Start
Mój profil

Niepopularne opinie o życiu

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Awatar użytkownika
Werciaaaa
LouiBag

Re: Niepopularne opinie o życiu

Post autor: Werciaaaa »

Nieznana osoba pisze: pn lip 27, 2026 2:45 pm Nie podoba mi kiedy w związkach z dużą różnicą wieku społeczeństwo zawsze zarzuca interesowność młodej kobiecie, za to rzadko kiedy zarzuca interesowność mężczyźnie, który związał się z kobietą, która mogłaby być jego córką, a w skrajnych przypadkach wnuczką.
Osobiście uważam, że mężczyzna wiążący się ze znacznie młodszą kobietą nie robi tego
z czystej, bezinteresownej miłości, a chęci odmłodzenia się, podbudowania ego i możliwości imponowania, kreowania się na kogoś na lepszego ( co przy dużo młodszej partnerce jest naturalnie łatwiejsze).
Plus może sobie też szuka opiekunki na starość
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DramaQueen

Post autor: Juliaturczyniak »

kiciakociaaa2137 pisze: pn lip 27, 2026 10:30 am To jest raczej bardzo popularna opinia. Zabrakło jeszcze ,,kto pracuje w gastro, ten w cyrku się nie śmieje''. Fakt, że wielu klientów zachowuje się jak oderwani od koryta, ale poziom obsługi w sklepach i gastro też drastycznie spada. Jakiś czas temu widziałam tiktoka pracownicy Sephory, która była oburzona, że ludzie śmią prosić ją o pomoc w doborze podkładu, kiedy ona tylko wykłada towar na półki i nie ma obowiązku znać się na kosmetykach. Albo pracownicy kawiarni wyśmiewający ludzi, którzy nie znają różnicy między cappuccino a cafe late. Takiej obsługi chcemy?
A to swoją drogą. Nie rozumiem wyśmiewania klientów nie każdy musi się znać na wszystkim, a akurat pracując w sephorze czy w dauglasie wypadałoby się znać na makijażu i kosmetykach,bo tam z tego co dobrze kojarzę również jest opcja pomalowania klienta i sprawdzenia na nim jak działa/wygląda podkład.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Juliaturczyniak pisze: ndz lip 26, 2026 12:34 am Każdy człowiek powinien chociaż raz w życiu przepracować tydzień (bo dzień to za mało) w gastronomii bądź w handlu, jak widzę jak nieraz ludzie potrafią się zachowywać,robić awantury, wykłócać się i nie mieć szacunku do pracowników to się gotuje.
To każdy też powinien popracować w służbie zdrowia, jako nauczyciel, na okienku, na lotnisku, jako PM, steward w samolocie i w ogóle we wszystkich zawodach gdzie jest bezpośredni kontakt z ludźmi. Już nie przesadzajmy z tymi pracownikami handlu i gastro, bo sami też bywają nieprofesjonalnymi chamami. Jak się pójdzie do sklepu czy do restauracji, serwis w większości pozostawia wiele do życzenia.
A klienci chamy zdarzają się przecież wszędzie, nie tylko w gastro i handlu. To zależy od wychowania, jak kogoś nie nauczyli szacunku, to nikogo nie będzie szanował, nie tylko kelnera. Tak samo pracownika banku czy poczty.
Shesellsshells
Koczkodan

Post autor: Shesellsshells »

Nie wiem, czy to już było czy nie.
Nie wiem też, czy to na pewno niepopularna opinia, ale zaryzykuję:
Przeważająca część rodziców ma swoje ulubione dziecko, mimo że się do tego nie przyznaje.
Co o tym sądzicie?
Jest z nami jakiś odważny rodzic, który chciałby zabrać głos i szczerze się wypowiedzieć w tej kwestii?
Wierzycie, że rodzic kocha każde dziecko tak samo?
Ja nie. W sensie: nie wierzę.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Juliaturczyniak pisze: pn lip 27, 2026 4:42 pm A to swoją drogą. Nie rozumiem wyśmiewania klientów nie każdy musi się znać na wszystkim, a akurat pracując w sephorze czy w dauglasie wypadałoby się znać na makijażu i kosmetykach,bo tam z tego co dobrze kojarzę również jest opcja pomalowania klienta i sprawdzenia na nim jak działa/wygląda podkład.
Ja też nie rozumiem i od chodzenia do sephory mam traume. Nie chodzę już do drogerii i bardzo rzadko do sklepów stacjonarnych po ubrania. Sporadycznie jak mąż chce sobie coś kupić. Jak mam się krępować o cokolwiek zapytać obrażonej ekspedientki j bo o powinnam się znać i znosić pogardliwe spojrzenia bo „nie wyglądam” jakby mnie było stać, to już wolę zamówić z neta.
Ale największe primadonny to są tzw stylistki paznokci. Gdzie najlepiej by było jakbyś wysłała im kasę i w ogóle nie przychodziła.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DramaQueen

Shesellsshells pisze: pn lip 27, 2026 6:15 pm Nie wiem, czy to już było czy nie.
Nie wiem też, czy to na pewno niepopularna opinia, ale zaryzykuję:
Przeważająca część rodziców ma swoje ulubione dziecko, mimo że się do tego nie przyznaje.
Co o tym sądzicie?
Jest z nami jakiś odważny rodzic, który chciałby zabrać głos i szczerze się wypowiedzieć w tej kwestii?
Wierzycie, że rodzic kocha każde dziecko tak samo?
Ja nie. W sensie: nie wierzę.
Pewnie coś w tym jest tak samo jak dziecko ma ulubionego rodzica.
Nieznana osoba
RóżowePolo

Post autor: Nieznana osoba »

W wielu przypadkach ludzie mają dzieci z egoistycznych pobudek:
- żeby ktoś im podał szklankę wody na starość
- żeby coś po nich pozostało
- żeby ktoś miał pracować na ich emeryturę
- żeby mieć opiekę na stare lata
- żeby nie czuć samotnym ( to głównie kobiety)
- żeby móc się chwalić tym dzieckiem/ dziećmi
Mualla
LouiBag

Post autor: Mualla »

Nieznana osoba pisze: pn lip 27, 2026 7:51 pm W wielu przypadkach ludzie mają dzieci z egoistycznych pobudek:
- żeby ktoś im podał szklankę wody na starość
- żeby coś po nich pozostało
- żeby ktoś miał pracować na ich emeryturę
- żeby mieć opiekę na stare lata
- żeby nie czuć samotnym ( to głównie kobiety)
- żeby móc się chwalić tym dzieckiem/ dziećmi
A jeśli chcę mieć dziecko żeby przekazać mu to co mam (materialnego) i strać się wychować go na fajnego człowieka, to jest to pobudka egoistyczna czy nie? Pytam serio.
Awatar użytkownika
Juliaturczyniak
DramaQueen

Nawet jeśli pobudka egoistyczna to trzeba się też zastanowić czy zawsze ten egoizm jest zły, nieraz bycie egoistą się popłaca.