Start
Mój profil

Nudna praca

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
robert_giertych
RoyalBaby

Nudna praca

Post autor: robert_giertych »

Hej,
mam dość nudną biurową pracę i nie mam za wiele do roboty.
Chciałabym zminimalizować uczucie marnowania czasu, ponieważ aktualnie nie mam możliwości zmiany pracy.
Czy znacie jakieś fajne platformy (mogą być płatne) do nauki języków albo może jakieś inne kursy poszerzające kompetencje, które można sobie robić podczas pracy?
Może ktoś też ma nudną pracę i podzieli się swoimi sposobami na to by czas szybciej płynął + bez uczucia uwsteczniania się.
Z góry dzięki :)
Awatar użytkownika
berry blast
TłinkiBoss

Post autor: berry blast »

robert_giertych pisze: czw sty 08, 2026 2:32 pm Hej,
mam dość nudną biurową pracę i nie mam za wiele do roboty.
Chciałabym zminimalizować uczucie marnowania czasu, ponieważ aktualnie nie mam możliwości zmiany pracy.
Czy znacie jakieś fajne platformy (mogą być płatne) do nauki języków albo może jakieś inne kursy poszerzające kompetencje, które można sobie robić podczas pracy?
Może ktoś też ma nudną pracę i podzieli się swoimi sposobami na to by czas szybciej płynął + bez uczucia uwsteczniania się.
można sobie na przykład Wandę poczytać.
oliw33ka
Migocząca Świeczka

Post autor: oliw33ka »

a gdzie pracujesz?
marze o nudnej pracy
Awatar użytkownika
odpalskreta
RiczAsFak

Post autor: odpalskreta »

robert_giertych pisze: czw sty 08, 2026 2:32 pm Może ktoś też ma nudną pracę i podzieli się swoimi sposobami na to by czas szybciej płynął + bez uczucia uwsteczniania się.
Też mam nudną pracę, ja sobie czytam książki, oglądam yt i przeglądam sociale xd
onlyczytam
Gacie z oceanu

Post autor: onlyczytam »

Idź na studia online.
onlyczytam
Gacie z oceanu

Post autor: onlyczytam »

oliw33ka pisze: śr sty 21, 2026 2:36 pm a gdzie pracujesz?
marze o nudnej pracy
Wbrew pozorom "nudna" praca czyli siedzenie, nic nie robienie jest naprawdę męczarnią. Człowiek potrafi być bardziej zmęczony niż pracą fizyczną.
123wiosna123
Luźny dzień ze mną

Post autor: 123wiosna123 »

onlyczytam pisze: pn cze 08, 2026 2:04 pm Wbrew pozorom "nudna" praca czyli siedzenie, nic nie robienie jest naprawdę męczarnią. Człowiek potrafi być bardziej zmęczony niż pracą fizyczną.
Tez tak myślałam i zmieniłam taka nudna prace na taką pełna wyzwań. Dziękuję bardzo, cały czas żałuję jak głupio zrobilam
Pilu
Koczkodan

Post autor: Pilu »

123wiosna123 pisze: pn cze 08, 2026 3:16 pm Tez tak myślałam i zmieniłam taka nudna prace na taką pełna wyzwań. Dziękuję bardzo, cały czas żałuję jak głupio zrobilam
I jedno i drugie moze doprowadzic bardzo szybko do wypalenia.
Kiedy mialam bardzo malo pracy, a musialam 1.5h jechac do biura, i potem z powrotem do domu 1.5h to na nic juz nie mialam sily. A przeciez w pociagu tylko siedzialam, sluchalam muzyki, w pracy malo co robilam wiec czym sie tu zmeczyc? Zasiedzenie i brak wysilku umyslowego lub fizycznego tak wlasnie na ludzi dziala.

A czym Ty sie zajmujesz?
Awatar użytkownika
Lapis_lazuri
RoyalBaby

Post autor: Lapis_lazuri »

Pilu pisze: pn cze 08, 2026 6:22 pm I jedno i drugie moze doprowadzic bardzo szybko do wypalenia.
Kiedy mialam bardzo malo pracy, a musialam 1.5h jechac do biura, i potem z powrotem do domu 1.5h to na nic juz nie mialam sily. A przeciez w pociagu tylko siedzialam, sluchalam muzyki, w pracy malo co robilam wiec czym sie tu zmeczyc? Zasiedzenie i brak wysilku umyslowego lub fizycznego tak wlasnie na ludzi dziala.

A czym Ty sie zajmujesz?
To ja się z tym zmagam teraz 😅 Wokół słyszę, że mi zazdroszczą, że gdzie znaleźć taką pracę, a ja czuję, jakbym się cofała w rozwoju.
Awatar użytkownika
wampiryna
PsychoFanka

Post autor: wampiryna »

A pracujesz zdalnie czy stacjonarnie?
Jak pracowałam w biurze i totalnie nic się nie działo, to zawsze moim ratunkiem były ukochane książki 🥹 fajne uczucie: czytasz i ci za to płacą. Ale nie miałam zbyt dużego wyboru, bo nie można było używać telefonu, a na komputerze strony niezwiązane z pracą były poblokowane 😉
Jeśli pracujesz zdalnie to masz więcej możliwości: malowanie po numerach lub ta druga opcja z koralikami, ogarnięcie domowych obowiązków, oglądanie filmików na YT w zależności co cię kręci itp.
Jak przeszłam na zdalne to czytałam o swoich pasjach, robiłam notatki, planowałam co chcę zmienić w życiu i jak się do tego zabrać.
Bezproduktywne siedzenie okropnie męczy, nienawidziałam tego
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
Awatar użytkownika
Lapis_lazuri
RoyalBaby

wampiryna pisze: wt wrz 01, 2026 6:37 am A pracujesz zdalnie czy stacjonarnie?
Jak pracowałam w biurze i totalnie nic się nie działo, to zawsze moim ratunkiem były ukochane książki 🥹 fajne uczucie: czytasz i ci za to płacą. Ale nie miałam zbyt dużego wyboru, bo nie można było używać telefonu, a na komputerze strony niezwiązane z pracą były poblokowane 😉
Jeśli pracujesz zdalnie to masz więcej możliwości: malowanie po numerach lub ta druga opcja z koralikami, ogarnięcie domowych obowiązków, oglądanie filmików na YT w zależności co cię kręci itp.
Jak przeszłam na zdalne to czytałam o swoich pasjach, robiłam notatki, planowałam co chcę zmienić w życiu i jak się do tego zabrać.
Bezproduktywne siedzenie okropnie męczy, nienawidziałam tego
Pracuję stacjonarnie i niestety nie mogę czytać książek. Takie jawne pokazywanie, że nie mam co robić, nie jest dobrze odbierane. Też mam większość stron poblokowanych, ale zaczęłam sobie pisać książkę. Problem tylko jest taki, że takie robienie innych dopaminowych rzeczy w tym czasie też nie jest dla mnie dobre, bo kończy się to teraz u mnie tym, że mam problem z robieniem tej niewielkiej części obowiązków, która mi została 😅 Już odinstalowałam sobie większość rozpraszaczy z telefonu, ale to nadal jakoś mocno nie pomogło. Z jednej strony praca jest super, bo jest stabilna, po okresie próbnym mam już umowę na czas nieokreślony, ale z drugiej strony - ugh, czuję się przymulona, mam wrażenie, że wolniej myślę, jestem o wiele bardziej zmęczona niż zwykle. Nie chcę tam siedzieć i marnować mojego czasu.
Awatar użytkownika
wampiryna
PsychoFanka

Post autor: wampiryna »

Lapis_lazuri pisze: wt wrz 01, 2026 7:01 am Pracuję stacjonarnie i niestety nie mogę czytać książek. Takie jawne pokazywanie, że nie mam co robić, nie jest dobrze odbierane. Też mam większość stron poblokowanych, ale zaczęłam sobie pisać książkę. Problem tylko jest taki, że takie robienie innych dopaminowych rzeczy w tym czasie też nie jest dla mnie dobre, bo kończy się to teraz u mnie tym, że mam problem z robieniem tej niewielkiej części obowiązków, która mi została 😅 Już odinstalowałam sobie większość rozpraszaczy z telefonu, ale to nadal jakoś mocno nie pomogło. Z jednej strony praca jest super, bo jest stabilna, po okresie próbnym mam już umowę na czas nieokreślony, ale z drugiej strony - ugh, czuję się przymulona, mam wrażenie, że wolniej myślę, jestem o wiele bardziej zmęczona niż zwykle. Nie chcę tam siedzieć i marnować mojego czasu.
Ech… to jest chore, że pracodawca zabrania czytania nawet. W sensie: wykonujesz swoją pracę, nie zaniedbujesz jej, to nie Twoja wina, że przez większość czasu spędzasz czas bezproduktywnie. Co za problem pozwolić na jakieś nieszkodliwe umilacze czasu, jeśli nie cierpi na tym Twoje wykonywanie pracy.
A może jest szansa na otrzymanie nieco więcej obowiązków ale przy jednoczesnym podniesieniu pensji?
A czy możesz robić sobie krzyżówki/sudoku/tego typu rzeczy? Jakieś kolorowanie nawet? Wiesz, cokolwiek byle by Ci czas leciał. Bo niestety masz zawężone możliwości 😔 szkoda, że nie możesz czytać, bo tak to mogłabyś faktycznie jakoś coś rozwijać. A może rozmowa z pracodawcą by coś dała? Jakbyś mu powiedziała jak to wszystko wygląda i że taka książka nie odbiłaby się na Twojej pracy. Chociaż na próbę. A „jawne pokazywanie” że nie masz co robić to… cóż, sama prawda więc xd masz się tępo gapić w ścianę? Albo udawać że coś tam klikasz co jakiś czas? Nieco wyrozumiałości.

Tak czy siak: bardzo dobrze, że masz pracę. Teraz o pracę jest ciężko. Widzę co się dzieje na rynku pracy, jestem na grupach, na których ludzie szukają pracy i opisują co się dzieje na rekrutacjach itp. Naprawdę nie jest kolorowo.
𖦹:・゚⋆。°⭒✩・:*:。°.•☆•.°。:*:・✩⭒°。⋆・゚:𖦹
Awatar użytkownika
Lapis_lazuri
RoyalBaby

wampiryna pisze: wt wrz 01, 2026 7:25 am A może jest szansa na otrzymanie nieco więcej obowiązków ale przy jednoczesnym podniesieniu pensji?
A czy możesz robić sobie krzyżówki/sudoku/tego typu rzeczy? Jakieś kolorowanie nawet? Wiesz, cokolwiek byle by Ci czas leciał. Bo niestety masz zawężone możliwości 😔 szkoda, że nie możesz czytać, bo tak to mogłabyś faktycznie jakoś coś rozwijać. A może rozmowa z pracodawcą by coś dała? Jakbyś mu powiedziała jak to wszystko wygląda i że taka książka nie odbiłaby się na Twojej pracy. Chociaż na próbę. A „jawne pokazywanie” że nie masz co robić to… cóż, sama prawda więc xd masz się tępo gapić w ścianę? Albo udawać że coś tam klikasz co jakiś czas? Nieco wyrozumiałości.
Wiesz co, to czytanie książek i tak za wiele by mi nie pomogło. To dalej jest praca, która nie daje mi żadnej satysfakcji i się tylko w niej męczę. Zaczęłam sobie znajdować inne zajęcie, to skończyło się na tym, że już mam problem z wykonywaniem tej niewielkiej ilości obowiązków, którą mam.