Co wam sie podoba na tym forum a co nie?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?
Mam pytanie- jeśli Natalia Bacławska występowała w Sejmie, ma swój profil otwarty jako Twórca cyfrowy i udziela się publicznie itd itp to czy można założyć o niej temat już?
- damascenka
- Administrator
-
Justgabrys
- Mokra Włoszka
Natalia Bacławska sama zdecydowała się wejść do przestrzeni publicznej. Występuje publicznie, brała udział w wydarzeniach w Sejmie, prowadzi zbiórki i świadomie budowała swoją rozpoznawalność oraz grono obserwujących. To oznacza, że jej działalność podlega ocenie i dyskusji – tak samo jak w przypadku każdej innej osoby publicznej. Trudno oczekiwać, że będą pozostawiane wyłącznie pochwały, a wszelkie niewygodne pytania czy krytyczne opinie będą znikać.damascenka pisze: ↑wt lip 28, 2026 2:07 pm Gdzie ma ten otwarty profil? Bo u mnie ma konto prywatne.
Nie da się też udawać, że wizerunek Natalii funkcjonuje w oderwaniu od Łukasza. To właśnie wydarzenia z nim związane sprawiły, że wiele osób po raz pierwszy usłyszało o jej osobie i zaczęło śledzić jej działalność. Z tego powodu całkowite pomijanie tego wątku w dyskusjach jest po prostu nienaturalne.
- Załączniki
-
- fw_1785248005985.jpg (102.88 KiB) Przejrzano 2615 razy
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
- damascenka
- Administrator
Kto i kiedy tak napisał? Jest to całkowicie nieprawdziwy komentarz i chyba coś źle zrozumiałaś.stokrotkapolna1234 pisze: ↑wt lip 28, 2026 5:50 pm Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
- KasandraCwir
- Moderator
Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.
Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.
Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.
Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
- piernikowelatte
- BlondDoczep
Ludziom chodzi o to, że w nowym wątku będą mogli rozwijać poboczne tematy, jak rzekome dziecko... Dlatego usilnie chcą wątku o Natalii, która w internecie niestety jest już uznana za oszustkę. Nie zgadzajcie się na nowy wątek.KasandraCwir pisze: ↑śr lip 29, 2026 6:15 am Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.
-
fokajag806
Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.
-
chleb_ze_smalcem
- RealDiamond
Zgadzam się z tym. Wątki wzajemnego lizania sobie dupy. Jak nie liżesz, to Cię zjada żeby za parę stron ktoś inny napisal to samo i wtedy już jest spoczko.fokajag806 pisze: ↑czw sie 20, 2026 3:37 pm Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.
- Borderline
- Bransoletka50k
właśnie przez takich ludzi jest burdel na forum i wątki sztucznie napchane komentarzami bo się nie chce czytać (╯°□°)╯︵ ┻━┻
- Załączniki
-
- fw_1788368497496.jpg (27.17 KiB) Przejrzano 801 razy
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
Że sparafrazuję: "ej, ale dlaczego mówicie na nią kuna?"Borderline pisze: ↑śr wrz 02, 2026 7:02 pm właśnie przez takich ludzi jest burdel na forum i wątki sztucznie napchane komentarzami bo się nie chce czytać (╯°□°)╯︵ ┻━┻
- damascenka
- Administrator
Ale czy jakoś strasznie ubliżyłam?? W mowie potocznej przygłup jest dość takie lekkie. To nie jest jakaś obraza poważna czy cos strasznego.damascenka pisze: ↑ndz wrz 06, 2026 4:40 pm Uważasz, że nazywanie kogoś przygłupem nie jest obraźliwe?
-
Rozalija2000x
- Mokra Włoszka
Nie podoba mi się to, że z niektórych wątków wręcz wylewa się hejt i nienawiść wobec omawianych tam osób. Na takim forum nie ma możliwości napisać komentarza, który nie zgadza się z tymi którzy przodują tam w duskusjach.
Anonimowe forum nie jest przyzwoleniem na ciągłe ataki i komentarze, którym daleko do konstruktywnej krytyki
Anonimowe forum nie jest przyzwoleniem na ciągłe ataki i komentarze, którym daleko do konstruktywnej krytyki
Mój główny zarzut to zamykanie wątków bez informacji na jaki czas, za jakie dokładnie wpisy.
Przykład poniżej. Był już jeden wątek poświęcony Harmie, został zamknięty i przeniesiony do kolejnego który aktualnie też jest zamknięty. Ogólnikowy powód to "insynuacje, diagnozowanie" - co to znaczy? To są bardzo ogólne powody. Wiem, że ja sama użyłam złego sformułowania na tym wątku (chyba chodziło o słowo zaburzona, było to kilka tygodni temu) i mój wpis został usunięty a ja dostałam ostrzeżenie. Z tym nie mam zamiaru dyskutować, zgadzam się z tą decyzją.
"Komentarze dotyczące dzieci" również kojarzę jeden komentarz, że dziecko będzie się wstydziło tego co robi jego matka w internecie. Również usunięty, autorka przyznała się do bledu. Gdzie tu jest jakikolwiek komentarz w stronę dziecka? To, że bohaterka wątku ma dziecko jest ogólnie dostepna informacja ale jego temat na wątku nie był w żadnym stopniu poruszony poza ww. kontekstem Może po prostu zbanujcie słowo dziecko i dzieci? Mówię zupełnie serio.
Pojawił się również screen ze zdjęciem Harmy z programu śniadaniowego. Nie było obraźliwe np. zatrzymane kiedy H robi jakąś dziwna minę, po prostu przedstawiło jak wyglądala. Tez usunięte, gdzie na wątku np. o Szusz zdjęć przedstawiających ja w niekorzystnym świetle jest od groma.
Także tutaj kolejny zarzut, że nie wszystkie wątki są traktowane na równi. W niektórych uchodzi naprawdę wiele krzywych akcji na sucho, w innych za małe przewinienia są od razu zamykane.
Jeżeli zamykacie wątki do odwołania myślę, że powinniście napisać dokładnie do kiedy, bo nie rozumiem na podstawie jakiego argumentu później otwieracie dany wątek?
Przykład poniżej. Był już jeden wątek poświęcony Harmie, został zamknięty i przeniesiony do kolejnego który aktualnie też jest zamknięty. Ogólnikowy powód to "insynuacje, diagnozowanie" - co to znaczy? To są bardzo ogólne powody. Wiem, że ja sama użyłam złego sformułowania na tym wątku (chyba chodziło o słowo zaburzona, było to kilka tygodni temu) i mój wpis został usunięty a ja dostałam ostrzeżenie. Z tym nie mam zamiaru dyskutować, zgadzam się z tą decyzją.
"Komentarze dotyczące dzieci" również kojarzę jeden komentarz, że dziecko będzie się wstydziło tego co robi jego matka w internecie. Również usunięty, autorka przyznała się do bledu. Gdzie tu jest jakikolwiek komentarz w stronę dziecka? To, że bohaterka wątku ma dziecko jest ogólnie dostepna informacja ale jego temat na wątku nie był w żadnym stopniu poruszony poza ww. kontekstem Może po prostu zbanujcie słowo dziecko i dzieci? Mówię zupełnie serio.
Pojawił się również screen ze zdjęciem Harmy z programu śniadaniowego. Nie było obraźliwe np. zatrzymane kiedy H robi jakąś dziwna minę, po prostu przedstawiło jak wyglądala. Tez usunięte, gdzie na wątku np. o Szusz zdjęć przedstawiających ja w niekorzystnym świetle jest od groma.
Także tutaj kolejny zarzut, że nie wszystkie wątki są traktowane na równi. W niektórych uchodzi naprawdę wiele krzywych akcji na sucho, w innych za małe przewinienia są od razu zamykane.
Jeżeli zamykacie wątki do odwołania myślę, że powinniście napisać dokładnie do kiedy, bo nie rozumiem na podstawie jakiego argumentu później otwieracie dany wątek?
- Załączniki
-
- fw_1788954356825.jpg (45.29 KiB) Przejrzano 336 razy
- damascenka
- Administrator
Decyzję o zamykaniu wątków podejmuje Administrator Serwisu. Jeszcze nie otrzymałyśmy odpowiedzi na jak długo ten wątek będzie zamknięty. Jak tylko się dowiem to napiszę to w wątku.Mammia pisze: ↑śr wrz 09, 2026 1:45 pm Mój główny zarzut to zamykanie wątków bez informacji na jaki czas, za jakie dokładnie wpisy.
Rozumiem, dziękuję za odpowiedźdamascenka pisze: ↑śr wrz 09, 2026 2:43 pm Decyzję o zamykaniu wątków podejmuje Administrator Serwisu. Jeszcze nie otrzymałyśmy odpowiedzi na jak długo ten wątek będzie zamknięty. Jak tylko się dowiem to napiszę to w wątku.Tutaj mamy dodatkowo sytuację z osobą niebezpieczną, która właśnie wyszła z kicia + małe dziecko. Proszę Was o zrozumienie.
- gunernialne
- Trening tenisa
Nie podoba mi się ta wyszukiwarka. No nie działo to g*wno po prostu xd
Można sobie wpisywać i wpisywać kolejne kombinacje tego samego słowa a i tak nie wyszuka tego co okazuje się, że istnieje, gdy ktoś wklei link w świeżo założonym wątku pisząc, że "tAkI wĄtEk jUż bYł hal0! uŻywAjCiE wySzUkIwArKi, nIeCh m0dEracJa tO zaMkNie hElp!"
Można sobie wpisywać i wpisywać kolejne kombinacje tego samego słowa a i tak nie wyszuka tego co okazuje się, że istnieje, gdy ktoś wklei link w świeżo założonym wątku pisząc, że "tAkI wĄtEk jUż bYł hal0! uŻywAjCiE wySzUkIwArKi, nIeCh m0dEracJa tO zaMkNie hElp!"
Pomysł na program: ja vs dziesięć wandziar w dyskusji, ale bez moderatorów, żeby nie mogły zgłaszać offtopu, gdy kończą się argumenty
- PrzemoKondratowicz
- RARY
Przestała działać niedawno naprawdę. Na wątku Martyniuka ktoś się pytał o wątek Filipa chajzera. Kojarzyłem że jest. Wpisywałem wszystko co się dało i wyszukiwarka dosłownie nic nie znalazła. Musiałem odszukać ręcznie. Ona kiedyś działała ale teraz serio Kaplica.gunernialne pisze: ↑czw wrz 10, 2026 1:30 pm Nie podoba mi się ta wyszukiwarka. No nie działo to g*wno po prostu xd
Tu po wpisaniu chajzer wyświetla się jeden (!) post
Myśli że na całej Wandzie tylko raz padło słowo chajzer ? Xd
- Załączniki
-
- fw_1789041232176.jpg (59.81 KiB) Przejrzano 154 razy
Na Wandzie najciekawiej jest jak sami zainteresowani bądź ich rodzina o której jest wątek, wpada, krzyczy, piszczy i wyzywa.
- O Matyldo!
- WhiteParty
Mój xDDDPrzemoKondratowicz pisze: ↑czw wrz 10, 2026 1:52 pm Przestała działać niedawno naprawdę. Na wątku Martyniuka ktoś się pytał o wątek Filipa chajzera. Kojarzyłem że jest. Wpisywałem wszystko co się dało i wyszukiwarka dosłownie nic nie znalazła. Musiałem odszukać ręcznie. Ona kiedyś działała ale teraz serio Kaplica.
Tu po wpisaniu chajzer wyświetla się jeden (!) postnaprawdę ktoś
Myśli że na całej Wandzie tylko raz padło słowo chajzer ? Xd