Co wam sie podoba na tym forum a co nie?
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherryRe: Co wam sie podoba na tym forum a co nie?
Mam pytanie- jeśli Natalia Bacławska występowała w Sejmie, ma swój profil otwarty jako Twórca cyfrowy i udziela się publicznie itd itp to czy można założyć o niej temat już?
- damascenka
- Administrator
-
Justgabrys
- Mokra Włoszka
Natalia Bacławska sama zdecydowała się wejść do przestrzeni publicznej. Występuje publicznie, brała udział w wydarzeniach w Sejmie, prowadzi zbiórki i świadomie budowała swoją rozpoznawalność oraz grono obserwujących. To oznacza, że jej działalność podlega ocenie i dyskusji – tak samo jak w przypadku każdej innej osoby publicznej. Trudno oczekiwać, że będą pozostawiane wyłącznie pochwały, a wszelkie niewygodne pytania czy krytyczne opinie będą znikać.damascenka pisze: ↑wt lip 28, 2026 2:07 pm Gdzie ma ten otwarty profil? Bo u mnie ma konto prywatne.
Nie da się też udawać, że wizerunek Natalii funkcjonuje w oderwaniu od Łukasza. To właśnie wydarzenia z nim związane sprawiły, że wiele osób po raz pierwszy usłyszało o jej osobie i zaczęło śledzić jej działalność. Z tego powodu całkowite pomijanie tego wątku w dyskusjach jest po prostu nienaturalne.
- Załączniki
-
- fw_1785248005985.jpg (102.88 KiB) Przejrzano 1788 razy
-
stokrotkapolna1234
- Szarlotta
Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
- damascenka
- Administrator
Kto i kiedy tak napisał? Jest to całkowicie nieprawdziwy komentarz i chyba coś źle zrozumiałaś.stokrotkapolna1234 pisze: ↑wt lip 28, 2026 5:50 pm Ja nie rozumiem tej odpowiedzi administratorów o tym ze wystarczy zglosic wypowiedz a oni w sumie to nie maja czasu wiec nawet nie czytają i kasują. No to fajnie. To równie dobrze mozna na oślep sobie zgłaszać i beda posty kasowane bo nie ma czasu
- KasandraCwir
- Moderator
Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.
Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.
Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
Takie mamy zasady na Forum, że jeżeli bohater wątku umiera to wątek jest przez jakiś czas w dziale moderowanym, a w ostateczności zostaje zamknięty i dostępny jedynie do czytania. Niestety, ale w tym roku mieliśmy już kilka takich przypadków. Zostało to poszanowane, co więcej, zdarzało się że sami użytkownicy prosili o to żeby jak najszybciej zamknąć wątek. Wy z wątku partnerki Litewki zrobiliście sobie pretekst żeby dalej o nim rozmawiać i wyciągać na niego brudy poparte co najwyżej screenshotami komentarzy z anonimowych kont na Facebookowych grupkach. Rozumiem, że jego śmierć wywołała wiele emocji, bo była nagła, ale proszę, dajmy temu człowiekowi spoczywać w pokoju. Przypominam przede wszystkim że Litewka nie był celebrytą pokazującym reklamy i prywatę na instagramie, tylko posłem, który znany był z działalności charytatywnej i nie dzielił się szczegółami swojego życia prywatnego.
Sami stwierdziliście że nie da się o niej rozmawiać w oderwaniu od Litewki, w takim razie, przynajmniej ja, nie widzę na ten moment możliwości aby taki wątek miał rację bytu.
- piernikowelatte
- Koczkodan
Ludziom chodzi o to, że w nowym wątku będą mogli rozwijać poboczne tematy, jak rzekome dziecko... Dlatego usilnie chcą wątku o Natalii, która w internecie niestety jest już uznana za oszustkę. Nie zgadzajcie się na nowy wątek.KasandraCwir pisze: ↑śr lip 29, 2026 6:15 am Kiedy wczytałam się w ostatnie strony pierwszego wątku o Natalii okazało się że o niej jest może 10-15% wpisów? Reszta to były wyssane z palca plotki o życiu prywatnym Łukasza Litewki. Upomniałam was że nie jest to wątek o nim, a wy dalej to samo, posty o rzekomym podobieństwie na USG co już było naprawdę przegięciem.
-
fokajag806
Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.
-
chleb_ze_smalcem
- RealDiamond
Zgadzam się z tym. Wątki wzajemnego lizania sobie dupy. Jak nie liżesz, to Cię zjada żeby za parę stron ktoś inny napisal to samo i wtedy już jest spoczko.fokajag806 pisze: ↑czw sie 20, 2026 3:37 pm Wątki na kontrowersyjne opinie o życiu i celebrytach są bez sensu, bo tolerowane są w nich tylko te banalne, które podziela większość ludzi (w stylu „nie rozumiem fenomenu Wieniawy”), a jak ktoś napisze coś rzeczywiście kontrowersyjnego, to jest na niego najazd i dyskusja na 4 strony.