Start
Mój profil

Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
taillia
RoyalBaby

Re: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?

Post autor: taillia »

Mam pytanie- jeśli Natalia Bacławska występowała w Sejmie, ma swój profil otwarty jako Twórca cyfrowy i udziela się publicznie itd itp to czy można założyć o niej temat już?
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

taillia pisze: wt lip 28, 2026 11:00 am Mam pytanie- jeśli Natalia Bacławska występowała w Sejmie, ma swój profil otwarty jako Twórca cyfrowy i udziela się publicznie itd itp to czy można założyć o niej temat już?
Gdzie ma ten otwarty profil? Bo u mnie ma konto prywatne.
Justgabrys
Mokra Włoszka

Post autor: Justgabrys »

damascenka pisze: wt lip 28, 2026 2:07 pm Gdzie ma ten otwarty profil? Bo u mnie ma konto prywatne.
Natalia Bacławska sama zdecydowała się wejść do przestrzeni publicznej. Występuje publicznie, brała udział w wydarzeniach w Sejmie, prowadzi zbiórki i świadomie budowała swoją rozpoznawalność oraz grono obserwujących. To oznacza, że jej działalność podlega ocenie i dyskusji – tak samo jak w przypadku każdej innej osoby publicznej. Trudno oczekiwać, że będą pozostawiane wyłącznie pochwały, a wszelkie niewygodne pytania czy krytyczne opinie będą znikać.
Nie da się też udawać, że wizerunek Natalii funkcjonuje w oderwaniu od Łukasza. To właśnie wydarzenia z nim związane sprawiły, że wiele osób po raz pierwszy usłyszało o jej osobie i zaczęło śledzić jej działalność. Z tego powodu całkowite pomijanie tego wątku w dyskusjach jest po prostu nienaturalne.
Załączniki
fw_1785248005985.jpg
fw_1785248005985.jpg (102.88 KiB) Przejrzano 1788 razy
stokrotkapolna1234
Szarlotta

Post autor: stokrotkapolna1234 »

Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
Awatar użytkownika
damascenka
Administrator

Post autor: damascenka »

stokrotkapolna1234 pisze: wt lip 28, 2026 5:50 pm Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
Kto i kiedy tak napisał? Jest to całkowicie nieprawdziwy komentarz i chyba coś źle zrozumiałaś.
Awatar użytkownika
KasandraCwir
Moderator

Post autor: KasandraCwir »

Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.

Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.

Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
Awatar użytkownika
piernikowelatte
Koczkodan

Post autor: piernikowelatte »

KasandraCwir pisze: śr lip 29, 2026 6:15 am Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.

Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.

Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
Ludziom chodzi o to, że w nowym wątku będą mogli rozwijać poboczne tematy, jak rzekome dziecko... Dlatego usilnie chcą wątku o Natalii, która w internecie niestety jest już uznana za oszustkę. Nie zgadzajcie się na nowy wątek.
Awatar użytkownika
Isanasa
SkrzydełkaZhooters

Post autor: Isanasa »

Moderacja mi się nie podoba. Nic więcej dodawać nie trzeba, dziękuję🤗🫡
Awatar użytkownika
Saelith
VlogmasEnjoyer

Post autor: Saelith »

Isanasa pisze: wt sie 18, 2026 11:18 pm Moderacja mi się nie podoba. Nic więcej dodawać nie trzeba, dziękuję🤗🫡
Kasandra akurat jest gitarka
fokajag806

Post autor: fokajag806 »

Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.
chleb_ze_smalcem
RealDiamond

Post autor: chleb_ze_smalcem »

fokajag806 pisze: czw sie 20, 2026 3:37 pm Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.
Zgadzam się z tym. Wątki wzajemnego lizania sobie dupy. Jak nie liżesz, to Cię zjada żeby za parę stron ktoś inny napisal to samo i wtedy już jest spoczko.