Dorabianie sobie w pracy online
Moderator: verysweetcherry
Dorabianie sobie w pracy online
Czy dorabiałyście/dorabiacie sobie w jakiś sposób online? np. freelance, wypełnianie ankiet, transkrypcje. Jak znalazłyście tą pracę i na ile zasiliłyście swój budżet dzięki takiej dodatkowej robocie?
-
- PsychoFanka
ja zawsze mam takie ambicje, że znajde sobie jakies dodatkowe zajęcie zeby coś dorobić niewielkim nakładem czasowym a potem jak przyjdzie co do czego to nie mam ochoty i motywacji aby po swojej normalnej pracy jeszcze podnosic palec
U mnie jest taki "problem", że mam pracę biurową. Ogarnęłam sobie taki system, że swoje zadania robie w 3-4h i dalej mam czas wolny. Po 3 latach mam dość marnowania czasu na przeglądanie instagramawaywardwitch pisze: ↑pt sie 02, 2024 5:11 pm ja zawsze mam takie ambicje, że znajde sobie jakies dodatkowe zajęcie zeby coś dorobić niewielkim nakładem czasowym a potem jak przyjdzie co do czego to nie mam ochoty i motywacji aby po swojej normalnej pracy jeszcze podnosic palec
-
- PsychoFanka
Ja polecam wypełnianie ankiet. Zawsze kilka groszy wpadnie. Tutaj jest link do appki z której ja korzystam https://attapoll.app/join/mdfne
Ja nigdy, bo jak takie rzeczy mi były potrzebne, to same oszusta były wszędzie i nie dało się znaleźć niczego normalnego. Teraz juz nie szukam, ale mam znajoma która pracuje jako wirtualna asystentka i fajnie sobie dorabiać tego. Można pracować dla kilku firm i np. doadac posty na social media, obslugiwac maila itd.
Natomiast jakbym miała cos poradzić osobom od ankiet, to super jest się zglosic do firm badawczych na rekrutacje, bo mogą was wybrać do badania za które dostaniecie lepsza kasę. Pracowałam przy takim czymś i np. jesteście zaproszeni na wywiad jako wytypowana grupa osoby 20-25 mające konto w banku chcące założyć dzialnosc. Za godzinkę wywiadu można dostać kilka stów spokojnie.
Natomiast jakbym miała cos poradzić osobom od ankiet, to super jest się zglosic do firm badawczych na rekrutacje, bo mogą was wybrać do badania za które dostaniecie lepsza kasę. Pracowałam przy takim czymś i np. jesteście zaproszeni na wywiad jako wytypowana grupa osoby 20-25 mające konto w banku chcące założyć dzialnosc. Za godzinkę wywiadu można dostać kilka stów spokojnie.
-
- Gacie z oceanu
Czy to jest “legitne”? Ile można zarobić?Nati pisze: ↑sob sie 03, 2024 10:49 pm Ja polecam wypełnianie ankiet. Zawsze kilka groszy wpadnie. Tutaj jest link do appki z której ja korzystam https://attapoll.app/join/mdfne
Tak przez internet to nie wiem, ale kiedyś pamiętam że kolega mnie wkręcił w bycie testerem nowych produktów. Poszliśmy próbować stripsów wegańskich i dostaliśmy po 200 zł. Za inne rzeczy było mniej kasy, tutaj sporo dawali, bo grupa badawcza była zawężona i my akurat pasowaliśmy (wiek 20-25, osoby z dużych miast które chciałyby być wege, ale nie wiedza co jeść).
Legitne. Ja akurat robiłam te ankiety w UK i w ciągu miesiąca zarobiłam ok. 40£. Jednak miałam wtedy duzo czasu i trochę tych ankiet natrzaskalam. Wypłacają kasę na revoluta. Można też wymienić kasę na voucher na zakupy lub wpłacić na charity. Ale niejednokrotnie po wypełnianiu ankiety przez kilkanaście minut, nagle Cię wywalają, bo nie jesteś osobą o poszukiwanym profilu. W końcu po miesiącu napisali, że na stałe blokują moje konto. Inne osoby miały podobne doświadczenia.
Co chciałam wam jeszcze powiedzieć
Beznadziejne to jest. I wiekszosc ankiet z błędami - te, na ktorych mozna było zarobić. Szkoda czasu. Chyba, ze chcesz klikać cos za 1-3 grosze xD poczytaj opinie na AppStore
Podobieństwo do prawdziwych osób i wydarzeń jest przypadkowe :twisted:
-
- RoyalBaby
Kiedyś dorabiałam sobie w Appen. To amerykańska firma, coś w stylu weryfikacji zgodności wyszukiwanej frazy z wynikami na fejsie. Nazywało się to Social Media Evaluator. Było to dość dawno, ale pieniądze były ok (płacili za godzinę, wypłaty bez problemu). Tylko trzeba było najpierw poświęcić czas na takie mini szkolenie bez pewności, że zostanie się przydzielonym do danego projektu.
Nie wiem, czy to jeszcze działa, ale warto sprawdzić.
Nie wiem, czy to jeszcze działa, ale warto sprawdzić.
-
- ŚpioszkiKenzo
W czasie pandemii pracowałam w OneForma (robiłam transkrypcje z totalnie randomowych nagrań, głównie komisje śledcze :D ale nie tylko). Banalna sprawa, czas pracy dowolny, płatność na akord - z tego co pamiętam, całkiem nieźle udało mi się zarobić - ok. 4000 za miesiąc przy ok. 8h pracy dziennie (wypłacali na revolut, teraz z tego co kojarzę używają payoneer). Sprawdź, czasem wpadają projekty dla osób polskojęzycznych.