2024 10:55 am W tv to normalne, ale czy to pasuje do podcastów, chyba nie.
Justa robiła tak niemal od początku, tylko kiedyś jako zajawkę wrzucała zdanie z jakąś tajemnicą, haczykiem na zachętę dla słuchaczy. Teraz wrzuca dowolne.
dianaf
Gacie z oceanu

Post autor: dianaf »

amozebytakzjesc pisze: wt gru 10, 2024 7:54 am Niestety, ale z odcinka na odcinek jest coraz gorzej, czyta, myli sie, ogolnie wszystko jest bardzo sztucznie przedstawiane. Nie slucham juz od dawna, mimo iz bardzo lubilam i przede wszystkim jej nie ogladam :) bo sie zwyczajnie nie da.
Najbardziej mnie denerwuje to sztywne, oczywiste czytanie. I fakt że skoro już czyta to mogłaby zadbać o ciekawy scenariusz i dobry research. Wiem że ma małe dziecko, ale skoro nie daje rady to mogłaby zrobić przerwę w 5NZ. Zrobiłaby jakiś swobodny podcast mamusiowy, o zmęczeniu, bolących cyckach, etc.
Grzybolek1323
Channelka

Post autor: Grzybolek1323 »

A powiedzcie mi, jak to jest z tym prawem cytatu. W najnowszym odcinku opowiada o sprawie, która przeczytała w książce i artykule dziennikarza śledczego. Czyli całkowicie opiera się o to, czego on zdołał się dowiedzieć. Jak to działa z podcastami? Wystarczy dodać źródło w opisie? Czy wspomnieć w podcaście?
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Grzybolek1323 pisze: śr gru 11, 2024 4:05 pm A powiedzcie mi, jak to jest z tym prawem cytatu. W najnowszym odcinku opowiada o sprawie, która przeczytała w książce i artykule dziennikarza śledczego. Czyli całkowicie opiera się o to, czego on zdołał się dowiedzieć. Jak to działa z podcastami? Wystarczy dodać źródło w opisie? Czy wspomnieć w podcaście?
Właśnie uświadomiłeś mi, że przy sprzątaniu przesłuchałam calutki podcast i nie wiem o czym był xD tak mnie porwała
rockshoot
Tritonotti

Post autor: rockshoot »

Ten odcinek był tak słaby, że szkoda słów
ramen123
Mokra Włoszka

Post autor: ramen123 »

Grubababa pisze: śr gru 11, 2024 8:53 pm Właśnie uświadomiłeś mi, że przy sprzątaniu przesłuchałam calutki podcast i nie wiem o czym był xD tak mnie porwała
Ja to samo, cofałam odcinek kilka razy, bo łapałam się na tym, że nie wiem o czym to jest i dalej nie wiem <3
Minimonimini123
Pierścionek_od_passera

Post autor: Minimonimini123 »

Okropna jest forma tego ostatniego podcastu. Miałam wrażenie, jakby tym razem to jej ktoś napisał tekst, który czyta, bo były momenty, w których brzmiała, jakby pierwszy raz czytała ten tekst. Szkoda, że się wypaliła. Mam duży sentyment do jej podcastu.
Grzybolek1323
Channelka

Post autor: Grzybolek1323 »

A to akurat ona mówiła, że jej to pisze siostra. Albo się mylę...
MalaCzarna
Licówka

Post autor: MalaCzarna »

A słuchacie castmasu w tym roku? Jakieś opinie?
gravity
RoyalBaby

Post autor: gravity »

Słuchałam podcastu niemal od pierwszego odcinka i pamiętam jeszcze mój zachwyt. Jednak szybko jakość zaczęła spadać, a może po prostu pojawili się podcasterzy o klasę bądź dwie lepsi od Justyny. A jeśli dodać do tego jej wywody z dvpy, traktowanie słuchaczy jak bandę głąbów bez własnego zdania i męża prostaka, to już było zdecydowanie za dużo. Poza tym ona jest światopoglądowo z zupełnie innej bajki niż ja i niestety jej wtręty właśnie na "życiowe tematy" w podcastach true crime, od których oczekuję jednak jakiegoś neutralnego przedstawienia tematu spowodowały, że już ostatecznie porzuciłam słuchanie jej i nie rozumiem zupełnie zachwytów nią i jej "tfurczościom".
Damroka
Gacie z oceanu

Post autor: Damroka »

MalaCzarna pisze: pt gru 13, 2024 1:53 pm A słuchacie castmasu w tym roku? Jakieś opinie?
Jestem fanką Castmasu, ale jako childfree za dużo dla mnie dzieciowego contentu, wszystko się kręci wokół jej córki i dzieci ogólnie. Mam wrażenie, że to już podcast dla matek tylko.
bambimarty
Ciastko

Post autor: bambimarty »

Damroka pisze: pt gru 13, 2024 7:47 pm Jestem fanką Castmasu, ale jako childfree za dużo dla mnie dzieciowego contentu, wszystko się kręci wokół jej córki i dzieci ogólnie. Mam wrażenie, że to już podcast dla matek tylko.
Tu się zgodzę, też mi nie po drodze z dziećmi i faktycznie sporo tego contentu, ale moim zdaniem Justyna ma idealny głos do takiego świątecznego klimatu i castmasy od jakiegoś czasu umilają mi dni. Przyjemne są te odcinki, takie na luzie.
Kobieteria
Mokra Włoszka

Post autor: Kobieteria »

MalaCzarna pisze: pt gru 13, 2024 1:53 pm A słuchacie castmasu w tym roku? Jakieś opinie?
Nie słucham, bo nie odpowiada mi forma.
Listy od słuchaczy mnie nudzą. Wolałabym posłuchać luźnego monologu na tematy okołoświąteczne, aniżeli czytanych z kartki historii typu: „święta kojarzą mi się źle bo w wigilię zdechł mi piesek”. Jeszcze żeby te historie były jakoś omawiane, napędzały do dyskusji - to byłoby fajne. A tu śmiałe przechodzenie od listu do listu, takie momentami bezrefleksyjne. Próbowałam w tamtym roku i nie weszło.