Start
Mój profil

Jak o siebie dbać - clean girl tips

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Kokol_Haret
Channelka

Re: Jak o siebie dbać - clean girl tips

Post autor: Kokol_Haret »

Tczewiankapozna pisze: pt wrz 13, 2024 2:28 pm Polecicie dobrej jakości wit D nie za milion?
ibuvit d3 i żadna inna. Ibuvit to lek, więc podlega innym restrykcjom niż suplementy diety
sencha
Samarka

Post autor: sencha »

Kamiwysoc2000 pisze: czw lip 23, 2026 1:36 am - regularny trening siłowy, cwiczenia na postawe, rozciaganie
- raz w tym peeling ciała, kapiele w soli epsom
- na koniec zawsze zimny prysznic - na wlosy, twarz, cialo (totalnie polecam, nienawidze zimna ale warto sie przelamac)
- po kapieli zawsze krem do ciala lub olejek
- szczotkowanie ciala na sucho choć ostatnio zrezygnowałam z tego
- depilacja laserowa (koniecznie laser diodowy- sprawdzajcie ktory salon taki posiada, diodowy usuwa wloski na stałe. Unikajcie IPL ). Kilka sesji w odstepach czasu i problem na lata z glowy
- od czasu do czasu koreanskie skarpety złuszczające (zdania sa podzielone ale ja lubie), skarpety nawilazajace tez super
- ostatnio tez zrezygnowalam z hybrydy i walcze o odzyskanie zdrowych paznokci
- u mnie samoopalacze się nie sprawdzaja, nienawidze jak schodza , dekolt, miejsca gdzie stanik pociera skore szybko sie wycieraja, wyglada to nieestetycznie. Wiem ze niezdrowe ale raz na miesiac lubie isc na solarium aby wygladac zdrowiej? Nabrac kolorytu
- co do cery jestem uzalezniona od koreanskiej i japonskiej pielegnacji - kwasy, retinole, vit C, kilkuetapowa pielegnacja, maski, od roku urzadzenie medicube , spf w mgielce 2 sekundy i gotowe, gamechanger jesli nosisz makeup (dokladac mozna co 2 godziny, nie tak jak z kremem- masz podklad to nie dolozysz
- zawsze! Zmywam makijaż nie ma opcji zebym poszla spac bez zmycia i chociaz nalozenia kremu - najpierw olejek pozniej zel
- co do wlosow- 8 miesiecy temu sciagnelam po 4 latach doczepy - wszelkie wcierki, oleje, delikatne szampony, koreanskie/japonskie maski, odzywki, zawsze termoochrona, serum na koncowki, farbowanie co 3 miesiace w salonie
- laminacja brwi bez farbki, lifting rzes
Z takich ogolnych- suplementacja u mnie: zelazo, vit C i D, kreatyna. Pilnowanie picia wody, od kilku lat totalnie wyszlam z cukru, teraz zjem jednego cukierka i juz nawet nie chce mi sie wiecej, jestem przeslodzona 😅, po prostu odrzuca mnie, spacery i dotlenienie, sen 7-8 godzin czego staram sie bardzo pilnowac.

Moze sie wydawac to duzo ale ja wypracowalam sobie takie nawyki i robie te rzeczy z automatu, lubie zrobic sobie wieczorne spa, lubie o siebie dbac, niektore rzeczy z wymienionych robie raz na jakis czas. Dodam ze pracuje po 10 godzin dziennie, 6 dni w tyg , nie jest tak ze totalnie leze i tylko nakladam kremiki

Dzięki za porady, dużo mi się pokrywa z Tobą. Od siebie polecam do ciała buską maskę siarkową (podczas kąpieli) - skóra jest bardzo nawilżona po niej.

Możesz polecić ulubione kosmetyki? Szczególnie interesuje mnie spf w sprayu i pielęgnacja twarzy.
Lolita16
Ciastko

Post autor: Lolita16 »

Mówicie o depilacji laserowej, zbieram
Się na nią, ale moze wcześniej polecicie jakąś dobra maszynkę? Używam żyletek, ale totalnie nie są do bikini :( jak mam przygotować się do laserowej, jak nie umiem jej wygolić?
LauraBacha3
ZdalnaFanka

Post autor: LauraBacha3 »

Lolita16 pisze: sob sie 15, 2026 12:51 am Mówicie o depilacji laserowej, zbieram
Się na nią, ale moze wcześniej polecicie jakąś dobra maszynkę? Używam żyletek, ale totalnie nie są do bikini :( jak mam przygotować się do laserowej, jak nie umiem jej wygolić?
Używałam Wilkinson xtreme 3. Jedna maszynka na jedno golenie nogi, pachy, bikini, pośladki, brzuch. Włosy miałam nawet nie jak facet a jak goryl.
Czego nie wygolisz to pani poprawi ;)
Lolita16
Ciastko

Post autor: Lolita16 »

No tak masz rację, ale jednak głupio tak przyjść i żeby jeszcze poprawiała 🫣
Awatar użytkownika
tasty042024
Bagietka z szarlott

Post autor: tasty042024 »

Po to tam wlasnie idziesz, zeby nie musiec sie wiecej golic, bo sama nie dajesz rady :) Profesjonalistce to nie bedzie przeszkadzac, ze zostalo pare wloskow, a jesli jakims cudem dostaniesz jakis komentarz na ten temat, to wystawisz jej niska ocene po prostu :angel:
Damulka123
SushiRoll

Post autor: Damulka123 »

Czesc dziewczyny😀

Polecacie jakies konta na ig zeby moc sie zainspirować? Tylko na na TT bo jestem stara i nie ogarniam.
Odnośnie ubioru - z tym mam największy problem. Polećcie jakies dobre i schludnie wyglądające dresy, ktore po praniu nie wyglądają jak psu z gardła wyjęte. Mam z HM I sa okrutne.
Niu90
Bagietka z szarlott

Post autor: Niu90 »

Kamiwysoc2000 pisze: czw lip 23, 2026 1:36 am - regularny trening siłowy, cwiczenia na postawe, rozciaganie
- raz w tym peeling ciała, kapiele w soli epsom
- na koniec zawsze zimny prysznic - na wlosy, twarz, cialo (totalnie polecam, nienawidze zimna ale warto sie przelamac)
- po kapieli zawsze krem do ciala lub olejek
- szczotkowanie ciala na sucho choć ostatnio zrezygnowałam z tego
- depilacja laserowa (koniecznie laser diodowy- sprawdzajcie ktory salon taki posiada, diodowy usuwa wloski na stałe. Unikajcie IPL ). Kilka sesji w odstepach czasu i problem na lata z glowy
- od czasu do czasu koreanskie skarpety złuszczające (zdania sa podzielone ale ja lubie), skarpety nawilazajace tez super
- ostatnio tez zrezygnowalam z hybrydy i walcze o odzyskanie zdrowych paznokci
- u mnie samoopalacze się nie sprawdzaja, nienawidze jak schodza , dekolt, miejsca gdzie stanik pociera skore szybko sie wycieraja, wyglada to nieestetycznie. Wiem ze niezdrowe ale raz na miesiac lubie isc na solarium aby wygladac zdrowiej? Nabrac kolorytu
- co do cery jestem uzalezniona od koreanskiej i japonskiej pielegnacji - kwasy, retinole, vit C, kilkuetapowa pielegnacja, maski, od roku urzadzenie medicube , spf w mgielce 2 sekundy i gotowe, gamechanger jesli nosisz makeup (dokladac mozna co 2 godziny, nie tak jak z kremem- masz podklad to nie dolozysz
- zawsze! Zmywam makijaż nie ma opcji zebym poszla spac bez zmycia i chociaz nalozenia kremu - najpierw olejek pozniej zel
- co do wlosow- 8 miesiecy temu sciagnelam po 4 latach doczepy - wszelkie wcierki, oleje, delikatne szampony, koreanskie/japonskie maski, odzywki, zawsze termoochrona, serum na koncowki, farbowanie co 3 miesiace w salonie
- laminacja brwi bez farbki, lifting rzes
Z takich ogolnych- suplementacja u mnie: zelazo, vit C i D, kreatyna. Pilnowanie picia wody, od kilku lat totalnie wyszlam z cukru, teraz zjem jednego cukierka i juz nawet nie chce mi sie wiecej, jestem przeslodzona 😅, po prostu odrzuca mnie, spacery i dotlenienie, sen 7-8 godzin czego staram sie bardzo pilnowac.

Moze sie wydawac to duzo ale ja wypracowalam sobie takie nawyki i robie te rzeczy z automatu, lubie zrobic sobie wieczorne spa, lubie o siebie dbac, niektore rzeczy z wymienionych robie raz na jakis czas. Dodam ze pracuje po 10 godzin dziennie, 6 dni w tyg , nie jest tak ze totalnie leze i tylko nakladam kremiki
Zastanawiam się nad medicube, widzisz jakieś efekty po roku?
Sidididididfi
Gacie z oceanu

Post autor: Sidididididfi »

Damulka123 pisze: wt sie 18, 2026 8:01 pm Czesc dziewczyny😀

Polecacie jakies konta na ig zeby moc sie zainspirować? Tylko na na TT bo jestem stara i nie ogarniam.
Odnośnie ubioru - z tym mam największy problem. Polećcie jakies dobre i schludnie wyglądające dresy, ktore po praniu nie wyglądają jak psu z gardła wyjęte. Mam z HM I sa okrutne.
Ja lubię te kompleciki z modalem z Reserved. Właśnie takie „eleganckie” dresy, jakkolwiek to nie zabrzmi.
Barasia
Tritonotti

Post autor: Barasia »

Damulka123 pisze: wt sie 18, 2026 8:01 pm Czesc dziewczyny😀

Co do dresów to mam z Mother earth i bardzo jestem zadowolona. Rok noszę jedne spodnie, prałam wiele razy i bardzo fajnie wyglądają nadal (zero kulkowania, trzymają fason).

Na IG nikogo nie mam, ale oglądam czasem Lydia Tomlinson na yt. Nie jestem pewna czy w 100% spełnia warunki bycia clean girl, mówi do tego głównie o ubraniach (może jeden filmik kojarzę taki ogólny o wyglądaniu na zadbaną).