virukaa pisze: ↑wt lut 07, 2023 9:49 am
Czy jest tu miłośniczka kryminałów ? Chętnie poczytałabym o dobrych tytułach. Najbardizje lubię polskich autorów. Mróz mi średnio leży od razu zaznaczę
Nie polskie, ale seria Tess Gerritsen jak dla mnie jest super. Zwłaszcza z bohaterkami Rizzoli&Isles.
kamusia99 pisze: ↑czw kwie 20, 2023 3:44 pm
A coś śmiesznego, wesołego, lekkiego? Mój mózg w ostatnim czasie nie przyjmie chyba nic cięższego..
Minęło trochę czasu od tej wiadomości, ale ja się dobrze bawiłam przy książce "Cudowne życie Staśka i innych aniołów" Teresy Anny Aleksandrowicz (raczej do znalezienia w bibliotekach) - była takim plasterkiem na smutki dla mnie Trochę taka 'babciowa' ale miała swój urok
Albo z innej mańki - "Berek" Marcina Szczygielskiego z trylogii Kroniki nierówności. Tu to się śmiałam na głos, ale musiałam sobie ocenzurować okładkę, bo gołe chłopy mogłyby gorszyć babcie w pociągu
kamusia99 pisze: ↑czw kwie 20, 2023 3:44 pm
A coś śmiesznego, wesołego, lekkiego? Mój mózg w ostatnim czasie nie przyjmie chyba nic cięższego..
spóźnione, ale całym sercem polecam rzeźnie numer pięć kurta vonneguta. czytam sporo książek, ale ta wywarła na mnie nawet większe wrazenie niz bracia karamazow. jest dosc krótka, przezabawna i mimo ze opowiada o wojnie więc nie taki lekki temat, to jest tak komiczna, mądra a zarazem głupkowata, że naprawdę każdemu polecam mam juz kupione inne ksiazki tego autora
FigGa pisze: ↑wt kwie 09, 2024 11:43 am
Ja czytany bardzo dużo. Posiadam kontoyma lubimyczytac.pl, więc jak mogę podesłać nazwę. Od niedawna też prowadzę książkowego Instagrama, więc jak coś tez mogę podać nazwę
FigGa pisze: ↑pn maja 06, 2024 6:20 am
A macie do polecenia jakieś książki, przy których naprawdę można się ubawić?
Czytałam parę, które miały śmieszyć do łez, ale albo z nimi coś nie tak, albo ze mną
rzeźnia numer pięć kurt vonnegut, tortilla flat john steinbeck. przezabawne klasyki ktore gorąco polecam
Czy ktoś wie gdzie można kupić książkę Zaginione miasto Z? Może ktoś cudem ma i chciałby sprzedać za poniżej 100 zł? szukam wszędzie i widzę tylko na Allegro ale cena jest dla mnie za wysoka