Start
Mój profil

Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry
Agasc
Koczkodan

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: Agasc »

A co Ciebie mój czas obchodzi? Zajmij się własnym życiem. To nie jest wątek o mnie.
extraterrestrial
Skarpeta Rakieta

Post autor: extraterrestrial »

ramen123 pisze: wt lis 12, 2024 10:26 am Wywiad z autorka książki o Poznanskim też tragedia, tak jakby Justynie brakowało wyczucia, które przecież kiedyś miała
ten wywiad jest niewiarygodny w najgorszy możliwy sposób.. x d ale niestety zakładam, że spłynie to po niej jak po kaczce i 0 konsekwencji czy refleksji
Patgo
Koczkodan
Instagram: Zojgo

Post autor: Patgo »

Man wrażenie, że jej się nie chce. Jej pierwsze podcasty były super. Ciężko w obliczu tragedii jaką sptakala mówić, że coś było “super”. Ale opowiadała wszystko ze szczegółami. Nie rozwija się..
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

W najnowszym odcinku mówi: Aleksandra mieszkała z Oliwią.
W następnym zdaniu: Aleksandra mieszkała sama (chodzi o to, że bez partnera, okej, ale no zdanie wcześniej tekst, że mieszkała z córką)

Plus mamy 2024 rok, a Justyna z uporem maniaka, że Aleksandra była PRZEDSZKOLANKĄ.
Awatar użytkownika
Poziom(k)a
MoetGlass

Post autor: Poziom(k)a »

LosAnanas pisze: wt lis 19, 2024 12:18 am W najnowszym odcinku mówi: Aleksandra mieszkała z Oliwią.
W następnym zdaniu: Aleksandra mieszkała sama (chodzi o to, że bez partnera, okej, ale no zdanie wcześniej tekst, że mieszkała z córką)

Plus mamy 2024 rok, a Justyna z uporem maniaka, że Aleksandra była PRZEDSZKOLANKĄ.
To już jest zwykłe czepialstwo. Bez przesady…
Trochę dedukcji też nie zaszkodzi, stąd nie rozumiem Twojego oburzenia.
A co przedszkolanki to słownik języka polskiego mowi: przedszkolanka pot. «wychowawczyni w przedszkolu» także taka forma jest dopuszczalna ale fakt, nie jest to określenie potoczne.
Justyna robi błędny, ale w tym przypadku uważam, że to juz szukanie czegokolwiek, aby się przywalić.
LosAnanas
FlafLover

Post autor: LosAnanas »

Tak, trochę dedukcji w błędach logicznych, ma to sens 🤣
Co do przedszkolanki - zapytaj jakiegokolwiek nauczyciela przedszkolnego, czy jest przedszkolanką
Awatar użytkownika
Poziom(k)a
MoetGlass

Post autor: Poziom(k)a »

LosAnanas pisze: wt lis 19, 2024 6:53 am Tak, trochę dedukcji w błędach logicznych, ma to sens 🤣
Co do przedszkolanki - zapytaj jakiegokolwiek nauczyciela przedszkolnego, czy jest przedszkolanką
Odnoszę wrażenie, że teraz każdy jest ekspertem we wszystkim. Podaje Ci informacje z SJP, a Ty dalej się kłócisz, że nie używa się określenia przedszkolanka.
Ja rozumiem, że może Ci się nie podobać sposób wypowiedzi Justyny ale pocieszę Cię - nie musisz jej słuchać. Akurat tutaj masz wybór bo bez podcastów kryminalnych można żyć :)
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Poziom(k)a pisze: wt lis 19, 2024 7:07 am Odnoszę wrażenie, że teraz każdy jest ekspertem we wszystkim. Podaje Ci informacje z SJP, a Ty dalej się kłócisz, że nie używa się określenia przedszkolanka.
Ja rozumiem, że może Ci się nie podobać sposób wypowiedzi Justyny ale pocieszę Cię - nie musisz jej słuchać. Akurat tutaj masz wybór bo bez podcastów kryminalnych można żyć :)
O co Wy sie spieracie? Przecież Justa nie ma pojęcia o poprawnej polszczyznie, po prostu kocha feminatywy. Pani przedszkolanka, była również pedagożką. 🤡
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
mezalians_urodowy
GrzaneWino

Post autor: mezalians_urodowy »

Grubababa pisze: wt lis 19, 2024 9:16 am O co Wy sie spieracie? Przecież Justa nie ma pojęcia o poprawnej polszczyznie, po prostu kocha feminatywy. Pani przedszkolanka, była również pedagożką. 🤡
Ale co ma jedno do drugiego? Uważasz, że feminatywy to nie jest poprawna polszczyzna?
Platini_blabla

Post autor: Platini_blabla »

LosAnanas pisze: wt lis 19, 2024 6:53 am Tak, trochę dedukcji w błędach logicznych, ma to sens 🤣
Ale co to ma do rzeczy? Kiedyś nauczyciele kazali do siebie mówić pani profesor a magistra nie mieli. Przedszkolanka to normalne słowo już naprawdę oburzacie się jakby to był zamach na wolność i demokrację XD
TosiekGrzyb
MoetGlass

Post autor: TosiekGrzyb »

ile kg obecnie po ciąży?
Platini_blabla

Post autor: Platini_blabla »

TosiekGrzyb pisze: wt lis 19, 2024 1:08 pm ile kg obecnie po ciąży?
Nie jestem pewna ale wiem że wspominała coś o 65 kg chyba (!) bo pomyślałam że ona po ciąży waży tyle ile ja bez ciąży jak zaczęłam dietę
rockshoot
RoseGold

Post autor: rockshoot »

O, wreszcie fajny odcinek
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

Omomlob pisze: czw lis 07, 2024 9:02 am A pamiętacie jak kilka lat temu zrobiła odcinek o morderstwie popełnionym przez węglarzy? 😎
Myk był taki, że to była nieprawdziwa historia-zagadka dla czytelników z książki B. Lacha i K. Bondy. Justyna zrobiła z fikcyjnej opowiastki pełnoprawny odcinek myśląc, że to była prawdziwa historia. Także tak wygląda research. Odcinek został po kilku dniach usunięty, a Justyna baaaardzo się pokajała. Od tego czasu zaczęłam traktować wszystkie podcasty true crime z wielkim dystansem, a ich twórców traktować trochę jak sępy. Poza tym co to za tupet, żeby zrobić cały odcinek opierając się na 1 rozdziale z pojedynczej książki. „Królowa podcastów true crime” hihi
To nie do końca prawda, oni zrobili ten rozdział na podstawie prawdziwej sprawy i po prostu sobie coś dodali od siebie, Justyna tego nie wiedziała i myślała że to jest wszystko prawda. Nie opierała się tylko na tym jednym rozdziale, ale z niego czerpała sporo informacji. Potem podmieniła odcinek, jeśli kogoś interesuje to 46. Przez dźwięk dzwoneczków (Wcześniej "po śladach węgla")
KimberlyCordial
RoyalBaby

Post autor: KimberlyCordial »

Limonene pisze: pn lis 25, 2024 9:11 am To nie do końca prawda, oni zrobili ten rozdział na podstawie prawdziwej sprawy i po prostu sobie coś dodali od siebie, Justyna tego nie wiedziała i myślała że to jest wszystko prawda. Nie opierała się tylko na tym jednym rozdziale, ale z niego czerpała sporo informacji. Potem podmieniła odcinek, jeśli kogoś interesuje to 46. Przez dźwięk dzwoneczków (Wcześniej "po śladach węgla")
A to nie było tak, że ten rozdział był bardzo mocno "na motywach" i prawdopodobnie wręcz był fabularyzowaną kompilacją faktów z kilku różnych spraw? (mogę się mylić, ale nie wydaje mi się, żeby sprawa była gdziekolwiek wspomniana w mediach, poza wypowiedziami autorów książki) A Justyna praktycznie go streściła, skupiając się na superistotnych z kryminalistycznego punktu widzenia faktach, typu to, że ofiara nie spuszczała wody w kiblu :p
Limonene
RealDiamond

Post autor: Limonene »

KimberlyCordial pisze: pn lis 25, 2024 1:24 pm A to nie było tak, że ten rozdział był bardzo mocno "na motywach" i prawdopodobnie wręcz był fabularyzowaną kompilacją faktów z kilku różnych spraw? (mogę się mylić, ale nie wydaje mi się, żeby sprawa była gdziekolwiek wspomniana w mediach, poza wypowiedziami autorów książki) A Justyna praktycznie go streściła, skupiając się na superistotnych z kryminalistycznego punktu widzenia faktach, typu to, że ofiara nie spuszczała wody w kiblu :p
W Google można znaleźć info o zabójstwie 68-latki z Dąbrowy Górniczejvo imieniu Krystyna, więc jednak coś jest w mediach o tym. Głównym błędem Justyny było nieprawidłowe wskazanie sprawcy
KimberlyCordial
RoyalBaby

Post autor: KimberlyCordial »

Limonene pisze: pn lis 25, 2024 1:54 pm W Google można znaleźć info o zabójstwie 68-latki z Dąbrowy Górniczejvo imieniu Krystyna, więc jednak coś jest w mediach o tym. Głównym błędem Justyny było nieprawidłowe wskazanie sprawcy
Ok, ale czy jest coś, co nie opierałoby się o wypowiedzi Bondy? Bo widzę, że jakieś artykuły na ten temat są, ale te które znalazłam są w tonie, że Bonda i Lach wracają do "głośnej sprawy" zabójstwa, ale żadnych pierwotnych wzmianek o tej "głośnej sprawie" nie widzę. Ale może coś mi umknęło.

Nie upieram się, że ta sprawa się nie wydarzyła, ale nieufnie patrzyłabym na informacje, o których wiemy z tylko jednego źródła (oraz ze źródeł cytujących to jedyne źródło)
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

Fajny ostatni odcinek o Zdzisławie Malinowskim, kompletnie nie znałam tej postaci.

Tylko zastanawiam sie, dlaczego Justyna cały czas mówi o nim Zdzisek zamiast Zdzisiek :)
Miau :3
puree
BlondDoczep

Post autor: puree »

Kot.Milionera pisze: wt lis 26, 2024 12:33 pm Fajny ostatni odcinek o Zdzisławie Malinowskim, kompletnie nie znałam tej postaci.

Tylko zastanawiam sie, dlaczego Justyna cały czas mówi o nim Zdzisek zamiast Zdzisiek :)
Może to jakaś śląska wersja tego zdrobnienia? Albo gdzieś w źródłach jest, że mówili tak na niego znajomi. Ale nie wiem, tylko tak sobie spekuluję (jak Justyna o pochodzeniu grzybków w occie xDD)
rockshoot
RoseGold

puree pisze: wt lis 26, 2024 12:57 pm Może to jakaś śląska wersja tego zdrobnienia? Albo gdzieś w źródłach jest, że mówili tak na niego znajomi. Ale nie wiem, tylko tak sobie spekuluję (jak Justyna o pochodzeniu grzybków w occie xDD)
Hahahaha te spekulacje na temat grzybów to hit. Przesada 😂 no ale Justyna lubi sobie tak popierdzielic od czapy
Kot.Milionera
Bransoletka50k

Post autor: Kot.Milionera »

rockshoot pisze: wt lis 26, 2024 1:12 pm Hahahaha te spekulacje na temat grzybów to hit. Przesada 😂 no ale Justyna lubi sobie tak popierdzielic od czapy
haha, tak
Ale ja to u niej jakoś lubię :)
Miau :3
rockshoot
RoseGold

Kot.Milionera pisze: wt lis 26, 2024 1:59 pm haha, tak
Ale ja to u niej jakoś lubię :)
U mnie to zależy. Głównie od tego o czym spekuluje xd
Awatar użytkownika
Grubababa
Willa z basenem

Post autor: Grubababa »

Jak zawsze rzetelny research, chociażby nt Stachury.
Jak się dobrze wczytasz to znajdziesz i Nietzschego i Gosie z żabki
Awatar użytkownika
Zolo666
Tritonotti

Post autor: Zolo666 »

najzwyczajniej pisze: wt lis 12, 2024 11:23 am https://ibb.co/zPjFC9R

oj.
grubo :D
PauEsh
Tritonotti

Post autor: PauEsh »

Kot.Milionera pisze: wt lis 26, 2024 12:33 pm Fajny ostatni odcinek o Zdzisławie Malinowskim, kompletnie nie znałam tej postaci.

U nas na Podkarpaciu się mówi Zdzisek wlasnie, może to jakiś regionalizm