Klapki birkenstock
Moderator: verysweetcherry
-
- ŚpioszkiKenzo
Klapki birkenstock
Hej, może któraś ma te popularne klapki i wie jak wyczyscic porządnie wewnętrzna podeszwę?
Próbowałam ścierać papierem ściernym, ale zaraz po założeniu znowu robi się brudna i nieprzyjemnie pachnie
Próbowałam ścierać papierem ściernym, ale zaraz po założeniu znowu robi się brudna i nieprzyjemnie pachnie
-
- Mokra Włoszka
Ja myję je szczoteczką uk mydłem ale jest mnóstwo filmików w Internecie z poradami, w ostateczności można dokupić tą część podeszwy na stronie Birkenstock i oddać do szewca
-
- SkrzydełkaZhooters
Gdzie kupic tansze i tez wygodne ala birken?Szklanapogoda999 pisze: ↑ndz maja 26, 2024 12:05 am Hej, może któraś ma te popularne klapki i wie jak wyczyscic porządnie wewnętrzna podeszwę?
ja kupilam na dezee, dosyc podobne i baaardzo wygodne. Polecam, jesli nie chcesz wydawac tak duzej kasy.annakostrzewska pisze: ↑wt cze 04, 2024 2:48 pmGdzie kupic tansze i tez wygodne ala birken?Szklanapogoda999 pisze: ↑ndz maja 26, 2024 12:05 am Hej, może któraś ma te popularne klapki i wie jak wyczyscic porządnie wewnętrzna podeszwę?
Teraz Birkeny można dorwać na wyprzedażach w dobrych cenach u moim zdaniem warto. Mam swoje chyba trzeci albo czwarty sezon i nic się z nimi nie dzieje. Moja mama ma zamienniki Birkenow i co sezon musi je wymieniać. Finalnie się traci na słabszej jakości. Ale dużo zamienników jest na Eobuwie albo w TK Maxx.annakostrzewska pisze: ↑wt cze 04, 2024 2:48 pmGdzie kupic tansze i tez wygodne ala birken?Szklanapogoda999 pisze: ↑ndz maja 26, 2024 12:05 am Hej, może któraś ma te popularne klapki i wie jak wyczyscic porządnie wewnętrzna podeszwę?
Te zamienniki mają często korek przyklejony na gumową podeszwę, po sezonie są do kosza. Tylko raz trafiłam (w lidlu! jakieś 10 lat temu) na podróbki z korkową podeszwą. Zaletą birkenów jest to, że są serio wytrzymałe. Pomijając fakt, że wkładka się brudzi i trzeba ją czyścić papierem ściernym, to są super
Ja niedawno kupiłam podobne w TK MAXX, z firmy Plankton, kosztowały ok 80 złotych i mieli spory wybór kolorów. Sezon się jeszcze nie skończył więc nie wiem jak wytrzymałe będą, ale ja przeżyłam w nich tydzień intensywnego zwiedzania w 40 stopniowym upale, one przetrwały kilka zanurzeń w jeziorze. Wydają się spoko
Mi się też te klapki jakoś wyjątkowo brudzą! Nie wiem o co chodzi, ale żadne inne mi się tak nie brudzą jak te wewnątrz.Szklanapogoda999 pisze: ↑ndz maja 26, 2024 12:05 am Hej, może któraś ma te popularne klapki i wie jak wyczyscic porządnie wewnętrzna podeszwę?
Szoruję mydłem i wodą za pomocą myjki do naczyń.
Ja kupiłam papillo w outlecie za 200 zł, trzeci sezon już noszę i tylko trochę ukruszył mi się korek
A ja kupiłam takie jak na zdjęciu właśnie na Deezee, niesamowicie mi się podobają i ogólnie jak chodzi o stopę są wygodne, ale….obcieraja mi skórę do krwi w tym jednym, zaznaczonym na zdjęciu miejscu ten a’la zamsz jest naprawdę mięciutki, więc jestem zdziwiona że robią mi taką krzywdę - próbowałam w te miejsce przyklejać plasterki hydrokoloidowe ale to nic nie daje, bo po zrobieniu kilkunastu kroków odklejają się pod wpływem tarcia tych pasków i migrują do środka buta. Próbowałam też zapinać klamry ciaśniej, luźniej - wszystko na nic. Gdyby nie to jedno miejsce to byłyby moimi ulubionymi butami na lato. Macie może jakieś rady?
- Załączniki
-
- IMG_5006.jpeg (120.34 KiB) Przejrzano 1095 razy
-
- RóżowePolo
Co roku się na nie czaiłam i zawsze kończyło się kupnem jakichś zamienników które po jednym sezonie były do wywalenia bo pianka się zdeptywała,a paski odrywały. W tym roku przyszalałam i kupiłam najpierw jedne Arizony z tego birkofloru a potem drugie zamszowe. I już się zaczynam martwić, w czym ja będę chodzić na jesien, bo od kiedy mam te klapki(od maja) to może ze 3 razy założyłam inne buty....a ja mam duży problem zawsze z butami bo uciskają,ocierają do krwi, zawsze i wszystkie. A to pierwsze buty które od pierwszego dnia mi naprawdę służą bez problemu. Wkładkę czyszczę papierem ściernym i szczoteczką do zamszu,nie czuć zapachu żadnego.
W nawiązaniu do mojego posta, może kogoś to zainteresuje, przybywam z aktualizacją - chyba osiągnęłam poziom krytyczny, bardzo mi poraniły stopy ale nieustępliwie w nich chodziłam na krótkie dystanse - aż pewnego dnia założyłam je, zrobiłam sobie krótki spacer jak zwykle i po prostu przestały obcierać. Ot tak. Odważyłam się założyć je na kilkugodzinne spotkanie na mieście i też nie zrobiły mi już żadnej krzywdy.Xylonax pisze: ↑śr sie 07, 2024 2:35 am A ja kupiłam takie jak na zdjęciu właśnie na Deezee, niesamowicie mi się podobają i ogólnie jak chodzi o stopę są wygodne, ale….obcieraja mi skórę do krwi w tym jednym, zaznaczonym na zdjęciu miejscu ten a’la zamsz jest naprawdę mięciutki, więc jestem zdziwiona że robią mi taką krzywdę - próbowałam w te miejsce przyklejać plasterki hydrokoloidowe ale to nic nie daje, bo po zrobieniu kilkunastu kroków odklejają się pod wpływem tarcia tych pasków i migrują do środka buta. Próbowałam też zapinać klamry ciaśniej, luźniej - wszystko na nic. Gdyby nie to jedno miejsce to byłyby moimi ulubionymi butami na lato. Macie może jakieś rady?
A ja jestem rozczarowana moimi Birkenami, rok temu kupiłam model Madrid i w jednym klapku w tym roku zupełnie rozkruszyła mi się ta korkowa podeszwa miałam nadzieję, że będę je nosiła dłużej, bo takie opinie słyszałam. Kupiłam niedawno odpowiednik Bostonów z innej firmy, zobaczymy ile czasu mi posłużą.
Czasami stopa musi się po prostu przyzwyczaic do nowego lacza, tez tak czasem mamXylonax pisze: ↑śr sie 21, 2024 12:40 pm W nawiązaniu do mojego posta, może kogoś to zainteresuje, przybywam z aktualizacją - chyba osiągnęłam poziom krytyczny, bardzo mi poraniły stopy ale nieustępliwie w nich chodziłam na krótkie dystanse - aż pewnego dnia założyłam je, zrobiłam sobie krótki spacer jak zwykle i po prostu przestały obcierać. Ot tak. Odważyłam się założyć je na kilkugodzinne spotkanie na mieście i też nie zrobiły mi już żadnej krzywdy.