Jak poznałyście swoją drugą połówkę?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
Marta55555
Jak poznałyście swoją drugą połówkę?
Podzielcie się historiami jak poznałyście osobę, z którą tworzycie teraz związek. Czy dopadła Was nagle strzała Amora a może stopniowo coś się tworzyło z koleżeństwa? Opiszcie sploty zdarzeń, które sprawiły, że się spotkaliście - czasami są to historie jak w filmach

-
MalaCzarna
- Milion subskrypcji
Na FB, na grupie gdzie się szuka ludzi z okolicy, żeby wyjść na piwo. Chciałam relacji czysto kumpelskiej, nie wyleczyłam się do końca z ex, ale no nie skończyło się na kumpelstwie 
- damascenka
- Administrator
Krokus pewnie wyrwałaś zajętegoKrokusek pisze: ↑wt lis 01, 2022 12:59 pmTy pierwsza się zaczęłaś go podrywać? Do odważnych świat należy ;)christianac7 pisze: ↑pn paź 31, 2022 5:52 pm Zobaczyłam go na callu w pracy i powiedziałam: TO BĘDZIE MÓJ MĄŻ.I jest.
![]()
Ja może nie będę się chwalić, bo wywieziecie mnie z forum na taczce![]()
Dlaczego Krakus= zajęty?damascenka pisze: ↑wt lis 01, 2022 7:38 pmKrokus pewnie wyrwałaś zajętegoKrokusek pisze: ↑wt lis 01, 2022 12:59 pmTy pierwsza się zaczęłaś go podrywać? Do odważnych świat należy ;)christianac7 pisze: ↑pn paź 31, 2022 5:52 pm Zobaczyłam go na callu w pracy i powiedziałam: TO BĘDZIE MÓJ MĄŻ.I jest.
![]()
Ja może nie będę się chwalić, bo wywieziecie mnie z forum na taczce![]()
![]()
-
Kokardeczka
- Szpilson
Moja przyjaciolka spotykala sie z chlopakami z Badoo. Wiekszosc z nich pozostawalo jej kumplami, ale bylo ich tak duzo, ze srednio mnie interesowaly kolejne historie i dramy z nimi. Jeden z nich wydal mi sie wyjatkowo niesympatyczny, arogancki i porywczy. Wysluchalam historii jak byl swiadkiem na slubie brata i pobil sie z kuzynem, jak poklocil sie z moja koleznka o jedzenie i jak komentowal innych na silowni. Burak, cham i prostak.
Przez 3 miesiace unikalam spotkania z nim i jakiegokolwiek podejmowania tematu. Pewnego wieczoru wybieralam sie do przyjaciolki na sleepover, ale ona pozniej wrocila z silowni i typ mial jej pomoc w wybiciu robakow w kuchni. Powiedzialam cos w stylu ''Jak przyjade to nie ma byc zadnych robakow czy chlopakow''. Na miejscu czekaly na mnie same intruzy
.
Jak zobaczylam kolege, to poczulam sie, jakbym stanela przed swoim przeznaczeniem. Pierwszy kontakt wzrokowy i nas zmrozilo. Francuzi nazywaja to ''uderzeniem pioruna''. Pierwszy raz tak mialam w zyciu, nie powtorzylo sie to z nikim innym. Warto wspomniec, nienawidze tropow w sztuce pt. ''milosc od pierwszego wejrzenia'', nie lubie historii Romea i Julii i innych takich kochankow, co to po 2 dniach znajomosci popadaja w szalenstwo i umieraja z milosci.
Przez reszte nocy myslalam tylko o nim, a on pisal z moja przyjaciolka i obmyslal plan, jak moglibysmy sie spotkac dnia nastepnego. Zaproosil nas na obiad 11 listopada, zapominajac ze sklepy sa zamkniete. Kupil skladniki w Zabce, z nerwow przesolil fasolke.
Efekt? Po tygodniu znajomosci pojechal ze mna do rodzicow na weekend, od dnia spotkania praktycznie ze soba zamieszkalismy. Po 1,5 roku nieplanowana ciaza (chociaz bardzo chciana) i blyskawiczny slub.
Po slubie jest mniej kolorowo, jak to w doroslym zyciu.
Przez 3 miesiace unikalam spotkania z nim i jakiegokolwiek podejmowania tematu. Pewnego wieczoru wybieralam sie do przyjaciolki na sleepover, ale ona pozniej wrocila z silowni i typ mial jej pomoc w wybiciu robakow w kuchni. Powiedzialam cos w stylu ''Jak przyjade to nie ma byc zadnych robakow czy chlopakow''. Na miejscu czekaly na mnie same intruzy
Jak zobaczylam kolege, to poczulam sie, jakbym stanela przed swoim przeznaczeniem. Pierwszy kontakt wzrokowy i nas zmrozilo. Francuzi nazywaja to ''uderzeniem pioruna''. Pierwszy raz tak mialam w zyciu, nie powtorzylo sie to z nikim innym. Warto wspomniec, nienawidze tropow w sztuce pt. ''milosc od pierwszego wejrzenia'', nie lubie historii Romea i Julii i innych takich kochankow, co to po 2 dniach znajomosci popadaja w szalenstwo i umieraja z milosci.
Przez reszte nocy myslalam tylko o nim, a on pisal z moja przyjaciolka i obmyslal plan, jak moglibysmy sie spotkac dnia nastepnego. Zaproosil nas na obiad 11 listopada, zapominajac ze sklepy sa zamkniete. Kupil skladniki w Zabce, z nerwow przesolil fasolke.
Efekt? Po tygodniu znajomosci pojechal ze mna do rodzicow na weekend, od dnia spotkania praktycznie ze soba zamieszkalismy. Po 1,5 roku nieplanowana ciaza (chociaz bardzo chciana) i blyskawiczny slub.
Po slubie jest mniej kolorowo, jak to w doroslym zyciu.
-
Ginka
Na tinderze
Już jest mężem. Poznałam go w momencie, gdy miałam już odinstalować aplikację, bo byłam załamana poprzednimi randkami
- legalnablondynka
- RóżowePolo
W zerówce:) Chodziliśmy razem do jednej klasy w podstawówce i gimnazjum, a związaliśmy się w ostatniej klasie liceum, jesteśmy razem prawie 7 lat. A znamy się prawie całe nasze życie
W sieprniu tego roku, kiedy byłam już pewna co do mojego wyjazdu na studia do pewnego miasta, uruchomiłam ponownie swoje yubo
dodałam tam do opisu "szukam osób z X". Dodam, że na tego typu aplikacjach (yubo,gg,6obcy) spędzałam wcześniej dużo czasu, pomagało mi to w rozbiciu strachu przed poznawaniem nowych osób, jednak głównie były to wiadomości pisane w żartobliwy sposób, nie poznałam tam nigdy nikogo z kim później utrzymywałam kontakt, no do czasu ha... Poznałam tam pare osób, ale nikt na drugi dzień nie odpisywał albo był nastawiony typowo na poznanie drugiej połówki, co mnie w tamtym momencie nie interesowało, gdyż do tamtej pory nigdy nie miałam chłopaka, zazwyczaj wszystkie moje relacje były wrzucane do worka "to dobra koleżanka" i nie chciałam poznać drugiej połówki przez yubo... Moją uwage przyciągnął chłopak z śmiesznym profilowym i opisem "szukam kogoś do grania". Pomyślałam, że to świetna okazja, okazało się, że dwa dni wcześniej już napisał do mnie "Hej", umknęło mi to, bo w tym czasie byłam na wyjezdzie ze znajomymi. Gdy odpisałam mu "Hej nie jest zbyt ciekawe do rozpoczęcia rozmowy" było grubo po 3 w nocy, dostałam zaraz odpowiedź i rozmowa zaczęła się rozwijać. Świetnie nam się pisało, utrzymywaliśmy codziennie kontakt, miesiąc później przeprowadziłam się do x miasta, a kontakt nam się nie urwał. Dodam, że Chwile po moim przyjezdzie obchodziłam urodziny, kupił mi lego z tej okazji, był to pierwszy raz kiedy dostałam od kogoś prezent, a do tego dodał, że ten zestaw kojarzy mu się ze mną. Dość szybko postanowiliśmy wejść razem w związek, aby spróbować. Początki nie były "jak z filmu" normalna relacja, jednak z czasem wydaje mi się, że to zauroczenie przekształciło się w prawdziwe uczucie. Dalej jesteśmy razem i nic nie zapowiada się żeby było inaczej.
Fun fuct: Po kilku miesiącach wyjawił mi, że byłam jedyną dziewczyną do której napisał i w nocy przed tym jak mu odpisałam nie mógł spać, chciał odinstalować to "gówno" hah nie wierzyłam na początku i śmiałam się, że nie musi już mnie czarować, bo i tak go kocham, ale specjalnie pobrał yubo i zobaczyłam jedyną konwersacje ze mną.
Troche się rozpisałam, ale do dzisiaj nie wierze, że poznałam swoją drugą połówke przez aplikacje, z których zawsze żartowałam.
Fun fuct: Po kilku miesiącach wyjawił mi, że byłam jedyną dziewczyną do której napisał i w nocy przed tym jak mu odpisałam nie mógł spać, chciał odinstalować to "gówno" hah nie wierzyłam na początku i śmiałam się, że nie musi już mnie czarować, bo i tak go kocham, ale specjalnie pobrał yubo i zobaczyłam jedyną konwersacje ze mną.
Troche się rozpisałam, ale do dzisiaj nie wierze, że poznałam swoją drugą połówke przez aplikacje, z których zawsze żartowałam.
-
klaudiaadhd
Chodziliśmy razem do klasy do gimnazjum. Na początku się nie lubiliśmy potem zaczęliśmy ze soba kręcić. Byliśmy w dziwnej relacji, niby nie związek ale jednak jakieś tam wyznania miłosne były. Co się potem okazało to tylko ja to jakoś poważniej traktowałam i byłam na maxa zbujana bo wiemy jaki to głupi wiek u większości chłopaków był. Jak się szkoła skończyła to poszliśmy dalej do innych i mimo to kontakt gdzieś tam ‚koleżeński’ był, wiadomo bez uczuć ale spiny nie mieliśmy. Potem ja weszłam w kilkuletni związek z jego byłym już wtedy znajomym z którym rozstałam się w niezbyt przychylnych stosunkach z mojej winy. Bardzo żałuję jak potraktowałam mojego byłego chłopaka jednak wiem że czasu nie cofnę i że to była dobra decyzja bo teraz jestem tu gdzie jestem. Mojego byłego zostawiłam dlatego że zaczęłam mieć znów kontakt z moją miłością z gimnazjum i tak wyszło że zostawiłam go dla niego. W związku jesteśmy do dziś już ponad dwa lata i mieszkamy razem. Teraz wiem że mimo że mój były naprawdę wiele dla mnie znaczył i mogę powiedzieć że byłam w nim zakochana , to gdzieś tam w głowie mój aktualny chłopak musiał tkwić skoro tak łatwo udało mi się zakończyć dla niego poprzednia relacje.
-
Kate3010101994
- Tritonotti
- Instagram: Kate30
Ja poznałam na sympatii dzisiaj już jest moim mężem
Xxxx
-
Carrolinove
- RoyalBaby
Na Tinderze, 1.5 roku temu
jesteśmy miesiąc po ślubie i nigdy przenigdy nie mogłabym wymarzyć sobie lepszego partnera 
-
impaulinag
- Skarpeta Rakieta
Na tinderze
połączyła nas para, znalazł mnie na instagramie i zaczęliśmy ze sobą pisać - jakoś po 2 tygodniach się spotkaliśmy i po miesiącu znajomości zamieszkaliśmy ze sobą
W tym roku mamy już 4 lata związku i 4 lata mieszkania razem, jesteśmy zaręczeni a za rok ślub
W tym roku mamy już 4 lata związku i 4 lata mieszkania razem, jesteśmy zaręczeni a za rok ślub
-
counting
wakacyjna milosc z gimnazjum odezwala sie do mnie na studiach, bo nie mogla przestac o mnie myslec przez te wszystkie lata.
- ZimnyKaloryfer
- JaZapier***
Piękne te Wasze historie! Jakie to życie jednak bywa wspaniałe:)
Ja poznałam swojego niemęża przez moją ówczesną przyjaciółkę, która przyjaźniła się z również z nim, od dziecka (że mną od liceum). Przyjaźniliśmy się dobre 6 lat, aż pewnego dnia poniósł nas melanż i obudziliśmy się razem
ja miałam wtedy chłopaka od roku (którego chciałam zostawić ale byłam młoda i głupia i czekałam na znak z nieba
) więc tego samego dnia z nim zerwałam. Byłam przekonana że szybko się rozstaniemy bo jak to tak z przyjacielem, jak z bratem, ale coś mnie ciągnęło i chciałam spróbować. No i tak już się bujamy razem od 11 lat, na koncie dziecko, pies, dom i taka miłość że o ja pie*dole 

Ja poznałam swojego niemęża przez moją ówczesną przyjaciółkę, która przyjaźniła się z również z nim, od dziecka (że mną od liceum). Przyjaźniliśmy się dobre 6 lat, aż pewnego dnia poniósł nas melanż i obudziliśmy się razem
-
Julkul2024
- Mokra Włoszka
Na siłowni
. Uważałam, że jest typowym mięśniakiem, który nie odpuści żadnej dziewczynie, ale pozory mylą i okazało się, że jest świetnym gościem.
Na fb - napisałam z anonimowego konta na grupie wymiany listów tradycyjnych, że chętnie poznam kogoś w ten sposób. On mi odpisał (także pisząc z anonimowego konta). Pisaliśmy do siebie listy (nic na messengerze itd.) i po niedługim czasie już zaczęło iskrzyć. On był wtedy za granicą. Pisaliśmy tak przez rok; wrócił - umówiliśmy się na randkę; później kilka kolejnych i zamieszkaliśmy razem.Marta55555 pisze: ↑pn paź 31, 2022 3:46 pm Podzielcie się historiami jak poznałyście osobę, z którą tworzycie teraz związek. Czy dopadła Was nagle strzała Amora a może stopniowo coś się tworzyło z koleżeństwa? Opiszcie sploty zdarzeń, które sprawiły, że się spotkaliście - czasami są to historie jak w filmach![]()
![]()
-
Ewcia199310
- MieszkankaPowiśla
Przez.. tindera ale okazało się znaliśmy się wcześniej bo znał mnie z etapu chodzenia o kuli i różowych włosów.
1 randka - ja wiedziałam i on też. Rok później ślub i tak już trochę żyjemy razem.
1 randka - ja wiedziałam i on też. Rok później ślub i tak już trochę żyjemy razem.