Start
Mój profil

PONARZEKAJMY SOBIE

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

Re: PONARZEKAJMY SOBIE

Post autor: berry blast »

przyszłam sobie ponarzekać na durny paragon z biedronki który nie jest paragonem tylko potwierdzeniem płatności kartą a paragon to jest w aplikacji
Awatar użytkownika
Borderline
Bransoletka50k

Post autor: Borderline »

berry blast pisze: wt sie 18, 2026 9:33 am przyszłam sobie ponarzekać na durny paragon z biedronki który nie jest paragonem tylko potwierdzeniem płatności kartą a paragon to jest w aplikacji
A nie masz włączonego e-paragonu w aplikacji? Bo jak nie to normalnie powinnaś dostać paragon papierowy.
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

Borderline pisze: wt sie 18, 2026 1:31 pm A nie masz włączonego e-paragonu w aplikacji? Bo jak nie to normalnie powinnaś dostać paragon papierowy.
o dziękuję, rzadko robię zakupy w Biedronce i nie wiedziałam że można to zmienić w apce ☺️

jak to dobrze sobie czasem ponarzekać xD
Awatar użytkownika
Borderline
Bransoletka50k

Post autor: Borderline »

berry blast pisze: wt sie 18, 2026 1:51 pm o dziękuję, rzadko robię zakupy w Biedronce i nie wiedziałam że można to zmienić w apce ☺️

jak to dobrze sobie czasem ponarzekać xD
No ja właśnie często robię także coś wiem na ten temat 🙈 ostatnio też biedronka trochę mocniej nagabuje żeby używać e-paragonów więc na pewno zdarzają się też przypadki że ktoś kliknął nieświadomie i potem zonk bo paragonu nie wydrukowało 😜
Każdy jest kowalem swojego losu, ale nie każdy dostaje młotek.
Awatar użytkownika
Jennifer
LouiBag

Post autor: Jennifer »

Ja ponarzekam na siebie i swoją paraliżującą nieśmiałość w kontaktach społecznych. Nawet jako dorosła osoba uciekam do pokoju, gdy jadę do rodziców i akurat wpada do nich sąsiadka bez zapowiedzi. Głupia sytuacja - kupowałam chleb w piekarni, ekspedientka mówi do mnie ,,ostatnia sztuka, czekała specjalnie na panią'', a jedyne, co ja potrafię w takim momencie zrobić to się głupio uśmiechać. Zazdroszczę ludziom, którzy zagadują do obcych osób, u mnie zawsze wychodzi to turbo niezręcznie i myślę o tym przez kolejne kilka dni.
i am a god
mariaow
FlafLover

Post autor: mariaow »

Denerwują mnie baby na vinted. Rzadko coś sprzedaję, ale jak już to robię to dostaję szału. Wystawiam przedmiot, cieszy się popularnością, więc ciągle baby licytują. Zgadzam się na te ich obniżki (w granicach rozsądku bo oczywiście są też takie propozycje, że z czym do ludzi), akceptuję, ale one nie kupują XD po co to zawracanie duuuupy
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Milion subskrypcji

Post autor: Juliaturczyniak »

Zgubiłam pierścionek w pracy.. tzn zostawiłam go w polarze pracowniczym, wrzuciłam do rzeczy do prania, wywieźli do pralnii i ślad zaginął... Przepadł na amen, to było w czwartek / piątek wieczorem (tydzień temu) dzisiaj pytałam czy coś się znalazło i ani śladu,nie wiem co się stało, ale jest mi bardzo przykro, bo był dla mnie ważny i dalej jest. Ze zmęczenia musiałam go tam zostawić chyba i tyle. Nie wiedziałam, że kiedyś mi się to zdarzy, a jednak. :/
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Milion subskrypcji

Post autor: Juliaturczyniak »

Co do biedronki to ja mam włączony e-paragon by mi się takie coś nie drukowało, a i tak się drukuje potwierdzenie płatności mimo, że wcześniej zapytali mnie dosłownie o to czy chce potwierdzenie wyciągu z konta i kliknęłam, że nie, dla mnie to jest strata papieru,bo ja i tak to wyrzucam
Awatar użytkownika
maly.ludek
HottStripper

Post autor: maly.ludek »

Wkurzają mnie zdjęcia robione przez AI w sklepach internetowych, co to za GÓWNO!!!!!! To, że grafiki z AI są dosłwnie WSZĘDZIE, wolałabym najprostsze grafiki z painta niż to dziadostwo.
Ja tu tylko czytam

Obrazek
chleb_ze_smalcem
RealDiamond

Post autor: chleb_ze_smalcem »

maly.ludek pisze: wt wrz 08, 2026 3:11 pm Wkurzają mnie zdjęcia robione przez AI w sklepach internetowych, co to za GÓWNO!!!!!! To, że grafiki z AI są dosłwnie WSZĘDZIE, wolałabym najprostsze grafiki z painta niż to dziadostwo.
Mnie też to wkurza jak nie wiem. Nawet Etsy jest pełne tego gunwa. Nie wiadomo jak faktycznie wygląda ten ciuch bo ai wygeneruje idealne zdjęcie.
Najgorsze są AI na Facebooku gdzie jakieś stare dziady i Grażyny dodają wygenerowane dziewczyny w bikini i facetów bez koszulek do zdjęcia swoich starych gratów. Nie wiem dokąd ten świat zmierza.
iri1979
TłinkiBoss

Post autor: iri1979 »

Chcę ponarzekać na:

1. brak internetu w pociągach i na to, że wciąż jeżdżą stare TLK, gdzie nawet nie ma kontaktu z prądem!!! W 2026 roku jeżdżą pociągi na trasie Gdynia-Katowice ok. 12h jazdy i nie ma jak podładować telefonu....

2. gadających ciągle facetów. Czy Wasi faceci też ciągle gadają lub/i zagadują obcych? Kelnerów? Kasjerki? Obcych ludzi? Jak mnie to irytuje. Szczególnie gdy ja nie mam ochoty na rozmowę z obcymi, a ten się bawi w najlepsze...
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

iri1979 pisze: wt wrz 08, 2026 8:56 pm Chcę ponarzekać na:

1. brak internetu w pociągach i na to, że wciąż jeżdżą stare TLK, gdzie nawet nie ma kontaktu z prądem!!! W 2026 roku jeżdżą pociągi na trasie Gdynia-Katowice ok. 12h jazdy i nie ma jak podładować telefonu....

2. gadających ciągle facetów. Czy Wasi faceci też ciągle gadają lub/i zagadują obcych? Kelnerów? Kasjerki? Obcych ludzi? Jak mnie to irytuje. Szczególnie gdy ja nie mam ochoty na rozmowę z obcymi, a ten się bawi w najlepsze...

kasjerki w Lidlu i Kauflandzie. jego koleżanki. ale to ma swoje plusy bo dostajemy więcej naklejek :')
Jynna
MolieraDress

Post autor: Jynna »

Naklejki spod lady? 😂
iri1979
TłinkiBoss

berry blast pisze: wt wrz 08, 2026 9:17 pm [/b]

kasjerki w Lidlu i Kauflandzie. jego koleżanki. ale to ma swoje plusy bo dostajemy więcej naklejek :')
No to masz chociaż z tego jakieś korzyści. Mój gada dla samego gadania. 3 minut w ciszy nie umie wysiedzieć.
Awatar użytkownika
FashFash
RARY

Post autor: FashFash »

iri1979 pisze: wt wrz 08, 2026 8:56 pm gadających ciągle facetów. Czy Wasi faceci też ciągle gadają lub/i zagadują obcych? Kelnerów? Kasjerki? Obcych ludzi? Jak mnie to irytuje. Szczególnie gdy ja nie mam ochoty na rozmowę z obcymi, a ten się bawi w najlepsze...
Może macie inny temperament i otwartość do rozmowy z innymi, i nie jesteście w tym aspekcie kompatybilni?
iri1979
TłinkiBoss

FashFash pisze: wt wrz 08, 2026 9:36 pm Może macie inny temperament i otwartość do rozmowy z innymi, i nie jesteście w tym aspekcie kompatybilni?
No nie jesteśmy i z wiekiem to się pogłębia, np. w restauracji chce tylko, by kelner przyjał ode mnie zamówienie, przyniósł je, skasował rachunek i dowiedzenia, a mój facet idzie do restauracji pogadać sobie z kelnerem. Już ostatnio byłam bliska mu powiedzenia, by się w końcu k**wa zamknął, bo już miałam dość.
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

Jynna pisze: wt wrz 08, 2026 9:21 pm Naklejki spod lady? 😂
spod lady lewe naklejki :')
iri1979 pisze: wt wrz 08, 2026 9:26 pm No to masz chociaż z tego jakieś korzyści. Mój gada dla samego gadania. 3 minut w ciszy nie umie wysiedzieć.
towarzyski po prostu 🤗 no ale niech se gada jak chce, nie musisz brać w tym udziału jeśli nie masz ochoty ☺️
iri1979
TłinkiBoss

berry blast pisze: wt wrz 08, 2026 9:39 pm spod lady lewe naklejki :')

towarzyski po prostu 🤗 no ale niech se gada jak chce, nie musisz brać w tym udziału jeśli nie masz ochoty ☺️
Niestety muszę gdy jestem z nim, bo mówi na tyle głośno, że słychać go w obrębie 20 metrów....
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

iri1979 pisze: wt wrz 08, 2026 9:49 pm Niestety muszę gdy jestem z nim, bo mówi na tyle głośno, że słychać go w obrębie 20 metrów....
nie chcę zadawać trywialnych pytań typu "czy z nim o tym rozmawiałaś" bo obstawiam że tak 🤔 co on na to że Ci to przeszkadza?
iri1979
TłinkiBoss

berry blast pisze: wt wrz 08, 2026 10:10 pm nie chcę zadawać trywialnych pytań typu "czy z nim o tym rozmawiałaś" bo obstawiam że tak 🤔 co on na to że Ci to przeszkadza?
Zwracałam mu delikatnie uwagę, że nie musi ciągle mówić i że cisza też jest fajna i że ludzie, którzy są w pracy niekoniecznie mają czas i ochote z nim rozmawiać, ale on zawsze mówi, że już nie bedzie, a zawsze jest to samo.
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

iri1979 pisze: wt wrz 08, 2026 10:30 pm Zwracałam mu delikatnie uwagę, że nie musi ciągle mówić i że cisza też jest fajna i że ludzie, którzy są w pracy niekoniecznie mają czas i ochote z nim rozmawiać, ale on zawsze mówi, że już nie bedzie, a zawsze jest to samo.
boże faceci czasem są tacy niereformowalni :( to o nich jest przysłowie jak grochem o ścianę :(
Awatar użytkownika
wampiryna
PsychoFanka

Post autor: wampiryna »

Niechże to lato srato wywala w końcu. Na południu Polski 30 stopni. Koszmar. Nienawidzę lata, nienawidzę całym sercem, ta pora roku mogłaby nieistnieć dla mnie, jest najgorszym okresem w roku, nie da się żyć, nie da się myśleć, chore.
Marzę o jesieni i zimie. Takiej w pełni.

A tak poza tym to moja psina miała czyszczone ząbki i wszystko ok, ale teraz staram się dbać o nie bardzo, żeby już jej nie narażać na narkozę w przyszłości. Mycie jej zębów to taki mały koszmarek bo ona tego nie lubi 🫠 ale tylko cierpliwość uratuje sytuację.
Kita codziennie budzi mnie o 5, możliwe że czuję zmianę pory roku i dlatego nagle z 6 zrobiła się 5 na śpiewy…?
W następnym tygodniu mam spotkania w urzędzie pracy a pro po dofinansowania i się stresuje. Narzeczony bierze wolne w pracy żeby pójść ze mną na jedno spotkanie, bo to będzie ze skarbówką, ZUS-em itd. Temat dla mnie samej nie do ogarnięcia i nieco się stresuję bo gówno rozumiem XDD
Łeb mi pęka od tego wniosku i tego co trzeba będzie załatwiać.
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
iri1979
TłinkiBoss

wampiryna pisze: śr wrz 09, 2026 7:12 am Niechże to lato srato wywala w końcu. Na południu Polski 30 stopni. Koszmar. Nienawidzę lata, nienawidzę całym sercem, ta pora roku mogłaby nieistnieć dla mnie, jest najgorszym okresem w roku, nie da się żyć, nie da się myśleć, chore.

A tak poza tym to moja psina miała czyszczone ząbki i wszystko ok, ale teraz staram się dbać o nie bardzo, żeby już jej nie narażać na narkozę w przyszłości. Mycie jej zębów to taki mały koszmarek bo ona tego nie lubi 🫠 ale tylko cierpliwość uratuje sytuację.
Kita codziennie budzi mnie o 5, możliwe że czuję zmianę pory roku i dlatego nagle z 6 zrobiła się 5 na śpiewy…?
W następnym tygodniu mam spotkania w urzędzie pracy a pro po dofinansowania i się stresuje. Narzeczony bierze wolne w pracy żeby pójść ze mną na jedno spotkanie, bo to będzie ze skarbówką, ZUS-em itd. Temat dla mnie samej nie do ogarnięcia i nieco się stresuję bo gówno rozumiem XDD
Łeb mi pęka od tego wniosku i tego co trzeba będzie załatwiać.
Ja nie umiem myć mojemu psu zębów. Zawsze to walka bo zaciska zęby i jest dramat.
Pilu
Koczkodan

Post autor: Pilu »

wampiryna pisze: śr wrz 09, 2026 7:12 am Niechże to lato srato wywala w końcu. Na południu Polski 30 stopni. Koszmar. Nienawidzę lata, nienawidzę całym sercem, ta pora roku mogłaby nieistnieć dla mnie, jest najgorszym okresem w roku, nie da się żyć, nie da się myśleć, chore.
Tez nie lubie lata :) to slonce, ktore napier***a prosto w twarz, spoceni ludzie, czerwone twarze, spalone i pomarszczone ciala (ale ladne, bo opalone...jprdl) i ta presja, zeby korzystac z pogody i pojsc nad jezioro, na basen. Lazenie z odkrytm tylkiem i sklejanie swojej upoconej dupy z krzeslem.
Kocham zime i mrozy :)
Pilu
Koczkodan

Post autor: Pilu »

Jak jeszcze raz ulysze jak ktos powie "poltorej tygodnia"...