Start
Mój profil

Znaki zodiaku

Moderatorzy: KasandraCwir, verysweetcherry
Jynna
WhiteParty

Re: Znaki zodiaku

Post autor: Jynna »

Push pisze: ndz lip 19, 2026 11:22 pm Najbardziej nie lubię takiego specyficznego bycia narwanym i braku cierpliwości, które Strzelce dzielą ze swoimi braćmi w elemencie żywiołu, czyli Baranami, chociaż Barany są pod tym względem jeszcze gorsze. Poza tym to na pewno brak taktu mi się nie podoba. Lubię ich wesołość i pogodne podejście do życia, ten optymizm... dopóki nie kończą jako "lekkoduchy".
Słyszałam też, że Strzelce szukając prawdy, wolności i wiary ze swoją otwartością na różnorodność mogą się na starość uwsteczniać i skończyć jako...religijni fanatycy :)

Ale spokojnie, to wszystko idzie bardziej w drugą stronę - tzn. to chyba Strzelce bardziej nie lubią Ryb niż na odwrót :D
Optymizm, wesołość i pogoda - okej. 😆 Ale zacofany fanatyk? Uuuu, nie, oby nie. Proszę, nie strasz mnie. 😁

Rozumiem, że jesteś Rybą? To może trochę wyjaśnię, jak ja to widzę.

Ogólnie uważam, że Ryby są rodzinne, zaradne, ambitne, pomocne, uporządkowane i raczej lubią działać według zasad czy procedur. Chcą, żeby światem rządził pokój i harmonia. Jest w nich sporo romantyzmu i idealizmu, przez co czasem wszystko trochę się miesza.
Mam jednak wrażenie, że kiedy włącza im się tryb „naprawiania świata” i ogarniania wszystkiego dookoła, potrafią nagle zrobić się bardzo sztywne. Z idealistów stają się realistami, a czasem nawet sprawiają wrażenie wrogich czy poirytowanych, gdy ktoś ma inne zdanie albo inaczej patrzy na świat.
Co ciekawe, u Ryb złość często staje się motorem do działania. Płyną do przodu, dopóki całkiem się nie wyczerpią. O pomoc raczej nie proszą, bo wychodzą z założenia, że same sobie poradzą. W pracy na nie działa tzw. kij a nie marchewka.
Wg mnie Ryby mają też w sobie dużo empatii, chociaż nie zawsze wiedzą, jak ją dobrze okazać. Kojarzą mi się trochę z taką umęczoną Matką Teresą - poświęcają się dla idei. A kiedy już naprawdę się zmęczą, stają się niezdecydowane, zamykają się w sobie, obrażają na świat i mówią: „róbcie sobie beze mnie”. Tylko że jednocześnie nadal je korci, żeby wiedzieć, co się dzieje, i mieć wszystko pod kontrolą. 😉
No i jakoś z poczuciem humoru mi z nimi nie po drodzę.
Przykład: ja jako strzelec potrafię nucić sobie pod nosem " jingle bells" w upalne lato by się "schłodzić", Bliźniak, skorpion, Rak - dołączą i stworzymy chórek. a Ryby się mnie zapytają może z troską, a może z irytacją i niedowierzaniem "czy wszystko u mnie jest okej, bo to nie sezon na jingle bells" 😆
Black Mental
RóżowePolo

Post autor: Black Mental »

chleb_ze_smalcem pisze: pn lip 20, 2026 12:25 am Mi się jeszcze nie udało z żadnym strzelcem dogadać na jakimś wyższym poziomie, np żeby z tego była jakaś przyjaźń czy nawet głębsza znajomość. Te co znam to irytuje mnie w nich słomiany zapał, mała cierpliwość, bujanie w obłokach. Są dla mnie zbyt chaotyczne i osobiście nie pociąga mnie też ich spontaniczność. Lubie w nich to, że są dziećmi szczęścia tzn zauważyłam, że tym które znam po prostu zawsze się udaje spaść na cztery łapy. I często szczęście się do nich uśmiecha. Ale jak się ma Jowisza za patrona, to może nie ma się co dziwić xd
Ktoś pisał, że skorpiony są mało romantyczne, emocjonalne i zbyt bezpośrednie, nie mają taktu. Wydaje mi sie, że sporo w tym prawdy. Może nie każdy skorpion taki jest. Sama tak mam. Do przyjaźni a zwłaszcza do związków musze mieć osoby z bardzo silnym charakterem inaczej moja osobowość będzie je przygniatać i w końcu je zdominuje.
To ciekawe, bo ja przyciągam Skorpiony i i nawet udaje nam się znaleźć nić porozumienia. Może dlatego, że sama jestem z pogranicza tych znaków. Jedyne, co mnie w nich drażni, to ich potrzeba kontrolowania wszystkiego oraz próby dominowania i emocjonalnego zawłaszczania drugiej osoby.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Post autor: chleb_ze_smalcem »

Black Mental pisze: pn lip 20, 2026 1:01 am To ciekawe, bo ja przyciągam Skorpiony i i nawet udaje nam się znaleźć nić porozumienia. Może dlatego, że sama jestem z pogranicza tych znaków. Jedyne, co mnie w nich drażni, to ich potrzeba kontrolowania wszystkiego oraz próby dominowania i emocjonalnego zawłaszczania drugiej osoby.
Ciągła potrzeba kontroli to mnie samą drażni. Czasem przydałaby mi się umiejętność łatwiejszego odpuszczania. Może dlatego najlepiej dogaduje się ze znakami które lubią działać według ustalonego planu i nie zmieniają zdania zbyt często. Wtedy mniej rzeczy wymyka się spod kontroli.
Awatar użytkownika
julygirl
VlogmasEnjoyer

Post autor: julygirl »

Teraz chyba był nów w raku. Czy ktos umie napisać co to oznacza? I podobno to ma znaczenie dla niektorych znaków? Ale mohe źródło informacji (tiktokowe ekspertki) podają czesto sprzeczne info xd no i golnie co się teraz dzieje astrologicznie?
ᴘʀɪᴍᴀᴅᴏɴɴᴀ ɢɪʀʟ, ʏᴇᴀʜ ᴀʟʟ ɪ ᴇᴠᴇʀ ᴡᴀɴᴛᴇᴅ ᴡᴀꜱ ᴛʜᴇ ᴡᴏʀʟᴅ
Awatar użytkownika
Piiiniaa
HottStripper

Post autor: Piiiniaa »

julygirl pisze: pn lip 20, 2026 10:10 am Teraz chyba był nów w raku. Czy ktos umie napisać co to oznacza? I podobno to ma znaczenie dla niektorych znaków? Ale mohe źródło informacji (tiktokowe ekspertki) podają czesto sprzeczne info xd no i golnie co się teraz dzieje astrologicznie?
w tym tygodniu wychodzi na to, że:
Jowisz w trygonie z Neptunem, sekstylu z Uranem i opozycji z Plutonem
Słońce wchodzi do Lwa
Merkury kończy retrogradację
Sekstyl Merkurego z Wenus

ale co to dokładnie oznacza, to nie wiem xd
what if we stopped making stupid people famous
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Oglądałam dzisiaj horoskopy na zbliżającą się pełnię w wodniku.
Przez Koniunkcję Słońca z Jowiszem w znaku Lwa przypadającą na pełnię jedni rabini mówią, że to najbardziej pomyślny dzień w roku, razy dwa.
Inni, że jest to pełnia w wodniku i jednocześnie Koniunkcja Księżyca z Plutonem więc wszystkim odwali. A znakom stałym podwójnie. Jaka jest prawda, tego nie wiadomo. Jedno jest pewne, energetycznie to będzie intensywny czas, rytuały będą się kręcić ostro.
Verbena95
KołczGrzesiu

Post autor: Verbena95 »

chleb_ze_smalcem pisze: pn lip 20, 2026 12:25 am Mi się jeszcze nie udało z żadnym strzelcem dogadać na jakimś wyższym poziomie, np żeby z tego była jakaś przyjaźń czy nawet głębsza znajomość. Te co znam to irytuje mnie w nich słomiany zapał, mała cierpliwość, bujanie w obłokach. Są dla mnie zbyt chaotyczne i osobiście nie pociąga mnie też ich spontaniczność. Lubie w nich to, że są dziećmi szczęścia tzn zauważyłam, że tym które znam po prostu zawsze się udaje spaść na cztery łapy. I często szczęście się do nich uśmiecha. Ale jak się ma Jowisza za patrona, to może nie ma się co dziwić xd
Ktoś pisał, że skorpiony są mało romantyczne, emocjonalne i zbyt bezpośrednie, nie mają taktu. Wydaje mi sie, że sporo w tym prawdy. Może nie każdy skorpion taki jest. Sama tak mam. Do przyjaźni a zwłaszcza do związków musze mieć osoby z bardzo silnym charakterem inaczej moja osobowość będzie je przygniatać i w końcu je zdominuje.
Bo Skorpion nie jest taki "różowo - stereotypowo romantyczny", co sobie w nim cenię. Te wszystkie misiowania i kotkowania to jest coś, czego nie trawię, czy też jakieś nachalne "a kochasz mnieeee", oesu... Ale to mój Księżyc w Wodniku tak reaguje :) Albo jakieś totalnie stereotypowe kwiatki sratki i wszystkie tzw. "romantyczne" stereotypy. Ja jestem skorpioniasta, więc takie "oczywiste oczywistości" to nie dla mnie. Skorpiony są takie, że lubią konkret, czyli bez zbędnych didaskaliów, wszystko albo nic, albo kogoś lubię / kocham, albo nie. Liczy się to, co Skorpion w stosunku do kogoś odczuwa i jakie ma zdanie na temat tej osoby. Niekoniecznie musi być to non stop okazywane, a już na pewno nie będzie to okazywane ostentacyjnie. I pod tym względem blisko mu tak naprawdę do Wodnika. Moja koleżanka Skorpion mówi, że ona ze swoim partnerem nie musi non stop rozmawiać o uczuciach. No bo Skorpion wie, co czuje i nie jest to znak przesadnie rozmowny, jak wie, że coś jest, to to jest i się nie zmienia (znak stały), to po co o tym dyskutować. Co nie znaczy, że nie ma określonych oczekiwań, których też może wprost nie okazywać, dlatego ludzie uważają często, że manipuluje. Jest to znak bardzo emocjonalny, a wszystko odczuwa bardzo intensywnie, dlatego musi być skryty emocjonalnie, żeby się chronić, jego wnętrze nie jest dla każdego, tylko dla zaufanych, a i dla nich nie będzie też wylewny. I jeśli spotka podobnego do siebie, to wcale nie musi. Pewne rzeczy w ogóle nie muszą zostać wypowiedziane, by zostały przez drugą stronę zrozumiane. Takie dwie skorpioniasto plutoniczne osoby rozumieją się często na głębszym poziome bez słów. Mówi się, że Skorpion "po prostu wie" i to jest dokładnie ta zasada, na której to "wiedzenie" działa. Te jego emocje porównuje się często do zamrożonego jeziora, co jest bardzo trafną metaforą w kontekście tego, co tutaj opisuję. Dlatego też Skorpion nie zapomina, on jedynie pamięć o pewnych rzeczach zamraża, ale jak pojawi się nawet po 30 latach jakiś wyzwalacz, to natychmiast sobie przypomina i odczuwa to dokładnie tak samo, jak wtedy. I może wtedy coś zrobić, lub nie, a jeśli zrobi, to można czasem uznać, że jest mściwy. Inni już dawno zapomnieli, ale nie Skorpion. No i do wielu spraw tego typu emocjonalna pamięć jest po prostu potrzebna, jak się to robi mądrze, to można np. rozliczyć jakąś złą przeszłość, odkopać coś, żeby zrobić z tym porządek raz na zawsze. Zamiatanie problemów pod dywan to w Wadze, ale nie w Skorpionie. Natomiast Strzelec dochodzi do wniosku, że dobra, luz, idziemy po prostu dalej, nie przejmujemy się, Jowisz nam przynosi wiarę, że się cudem poukłada, co zresztą często się dzieje.
Natomiast Strzelce są dla mnie jednak takie faktycznie zbyt chaotyczne, zupełnie nie czują głębi emocjonalnej Skorpiona i przez fakt bycia znakiem zmiennym ognistym podejmują ryzyko, przez co stwarzają sobie problemy i tworzą rollercoaster, którego znaki stałe po prostu nie lubią. Strzelce to ogólnie ciekawe świata i wesołe okazy, ale ja jednak preferuję Skorpiony. Jednak Strzelec tworzy często za duży chaos jak dla mnie. Chyba że to jest taki Strzelec filozof, zainteresowany wyższymi ideami, dla którego wszystko musi być na poziomie, to wtedy jest fajna osoba, ale to się tak naprawdę rzadko zdarza.
Verbena95
KołczGrzesiu

Jynna pisze: pn lip 20, 2026 12:47 am Optymizm, wesołość i pogoda - okej. 😆 Ale zacofany fanatyk? Uuuu, nie, oby nie. Proszę, nie strasz mnie. 😁

Rozumiem, że jesteś Rybą? To może trochę wyjaśnię, jak ja to widzę.

Ogólnie uważam, że Ryby są rodzinne, zaradne, ambitne, pomocne, uporządkowane i raczej lubią działać według zasad czy procedur. Chcą, żeby światem rządził pokój i harmonia. Jest w nich sporo romantyzmu i idealizmu, przez co czasem wszystko trochę się miesza.
Mam jednak wrażenie, że kiedy włącza im się tryb „naprawiania świata” i ogarniania wszystkiego dookoła, potrafią nagle zrobić się bardzo sztywne. Z idealistów stają się realistami, a czasem nawet sprawiają wrażenie wrogich czy poirytowanych, gdy ktoś ma inne zdanie albo inaczej patrzy na świat.
Co ciekawe, u Ryb złość często staje się motorem do działania. Płyną do przodu, dopóki całkiem się nie wyczerpią. O pomoc raczej nie proszą, bo wychodzą z założenia, że same sobie poradzą. W pracy na nie działa tzw. kij a nie marchewka.
Wg mnie Ryby mają też w sobie dużo empatii, chociaż nie zawsze wiedzą, jak ją dobrze okazać. Kojarzą mi się trochę z taką umęczoną Matką Teresą - poświęcają się dla idei. A kiedy już naprawdę się zmęczą, stają się niezdecydowane, zamykają się w sobie, obrażają na świat i mówią: „róbcie sobie beze mnie”. Tylko że jednocześnie nadal je korci, żeby wiedzieć, co się dzieje, i mieć wszystko pod kontrolą. 😉
No i jakoś z poczuciem humoru mi z nimi nie po drodzę.
Przykład: ja jako strzelec potrafię nucić sobie pod nosem " jingle bells" w upalne lato by się "schłodzić", Bliźniak, skorpion, Rak - dołączą i stworzymy chórek. a Ryby się mnie zapytają może z troską, a może z irytacją i niedowierzaniem "czy wszystko u mnie jest okej, bo to nie sezon na jingle bells" 😆
To dokładnie to poczucie humoru, które lubię :) Ale to ja. Lubię głupotki tego typu z ascendentem w Bliźniętach - zabawa i głupawka zawsze w cenie :)
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Będzie zaćmienie słońca w lwie (księżyc w nowiu) 12 sierpnia, szczególnie może oddziaływać na znaki stałe, lwy, skorpiony, wodniki i byki.
Awatar użytkownika
gunernialne
Dieta 600 kcal

Post autor: gunernialne »

Muszę bo się udusze.
Nic mnie tak nie bawi jak sytuacja, gdy widzę tiktoka o tytule np. "najgroźniejszy znak zodiaku". I tworzący wybiera na ten znak przykładowo wodnika. A w komentarzach po prostu trzęsienie ziemi, że wcale nie wodnik bo skorpion, bo lew, bo pterodaktyl, bo syrenka warszawska itd.
I finalnie każdy ze znaków zodiaku jest tam wymieniany jako ten absolutnie najgroźniejszy xD
Sto razy chciałem się zabić, kiedy nie mogłem już wytrzymać, ale nigdy tego nie zrobiłem. Chyba podświadomie pragnąłem jeszcze raz pocałować usta rzeki i łowić srebrne ryby
Awatar użytkownika
iksde12345
Migocząca Świeczka

Post autor: iksde12345 »

Jednak to prawda, że bliźnięta i panna to ni jest kompatybilne połączenie
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

gunernialne pisze: pt lip 24, 2026 12:09 pm Muszę bo się udusze.
Nic mnie tak nie bawi jak sytuacja, gdy widzę tiktoka o tytule np. "najgroźniejszy znak zodiaku". I tworzący wybiera na ten znak przykładowo wodnika. A w komentarzach po prostu trzęsienie ziemi, że wcale nie wodnik bo skorpion, bo lew, bo pterodaktyl, bo syrenka warszawska itd.
I finalnie każdy ze znaków zodiaku jest tam wymieniany jako ten absolutnie najgroźniejszy xD
Stara zasada ezo Grażyn na robienie contentu. I nie tylko ich.
Wybierają jakiś nośny temat a ludzie wkurzonymi komentarzami robią zasięgi.
Verbena95
KołczGrzesiu

gunernialne pisze: pt lip 24, 2026 12:09 pm Muszę bo się udusze.
Bo to jest bzdura i gówno, a nie astrologia.
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

iksde12345 pisze: pt lip 24, 2026 12:24 pm Jednak to prawda, że bliźnięta i panna to ni jest kompatybilne połączenie
Tak raczej średnio jak patrzeć po samych znakach. Ale to różnie bywa, bo zależy co macie w kosmogramach. Dla skorpionów
Panny niby są nawet kompatybilne ale ja bym powiedziała, że tak średnio i zależy od wielu rzeczy. A ryby i raki które są ponoć z nami najbardziej kompatybilne to już w ogóle średnio sobie wyobrażam na związek bo nie spotkałam jeszcze takiej jednostki z którą bym się dogadała z pod tych znaków. Mi najbardziej pasuje Koziorożec.
Push
PinkParty

Post autor: Push »

Verbena95 pisze: wt lip 21, 2026 2:32 pm Bo Skorpion nie jest taki "różowo - stereotypowo romantyczny", co sobie w nim cenię. Te wszystkie misiowania i kotkowania to jest coś, czego nie trawię, czy też jakieś nachalne "a kochasz mnieeee", oesu... Ale to mój Księżyc w Wodniku tak reaguje :) Albo jakieś totalnie stereotypowe kwiatki sratki i wszystkie tzw. "romantyczne" stereotypy. Ja jestem skorpioniasta, więc takie "oczywiste oczywistości" to nie dla mnie. Skorpiony są takie, że lubią konkret, czyli bez zbędnych didaskaliów, wszystko albo nic, albo kogoś lubię / kocham, albo nie. Liczy się to, co Skorpion w stosunku do kogoś odczuwa i jakie ma zdanie na temat tej osoby. Niekoniecznie musi być to non stop okazywane, a już na pewno nie będzie to okazywane ostentacyjnie. I pod tym względem blisko mu tak naprawdę do Wodnika. Moja koleżanka Skorpion mówi, że ona ze swoim partnerem nie musi non stop rozmawiać o uczuciach. No bo Skorpion wie, co czuje i nie jest to znak przesadnie rozmowny, jak wie, że coś jest, to to jest i się nie zmienia (znak stały), to po co o tym dyskutować. Co nie znaczy, że nie ma określonych oczekiwań, których też może wprost nie okazywać, dlatego ludzie uważają często, że manipuluje. Jest to znak bardzo emocjonalny, a wszystko odczuwa bardzo intensywnie, dlatego musi być skryty emocjonalnie, żeby się chronić, jego wnętrze nie jest dla każdego, tylko dla zaufanych, a i dla nich nie będzie też wylewny. I jeśli spotka podobnego do siebie, to wcale nie musi. Pewne rzeczy w ogóle nie muszą zostać wypowiedziane, by zostały przez drugą stronę zrozumiane. Takie dwie skorpioniasto plutoniczne osoby rozumieją się często na głębszym poziome bez słów. Mówi się, że Skorpion "po prostu wie" i to jest dokładnie ta zasada, na której to "wiedzenie" działa.
Hehe, bo te wszystkie "misiowania i kotkowania" to należą do Wagi, a Skorpion się od tego odcina ;))) W ogóle zaskakujące jest to jak Skorpion jest odmienny od Wagi, a w mojej teorii znaki sąsiadujące ze sobą jednak zwykle jakieś cechy ze sobą dziela, a tu człowiek ma wrażenie, że Skorpion niweczy wszystko co tworzy Waga. Wagi są taktowne i delikatne, Skorpion wywala kawę na ławę, rzuca kąśliwe komentarze...Waga zrobi wszystko dla utrzymania relacji, Skorpion zdradzi albo zakończy ją wręcz bez sentymentow. Waga myśli w uduchowiony sposób o uczuciach, Skorpion o...seksie? :))) Waga bierze ślub, to Skorpion się rozwodzi albo szuka kochanki. I tak dalej, i tak dalej. Nie mówiąc już o tym, że żaden znak zodiaku nie uosabia tak bardzo obrazu prostytucji jak Skorpion. Z tym, że ja też nie chcę nikogo obrazić, więc wcale nie myślę tak, że każdy Skorpion zdradza, jest nieuczciwy i w ogóle trudni się nierządem. Z tym znakiem w ogóle jest tak dziwne, że mam wrażenie, że jedna część ich przedstawicieli jest rozseksualniona, a druga... zaskakująco wstrzemięźliwa. No i spoko, dziwne aby wszyscy byli tacy sami.

Ale fakt, że jest to znak, który z jednej strony potrafi wykazać niesamowicie burzliwe reakcje, a przy tym wszystkim... są zaskakująco introwertyczni, straaasznie skryci i tak "chowają się w sobie", ukrywają swoje uczucia. No nie są ekstrawertykami, trudno ich nazwać otwartymi. I ja przyznam, że chociaż jako ta solarna Ryba będąca miksem intro - i ekstrawertyków, mam tak że przy innych szalejących ekstrawertykach pokazuję te bardziej cichą i spokojną stronę, jestem bardziej małomówna i chętnie stawiam się w roli słuchacza, to przy typach skorpionastych...normalnie wyłazi ze mnie sangwinik. Przy Skorpionach to ja jestem super pogodna, rozmowna, wręcz wygadana :D I przyznam, że tylko przy nich (no może jeszcze przy Wodnikach czasem) czuję się tak nieswojo, jakbym musiała zadbać o ich samopoczucie, wydaje mi się że coś im nie pasuje, że mają zły humor i są takie...gderliwe nawet, zaraz mam ochotę zapytać : "Ale czemu nic nie mówisz, masz zły humor?", no bo rzadko się zdarza taka sytuacja, że to ja muszę nawigować rozmowę. A z nimi tak właśnie jest.
No ale mam ten Księżyc w Skorpionie, to nie będę kłamać, że mnie one jakoś tam interesują ;)))
W ogóle frapuje mnie ostatnio pewien Skorpion, nie mówię że akurat dla mnie romantycznie, ale no, jakoś mnie ta osoba interesuje. Verbena, jest szansa, że byś w miarę możliwości zerknela na jego horoskop? Bo chyba naprawdę masz nosa do astrologii ;)
chleb_ze_smalcem
FejkTiffany

Push pisze: pt lip 24, 2026 11:08 pm Hehe, bo te wszystkie "misiowania i kotkowania" to należą do Wagi, a Skorpion się od tego odcina ;))) W ogóle zaskakujące jest to jak Skorpion jest odmienny od Wagi, a w mojej teorii znaki sąsiadujące ze sobą jednak zwykle jakieś cechy ze sobą dziela, a tu człowiek ma wrażenie, że Skorpion niweczy wszystko co tworzy Waga. Wagi są taktowne i delikatne, Skorpion wywala kawę na ławę, rzuca kąśliwe komentarze...Waga zrobi wszystko dla utrzymania relacji, Skorpion zdradzi albo zakończy ją wręcz bez sentymentow. Waga myśli w uduchowiony sposób o uczuciach, Skorpion o...seksie? :))) Waga bierze ślub, to Skorpion się rozwodzi albo szuka kochanki. I tak dalej, i tak dalej. Nie mówiąc już o tym, że żaden znak zodiaku nie uosabia tak bardzo obrazu prostytucji jak Skorpion. Z tym, że ja też nie chcę nikogo obrazić, więc wcale nie myślę tak, że każdy Skorpion zdradza, jest nieuczciwy i w ogóle trudni się nierządem. Z tym znakiem w ogóle jest tak dziwne, że mam wrażenie, że jedna część ich przedstawicieli jest rozseksualniona, a druga... zaskakująco wstrzemięźliwa. No i spoko, dziwne aby wszyscy byli tacy sami.

Ale fakt, że jest to znak, który z jednej strony potrafi wykazać niesamowicie burzliwe reakcje, a przy tym wszystkim... są zaskakująco introwertyczni, straaasznie skryci i tak "chowają się w sobie", ukrywają swoje uczucia. No nie są ekstrawertykami, trudno ich nazwać otwartymi. I ja przyznam, że chociaż jako ta solarna Ryba będąca miksem intro - i ekstrawertyków, mam tak że przy innych szalejących ekstrawertykach pokazuję te bardziej cichą i spokojną stronę, jestem bardziej małomówna i chętnie stawiam się w roli słuchacza, to przy typach skorpionastych...normalnie wyłazi ze mnie sangwinik. Przy Skorpionach to ja jestem super pogodna, rozmowna, wręcz wygadana :D I przyznam, że tylko przy nich (no może jeszcze przy Wodnikach czasem) czuję się tak nieswojo, jakbym musiała zadbać o ich samopoczucie, wydaje mi się że coś im nie pasuje, że mają zły humor i są takie...gderliwe nawet, zaraz mam ochotę zapytać : "Ale czemu nic nie mówisz, masz zły humor?", no bo rzadko się zdarza taka sytuacja, że to ja muszę nawigować rozmowę. A z nimi tak właśnie jest.
No ale mam ten Księżyc w Skorpionie, to nie będę kłamać, że mnie one jakoś tam interesują ;)))
W ogóle frapuje mnie ostatnio pewien Skorpion, nie mówię że akurat dla mnie romantycznie, ale no, jakoś mnie ta osoba interesuje. Verbena, jest szansa, że byś w miarę możliwości zerknela na jego horoskop? Bo chyba naprawdę masz nosa do astrologii ;)
Skorpion jest z reguły zaliczany jako jeden z najbardziej wiernych i lojalnych znaków. Jeśli nie najbardziej.
Co do podtrzymywania relacji, waga to people pleaser, skorpion nie. Jak zostanie zraniony o jeden raz za dużo, to odejdzie. Zgadzam się z Verbena, wszelkie misiowania i kotkowania to nie z nami. Nie spotkałam skorpionów se*ualnie rospasanych, raczej w drugą stronę, stały partner/ka, jeden mąż/ żona. Bez zdrad czy innych dram. Jakbym miała zdradzać męża, to bym się poprostu rozwiodła, bo widocznie małżeństwo byłoby już tylko na papierze. Inaczej nie wyobrażam sobie być niewierna komuś kogoś wybrałam. W drugą stronę tak samo, zdrada = automatyczny kop w dupe bez ostrzeżenia i bez możliwości powrotu. Skorpion to zmiany, nie dość, że woda, to jeszcze pluton. Nie boimy się zmian w życiu, ani upadków i podnoszenia się z nich, więc skorpion w kiepskim związku czy przyjaźni raczej nie pozostanie.