Nie polskie, ale seria Tess Gerritsen jak dla mnie jest super. Zwłaszcza z bohaterkami Rizzoli&Isles.
Książki warte przeczytania
Moderator: verysweetcherryMinęło trochę czasu od tej wiadomości, ale ja się dobrze bawiłam przy książce "Cudowne życie Staśka i innych aniołów" Teresy Anny Aleksandrowicz (raczej do znalezienia w bibliotekach) - była takim plasterkiem na smutki dla mnie Trochę taka 'babciowa' ale miała swój urok
Albo z innej mańki - "Berek" Marcina Szczygielskiego z trylogii Kroniki nierówności. Tu to się śmiałam na głos, ale musiałam sobie ocenzurować okładkę, bo gołe chłopy mogłyby gorszyć babcie w pociągu
-
- ŻonaWitolda
spóźnione, ale całym sercem polecam rzeźnie numer pięć kurta vonneguta. czytam sporo książek, ale ta wywarła na mnie nawet większe wrazenie niz bracia karamazow. jest dosc krótka, przezabawna i mimo ze opowiada o wojnie więc nie taki lekki temat, to jest tak komiczna, mądra a zarazem głupkowata, że naprawdę każdemu polecam mam juz kupione inne ksiazki tego autora
-
- ŻonaWitolda
-
- ŻonaWitolda
rzeźnia numer pięć kurt vonnegut, tortilla flat john steinbeck. przezabawne klasyki ktore gorąco polecam
-
- Mokra Włoszka
Polecam wszystko co napisała Gillian Flynn.