Życie po zdradzie
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry-
notforyouuu
- RoyalBaby
Życie po zdradzie
Hej dziewczyny. Niedawno dowiedziałam się, że mój wieloletni partner zdradzał mnie przez prawie cały okres trwania naszego związku. Robił to wielokrotnie, z różnymi kobietami, lecz w dwie relacje zaangażował się bardziej. Dla szerszego zarysowania kontekstu: ważniejszy był dla niego skok w bok niż moje urodziny (oczywiście każda z kobiet wiedziała o związku). Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie? U mnie droga nabrała zły tor. Mianowicie ciągle sprawdzam tamte kobiety, porównuję się do nich, staram się zrozumieć co poszło nie tak
Z góry dziękuję za odzew.
Kopnąć go w dupe, to po peorwsze. Po drugie zrozumieć że facet nie zdradza, bo jesteś brzydka, robi to z zupełnie innego powodu. On nie bzyknął się z tamtymi dziewczynami, bo są bardziej atrakcyjne, tylko on nie potrafi zaangażować się w relacje emocjonalnie. Liczy się tylko s*ksnotforyouuu pisze: ↑ndz maja 19, 2024 1:33 pm Hej dziewczyny. Niedawno dowiedziałam się, że mój wieloletni partner zdradzał mnie przez prawie cały okres trwania naszego związku. Robił to wielokrotnie, z różnymi kobietami, lecz w dwie relacje zaangażował się bardziej. Dla szerszego zarysowania kontekstu: ważniejszy był dla niego skok w bok niż moje urodziny (oczywiście każda z kobiet wiedziała o związku). Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie? U mnie droga nabrała zły tor. Mianowicie ciągle sprawdzam tamte kobiety, porównuję się do nich, staram się zrozumieć co poszło nie takZ góry dziękuję za odzew.
Nie szukaj problemu w sobie, to z nim był problem. Bardzo możliwe, że jest seksoholikiem - znam takiego jednego. Wchodził w stałe związki, a jeździł na dyskoteki, Roxy etc. Mój chłopak miał takiego kolegę.. Potem jedna dzwoniła się żalić do mojego o drugiej w nocy.. Ale sie wkurzyłam. Robiła z siebie wtedy taka malutka, bezradna. A całe miasto, ba powiat wiedzial co to jest. Przepracuj z psychologiem, bo samej ciężko. Tyle wina trzeba by było wypić żeby zapomnieć, że można wpaść w alkoholizm.
Kochana, odwołałam ślub 1,5 tygodnia przed jego datą, bo znalazłam konto byłego narzeczonego na se** randkach. Pamiętaj, że proces żałoby oraz dochodzenia do siebie to proces, który nie jest liniowy. Udaj się po pomoc do psychologa, na pewno nie zaszkodzi, a łatwiej będzie popracować nad poczuciem własnej wartości i ułożyć sobie wszystko w głowie. Ściskam.
-
Madka.od.Bombelka
Mój ex zdradzał mnie przez prawie cały okres naszego 1.5 rocznego związku (wyrywał doopy na imprezach, miał konta na platformach do $€x datingu, później na bezczela tindera - kumpela podesłała mi skriny ). Gość totalnie uśpił mają czujność love bombingiem - kwiaty, deklaracje, jego insta zasypany był naszymi wspólnymi zdjęciami, na których udowadniał że dosłownie wynotforyouuu pisze: ↑ndz maja 19, 2024 1:33 pm Hej dziewczyny. Niedawno dowiedziałam się, że mój wieloletni partner zdradzał mnie przez prawie cały okres trwania naszego związku. Robił to wielokrotnie, z różnymi kobietami, lecz w dwie relacje zaangażował się bardziej. Dla szerszego zarysowania kontekstu: ważniejszy był dla niego skok w bok niż moje urodziny (oczywiście każda z kobiet wiedziała o związku). Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie? U mnie droga nabrała zły tor. Mianowicie ciągle sprawdzam tamte kobiety, porównuję się do nich, staram się zrozumieć co poszło nie takZ góry dziękuję za odzew.
-
Madka.od.Bombelka
Dokładnie. To jest szansa i przepustka do czegoś lepszego. Tylko daj sobie czas
-
henryczekowski
- Ciastko
Idź na terapię. Bardzo szybko uświadomisz sobie, że to nie jest nic warte, pomimo iż teraz myślisz inaczej
-
Omadonno
Nie byłam ale myślę , że najlepiej jakbyś skorzystała z tzw konsultacji psychologicznej. Nie chce osądzać ale na pewno zasługujesz aby być szczęśliwa bez kłamstw . Zastanów się czy ta relacja ci służy i wybierz taką przy której będziesz spokojna.notforyouuu pisze: ↑ndz maja 19, 2024 1:33 pm Hej dziewczyny. Niedawno dowiedziałam się, że mój wieloletni partner zdradzał mnie przez prawie cały okres trwania naszego związku. Robił to wielokrotnie, z różnymi kobietami, lecz w dwie relacje zaangażował się bardziej. Dla szerszego zarysowania kontekstu: ważniejszy był dla niego skok w bok niż moje urodziny (oczywiście każda z kobiet wiedziała o związku). Czy któraś z was była w podobnej sytuacji? Jak sobie radzicie? U mnie droga nabrała zły tor. Mianowicie ciągle sprawdzam tamte kobiety, porównuję się do nich, staram się zrozumieć co poszło nie takZ góry dziękuję za odzew.
-
bloodmenace
- Srebrna Kropeczka
Hej, też tak miałam. Na całe szczęście nie mieliśmy ślubu ani nawet pierścionka nie dostałam (co budziło moje wątpliwości, ale teraz okazuje się że bardzo dobrze się stało). Byliśmy 4 lata i całe te 4 lata były przepełnione zdradami i kłótniami. Jak nie zdrada fizyczna, to fejkowe konta na instagramie gdzie obserwował +/- 1000 corn kont, konta na portalach randkowych i błaganie o nagie zdjęcia, dodatkowy telefon na którym były rozmowy z prostytutkwmi. W dodatku była bardzo duża różnica wieku między nami, jak go poznałam to nie miałam nawet 18 lat, on miał 30. Mam potworną traumę po tym, leczyłam się prawie 3 lata psychiatrycznie, niedawno skończyłam brać leki SSRI. Chodzę na terapię, mam wsparcie bliskich, byłego wykopałam z domu (dosłownie) jak się dowiedziałam o kolejnej dziewczynie i spędziłam kolejną noc na płakaniu i próbie uwolnienia się od ataków paniki. Czas ci pomoże, wyleczy rany. No ale przede wszystkim terapia, byś była w stanie zrozumieć że to nie twoja wina.
Rozstać się i iść na terapię jeśli nie możesz sobie z tym poradzić.
Porównywanie się nie ma najmniejszego sensu, bo zdrada nie jest o Tobie a o nim. To kwestia jego charakteru a nie braku czegoś w Tobie. Kobiety są zdradzane bez względu na fizyczność, charakter, wykształcenie oraz to czy dwudaniowy obiad jest na stole. Jesli facet potrzebuje w swoim życiu dodatkowych bodźców, emocji czy dowartościowania się z powodu swoich kompleksów, to jest to tylko i wyłącznie jego problem i to on powinien coś z nim zrobić
Wiadomo, że to nic przyjemnego dowiedzieć się, że było się oszukiwanym, ale w dalszej perspektywie trzeba to mieć głęboko w d..
Porównywanie się nie ma najmniejszego sensu, bo zdrada nie jest o Tobie a o nim. To kwestia jego charakteru a nie braku czegoś w Tobie. Kobiety są zdradzane bez względu na fizyczność, charakter, wykształcenie oraz to czy dwudaniowy obiad jest na stole. Jesli facet potrzebuje w swoim życiu dodatkowych bodźców, emocji czy dowartościowania się z powodu swoich kompleksów, to jest to tylko i wyłącznie jego problem i to on powinien coś z nim zrobić
Wiadomo, że to nic przyjemnego dowiedzieć się, że było się oszukiwanym, ale w dalszej perspektywie trzeba to mieć głęboko w d..