Start
Mój profil

Gdzie znależć męża katolika

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Gigi177
ŚpioszkiKenzo

Heart Gdzie znależć męża katolika

Post autor: Gigi177 »

Gdzie według Was można poznać wartościowego, praktykującego męża katolika? 😊 Chodzi mi o miejsca lub wydarzenia, gdzie ludzie naprawdę szukają relacji opartej na wierze i wspólnych wartościach. Będę wdzięczna za Wasze doświadczenia i polecenia!
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

W większych miastach istnieją duszpasterstwa akademickie, niektóre nawet organizują chrześcijańskie speed datingi (np. Kraków).
Gigi177
ŚpioszkiKenzo

Tylko ze ja nie jestem z duzego miasta niestety
PolaManolo
ŚpioszkiKenzo

Post autor: PolaManolo »

Gdzie bywałaś do tej pory, poza swoją miejscowością i kręgiem znajomych? Bo utwierdzę się w przekonaniu że w tym katolickim kraju ciężko o prawdziwego katolika
Lillak
MoetGlass

Post autor: Lillak »

Mam też znajomych, którzy poznali się na pielgrzymkach.
Jynna
WhiteParty

Post autor: Jynna »

Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DramaQueen

Post autor: Juliaturczyniak »

A katoamawka jeszcze żyje? Może tam?
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

Oj ciężko, chyba najlepiej celować w różne formy towarzystw i wyjazdów typu duszpasterstwa, pielgrzymki, rekolekcje itd, działania przyparafialne, są też jakieś speed datingi albo na niektórych aplikacjach można odhaczyć w tagach wiarę albo to podkreślić w opisie. Poza tym katolicy też ludzie, trzeba wychodzić i poznawać, a przy okazji mieć nadzieję że w końcu i wspólne wartości wskoczą
Gigi177
ŚpioszkiKenzo

W sumie to nie szukałam jakoś dużo. Dziękuję za film, myślałam też o aplikacjach ale nie mam odwagi
sovre77
Mokra Włoszka

Post autor: sovre77 »

Gigi177 pisze: ndz lip 26, 2026 8:52 pm W sumie to nie szukałam jakoś dużo. Dziękuję za film, myślałam też o aplikacjach ale nie mam odwagi
Nie ma lekko, też nie lubię apek więc wiem o co chodzi. w sumie jakbyś chciała pogadać więcej to możesz uderzać priv, ja też od jakiegoś czasu i kato i singielka, ciężki chleb xd