Depresja,a praca.

Motywacja, hobby, sposoby na spędzanie wolnego czasu, porady domowe, książki

Moderator: verysweetcherry

wika649
Gacie z oceanu

Depresja,a praca.

Post autor: wika649 »

Hej, jak funkcjonowaliscie mając depresję i zaczynając brać leki? Chodzi mi głownie o prace. Zaczynam brać leki i boje się,że będę miała jakieś działania niepożądane i w pracy będzie coś nie tak. Jakie macie doświadczenia? Może ktoś z was zażywał bioxetin?
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

wika649 pisze: czw paź 24, 2024 11:01 am Hej, jak funkcjonowaliscie mając depresję i zaczynając brać leki? Chodzi mi głownie o prace. Zaczynam brać leki i boje się,że będę miała jakieś działania niepożądane i w pracy będzie coś nie tak. Jakie macie doświadczenia? Może ktoś z was zażywał bioxetin?
Nie brałam bioxetinu, ale mam doswiadczenie w takim leczeniu :) nie obawiaj się. Chyba, że pracujesz z maszynami i musisz miec 100% focus - są leki, ktorych nie mozna brac obsługując takie rzeczy (info jest w ulotce).

Zawsze mozesz wziac tydzien l4 na poczatku brania, jak potrzebujesz odpoczac. Nie martw się, bedzie dobrze :) ale nie spodziewaj się efektów po 1-2 tygodniach, bo to moze byc po 1-2 miesiacach. Wszystko zalezy od tego, jak zareagujesz na lek
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
wika649
Gacie z oceanu

Post autor: wika649 »

Plotkara pisze: czw paź 24, 2024 2:11 pm Nie brałam bioxetinu, ale mam doswiadczenie w takim leczeniu :) nie obawiaj się. Chyba, że pracujesz z maszynami i musisz miec 100% focus - są leki, ktorych nie mozna brac obsługując takie rzeczy (info jest w ulotce).

Zawsze mozesz wziac tydzien l4 na poczatku brania, jak potrzebujesz odpoczac. Nie martw się, bedzie dobrze :) ale nie spodziewaj się efektów po 1-2 tygodniach, bo to moze byc po 1-2 miesiacach. Wszystko zalezy od tego, jak zareagujesz na lek

Dziękuję za słowa otuchy. Pracuje z ludźmi - jestem sama na punkcie i boje się,że będę gadać głupoty albo dziwnie się zachowywać...
Plotkara
Willa z basenem

Post autor: Plotkara »

wika649 pisze: czw paź 24, 2024 4:30 pm Dziękuję za słowa otuchy. Pracuje z ludźmi - jestem sama na punkcie i boje się,że będę gadać głupoty albo dziwnie się zachowywać...
Nie bedziesz ;)
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
mszaka
BlondDoczep

Post autor: mszaka »

wika649 pisze: czw paź 24, 2024 4:30 pm Dziękuję za słowa otuchy. Pracuje z ludźmi - jestem sama na punkcie i boje się,że będę gadać głupoty albo dziwnie się zachowywać...
nieeee, skutki uboczne na początku to zwykle bóle głowy, senność albo nudności. nie gada się głupot :) jak ktoś nie wie, to nawet się nie domyśli, że bierzesz tabletki :)