Wandy, potrzebuje specjalistki od brwi. Jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw do samodzielnej laminacji brwi w domu (kosmetyki marki Thuya).
Od razu powiem, że robię to na własną odpowiedzialność, ale konieczność powtarzania zabiegu co 2-2,5 tygodnia, szukanie na to czasu dogodnego dla mnie i wklejaniu się w zapchany kalendarz stylistek. No i koszty, które się z tym wiążą…
Well… wszystko mam i tu pojawia się moje pytanie. Czy któraś z Was jest w stanie mi powiedzieć co robię nie tak, jeśli duża część włosków nie kładzie się i odstają gorzej niż przed laminacją? Jakieś pomysły? Anyone? Wydawało mi się, że robię to tak samo jak moja stylistka a jednak coś się nie udaje…
Laminacja brwi
Moderator: verysweetcherry
Ale laminację z tego co mówi mi moja stylistka robi się co 6 tygodni...zuza_zu pisze: ↑ndz lip 07, 2024 11:54 am Wandy, potrzebuje specjalistki od brwi. Jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw do samodzielnej laminacji brwi w domu (kosmetyki marki Thuya).
Od razu powiem, że robię to na własną odpowiedzialność, ale konieczność powtarzania zabiegu co 2-2,5 tygodnia, szukanie na to czasu dogodnego dla mnie i wklejaniu się w zapchany kalendarz stylistek. No i koszty, które się z tym wiążą…
Well… wszystko mam i tu pojawia się moje pytanie. Czy któraś z Was jest w stanie mi powiedzieć co robię nie tak, jeśli duża część włosków nie kładzie się i odstają gorzej niż przed laminacją? Jakieś pomysły? Anyone? Wydawało mi się, że robię to tak samo jak moja stylistka a jednak coś się nie udaje…
Jeśli włoski Ci odstają to albo masz za słabe produkty, albo włoski są spalone albo potrzebują nawilżenia.
Przykro mi, ale laminacja na moich włoskach trzyma się 2,5 tygodnia max i tak też chodziłam do stylistki. Szukam odpowiedzi na moje pytanie, ale dzięki za odpowiedź!algonat pisze: ↑ndz lip 07, 2024 4:00 pmAle laminację z tego co mówi mi moja stylistka robi się co 6 tygodni...zuza_zu pisze: ↑ndz lip 07, 2024 11:54 am Wandy, potrzebuje specjalistki od brwi. Jakiś czas temu kupiłam sobie zestaw do samodzielnej laminacji brwi w domu (kosmetyki marki Thuya).
Jeśli włoski Ci odstają to albo masz za słabe produkty, albo włoski są spalone albo potrzebują nawilżenia.
-
- Siatkarka
Ale to właśnie była odpowiedź. Jeśli wykonywana jest tak często to włoski mogą być przesuszone/spalone i dlatego nie osiągasz zamierzonego efektu. Pielęgnujesz je, nawilżasz?
-
- Collagen z chlorellą
Myślę też że za często robisz, ja też robiłam sama, ale co dwa miesiące i normalnie czesałam brwi codziennie tylko układały się zgodnie z laminacji