Justyna 5 przez 10

Moderator: verysweetcherry

awis
Ciastko

Re: Justyna 5 przez 10

Post autor: awis »

mi się podobał, jedynie tytuł wszystko spoileruje :/ mogła na tytuł dać cytat zabójcy, a tak po 5 minutach wszystko jest wiadome
Daisy123
Kciuk

Post autor: Daisy123 »

A ja trochę odbiegne od tematu, ogladalam dokument na netflixie pt ‚sweet bobby’,’historia opisana w nim jest blizniaczo podobna do historii ktora kiedys Justyna opisala na blogu. Mianowicie catfishing-Justyna dlugo pisala z kobieta podajaca sie za faceta. Ogladal ktos? Co myslicie o tym, ze te historie sa tak podobne?
ydnaa_
Koczkodan

Post autor: ydnaa_ »

rockshoot pisze: pn paź 21, 2024 5:25 pm Mi się odcinek podobał. Wiadomo, były wtrącenia co Justyna o tym myśli, ale wydaje mi się że jej podcast już się tym charakteryzuje
Też tak myślę. Wyjatkowo dobry poziom tego odcinka w stosunku do poprzednich, nie wybitny, ale dobry. Mam wrazenie ze juz slyszalam o tej sprawie, ale może to było u Olgi.
Pajac12
BlondDoczep

Post autor: Pajac12 »

Daisy123 pisze: wt paź 22, 2024 1:47 am A ja trochę odbiegne od tematu, ogladalam dokument na netflixie pt ‚sweet bobby’,’historia opisana w nim jest blizniaczo podobna do historii ktora kiedys Justyna opisala na blogu. Mianowicie catfishing-Justyna dlugo pisala z kobieta podajaca sie za faceta. Ogladal ktos? Co myslicie o tym, ze te historie sa tak podobne?

Takich historii jest na prawdę sporo. Np. Uczestniczka rolnik szuka żony (Kamila Boś) miała też stalkerkę, która przez pewien czas podszywała się pod faceta. Można znaleźć o tym artykuły, później wyszło, że ta sama kobieta oszukiwała w ten sam sposób jeszcze inne osoby 👀

Widziałam też podobne historie na różnych babskich grupach na fb - mechanizm jest praktycznie zawsze ten sam. Poznany online „facet” jest czarujący i kochany, ale nigdy nie może się spotkać ani nawet pogadać na kamerce, zawsze mu coś wypada, zawsze ma jakiś ważny powód czy problem, później robi się coraz bardziej kontrolująco i przemocowo.

Osoby, które padają ofiarami zazwyczaj mają sporo cech wspólnych (samotność, niepewność siebie, chęć bycia akceptowanym i kochanym) i tak samo te osoby, które się podszywają są do siebie podobne (chcą kogoś kontrolować, manipulują). Wydaje mi się, że to dlatego jak się zestawi ze sobą takie historie to wydają się praktycznie identyczne - bo ofiary i oprawcy są jak wyjęci z jednej formy.
Daisy123
Kciuk

Post autor: Daisy123 »

Pajac12 pisze: wt paź 22, 2024 1:18 pm Takich historii jest na prawdę sporo. Np. Uczestniczka rolnik szuka żony (Kamila Boś) miała też stalkerkę, która przez pewien czas podszywała się pod faceta. Można znaleźć o tym artykuły, później wyszło, że ta sama kobieta oszukiwała w ten sam sposób jeszcze inne osoby 👀

Widziałam też podobne historie na różnych babskich grupach na fb - mechanizm jest praktycznie zawsze ten sam. Poznany online „facet” jest czarujący i kochany, ale nigdy nie może się spotkać ani nawet pogadać na kamerce, zawsze mu coś wypada, zawsze ma jakiś ważny powód czy problem, później robi się coraz bardziej kontrolująco i przemocowo.

Osoby, które padają ofiarami zazwyczaj mają sporo cech wspólnych (samotność, niepewność siebie, chęć bycia akceptowanym i kochanym) i tak samo te osoby, które się podszywają są do siebie podobne (chcą kogoś kontrolować, manipulują). Wydaje mi się, że to dlatego jak się zestawi ze sobą takie historie to wydają się praktycznie identyczne - bo ofiary i oprawcy są jak wyjęci z jednej formy.
Tak o tej historii dziewczyny z rolnika tez slyszalam.. bardziej mnie dziwia podobienstwa typu ze zawsze ta podszywająca sie mowi szeptem.. potem sa sceny zazdrosci itd ten sam schemat
LosAnanas
Kciuk

Post autor: LosAnanas »

Ostatnio słuchałam na ten temat podcastu - Oblicze zbrodni - odcinek: w sidłach niespełnionej miłości.
Przesłuchajcie sobie, bo ja serio byłam zaszokowana tą sprawą no i oczywiście naiwnością głównej bohaterki.
SmokAnalog
MoetGlass

Post autor: SmokAnalog »

Pajac12 pisze: wt paź 22, 2024 1:18 pm Takich historii jest na prawdę sporo. Np. Uczestniczka rolnik szuka żony (Kamila Boś) miała też stalkerkę, która przez pewien czas podszywała się pod faceta. Można znaleźć o tym artykuły, później wyszło, że ta sama kobieta oszukiwała w ten sam sposób jeszcze inne osoby 👀

Często też zadzwonić im nigdy nie pasuje i to jest taka red flag, że nie wiem, jak w ogóle można to zignorować. Choć dziś z pomocą AI pewnie zupełna zmiana głosu przez telefon nie jest takim problemem, ale wideotransmisji AI tak dobrze nie podrobi.
Gosix87
Ciastko

Post autor: Gosix87 »

Ja słuchałam też podcastu ale w nim to chłopak został oszukany, myślał że pisze z dziewczyną a podszywał się pod nią jakiś facet. Finał był tragiczny.
SmokAnalog
MoetGlass

Post autor: SmokAnalog »

Gosix87 pisze: wt paź 22, 2024 8:35 pm Ja słuchałam też podcastu ale w nim to chłopak został oszukany, myślał że pisze z dziewczyną a podszywał się pod nią jakiś facet. Finał był tragiczny.
Tak, pamiętam tę sprawę i moim zdaniem obydwaj byli ostro zaburzeni, tam czerwonych flag było mnóstwo i nie mieści mi się w głowie, że ktoś był to w stanie ciągnąć 7 lat. No a dla innych to nauczka, żeby nie bawić się cudzymi uczuciami.
Grubababa
Collagen z chlorellą

Post autor: Grubababa »

Dziecko 3 miesiące, a Jusia już ekspert od wychowywania dzieci.🤡
Hav
LouiBag

Post autor: Hav »

Grubababa pisze: czw paź 24, 2024 3:05 pm Dziecko 3 miesiące, a Jusia już ekspert od wychowywania dzieci.🤡
Jak jej Tradycja zacznie buczec o plastikowa figurkę z Pism Patrolem bo wszyscy w przedszkolu mają Psi Patrol, to te wypożyczane drewniane zabawki montessorianskie będzie mogła sobie wsadzić w true crime :') Pewnie jakaś współpracka, ale te eksperctwo influenserow to jest raczysko nad raczyskami.
Ogrzyca
RóżowePolo

Post autor: Ogrzyca »

Grubababa pisze: czw paź 24, 2024 3:05 pm Dziecko 3 miesiące, a Jusia już ekspert od wychowywania dzieci.🤡
Już poucza? Czy po prostu gada z kimś kto się na tym zna?
Grubababa
Collagen z chlorellą

Ogrzyca pisze: pt paź 25, 2024 12:04 pm Już poucza? Czy po prostu gada z kimś kto się na tym zna?
Miała współpracę na insta z wypożyczalnią zabawek 🙂
ka350sandra
Mokra Włoszka

Post autor: ka350sandra »

Grubababa pisze: śr paź 16, 2024 8:00 pm Publikowanie zdjęcia swojego 3 miesięcznego dziecka w dzień dziecka utraconego, cała Jusia. *Przytula wszystkich*
Lol, dobrze, że na Instagramie już dawno był unfollow. 🤡
ka350sandra
Mokra Włoszka

Post autor: ka350sandra »

Tinkywinky pisze: wt paź 15, 2024 10:27 am Totalnie nie chce bronić Olgi po jej fikołkach, ale załóżmy, że ten podkast wypuścił jakikolwiek inny podkaster - po 5 minutach słuchania odcinka u Justyny miałam wielki error i zaczęłam się zastanawiać czy ona już tego wcześniej nie nagrała? Może jej się coś pomieszało i wrzuciła drugi raz ten sam odcinek?
😆 dokładnie to samo uczucie miałam z każdym z jej ostatnich podcastów, a ja prawie wcale nie słucham żadnych innych polskich true crime. raz nawet sprawdzałam, czy mi się nie włączył jakiś stary odcinek.
Ogrzyca
RóżowePolo

Post autor: Ogrzyca »

Grubababa pisze: pt paź 25, 2024 7:39 pm Miała współpracę na insta z wypożyczalnią zabawek 🙂
No ale gada z pozycji eksperta czy z ekspertem? Bo z tego co kojarze to ona zazwyczaj mówi żeby radzić się ekspertów przy depresji czy otyłości
bola12345
Gacie z oceanu

Post autor: bola12345 »

Po raz kolejny kupiłam storytel, miały być odcinki co piątek... Tym razem już na pewno...
RobinCharles
RóżowePolo

Post autor: RobinCharles »

bola12345 pisze: wt paź 29, 2024 3:01 pm Po raz kolejny kupiłam storytel, miały być odcinki co piątek... Tym razem już na pewno...
Jusia nie ma czasu.
]:-> ]:-> ]:->
Grubababa
Collagen z chlorellą

RobinCharles pisze: wt paź 29, 2024 3:51 pm Jusia nie ma czasu.
Justynko, chciałam wyrazić swój podziw, że pomimo bycia mamą niemowlaka, tak często nagrywasz. Dziękujemy i wielkie brawa.

🤡
bola12345
Gacie z oceanu

Grubababa pisze: wt paź 29, 2024 4:48 pm Justynko, chciałam wyrazić swój podziw, że pomimo bycia mamą niemowlaka, tak często nagrywasz. Dziękujemy i wielkie brawa.

🤡
To może Pani zwróci mi pieniądze?
Grubababa
Collagen z chlorellą

bola12345 pisze: śr paź 30, 2024 8:31 am To może Pani zwróci mi pieniądze?
Przecież ona nigdy niczego nie dowozi na czas. Ile razy były sytuację, że coś zapowiadała a potem przeprasza, bo...i milion wymówek. A spróbuj skrytykować, to jej fanbase Cie zje.
bola12345
Gacie z oceanu

Właśnie dlatego nie wiem, po co się teraz zarzeka, skoro ma tak małe dziecko. Kobiety bardzo chcą przekonać, że nic się nie zmieniło i wszystko jest tak samo jak przed dzieckiem. Zmieniło się i to bardzo dużo.
rockshoot
BlondDoczep

Post autor: rockshoot »

Ale czemu ona w ogóle przemilczała sprawę, że nie dodała odcinka? Mogła przeprosić na grupie i tyle, siema nara. A tutaj jakby nic się nie stało. I dziwi mnie że nikt o odcinek nie pyta
bola12345
Gacie z oceanu

Żeby byłą jasność, nie doczepiam się do yt... ale skoro płacę za story tel z jej polecenia, ze mają byc co piątek to oczekuje, ze bedą.
SkarolinaS
Tritonotti

Post autor: SkarolinaS »

rockshoot pisze: śr paź 30, 2024 2:41 pm Ale czemu ona w ogóle przemilczała sprawę, że nie dodała odcinka? Mogła przeprosić na grupie i tyle, siema nara. A tutaj jakby nic się nie stało. I dziwi mnie że nikt o odcinek nie pyta
pewnie dlatego, ze zaraz by sie jej maz uruchomil i administratorzy