ibuvit d3 i żadna inna. Ibuvit to lek, więc podlega innym restrykcjom niż suplementy diety
Jak o siebie dbać - clean girl tips
Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry- Kokol_Haret
- RoyalBaby
Re: Jak o siebie dbać - clean girl tips
Kamiwysoc2000 pisze: ↑czw lip 23, 2026 1:36 am - regularny trening siłowy, cwiczenia na postawe, rozciaganie
- raz w tym peeling ciała, kapiele w soli epsom
- na koniec zawsze zimny prysznic - na wlosy, twarz, cialo (totalnie polecam, nienawidze zimna ale warto sie przelamac)
- po kapieli zawsze krem do ciala lub olejek
- szczotkowanie ciala na sucho choć ostatnio zrezygnowałam z tego
- depilacja laserowa (koniecznie laser diodowy- sprawdzajcie ktory salon taki posiada, diodowy usuwa wloski na stałe. Unikajcie IPL ). Kilka sesji w odstepach czasu i problem na lata z glowy
- od czasu do czasu koreanskie skarpety złuszczające (zdania sa podzielone ale ja lubie), skarpety nawilazajace tez super
- ostatnio tez zrezygnowalam z hybrydy i walcze o odzyskanie zdrowych paznokci
- u mnie samoopalacze się nie sprawdzaja, nienawidze jak schodza , dekolt, miejsca gdzie stanik pociera skore szybko sie wycieraja, wyglada to nieestetycznie. Wiem ze niezdrowe ale raz na miesiac lubie isc na solarium aby wygladac zdrowiej? Nabrac kolorytu
- co do cery jestem uzalezniona od koreanskiej i japonskiej pielegnacji - kwasy, retinole, vit C, kilkuetapowa pielegnacja, maski, od roku urzadzenie medicube , spf w mgielce 2 sekundy i gotowe, gamechanger jesli nosisz makeup (dokladac mozna co 2 godziny, nie tak jak z kremem- masz podklad to nie dolozysz
- zawsze! Zmywam makijaż nie ma opcji zebym poszla spac bez zmycia i chociaz nalozenia kremu - najpierw olejek pozniej zel
- co do wlosow- 8 miesiecy temu sciagnelam po 4 latach doczepy - wszelkie wcierki, oleje, delikatne szampony, koreanskie/japonskie maski, odzywki, zawsze termoochrona, serum na koncowki, farbowanie co 3 miesiace w salonie
- laminacja brwi bez farbki, lifting rzes
Z takich ogolnych- suplementacja u mnie: zelazo, vit C i D, kreatyna. Pilnowanie picia wody, od kilku lat totalnie wyszlam z cukru, teraz zjem jednego cukierka i juz nawet nie chce mi sie wiecej, jestem przeslodzona, po prostu odrzuca mnie, spacery i dotlenienie, sen 7-8 godzin czego staram sie bardzo pilnowac.
Moze sie wydawac to duzo ale ja wypracowalam sobie takie nawyki i robie te rzeczy z automatu, lubie zrobic sobie wieczorne spa, lubie o siebie dbac, niektore rzeczy z wymienionych robie raz na jakis czas. Dodam ze pracuje po 10 godzin dziennie, 6 dni w tyg , nie jest tak ze totalnie leze i tylko nakladam kremiki
Dzięki za porady, dużo mi się pokrywa z Tobą. Od siebie polecam do ciała buską maskę siarkową (podczas kąpieli) - skóra jest bardzo nawilżona po niej.
Możesz polecić ulubione kosmetyki? Szczególnie interesuje mnie spf w sprayu i pielęgnacja twarzy.