Start
Mój profil

Gdzie znależć męża katolika

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Gigi177
Ciastko

Heart Gdzie znależć męża katolika

Post autor: Gigi177 »

Gdzie według Was można poznać wartościowego, praktykującego męża katolika? 😊 Chodzi mi o miejsca lub wydarzenia, gdzie ludzie naprawdę szukają relacji opartej na wierze i wspólnych wartościach. Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia i polecenia!
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

W większych miastach istnieją duszpasterstwa akademickie, niektóre nawet organizują chrześcijańskie speed datingi (np. Kraków).
Gigi177
Ciastko

Tylko ze ja nie jestem z duzego miasta niestety
PolaManolo
ŚpioszkiKenzo

Post autor: PolaManolo »

Gdzie bywałaś do tej pory, poza swoją miejscowością i kręgiem znajomych? Bo utwierdzę się w przekonaniu że w tym katolickim kraju ciężko o prawdziwego katolika
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Mam też znajomych, którzy poznali się na pielgrzymkach.
Jynna
MolieraDress

Post autor: Jynna »

Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
Milion subskrypcji

Post autor: Juliaturczyniak »

A katoamawka jeszcze żyje? Może tam?
sovre77
PsychoFanka

Post autor: sovre77 »

Oj ciężko, chyba najlepiej celować w różne formy towarzystw i wyjazdów typu duszpasterstwa, pielgrzymki, rekolekcje itd, działania przyparafialne, są też jakieś speed datingi albo na niektórych aplikacjach można odhaczyć w tagach wiarę albo to podkreślić w opisie. Poza tym katolicy też ludzie, trzeba wychodzić i poznawać, a przy okazji mieć nadzieję że w końcu i wspólne wartości wskoczą
Gigi177
Ciastko

W sumie to nie szukałam jakoś dużo. Dziękuję za film, myślałam też o aplikacjach ale nie mam odwagi
sovre77
PsychoFanka

Post autor: sovre77 »

Gigi177 pisze: ndz lip 26, 2026 8:52 pm W sumie to nie szukałam jakoś dużo. Dziękuję za film, myślałam też o aplikacjach ale nie mam odwagi
Nie ma lekko, też nie lubię apek więc wiem o co chodzi. w sumie jakbyś chciała pogadać więcej to możesz uderzać priv, ja też od jakiegoś czasu i kato i singielka, ciężki chleb xd
Awatar użytkownika
Echoidalia
Pierścionek_od_passera

Post autor: Echoidalia »

Ja proponowałabym aplikacje, choć to ryzykowne, bo tam też można natknąć się na takich, co piszą dużo super rzeczy o sobie, a później w realu wychodzi szydło z worka.
Pielgrzymka to już większy wysiłek (fizyczny,ale też przygotowawczy) i niekoniecznie tam ktoś się akurat trafi (raczej więcej chodzi dziewczyn i często ludzie są już w parach czy jakichś swoich grupkach, ciężko się przebić do nich).
Probowalabym apki oraz chodzenia na msze w takich godzinach, gdzie akurat jest więcej młodszych ludzi (np. niedziele o 7.00 są z reguły obstawione seniorami, a msza z udziałem dzieci zbiera więcej rodzin niż singli). Może zrobić 'churching' i popatrzeć, który kościół ma najwięcej ludzi i może jakieś aktywności dla osób samotnych? Warto podejść do księdza i powiedzieć, że ma się taką sprawę i może by pomógł, może zna potencjalnego partnera dla Ciebie? Wiem, że to się wiąże ze wstydem, ale moim zdaniem trzeba umieć się przełamać i poprosić czasem o pomoc, zwłaszcza jeśli mieszkasz w małym mieście i tych okazji spotkania kogoś wartościowego jest tyle co kot napłakał. Powodzenia!
Jynna
MolieraDress

Aplikacje - owszem mogą pomóc, lecz trzeba uważać na świrów, z resztą jak wszędzie. Moja kumpela poznała tam partnera, z wartościami katolickimi, są ze sobą juz 10 lat, ale ślubu nie mają bo on nie chcą. Jest dobrym człowiekiem ten facet.
Ja mam negatywne skojarzenia, bo byli albo natarczywi, albo zbyt oceniający mnie np. że nie gotuję bo nie lubię, a on sobie nie wyobraża by kobieta nie gotowała.
Ale.ogolnie trzeba probować i co najważniejsze być sobą i nie stawać sie zgorzkniałą frustratką. 😁
Awatar użytkownika
kombuchawsloiku
PsychoFanka

Post autor: kombuchawsloiku »

Profil instagramowy Katosingle :) Ja z niego nie korzystałam, ale moi znajomi owszem.
Gigi177
Ciastko

super to katosingle, sprobuje. Dzieki!
Gigi177
Ciastko

bardzo dziekuje
Echoidalia pisze: wt lip 28, 2026 11:04 am Ja proponowałabym aplikacje, choć to ryzykowne, bo tam też można natknąć się na takich, co piszą dużo super rzeczy o sobie, a później w realu wychodzi szydło z worka.
Pielgrzymka to już większy wysiłek (fizyczny,ale też przygotowawczy) i niekoniecznie tam ktoś się akurat trafi (raczej więcej chodzi dziewczyn i często ludzie są już w parach czy jakichś swoich grupkach, ciężko się przebić do nich).
Probowalabym apki oraz chodzenia na msze w takich godzinach, gdzie akurat jest więcej młodszych ludzi (np. niedziele o 7.00 są z reguły obstawione seniorami, a msza z udziałem dzieci zbiera więcej rodzin niż singli). Może zrobić 'churching' i popatrzeć, który kościół ma najwięcej ludzi i może jakieś aktywności dla osób samotnych? Warto podejść do księdza i powiedzieć, że ma się taką sprawę i może by pomógł, może zna potencjalnego partnera dla Ciebie? Wiem, że to się wiąże ze wstydem, ale moim zdaniem trzeba umieć się przełamać i poprosić czasem o pomoc, zwłaszcza jeśli mieszkasz w małym mieście i tych okazji spotkania kogoś wartościowego jest tyle co kot napłakał. Powodzenia!
Awatar użytkownika
kombuchawsloiku
PsychoFanka

Post autor: kombuchawsloiku »

Gigi177 pisze: wt lip 28, 2026 10:36 pm super to katosingle, sprobuje. Dzieki!
Dziękuj dopiero, jak się uda :*
Trzymam kciuki, powodzenia! Jak nie tam, to na pewno w innym miejscu :)
Gigi177
Ciastko

Zainstalowałam ostatnio Katolink i Salt, tak z ciekawości 😇 Na Katolink nawet pisałam już z dwoma chłopakami
Jynna
MolieraDress

A dlaczego akurat te apki?
Gigi177
Ciastko

Jynna pisze: sob wrz 05, 2026 11:04 pm A dlaczego akurat te apki?
nie wiem, wpisałam w google i AI mi podpowiedziało te dwie. Na Salt raczej jakieś zagraniczne na zmianę z Polakami, a to mnie to nie interesuje. Jeszcze widziałam Zapisani Sobie ale nie dokończyłam profilu nawet bo to raczej na komputer
Meduza
SushiRoll

Post autor: Meduza »

Ja poznałam na Zapisanisobie :). Bardzo fajny portal, każda randka na jakiej byłam z tego portalu była ok, w porządku ludzie. No i nie zapomnij o liście do św. Jozefa :) powodzenia, jak chcesz pogadać o takich właśnie zwiazkowo-religijnych kwestiach to dawaj priv. Pozdrawiam